- הוסף לסימניות
ובשבת אוכלים טשולנט "שישב" יומיים??למה אני אוהבת להכין זאת לחמישי ? פשוט מאד ביום שישי אני מכניסה לסיר עוף/בקר ויש לי טשונט מוכן לשבת, בד"כ כבר צריך למלא שוב את הסיר אבל הבסיס והטעמים כבר מוכנים .
אין תחושה של "שאריות"???
ובשבת אוכלים טשולנט "שישב" יומיים??למה אני אוהבת להכין זאת לחמישי ? פשוט מאד ביום שישי אני מכניסה לסיר עוף/בקר ויש לי טשונט מוכן לשבת, בד"כ כבר צריך למלא שוב את הסיר אבל הבסיס והטעמים כבר מוכנים .
*לא מושקעתבחמישי אצלנו אוכלים מקרוני וטבעול, יום אחד אוכלים ארוחה פשוט מושקעת, לא קרה שום דבר.
במקום להביא מבשלת צאו לאכול...שוקלת להכניס מבשלת, ברצינות.
מסוגלת להבין למה זה יותר קשה מלקלח ולהשכיבבטוחה שאת עמוסה עד חוסר נשימה, אבל זה עניין של סדר עדיפויות...
לקלח ולהשכיב, יש לך זמן?
להכין סנדוויצים בבוקר, יש זמן?
לכבס ולהלביש, יש זמן?
לא, אבל איכשהו מסתדרים....
ככה גם עם בישול, לא מבשלים כי יש זמן, אלא דוחפים איכשהו כמו כל שאר הדברים שאת בטוח עושה.
להכין סיר עוף עם תפ"א (מעוף שנקנה מחולק) זה עניין של 10 דקות אולי.
להכניס תבנית לתנור עם דגים עם תבלינים ושמן, (דג שנקנה ללא עור) ובסיר אחר אורז, זה לא יותר מ10 דק'.
להכין סטייקים מחזה עוף שנקנה פרוס לשניצל, עם תבלינים ושמן ולתנור, ובסיר אחר קוסקוס או פתיתים, לא יותר מ10 דק'
מרק ירקות עם קטניות- חתיכות גדולות של ירקות שלא יקח זמן לקצוץ, ואפונה/עדשים אדומות, וכשמתרכך טוחנים בבלנדר.
גם לא יותר מ10 דק'
ויש עוד שפעעע של רעיונות של ארוחות בסיסיות שלוקחות אותו זמן כמו לטגן כמה חביתות.
לא הכל מוכן מראש רק העוף- קונה עוף טרי ומה שלא משתמשים לפי חלקים וכו' הולך להקפאה מסודר בשקיות נקי ומאורגן ואז זה 10 דק'.כולל הקילוף? כולל חיתוך העוף? 10 דקות זה כשהכל מוכן מראש.
הזמנתי פעם אוכל ממקום ועד שזה הגיע לא הבנתי איך השניצל והסטייק אותו מחיר...איך אני אוהב שאנשים קוראים לחזה עוף/שניצל "סטיק"
אז צריך ללמוד איך לבשל בקיצורי דרך/דברים קלים/מהירים/בלי הרבה שלבים וכליםלבשל יותר מורכב מלרחוץ ולהשכיב
פשוט
כי רוחצים ומשכיבים את הילדים יחד איתם
אבל כשאני מבשלת אחרי העבודה (16:00)
הילדים מסתובבים בין הרגליים/הופכים את הבית/שוברים
או עושים כל מה שאמא לא מרשה לעשות
הרבה יותר פשוט להשכיב אותם ודי
מה שאני עושה במקרים של חוסר זמן.מסוגלת להבין למה זה יותר קשה מלקלח ולהשכיב
בישול כולל בתוכו עוד הרבה דברים ומי שחלק מהדברים לא מסודרים אצלו יהיה לו יותר קשה.
דוגמאות
בבישול יש הרבה אופציות וההחלטה מה להכין לוקחת לפעמים זמן. בשביל להתגבר על זה אפשר להחליט על כמה סוגים בסיסיים שיש לנו מתכון ברור בהשג יד, ונוכל לבחור מתוכם כשנצטרך לבשל, ולא נתחיל לחפש מתכונים מתאימים.
בשביל לבשל צריך שיהיה את המוצרים בבית. יש אנשים שפחות מאורגנים עם הנושא של הקניות. ברור שאם הקניות דופקות ומפשירים מספיק זמן מראש, להכניס דגים לתבנית לא לוקח כמעט זמן.
ועוד נושא זה מטבח מאובזר מאורגן ונגיש. אם מאוד פשוט להוציא סיר נקי, את המכסה שלו, כף ערבוב מסיליקון, כוס למדידה, אורז ותבלינים, זה אכן יקח צ'יק צ'אק. אבל אם למצוא את הקערות/להוציא מעבד מזון/לחפש במזווה חומרים/לנבור בתבלינים- לוקח מלא זמן, אז כל ה"בישול" נעשה מעצבן ומורכב.
על זה נאמר מה ההבדל בין בחור לאברך?ובשבת אוכלים טשולנט "שישב" יומיים??
אין תחושה של "שאריות"???
אמנם יש לי ילד אחד, אבל אני מבשלת איתו יחד.לבשל יותר מורכב מלרחוץ ולהשכיב
פשוט
כי רוחצים ומשכיבים את הילדים יחד איתם
אבל כשאני מבשלת אחרי העבודה (16:00)
הילדים מסתובבים בין הרגליים/הופכים את הבית/שוברים
או עושים כל מה שאמא לא מרשה לעשות
הרבה יותר פשוט להשכיב אותם ודי
אפשר לנסות, אני לא יודעת באיזה גילאים הילדים שלךעם ילד אחד אפשר לבשל
לא עם 3 שכל אחד דוחף כפית
צריך המוווווווווווווון סבלנות לזה.אפשר לנסות, אני לא יודעת באיזה גילאים הילדים שלך
אבל העניין זה לא לבשל כשהם לידך, אלא איתם.
אחד מקלף גזר, השני קישואים, השלישי מכין את השניצלים
או שמכינים לחמניות ואז כל אחד מכין לעצמו
זה דורש סבלנות. ותכנון.
אבל אחרי כמה פעמים זה משתלם
(בפעם הראשונה שעשיתי את זה הבטחתי לעצמי שיותר אני לא מבשלת איתו)
עכשיו לעיתים אני מכינה את האוכל גם יחד עם חברים שמגיעים לשחק ואז זה יכול בהחלט להיות 3-4 ילדים בין שנתיים לארבע.
מבינה אותך מאוד,כותבת בתיסכול עצום,
לא מסתדרת עם זה!!!
אפשר לבשל בערב בשביל המחרתצריך המוווווווווווווון סבלנות לזה.
וכשיש יותר מילד אחד זה גם סבלנות למריבות שלהם.
הי אני רציתי לקלף, אמא הוא משפריץ עלי עגבניה, תביא לי כבר את הסיר, תפסיק לדחוף אותי, אמא אני לא רואה כלום הוא מסתיר לי. אמא קחי, אמא תביאי.
דייייייייייייייייי צאו כולם מהמטבח, אני מבשלת לבדדדדדדדדדדדד.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים