מידע שימושי מהשנה הבאה: ''שישי חופשי''; מסתמן: ב-1 בספטמבר חטיבות הביניים והתיכונים יעברו ל-5 ימי לימוד

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
זה כולה 3 שעות בשבוע
שתמיד תוקעים את השיעורים שיודעים שלא יקשיבו יותר מדי
לא הפסד גדול...

• הוסף לסימניות
4 שיעורים
ולהפך
דווקא אז יש את המתמטיקה וההבעה תחביר
כדי שכולן תגענה
אצלינו היה 3
ואף פעם לא הקבצות
תמיד איזה היסטוריה או מדעים
גם אצל אחיות שלי ככה
כנראה לא בכל הסמינרים

• הוסף לסימניות
לא יודעת
אצלנו אף פעם לא למדו בשישי
וגמרו בארבע בשאר הימים

• הוסף לסימניות
אצלינו היה 3
ואף פעם לא הקבצות
תמיד איזה היסטוריה או מדעים
גם אצל אחיות שלי ככה
כנראה לא בכל הסמינרים
כנראה
נראה לי שסמינר חכם עושה כמו אצלינו
כדי שכולן תגענה
ומי שלא מגיעה- צריכה שהאמא תתקשר למחנכת להגיד למה הילדה לא מגיעה...

• הוסף לסימניות
כנראה
סמינר חכם עושה כמו אצלינו
כדי שכולן תגענה
ומי שלא מגיעה- צריכה שהאמא תתקשר למחנכת להגיד למה הילדה לא מגיעה...
אצלינו קראו למנהל
זה היה נורא מפחיד ;)

• הוסף לסימניות
, ועוד יותר הזוי שאמהות בישראל צריכות לצאת ללמד בימי שישי הקצרים של החורף
אם כבר היו חושבים על האמהות החשובות היו משחררים את כל מערכת החינוך.
ובכלל מה רע לעשות יום חופשי לכולם בדיוק כמו שקיים בכל מקום בעולם??
עוד לא ראיתי מדינה שהגיע למשבר כלכלי מזה..

עובדי הוראה בתיכון הם אלו שנופשים הכי הרבה!

רוב הסמינרים המחנכת לא נמצאת ביום שישי אלא רק מורות מקצועיות, שגם ככה השבוע שלהם משחק.

לא ממש הבנתי את הרעיון..

• הוסף לסימניות
היו משחררים את כל מערכת החינוך

כולל יסודי וגנים ??? :mad: :mad:
ועובדות משרד, הייטק וכו'....
שעובדות כללללללללללללללל השנה,
כולל חופשת הקיץ, כולל איסרו חג, כןלל הכללל...

להן לא מגיע 4 שעות מנוחה בשישי???

• הוסף לסימניות

חשבתי על זה... וממש ממש מסכימה ומבינה אותך.
(לי אישית לא מפריע, אבל רק שלא ישחררו גם גנים ויסודי, כי אם כולם בבית בשישי, הלך יום שישי.)

יש לי גם חברות שאכן עובדות כל השבוע ומתחלחלות מהרעיון שתהיינה להן שותפות ליום חופשי היחיד, מעדיפות שתהיה פחות עזרה וגם בנות התיכונים תלמדנה. מבינה אותן, צריך גם קצת שקט בראש.
(אצל אחותי עשו משאל בנוגע לזה, בעקבות סגרי הקורונה, והיתה אמא שאמרה שלמרות שזו הבכורה שלה שעוזרת הרבה ולמרות שיש לה עוד שיירה אחר כך ויש מה לעשות בבית, עדיין מעדיפה את הכמה שעות שקט האלו.)

• הוסף לסימניות
אין לי דעה כרגע אם זה טוב או לא, אבל משום מה לא נראה לי שזה יקרה. כבר קיבלתי מייל מארגון המורים ש"נאבק על כך שתנאי העבודה של המורים לא יפגעו בשרירות לב ע"י אף אחד."

• הוסף לסימניות
לנו היה חופש בימי שישי (ט'-י"ב), אבל לא השלימו לנו שעות.
את החופש עשו מחוסר תקציב...
(ככה השמועות אמרו).
לעניות דעתי הדבר חיובי לחלוטין!
כל השבוע לומדים, סוף סוף אפשר לנשום.
מחמישי כשחזרתי מהלימודים חשתי רוגע.
ח-ו-פ-ש-!-!-!

• הוסף לסימניות
מערכת החינוך בפינלנד נחשבת לאחת הטובות בעולם!

פחות עומס ללימוד יסודי יותר
השוואת השעות של תלמידי כיתות ד' לאלו של תלמידים ישראלים בבית ספר בחיפה מראה שהתלמידים בפינלנד לומדים את אותן שעות למקצועות הליבה, 25 שעות בשבוע, אבל התלמידים בישראל לומדים גם תנ"ך, מולדת, ומוזיקה ועוד, כך שהם לומדים 32 שעות. הפינים מלמדים את התלמידים פחות שעות ופחות מקצועות, אבל מלמדים את המקצועות האלה בצורה הכי טובה שאפשר, לימוד בצורה מעניינת ומגרה, במטרה לתת בסיס טוב.

• הוסף לסימניות
ועוד יותר הזוי שאמהות בישראל צריכות לצאת ללמד בימי שישי הקצרים של החורף
ולמה זה יותר הזוי מאמהות בישראל צריכות למכור בחנויות?
או לתת שרות בבנק או בקופת חולים?

בפרט אלה שבצרכניות ובסופרים, שעד הרגע האחרון אנשים עוד מגיעים ומתחילים למלא עגלות,
שלפעמים מעכב את הקופאיות והמוכרות בעוד זמן רב מזמן הסגירה....

ולא רק בימי שישי,
גם ערבי חגים, ואם החג בתחילת השבוע אז גם מוצאי שבת שלפני החג
וגם בחופש, וגם בקורונה, וגם וגם וגם...

למה לא מגיע להן שלפחות ידעו שהילדים מסודרים במוסדות בימי שישי
ולא תצטרכנה לשבור את הראש כל שבוע מחדש..
מה עושים עם מתבגרת ששורפת את הזמן והעצבים בבית לבד.

לא יודעת למה, התרגלנו כמורות
שמגיע לנו הטבות מפליגות בלי קשר לצרכי העם...
(וכן, גם אני מתלוננת לפני תעודות או בתקופת מבחנים שהמורות עובדות הכי קשה...)

• הוסף לסימניות
אגב גם לקצר שיעורים ל-25 דק' בערך מראה שרמת ההספק אותו דבר, רמת הקשב היא יותר גבוהה, ההפרעות בשיעורים קטנות והתלמידים לומדים יותר טוב.
(השאלה איפה תהיה ההנאה בפטפוטים)
אה וגם את נוכחות שיעור שגוזלת חצי מהזמן אפשר לעשות העברת טביעת אצבע אוו משהו כזה.

• הוסף לסימניות

אם היית ממשיכה לקרוא עוד משפט אחד, היית רואה שהתייחסתי גם אליהן.
ובכלל מה רע לעשות יום חופשי לכולם בדיוק כמו שקיים בכל מקום בעולם??
עוד לא ראיתי מדינה שהגיע למשבר כלכלי מזה..
בתור אדם שעובד גם במערכת החינוך וגם במשרה כנ''ל שעובדים כ--ל השנה אני ב''ה מבינה מצוין את שני הצדדים לכאן ולכאן.

• הוסף לסימניות
אם היית ממשיכה לקרוא עוד משפט אחד, היית רואה שהתייחסתי גם אליהן.

בתור אדם שעובד גם במערכת החינוך וגם במשרה כנ''ל שעובדים כ--ל השנה אני ב''ה מבינה מצוין את שני הצדדים לכאן ולכאן.
היא לא התכוונה לזה אלא לכך שתלקח המנוחה מכל העובדות המשרדיות שזו ההזדמנות היחידה שלהן לחופש כשהילדים במוסדות.

(כן, אני לא מפחדת להודות. אני עובדת קשה כל השבוע ומתזזת בין העבודה לבית, וארבעת השעות השבועיות האלו שיש לי טיפה אויר לנשימה לעצמי - מחזיקות אותי לכל השבוע. ושיבואו כל המצקצקים שמה זה שאמא רוצה קצת שקט לעצמה. לא ראיתי שמורה משאירה בבית את ילדיה ביום החופשי שלה.)

• הוסף לסימניות
(כן, אני לא מפחדת להודות. אני עובדת קשה כל השבוע ומתזזת בין העבודה לבית, וארבעת השעות השבועיות האלו שיש לי טיפה אויר לנשימה לעצמי - מחזיקות אותי לכל השבוע. ושיבואו כל המצקצקים שמה זה שאמא רוצה קצת שקט לעצמה. לא ראיתי שמורה משאירה בבית את ילדיה ביום החופשי שלה.)
זה שלא ראית לא אומר שלא קיים.
ואגב-
ישנם הרבה עובדי חינוך שעובדים ללא יום חופשי, גם לא בשישי..כך שגם להם אין את התענוג הזה.
ובנוסף-
כל החופשים של עובדי מערכת החינוך עליהם יוצר הקיטור כגון: חנוכה, פסח, חופש הגדול וכ' זה תמיד בא יחד גם הילדים וגם אמא בבית.

ואני לא נכנסת כרגע לסעיף הקייטנות כי הוא די מורכב,
מה שכן תכל''ס השנה (וגם שנה שעברה) יוצא ש99% מעובדי מערכות החינוך עובדים יופי עד אמצע יולי, וככל הנראה יחזרו לעבוד לפני הראשון בספטמבר.
כך שלקחו לפחות מחצי מהחופשה השנתית המדוברת לשמצה.
אז הנה מהיום אפשר לישון בשקט, הורידו להם ממסת החופשות.

ובכל מקרה, אם היא אכן התכוונת לטענה הצגת גם על זה ענו כאן כבר-
ולמה זה יותר הזוי מאמהות בישראל צריכות למכור בחנויות?
גם אם יעשו חופש כללי, אף אחד לא יעז לסגור את המכולת ביום שישי..

תמיד יהיה מי שיעבוד יותר קשה, זמן, וכ'
בדיוק על זה צריך להתפלל שהקב''ה ייתן לנו עבודה שמתאימה לנו ולצרכינו ושנדע להבין ולהנות ממנה.
כי אחרת להתחיל להסתכל על השני ולהתחשבן בלי סוף זה לא ייגמר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה