כללי מה אם הלקוח לא אוהב את העיצוב?

• הוסף לסימניות
פנה אלי לקוח לגבי עיצוב האתר שלו, הוא לא אוהב את העיצוב שעשו לו,
עוד לא התחלתי לעבוד איתו על עיצוב מסוים, הוא רוצה שאעצב לו מחדש את האתר.
אבל שאלתי היא- מה קורה אם הלקוח לא אוהב את העיצוב? (כך הלקוח שאל אותי- כשאמרתי לו שאני רוצה שיחתום על חוזה עבודה. אגב- יש למישהו חוזה עבודה ממש טוב? יש לי אחד שדרוש תיקון..)
המחשבה שלי היא, שאעצב לו פעם ראשונה ואם הוא לא יאהב, אז אעשה עוד סקיצה,
ואם גם את זה לא יאהב, הוא יצטרך לשלם בכל אופן משהו על מה שכבר עשיתי (כמה?? 40% מהסכום??),
ואם הוא ירצה עוד סקיצה זה יעלה עוד (שוב- כמה ??),
ואם גם את זה לא יאהב...

בקיצור- מה דעתכם על הסבך השאלתי הזה?

• הוסף לסימניות
אני תמיד מעצבת משהו בפוטושופ רק כדוגמא לאיך זה ייראה ואם מוצא חן מה טוב ואם לא, שוין. לא עבדתי על זה נורא קשה.

• הוסף לסימניות
ואם הוא לא אוהב? אז מה הלאה? איך ממשיכים?
ואם הלאה הוא לא אוהב כלל שומדבר?
הוא יוצא ולא משלם כלום?
אני רוצה לדעת יותר על אופן התהליך הזה, מה אמור לקרות?

• הוסף לסימניות
אז או שמסכמים על השעות שעבדת לפי שעה או שיש מחיר עד x סקיצות מכאן והלאה כל סקיצה תשלום נוסף

• הוסף לסימניות
כמה לדעתכם עיצוב אתר עולה? נגיד רק דף בית, וזהו העיצוב לא משתנה מעמוד לעמוד,
לא כולל תכנות.

• הוסף לסימניות
דעתי לגבי מס' סקיצות-
ע"מ לחסוך לעצמך עבודה מיותר
בני מראש שתי סקיצות של דוגמאות בשתי סגנונות שונים תקלטי מהב"א מה הוא אוהב ורק אז תתחילי בעבודה הרצינית
בהצלחה

• הוסף לסימניות
רעיון טוב טירה
תודה

• הוסף לסימניות
אם הסקיצות גם לוקחות הרבה השקעה וזמן, תקבעי לו מחיר גם לסקיצות.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
תנסי לבקש מהלקוח
שיביא לך 3 דוגמאות של עיצובים שאהב
תזהי את הסגנון ותחסכי הרבה כאב ראש
כי על טעם וריח...

• הוסף לסימניות
1. המחיר בסביבות 1000 ש"ח לעמוד
2. את אכן יכולה לבקש מהלקוח 2,3 דוג' לסגנונות שהוא אהב.
3. אני הרבה פעמים אומרת ללקוחות שמפחדים שהם לא יאהבו... "אם לא תאהב -לא תשלם" ואז זה מרגיע אותם... (בינתיים זה אף פעם לא קרה לי שלקוח לא שילם!)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י riki;235150:
1. "אם לא תאהב -לא תשלם" ואז זה מרגיע אותם... (בינתיים זה אף פעם לא קרה לי שלקוח לא שילם!)

פסיכולוגיה הפוכה.
כמה שזה נכון!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י riki;235150:
. 3. אני הרבה פעמים אומרת ללקוחות שמפחדים שהם לא יאהבו... "אם לא תאהב -לא תשלם" ואז זה מרגיע אותם... (בינתיים זה אף פעם לא קרה לי שלקוח לא שילם!)

אפשר להגיד את זה רק אם את מתכוונת לעמוד מאחורי זה.

כדאי מאוד (!) לברר עם הלקוח איזה סגנון הוא אוהב.
לתחקר אותו כמה שיותר.
לבנות 2 סקיצות בסגנונות שונים.

אבל מאוד חשוב - בהצעת מחיר/חוזה לכלול סעיף של "דמי סקיצות" או "מקדמה" (אפשר נגיד - 30% ממחיר העבודה) שישולם מראש ולא יוחזר במקרה של ביטול העבודה ע"י הלקוח (כמובן, בהנחה שאת את שלך עושה כמו שצריך ולא מורחת אותו או מעכבת אותו סתם) (כלומר, כדאי לכלול גם סעיף שמחייב אותך לעמוד בזמנים, חוזה צריך להיות לטובת שני הצדדים).

• הוסף לסימניות
אני תמיד שואלת את הלקוח מראש, מה הציפיות שלו. אילו צבעים הוא אוהב, מה הוא דמיין בעיני רוחו, וכו'. זה חוסך הרבה כאבי ראש אח"כ.

• הוסף לסימניות
בס"ד

לי קרה מצב שהלקוח אישר את הסקיצה ואהב אותה..
ואחרי שבנינו לו את רוב האתר הוא שינה את דעתו ואמר שהוא לא אוהב..
ניסינו לשפר ולהגיע לטעמו ה"חדש" אבל אין מה לעשות הוא חייב לשלם..
חוצ מזה אם קורה לך מצב שהוא לא אוהב מה שעשית תגידי לו מראש שאת רוצה 50% מהעבודה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;235165:
אפשר להגיד את זה רק אם את מתכוונת לעמוד מאחורי זה.

מילה זה מילה!!

כמובן רק לקוח חדש מקבל את ההצעה הזו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י riki;235150:
1.
3. אני הרבה פעמים אומרת ללקוחות שמפחדים שהם לא יאהבו... "אם לא תאהב -לא תשלם" ואז זה מרגיע אותם... (בינתיים זה אף פעם לא קרה לי שלקוח לא שילם!)
זה באמת רעיון חכם,
אבל אני לא אומר את זה כי זה יכריח אותי לעמוד בזה,לדעתי אפשר לומר- נעשה לך סקיצות (בתשלום לא מאד גבוה) עד שתאהב!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה