מהפכת המעבר

• הוסף לסימניות
גם אצלכם עכשיו הכל הפוך?
קיץ, חורף, חגים, שבת, חדש, ישן, גרביים, גרביונים, נעליים, מגפיים, סנדלים, נעלי בית, נעלי בית חורפיות, נעלי שבת, פיז'מות קצרות\ארוכות, דקות\עבות?

הצילו!!!

יש פיתרון, חוץ מלהיות עצבנית? או לחכות שהמזג אוויר יתאזן?

• הוסף לסימניות
לחכות שמצב הרוח יתאזן.:)

• הוסף לסימניות
ידעתי שמישהו יכתוב את זה...
אי אפשר לחיות בכזו צורה כשאת שולפת דובון מהמדף ויחד איתו מתמוטטת ערמת גופיות שרוול ארוך מקופלת במסדר, סלסלת גרביים, סלסלת סיכות שיער (בת אחת בינתיים) 2 ערמות מקופלות בקפידה של בגדי קיץ ובגדי מעבר.

וכל זה באמצע הקלחת של המקלחות כשהפעוטה משפשפת עיניים בעצבנות ומחכה כבר להכנס למיטה.

שלא אתעצבן???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1400993:
ידעתי שמישהו יכתוב את זה...
אי אפשר לחיות בכזו צורה כשאת שולפת דובון מהמדף ויחד איתו מתמוטטת ערמת גופיות שרוול ארוך מקופלת במסדר, סלסלת גרביים, סלסלת סיכות שיער (בת אחת בינתיים) 2 ערמות מקופלות בקפידה של בגדי קיץ ובגדי מעבר.

וכל זה באמצע הקלחת של המקלחות כשהפעוטה משפשפת עיניים בעצבנות ומחכה כבר להכנס למיטה.

שלא אתעצבן???

לא התכוונתי להרגיז.
התכוונתי תרתי משמע שמצב הרוח יתאזן.

זה באמת מרגיז. אני איתך!
וכל בוקר להוציא את היד מהחלון ולהחליט אם יהיה קר או שיתחמם.
("השכנה הבטיחה לי שיתחמם"
לכי תאמיני לה..)

• הוסף לסימניות
התיאורים, ממש סיפור. אין מה לעשות זה לוקח כמה שבועות המעבר הזה.
אני בינתיים מורידה רק מה שאני צריכה עכשיו. ז"א פי'גמה מסוימת, חולצה שאני צריכה וכו'.
עוד לא מורידה את כל החורף כי זה באמת עושה בלאגן.
מסתבר שאצטרך לעשות זאת בימים הקרובים כדי לראות מה חסר, אבל בינתיים המצב סביר.

• הוסף לסימניות
לא צריך להוריד את כל החורף בדיוק כשמוציאים את הילדים מהאמבטיה...
אפשר בינתיים להוריד פיגמה חורפית אחת, קפוצ'ון אחד לכל ילד ולהלביש אותו לילדים מעל בדי הקיץ בימים קרירים.

• הוסף לסימניות
בישראל צריך בגדים מתקלפים...
אצלי כל השנה יש למטה 2 סוודרים/קפוצון לכל ילד - ליום חול ולשבת
כי אולי אצטרך כשאהיה בירושלים או כל הזדמנות שנראית לי לנכון.
וגם בשבת כשאני אצל ההורים בקיץ המזגנים פועלים במרץ וכולם מנער ועד זקן עם סוודרים, טוב חוץ ממי שלא..;)

• הוסף לסימניות
לא להוריד הכל עכשיו!
אפשר להעלות את הבגדים שאת בטוחה שכבר לא תלבישי
להתחיל להלביש ארוך דק
ולדאוג שיהיו כמה גופיות, גרביונים וקפוצ'ון או שניים
וזהו להרגע

• הוסף לסימניות
מה שאני עושה דבר ראשון זה כל הקייצי הקצר עולה למעלה, כבר משתחרר הלחץ.
ומורידים חורף בהדרגה, תוך העלאת הקיץ עד תומו..

• הוסף לסימניות
הבעיה היא שאני אורזת תמיד את הבגדים בתוך ניילון נצמד, לא מעשי לי להוציא בגד אחד בכל פעם...

חוצמיזה, שאין לי אפשרות כל בוקר\ערב לטפס למעלה ולהוריד גופיה אחת, להעלות סט אחד...:rolleyes:

אני מתלבטת, לכבס בפעם אחרונה את כל הסטים היטב, לגהץ ולארוז? או שלא?

כי אם יהיה פתאום נורא חם?

בצפון, קפוצ'ונים ממש לא מספיקים בשעות הערב\הבוקר המוקדמות.

אתמול הילדים שלי כבר לבשו מעילים!!!
חשבתי להעלות גופיות קיציות ובגדים קיציים, ולהשאיר רק מעבר וחורף...

מתוסכלת!

• הוסף לסימניות
ורק אני מאלו שתמיד מצליחה להלביש בדיוק הפוך למזג האויר?
אם נהיה אח"כ חם, מגלה ששלחתי סוודר. אם קר- מגלה ששלחתי אותם דק.

למה תמיד במהלך היום המזג אויר משתנה בקיצוניות, ולמה אין לי חוש הניחוש. (ולא, זה לא תלוי בתחזית. בדוק)

• הוסף לסימניות
שושיה היקרה!
אין לי הרבה עצות מעשיות לתת לך, אני באותה סירה (שנתונה לתנודות גלי הים הרוגעים או הסוערים...)
מה שכן, עיצה ידידותית מהצד:
ככל שתשתמשי במילים יותר חריפות כגון: מתוסכלת, אתעצבן, לא נורמלי, סוף העולם... ושות' כך ההרגשה הגרועה שלך תלך ותחריף.
נסי לומר: לא נעים, נסבל, תיכף זה עובר, אני מתמודדת כמו כל נשי עמך בית ישראל וכו' ואז תראי איך את מרגישה כבר יותר טוב.
חכמים, הזהרו בדבריכם:)

• הוסף לסימניות
זה באמת העונה של הבלאגן בארונות.
דווקא נחמד שולפים, הופכים, הכל נראה כמו במיקסר..
אבל זו תקופה קצרה בד"כ..
מהר מאד את הקיץ הקצר כבר לא מלבישים וזה עולה למעלה..
את הסוודרים העבים עדיין השארתי למעלה, הורדתי בנתיים חולצות מעבר, וסוודרים עם רוכסנים כי בד"כ הם חוזרים עם זה בתיק.
בערך עוד חודש, שופכים את כל תכולת הארון החוצה ממינים ומסדרים מחדש עד פסח :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;1401139:
שושיה היקרה!
אין לי הרבה עצות מעשיות לתת לך, אני באותה סירה (שנתונה לתנודות גלי הים הרוגעים או הסוערים...)
מה שכן, עיצה ידידותית מהצד:
ככל שתשתמשי במילים יותר חריפות כגון: מתוסכלת, אתעצבן, לא נורמלי, סוף העולם... ושות' כך ההרגשה הגרועה שלך תלך ותחריף.
נסי לומר: לא נעים, נסבל, תיכף זה עובר, אני מתמודדת כמו כל נשי עמך בית ישראל וכו' ואז תראי איך את מרגישה כבר יותר טוב.
חכמים, הזהרו בדבריכם:)

נו, נו,
מבטיחה לך שאני לא מסתובבת עם פרצוף חמוץ כל היום, ובשיחות לא מזכירה את הנושא בכלל,
הענין הוא בתסכול הבלעדי ברגע של פתיחת הארון כשכל הבגדים עולים לקראתי כמו המים שעלו לקראת רבקה אמנו.
אני יודעת שאני צדיקה:D
אבל מעדיפה לא לראות את זה;)

• הוסף לסימניות
וואי אלו תאורים מעוררי הזדהות... :)

אז כך זה נראה אצלי:
הארונות עוד מלאים בבגדים הקצרים, כי אם פתאום יחזור חמסין? (זה כבר קרה שנה שעברה אחרי שבועיים של חורף חזק...)

ועל השידה הוצאתי בינתיים רק חבילות רלוונטיות: קפוצונים, חולצות מעבר שרוול ארון, גופיות, גרביונים, ומכנסיים.
וכן הוצאתי את המעילים למתלים.

ז״א את כל החורף ה״כבד״ ממש: סוודרים עבים שמלות סריג וכדו׳ עוד השארתי ארוז.
גם אם יהיה גשום ממש כאן במרכז אני מניחה שעוד לא יגיע לרמת קור כזו שגופיה ארוכה + חולצת מעבר + קפוצון לא יספיק (ויש גם מעיל...)

את החבילות של הדברים העבים אני אוריד רק כשהחורף יתמקם סופית והקיץ בארונות יפנה את מקומו לגמרי לחורף...

נכון, זה לא הכי הכי אסטטי ערמות בגדים מסודרות על השידה אבל שבועיים+- אני מקוה שאתמודד עם זה עד שיתאזן מצב הרוח... והכל יבא על מקומו בשלום (תרתי משמע :) )

• הוסף לסימניות
בתקופה הזו לפני שאני פותחת את הארון אני מכריזה לכולם "זהירות מפולת"!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה