עזרה מה אוכלים אצלכם בשבוע הבא? האם גם אצלכם קליל?

• הוסף לסימניות
או שמוצאים זמן להשקיע בארוחות אמיתיות...

• הוסף לסימניות
שבוע הבא??
לא אוכלים!

ובאמת בערב פסח אוכלים קליל.. ליד הדלת של הבית שומרים שלא יעופו פירורים..
לפעמים מזמינים פיצה, פלאפל, שווארמות וכו'..
אבל מאד תלוי מה ההרכב המשפחתי שלכם.
כי אינה דומה משפחה של זו"צ למשפחה של ילדים קטנים למשפחה של ילדים גדולים שכל הזמן רעבים.

• הוסף לסימניות
מה זה משנה מה אוכלים אצלינו?
אם את מכינה קליל- אשרייך!
אם יש לך זמן לארוחות מושקעות- גם אשרייך!
העיקר שיש אוכל.

שכל אחד יסתכל בצלחת שלו (כמו שלימדו אותי כשהייתי קטנה)
כל מילה!

כל אחד ויכולותיו.

• הוסף לסימניות
אני כרגע כשיש לי עוד ילדים קטנים(שתיים שבצהרון ומעון וגם ככה לא אוכלים כמעט מבושל כי לא אוהבים) אני דוקא מצליחה לבשל בערב פסח ארוחות מבושלות לא מידי מורכבות אבל אני אישית חייבת אוכל מבושל לפחות כמה פעמים בשבוע אחרת אני לא ישרוד אבל באמת הפסח אצלי הוא על אש נמוכה זה לא כמו משפחה גדולה שצריכה לארח בפסח והמטבח מנוטרל כבר שבועיים לפני פסח אני עובדת על מי מנוחות וגם אם ניקיתי את התנור אני אופה בו אח"כ תפו"א או דברים כאלו שלא חמץ
המטבח עצמו בד"כ מוכשר אצלי סופית ביום של בדיקת חמץ ואז כמובן אי אפשר לבשל אבל היה שנים שבישלתי דברים כמו אורז ושעועית וחזה עוף או כל מיני כאלו ושמתי במקרר יום, יומיים ונשאר רק לחממם במיקרוגל אבל שוב במשפחה גדולה זה כבר יותר מסובך כי הכמיות הרבה יותר גדולות

• הוסף לסימניות
אני גם אשמח לרעיונות לארוחות קלילות - אבל בריאות ומזינות

• הוסף לסימניות
אני גם אשמח לרעיונות לארוחות קלילות - אבל בריאות ומזינות
אני ראיתי שהכי נוח לשמור את התנור מלוכלך עד הסוף......
ואז מכינים עוף ותפוחי אדמה, עוף עם אורז וירקות, אפילו שניצלים אם יש כח....
חזה עוף בתנור
הנה כמעט סגרתי שבוע של אוכל מגוון..... ובלי סירים!

• הוסף לסימניות
גם אם מנקים את התנור - זה לא אומר שאי אפשר להשתמש בו - הרי בין כה וכה לא מכשירים אותו לפסח.
יש ארוחות שאפשר להכין במיקרוגל (אורז, פתיתים) לזמנים שהגז בתהליך של ניקיון,
אפשר להכין במחבת "שווארמה" מחזה עוף, בצל מטוגן ותבלינים - עבודה של כמה דקות, ועם לאפות/פיתות, סלט, טחינה/חומוס וכו' יש ארוחה מצויינת ומשביעה.

• הוסף לסימניות
מלבד חמץ שמתפזר (כמו פתיתים, קוסקוס וכד'), למה שהאוכל ישתנה?
חלבונים וירקות - כרגיל. ופחמימה לא חמץ (אורז, תפו"א, תירס, לחמים שלא מתפוררים - כמו פיתה).
יותר חד פעמי, וחוץ מזה הכל כרגיל.

ובלי קשר, או עם - עשיתי השבוע פירה עם דלורית. זה ממש טעים!

• הוסף לסימניות
מלבד חמץ שמתפזר (כמו פתיתים, קוסקוס וכד'), למה שהאוכל ישתנה?
חלבונים וירקות - כרגיל. ופחמימה לא חמץ (אורז, תפו"א, תירס, לחמים שלא מתפוררים - כמו פיתה).
יותר חד פעמי, וחוץ מזה הכל כרגיל.

ובלי קשר, או עם - עשיתי השבוע פירה עם דלורית. זה ממש טעים!
הו, בשביל שיהיה הכי קל והכי מהר להכין אותו

• הוסף לסימניות
בשנים האחרונות המטבח שלי נקי לפסח עוד לפני הסלון וחלק מהחדרים.
בסלון יש "פינת חמץ" שיש בה שולחן וכיסאות פלסטיק, וקופסה עם צרכי החמץ.
יש ארוחות מזינות ומשביעות, לא מבינה מה הבעיה להכין מרק ועוף עם תוספת בפנים.
גם אם המטבח עדין חמץ, לוקח בערך רבע שעה להכין מרק ועוף עם תוספת באותה תבנית, וההבדל בין ארוחת נקניקיות או פיצה לארוחה כזו הוא עצום.
כנראה למדתי מאמא שלי שהקפידה תמיד להכין ארוחות משביעות ורגילות בערב פסח, אבל פעמיים - שלוש הרשתה לנו לקנות פלאפל או פיצה "כמו כל השכנים".

• הוסף לסימניות
הבעיה שלי עם הכשרה מוקדמת של המטבח - שזה ממעיט למינימום את סוגי התוספות האפשריות.
מספיק לי שבוע בפסח לחיות על תפו''א.
לצערי לא בדיוק יתקבל אצלי בברכה תוספות ירקות למיניהן, אז אנחנו ממש חייבים עוד קצת מהאורז \ פתיתים \ פסטה וכו'.
חוץ מזה - נשמע מושלם! למרות שהחדרים לא מתחילים להיות גמורים...

• הוסף לסימניות
כאשר המטבח אצלי פסחי, מכינה במטבח פסחי
ועל כיריים חשמליות בפינת החמץ מכינה אורז, פסטה (לא פתיתים, פשוט סיוט אצל ילדים)

• הוסף לסימניות
בשבועיים האחרונים לפני פסח המקפיא מבשל לי ארוחות צהריים והמיקרוגל מחמם אותן.. כלי אחסון לפח, אוכלים כמובן בכלים ח"פ.

• הוסף לסימניות
אני מנקה הכל וגם תנור אבל מבשלת רגיל רק לא חמץ! קטניות וכו' כן למרות שאנחנו לא אוכלים ממילא מוכרים תנור ובמיילא אני מנקה אותו בקטנה לפני שאני מוכרת אותו...
מכינה הכל! מרק דגים עוף אורז תפו"א עדשים שניצלים עם קמח מצה כשל"פ (אין בעיה מבחינת מצה שאלתי רב) ואפילו עוגות ולחמניות מקמח מצה! משתדלת כמה שפחות חמץ בבית כי אין לי כח לשמור שינערו הרבה יותר מרגיע אותי להכין להם לא חמץ מאשר שיאכלו פיצה ויידבק להם הקמח והפירורים בתוך הבגדים..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....