השקעות מה אומרים על תיק כזה?

• הוסף לסימניות
מכיון שמטרת הפורום היא להחכים, אשמח מאוד להחכים ולהבין מדוע אפילו שפות"ש כתבה שמדובר על תיק של 25 שנה, אתה "זורק" בעולמי לא פחות מ-50% מסך ההשקעה, ולסנופי נותן רק 25.
גם אם פותח שירשור היה כותב תמהיל אחר,
הייתי כותב שהוא מעולה.
זה לא שיש משהו מיוחד בתמהיל הזה.
להרגשתי תמהיל השקעה שאתה שלם איתו, הוא טוב.
העיקר לדעת מה אתה מחזיק, להחזיק פאסיבי ולחסוך בדמי ניהול.
ו... להתפלל. התשואות הם של ה'.

• הוסף לסימניות
אני רואה שפותח האשכול כתב שהוא רוצה לשים במדד העולמי ובסנפ
אם אני משקיע במדד העולמי זה לא כולל כבר את הסנפ?
מישהו יכול לעשות סדר מה הקורלציה בינהם?

• הוסף לסימניות
אני רואה שפותח האשכול כתב שהוא רוצה לשים במדד העולמי ובסנפ
אם אני משקיע במדד העולמי זה לא כולל כבר את הסנפ?
מישהו יכול לעשות סדר מה הקורלציה בינהם?
אגב לא ללמוד מפותח האשכול כי גם לו אין כזה תיק .זה סתם לצרכי למידה (כמובן שהוא לא יועץ או קרוב לזה בכלל)
נכון אם את משקיעה במדד עולמי הוא כולל את כל העולם (כמעט) וארצות הברית היא המדינה עם השוק הכי גדול בעולם והיות שהמדדים מחלקים את האחזקות לפי שווי שוק יוצא שארצות הברית מקבלת קצת יותר מ60% מתוך המדד ולכן כשאת משקיעה בעולמי האס אנ פי מיותר

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
@מאמין בניסים

• הוסף לסימניות
אני ינסה להגיד את טענתו
מה שמוביל כרגע את המדד העולמי זה אמריקה אז לכן עדיף להשקיע בה
ובירידות של אמריקה שאר העולם לא ממש יקדם את המדד קדימה
אתה סתם משחק פה עם החשיפה לארהב . או שאתה דורך במקום או אפילו מגרע. המדד העולמי לא יציל אותך בירידות ויזיק בעליות. שומן רווי קלאסי .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אשכולות דומים

סיכום שנה קלנדרית בשוק ההון (2025)

מדד עולמי
קרן של בלאקרוק: 7.23% תשואה
קרנות של אינווסקו: 5.66% / 7.1% תשואה

מדד S&P 500
בעקבות ירידת הדולר והתחזקות השקל
נוצר מצב שהשנה מדד S&P 500 NTR עלה ב 17.43%!
אך הדולר שירד בכ 12.41%
הותיר בידי המשקיע הישראלי תשואה נטו של כ 5%

במציאות תשואת קרנות הסל היא אף פחות מכך
עקב הבדלים בימי ושעות המסחר בין הבורסות.
קרן של בלאקרוק: 2.41% תשואה
קרן של אינווסקו: 2.48% תשואה

מדד נאסד"ק 100
קרן של בלאקרוק: 5.15% תשואה!
קרן של אינווסקו: 5.55% תשואה!

מדד ת"א 125
קרן של קסם כשרה: 50.04%
קרן של תכלית כשרה: 50%

ביטקוין
קרן של בלאקרוק : 6.41%-

כספית
מיטב כשרה 4.54%
מגדל כשרה 4.44%

אם עדיין לא הצטרפתם למעגל המשקיעים
כנסו כאן

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה