התייעצות מה אומרים עם הילדים אחרי/לפני קרי"ש על המיטה?

אני לא יודעת אם כבר האלו פה אבל הילדים שלי לא מוותרים על השיר של לילה טוב של קופלה- באידיש ובעיברית- מיוחד!- הטלפון: 033050500

אני לא יודעת אם כבר האלו פה אבל הילדים שלי לא מוותרים על השיר של לילה טוב של קופלה- באידיש ובעיברית- מיוחד!- הטלפון: 033050500
אצל החמישי שלי לפני גיל שנתיים הייתי מדליקה לו שתי שירים. של בקצב הילדים ושל ר אלתר והוא היה שר את זה בע’’פ לפני גיל שנתיים.
עכשיו הוא כבר למד את התנועות שהבת שלי עשתה לו כמה פעמים ועושה לעצמו.

הקלטתי את עצמי אומרת שמע ישראל המלאך וכו’ ועל הדרך הקלטתי תנו רבנן שאצל ההורים שלי כל ילד בן 3 דיקלם בע’’פ. ההורים שלי היו בעננים ששלחתי להם הסרטה שלו אומר תנו רבנן. אף אחד מהנכדים (מהילדים שלי לפחות ) לא ידע את זה בע’’פ. בטח לא בגיל קטן. אבל אם הוא שומע הקלטה של זה כל לילה אז הוא פשוט לומד את זה. וההורים שלי מאוד אוהבים את ההסרטה הזו.

וואי איזה אשכול מחזק
ממש לומדת ממכם! להקפיד יותר על השכבה יהודית:)
זמן האיכות שלי מתחיל בקילוח הילדים, שם יש סיפורים ודגדוגים וחיבוקים, וישר למיטה, כל אחד לוקח כמה ספרים ושומעים סיפור ברמקול, סנאי וארנב, או רחלי הקטנה או ... או... הילדים נרדמים בחצי הראשון:)
אני משתדלת ממש לאמר שמע ישראל איתם
ולאחריו המלאך הגואל
מימיני מיכאל משמאלי גבריאל מלפניי אוריאל מאחורי רפאל ומעליי שכינת קל
לילה טוב חלומות מתוקים חלומות נעימים חלומות של צדיקים!

יותר מצליחה בשבת שאז ההשכבה רגועה ואני נכנסת למיטה איתם, ואז אני אוהבת לשיר להם את "ויהיה זרעי וזרע זרעי"
וממש מכוונת כתפילה...

תנו רבנן (בהברה אשכנזית ליטאית) - הרבנן למדו
קטן - ילד קטן (בעברית)
היודע לדבר - שהוא כבר יודע לדבר
אביו למדו תורה - ואבא שלו מלמד אותו תורה
שואלת הגמרא (עושים תנועה עם האגודל) עוד הפעם שואלת הגמרא
תורה מהי?
אמר רב המנונא- רב המנונא אמר
תורה ציווה לנו משה מורשה קהילת יעקב. ואז שרים תורה ציווה במנגינה השמורה במערכת😉

(יכול להיות שיש לי טעויות אני למדתי את זה בגיל 3 בע’’פ וע’’ס הזיכרון הזה אני כותבת. אגב. נולדתי אחרי 8 בנים מה שמסביר שמה שלימדו את הבנים כנראה כבר לימדו אותי מתוך הרגל)

הרעיון שרציתי לתת זה ש 4 ילדים לא הצלחתי ללמד את זה בע’’פ. וכשהיקלטתי לחמישי ושמע כל לילה את ההקלטה למד בע’’פ ולמדו גם אחיו עימו. אפשר לקחת דוגמא לכל דבר שרוצים ללמד ילד קטן בע’’פ.

אחרי קר"ש

ה' יעזור של----- המתוקה/המתוק יהיו חלומות טובים ומתוקים ובעז"ה מחר בבקר היא/הוא תקום עם הרבה מצב רוח טוב!
לילה טוב !
ליל מנוחה !
שינה מתוקה !
חלומות נעימים!
3 נשיקות!

המלאך הגואל
לילה טוב, שינה מתוקה, חלומות נעימים
אנחנו הולכים לישון כדי שיהיה לנו כח לעבוד את הקדוש ברוך הוא. אמן. סיפור
(מי שאמר ק"ש הכי יפה בוחר סיפור-אמיתי או המצאה, מצחיק או מרגיע או מותח-עד 3 ילדים-סיפורים)
אח"כ בוחרים חיבוק, נשיקה או דגדוגים, ומי שבוחר הכל מקבל כמובן הכל....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה