מה אומר לכם השם הזה

• הוסף לסימניות
חבר'ה

מי שיתן לי את "כח ההכרעה" יקבל איזה אלמנט מבית פינטל. (לא משו מיודע מה)

(תגיד לי "עיצובים" איך עושים את זה:):):D)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פינטל;1113417:
מה דעתך על השם גפנות

אני אישית אהבתי,וזה גם תיקני וחוקי, אבל זה אכן עלול להישמע מעט עילג (למרות שזה לא). אפשר לנסות עוד קצת ועדיין לחזור לזה אם תגלה שזה הכי נראה לך.

• הוסף לסימניות
ברגע ששם קשה להגיה (ג' בשוא או הקמץ)?
אנשים ימנעו אוטומטית מלהגות אותו.

קל לבדוק שם, בהשאלה לשם של ילד. האם אקרא לבני בשם זה? (גפנות תעלה הביתה...)

• הוסף לסימניות
עלה לי בראש המילים "גפן" ו"דפנות"

• הוסף לסימניות
מחמת שאלה הבקיאים בנוסח הגמרא, הם הם הצרכנים הטבעיים של יקב, לכאורה זה נשמע מתאים.
לי זה לא מצלצל, אבל מעולם לא למדתי גמרא.:rolleyes:

• הוסף לסימניות
המבחן לא אמור להיות דווקא אם מנחשים מה המוצר, כי אחרי הכל השם הזה יוצמד למוצר - כך שאין לזה שום חשיבות. (למה חלבה זה אחוה? ובראשית - מה זה בדיוק? ומה זה קליק? עולה לכם בראש שזה אולי ממתק?)

המבחן הראשון הוא אם השם הזה ליקב או ליין מעביר את הערכים הנכונים או לפחות תומך בהם. זה עובר.
המבחן השני צריך להיות קליט. גם פה זה עובר, למרות הצליל שקשה להפיק, בגלל האזכור לגפן.

עכשיו השאלה אם הוא מספיק זכיר, וזה גם קשור קצת לשאלה הבאה אם הוא מבדל - אז כאן פחות עובר.
השם לא מספיק מיוחד וקצת גם מידי קשור למוצר ובתחרות הגבוהה הקיימת זה עושה אותו מובן מאליו. שני החסרונות האלה ביחד מדגישים את חוסר הזכירות והבידול.

ועדיין זו לא סיבה לפסול את השם, אם יהיה לוגו זכיר ותהיה תווית מבדלת, ופרסום או שיווק אחר. בעבודה נלווית טובה החסרונות האלה יהפכו להיות מעלות - כי המותג יוטמע מהר ונשכח שהוא היה חדש. בעיקר אם רוצים לשמור על שמרנות.

בקיצור. תחפשו שם שעושה יותר וואו ויותר מעניין. אם לא ילך במאמץ סביר - לכו על זה ואת המאמץ המרכזי תשקיעו בלוגו והתווית, ובהשקה טובה.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
תודה רבה

זהו החלטתי שאני הולך על השם "גפַנוֹת"

מי שנתן לי את כח ההכרעה זה יעל ברג ולאה, ואבהיר שוב שאני לא מקבל שלום על זה כך שאין לי עניין להשקיע ורק רציתי לבדוק אם זה ריאלי

יעל ולאה אם אתם מעוניינים באלמנט חסידי פנו אלי באישי:D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פינטל;1113517:
זהו החלטתי שאני הולך על השם "גפַנוֹת"

מי שנתן לי את כח ההכרעה זה יעל ברג ולאה, ואבהיר שוב שאני לא מקבל שלום על זה כך שאין לי עניין להשקיע ורק רציתי לבדוק אם זה ריאלי

יעל ולאה אם אתם מעוניינים באלמנט חסידי פנו אלי באישי:D
חן חן אבל מרוב בהלה מכובד המעמד בדקתי עכשיו ברב-מילים ואין לו את המילה הזו.
אז היא כן חוקית כי היא מופיעה בגמרא אבל תחשוב טוב אם אתה רוצה לעשות משהו עם מילה שלא מקובלת באקדמיה ללשון.
(רב מילים זה של האקדמיה ללשון).

• הוסף לסימניות
סה"כ היו לך בערך 5 הצעות. לא כדאי לחכות לעוד הצעות?

• הוסף לסימניות
כדאי?

נכתב ע"י יעל ברג;1113527:
סה"כ היו לך בערך 5 הצעות. לא כדאי לחכות לעוד הצעות?
הכי כדאי לי להפשיל שרוולים ולבנות לוגו, אבל כמובן אם יהיה איזה שם בומבסטי שיקטול לגמרי את השם שאני העליתי בטוח שאני יאמץ אותו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1113586:
מה עם גפנות- ג' בפתח (כמו בסמיכות)
נשמע לי מצלצל יותר כשהג' בשווא והפ' בפתח

• הוסף לסימניות
סורי.
לא אהבתי את המילה.
בעיני, יש לה צליל דוחה. מזכיר לי משהו מגעיל. לא יודעת מה.
איזו אדמה בוצית מעלת רפש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה