קורונה מה אומרים הרבנים על פתיחת המעונות??

בימים האחרונים (בפעם האחרונה שראיתי את טבלת הערים, לא יודעת מדויק מה כרגע), ברוב הערים היו 0 חולים חדשים בשלושה ימים, אך בערים אחדות, כגון בני ברק וירושלים, היו עדיין מספר חולים חדשים. זה צפוי וטבעי, כיוון שבערים אלו התחלואה התחילה מאוחר יותר, ועלתה יחסית גבוה, כך שעכשיו כשהיא ב''ה צונחת, לוקח עוד קצת זמן להגיע ל 0.

לעניות דעתי כדאי לחכות שיהיו 0 חולים בכל הערים במשך כמה ימים, ורק אז לצאת בזהירות האפשרית. כי גם 0 חולים מאומתים איננו אומר שמדובר באפס חולים באמת. אך אם יש 11 חולים מאומתים חדשים בשלושה ימים, זה אומר שיש בוודאות עוד חולים בלתי מאומתים.

עשינו דרך כזו ארוכה, העקומה ב''ה יורדת יפה מאוד. חבל להרוס בגלל עוד קצת המתנה.
כמובן מדובר לא רק על מוסדות הלימוד, אלא על כל היציאות למיניהם שלא הכרחיות.
ואל תהיו פסמיים. לא יודעים כמעט כלום על הוירוס. המון אי וודאות. הוא עלה, ועכשיו הוא יורד. ייתכן בע''ה שיתפוגג.
בואו ננשום עוד קצת, נחכה ונקווה לעוד ירידה, ונצא תוך תפילה והמשך זהירות!

נערך לאחרונה ב:
זו הודעה קצת אהמממ מעצבנת
יש פה הורים שאומרים לעצמם יופי ילכו כול מי שלא בחלת למעון כי הם חייבים לעבוד
ןאנחנו החלתים(לרוב הרי זה החלתים) נשאר בבית עם הילדים כי הרי לכולנו יש חשש לשלוח ואנחנו לא חייבות
הם יהיו השפני ניסיון שלנו בתקופה הזן
אנחנו נטייל בכרמים ופארקים לבינתיים ואחרי שבועיים שנראה שהוכל טוב והבוס אמר לנו לחזור לעבודה הופ נקפוץ לקבוצה...
אז כנראה שחשבו על זה כבר ולא בטוח שיהיה ניתן...
הדבר האחרון שהייתי עושה עכשיו זה לקנא בחל"ת.
תודה להשם על כל יום עבודה, זו מתנה שאינה מובנת מאליה.

איך תהיה לנו אינדיקציה בעוד שבועיים, אם כולם רוצים להשאיר בבית?
ולא, אי אפשר ללמוד כלום מהציבור הכללי, ההרכב המשפחתי של אבא-אמא-ילד-כלב, לא מהווה אינדיקציה, לציבור שלנו, שבכל משפחה יש כמה וכמה ילדים, שכל אחד מהם נפגש עם 15 חברים בקפסולה שלו.
,
ההרכב המשפחתי של הציבור הכללי בישראל כולל שלושה ילדים או ארבעה.
סתם לתשומת לב.

הדבר האחרון שהייתי עושה עכשיו זה לקנא בחל"ת.
תודה להשם על כל יום עבודה, זו מתנה שאינה מובנת מאליה.

לקנא לא צריך בלי קשר....
לא מקנאה אבל לא יכולה להגיד שלא היתה לי יותר מנוחת הנפש אם הייתי בחלת...

זו הודעה קצת אהמממ מעצבנת
יש פה הורים שאומרים לעצמם יופי ילכו כול מי שלא בחלת למעון כי הם חייבים לעבוד
ןאנחנו החלתים(לרוב הרי זה החלתים) נשאר בבית עם הילדים כי הרי לכולנו יש חשש לשלוח ואנחנו לא חייבות
הם יהיו השפני ניסיון שלנו בתקופה הזן
אנחנו נטייל בכרמים ופארקים לבינתיים ואחרי שבועיים שנראה שהוכל טוב והבוס אמר לנו לחזור לעבודה הופ נקפוץ לקבוצה...
אז כנראה שחשבו על זה כבר ולא בטוח שיהיה ניתן...
אגב, זה גם האינטרס של כל הורה ששולח שישלחו כמה שפחות אחרים....

לעניות דעתי כדאי לחכות שיהיו 0 חולים בכל הערים במשך כמה ימים, ורק אז לצאת בזהירות האפשרית. כי גם 0 חולים מאומתים איננו אומר שמדובר באפס חולים באמת. אך אם יש 11 חולים מאומתים חדשים בשלושה ימים, זה אומר שיש בוודאות עוד חולים בלתי מאומתים.
זה אומר לחכות עוד די הרבה זמן (ואני לא אומרת שזה לא נכון)
עדיין יש תחלואה.
הירידה מאד מאד איטית.
ההבראה לוקחת המון זמן.
שוב, אני לא אומרת אם זה נכון או לא נכון. רק מציינת שזה יקח זמן גם במקרה הטוב שאכן ירד ל-0 וקיימת גם האפשרות שזה ירד ואז יעלה.
ולכן לשקול אם לנצל את הימים האלו שהם יחסית בטוחים. לפחות בחלק מהאזורים (שהם לא הערים החרדיות הגדולות) דווקא עכשיו שאנחנו לקראת התערבבות בין ערים (לדוג' החל מיום ראשון יבואו אנשי צוות מוסדות החינוך מערים אחרות לערינו ויכולים להביא להתפרצות נוספת... אז היום אני מתכונת לבקר את סבא וסבתא ולא להמתין להתפרצות הבאה. בקיצור נסו לנהל מערך סכונים שחושב קדימה) וכמובן מי שיכול להשאר בבית עד ליעד בלתי ידוע זה הכי בטוח ונכון.

אגב, זה גם האינטרס של כל הורה ששולח שישלחו כמה שפחות אחרים....
זה גם נכון...:)
הבעיה תיהיה מה יקרה שבעוד שבועיים שהרבה לא שלחו וב"ה הכול עבר תקין יראו ב"ה שיותר טוב וישלחו ואז יהיה הרבה עומס בגנים שעלול להוביל מחדש להתפרצות(האם באמת כול מי שלא שולח למעונות וגנים יושב בבית כול היום?)

אלו ששולחים זה אחד משתי קבוצות:
א. אלו שמחוייבים לעבוד.
ב. אלו שלא איכפת להם מהמגיפה (ויש הרבה כאלו)

יתכן שהקבוצה השניה תספק נתונים אמינים יותר האם המגיפה בעצירה או לא.

אלו ששולחים זה אחד משתי קבוצות:
א. אלו שמחוייבים לעבוד.
ב. אלו שלא איכפת להם מהמגיפה (ויש הרבה כאלו)

יתכן שהקבוצה השניה תספק נתונים אמינים יותר האם המגיפה בעצירה או לא.
נראה לי שא לפעמים כרוך בב
תכלס מי שבאמת חושש לא שולח גם אם הוא חייב לעבוד
מקסימום מוצאים פתרונות אם יש ממש חשש
ומה עושים עם ילדים בסיכון בבית? אן הורים?
תכלס החשש לא משתנה מקבוצה של חייבים לעבוד לקבוצה של חלתים...
רק הברירות משתנות....

זה אומר לחכות עוד די הרבה זמן (ואני לא אומרת שזה לא נכון)
עדיין יש תחלואה.
הירידה מאד מאד איטית.
ההבראה לוקחת המון זמן.
שוב, אני לא אומרת אם זה נכון או לא נכון. רק מציינת שזה יקח זמן גם במקרה הטוב שאכן ירד ל-0 וקיימת גם האפשרות שזה ירד ואז יעלה.
ולכן לשקול אם לנצל את הימים האלו שהם יחסית בטוחים. לפחות בחלק מהאזורים (שהם לא הערים החרדיות הגדולות) דווקא עכשיו שאנחנו לקראת התערבבות בין ערים (לדוג' החל מיום ראשון יבואו אנשי צוות מוסדות החינוך מערים אחרות לערינו ויכולים להביא להתפרצות נוספת... אז היום אני מתכונת לבקר את סבא וסבתא ולא להמתין להתפרצות הבאה. בקיצור נסו לנהל מערך סכונים שחושב קדימה) וכמובן מי שיכול להשאר בבית עד ליעד בלתי ידוע זה הכי בטוח ונכון.
ייתכן שאת צודקת. אי אפשר לחזות מה יהיה.
אמנם הירידה כרגע איננה איטית. הגרף יורד ב''ה יפה ומהר.
ההבראה לוקחת הרבה זמן, אך מדובר באנשים בבידוד. אמנם החשש הוא בגלל הלא מאומתים. אך ברור שככל שימשיכו בכמות של בדיקות והתוצאות יהיו סביב האפס חולים מאומתים, זה אינדקציה טובה גם לגבי מיעוט החולים הלא מאומתים.
כרגע אנחנו במצב של ירידה. לכאורה עדיף לחכות עוד קצת להמשך הירידה, כדי למנוע את ההתפרצות הבאה. מצד שני, אכן לא יודעים עד מתי וכמה תהיה ירידה.

אגב, העלו בפורום הרצאה מאוד מעניינת על חיסון העדר, שהוא איננו בר ביצוע, ומאוד מאוד מסוכן. המטרה נשארת להאט את קצב ההדבקה, ולקוות בע''ה לתרופות או לחיסון.

נראה לי שא לפעמים כרוך בב
תכלס מי שבאמת חושש לא שולח גם אם הוא חייב לעבוד
מקסימום מוצאים פתרונות אם יש ממש חשש
ומה עושים עם ילדים בסיכון בבית? אן הורים?
תכלס החשש לא משתנה מקבוצה של חייבים לעבוד לקבוצה של חלתים...
רק הברירות משתנות....
ברור שהסיכון לא משתנה, אבל השיקולים משתנים.
בן אדם שהחשבון בנק שלו הגיע לתחתית, ושום גמ"ח לא מוכן להסתכל עליו,
לוקח סיכונים גדולים יותר ממי שהמשכורת שלו ממשיכה לבקר אותו תוך כדי שהוא עובד מהבית.

ברור שהסיכון לא משתנה, אבל השיקולים משתנים.
בן אדם שהחשבון בנק שלו הגיע לתחתית, ושום גמ"ח לא מוכן להסתכל עליו,
לוקח סיכונים גדולים יותר ממי שהמשכורת שלו ממשיכה לבקר אותו תוך כדי שהוא עובד מהבית.
ומי שלא עובד אז בכללל....

הודיעו לי עכשיו שהילד לא יכול להיכנס למעון
בקיצור, נפלט ואין לי מסגרת
מה עכשיו אמורים לעשות?
המנהלת המליצה לחפש מסגרת אחרת עד סוף שנה כי לא יודעים מתי יפתח אם בכלל גן שלם

הודיעו לי עכשיו שהילד לא יכול להיכנס למעון
בקיצור, נפלט ואין לי מסגרת
מה עכשיו אמורים לעשות?
המנהלת המליצה לחפש מסגרת אחרת עד סוף שנה כי לא יודעים מתי יפתח אם בכלל גן שלם

וואי למה?????????
מה היה ההסבר שלהם????

הודעה מגני בית יעקב
לגבי הפתיחה ביום ראשון עדיין מחכים להכרעת גדו"י- שום דבר עוד לא ברור

הגן מעל 30 ילדים
25 רוצים לשלוח
ואז מכניסים לפי דרגות, רווחה וכדומה

אה ווואו אבל זה לא מתחילק לחדרים??
זה הרי מעון מה 30 ילדים באותו החדר?
יווא איזה מצב מעצבן
אז מה אםשר לעשות???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה