כללי מה אפשר לחפש באינדיזיין CS3?

• הוסף לסימניות
נכנסתי כאן בארץ אצל כמה גרפיקאים, ואני רואה שכל הנושא של GREP לא כ"כ מוכר.
האמת, שגם אני לא מבין בזה יותר מדי. ובפרט מאז שהארבס הצטרף, אני רואה שאני לא יודע כלום.
אבל אולי כדאי בכל זאת, לתרגם קצת את המושגים של החיפוש באינדיזיין, שהחברים ידעו, שאפשר לחפש הכל.
ובמילים אחרות: כל דבר שיש לו הגדרה מסויימת, אפשר לחפש אותו!
הסדר משתנה לפעמים כאן, יש להעתיק ולהדביק באינדיזיין.
אפשר להעיר ולהאיר. אשמח מאוד ללמוד את זה יותר טוב.

פרק א:
[אטכ] מחפש או א' או ט' או כ'. דוגמא: מ[אטה]ה יחפש 'מאה', 'מטה' או 'מכה'.
[ב-ה] מחפש טווח אותיות מב' עד ה'. דוגמא: מ[ב-ה]ה יחפש 'מבה', 'מגה', 'מדה' או 'מהה'.
[^א] מחפש איפה שאין אות א'. דוגמא: מ[^א]ה יחפש 'מבה', 'מגה', 'מדה', 'מוה', וכן הלאה, אבל לא מאה.

. נקודה - מחפש הכל. כל אות, מספור, מקף, נקודה. בקיצור הכל. דוגמא: א.רן יחפש: 'אהרן', 'א-רן', 'אלרן' וכן הלאה.

| פס ישר, מחפש 'או'. דוגמא: משה|אהרן|חיים יחפש או משה או אהרן או חיים

(משה)(אהרן) כל מה שנמצא בין סוגריים מסמן חבילה Group. (אחרי זה אפשר בהחלף להחליף סדר של הגרופ). דוגמא: (משה)(אהרן) והחלף ב: $2$1, יחליף לך את הסדר של 2 החבילות. קודם יהיה אהרן אחרי זה משה.

דוגמא לסיכום פרק א':
חפש: (פרק)( )([א-י])
החלף: $3$2$1
יחפש לך איפה שכתוב 'פרק א' 'פרק ב' 'פרק ג' עד 'פרק י', ויחליף לך את זה ב: 'א פרק' 'ב פרק' 'ג פרק' וכן הלאה.

עוד דוגמא לסיכום:
חפש: (משה|אהרן|יוסף)(הכהן|הלוי|ישראל)
החלף: $3$2$1
יחפש איפה שכתוב: משה הכהן, משה הלוי, משה ישראל, אהרן הכהן, אהרן הלוי, אהרן ישראל, יוסף הכהן וכו', ויחליף לך את החבילה האחרונה קודם, אחרי זה הרווח, ואחרי זה השם הפרטי.

• הוסף לסימניות
פרק ב:

+ מחפש את הדבר האחרון שכתבת בנוסחה פעם אחת ויותר, המקסימום שהוא יכול למצוא. דוגמא: א+הרן, יחפש לך: אהרן, אאהרן, אאאהרן, אאאהרן, וכן הלאה.

* מחפש את הדבר האחרון שכתבת, אפס פעמים ויותר, המקסימום שהוא יכול למצוא. דוגמא: א*הרן, יחפש לך: הרן (כי זה לא חייב שיהיה האות א), וגם אהרן, אאהרן, אאאהרן, אאאהרן, וכו'.

? מחפש את הדבר האחרון שכתבת, פעם אחת או אף פעם. דוגמא א?הרן יחפש אהרן או הרן, אבל לא יחפש אאהרן.

*? מחפש או לא מחפש את הדבר האחרון שכתבת, אבל הוא עוצר בהזדמנות הראשונה שיש לו לעצור.

+? מחפש לפחות פעם אחת את הדבר האחרון שכתבת, ועוצר בהזדמנות הראשונה שיש לו לעצור

?? מחפש או לא מחפש את הדבר האחרון שחיפשת, ועוצר בהזדמנות הראשונה.

{2} מחפש את הדבר האחרון שכתבת פעמיים. דוגמא: משה{5} יחפש איפה שכתוב משההההה. אם ברצונך לחפש איפה שכתוב משה משה משה אתה חייב להכניס את המילה בחבילה (משה ){3}, ואז הוא מחיל את ההגדרה על כל החבילה. בהמשך נראה הדרך הנכונה לחפש דבר כזה.

{5,8} מחפש את הדבר האחרון בין 5 עד 8 פעמים (וגם 6-7 פעמים).

{3,} מחפש את הדבר האחרון לפחות 3 פעמים בלי הגבלה כמה פעמים הוא ימצא לך את זה.

דוגמאות לסיכום:
מו?י?ש[הי]
יחפש: משה, מושי, מוישי, משי, מישי, מישה, מושה

אלי(עזר){2,}
ימצא אליעזרעזר, אליעזרעזרעזר​

• הוסף לסימניות
תודה רבה. מדריך שימושי מאוד. אולי תהפוך אותו אח"כ לPDF כדי שנוכל לשמור אותו במחשב?

אני רוצה רק להוסיף שגם תווים שלא מופיעים בכפתור של הוספת תווים מיוחדים, אפשר להעתיק מגוף הטקסט ולהדביק בתיבת החיפוש. למשל 'תו צירוף ברוחב אפס' (שימושי כשיש סוגריים באמצע מילה - מצוי בספר קודש - האינדי מזהה אותם כשתי מילים. הוא מחבר אותם למילה אחת).

• הוסף לסימניות
פרק ג'

(?=משה) מחפש 'לפני' את המילה משה אבל לא מכליל אותו בחיפוש. דוגמא: (?=משה) הכהן, יחפש לך את המילה הכהן, אבל רק אלו שנמצאים אחרי המילה משה.

(?>=הכהן) מחפש 'אחרי' את המילה הכהן אבל לא מכליל אותו בחיפוש. דוגמא: משה (?>=הכהן) מחפש לך את המילה משה אבל רק אלו שנמצאים לפני המילה הכהן.

(?!משה) מחפש 'לפני' איפה שאין את הנ"ל. דוגמא: (?!משה) הכהן, יחפש לך איפה שכתוב הכהן אבל רק איפה שלא כתוב לפני את המילה משה.

(?>!הכהן) מחפש 'אחרי' איפה שאין את הנ"ל. דוגמא: משה (?>!הכהן) יחפש לך איפה שכתוב משה ולא כתוב אחריה המילה הכהן.

\ מבטל את התו הבא מלהיות תו GREP - METACHARACTER דוגמא: \( יבטל את הסוגריים הפותחים מלהיות פתיח של גרופ.
במקרה ורוצים לבטל כמה אותיות עושים \ לפני כל אות.
עוד אפשרות יש: לכתוב לפני \Q ואחרי האותיות \E כל מה שבאמצע יהיה תו רגיל.

סימנים שכדאי לדעת:
\w מחפש כל תו שהוא תו של מילה, זה קיצור של: [א-ת0-9]
\W מחפש כל תו שהוא לא תו של מילה, זה קיצור של: [^א-ת0-9]
\d מחפש מספור. זה קיצור של [0-9]
\D מחפש לא מספור. זה קיצור של: [^0-9]
\s מחפש כל סוג רווח. זה קיצור של: [~m~>~~f~|~S~s~>~/~.~3~4~%]
\S מחפש לא רווח.

עוד כמה דברים טובים:
^ מסמן תחילת פיסקה (בברירת מחדל)
\A מסמן תחילת נוסחה
$ מסמן סוף פסקה (בברירת מחדל)
\z מסמן סוף נוסחה
\G תחילת החיפוש הנוכחי

• הוסף לסימניות
פרק ד' אני משאיר למחר.
ובינתיים תודה מיוחדת לRCPRO שבזכותו למדתי את זה.
וכמובן שכל אחד יכול להוסיף טיפים!

• הוסף לסימניות
ונתנו, תודה.
כ"כ ברור ומסוכם יפה.
החכמתני..

• הוסף לסימניות
תודה רבה!
כזה ראה וקדש: למדת משהו? יש לך טריק? שתף את כולם, מיוזמתך! אין מילים!!! מי כמוני יודע כמה שעות רבות הושקעו בכל הנ"ל...

כשאתה כאן ואין עבודה ונהנים מהחופש, אתה תורם עצמך לכלל... תישאר כאן:)...

נכתב ע"י ונתנו10;89513:
ובינתיים תודה מיוחדת לRCPRO שבזכותו למדתי את זה.

הריני להודיע בשער בת רבים שאין לי קשר לכל הנ"ל...

• הוסף לסימניות
שכחת, או שאתה סתם רוצה להכחיש?
עברתי על הספרים. ומה שלמדתי בינתיים זה כמה דברים.
1) האפשרות לבטל בGREP את הMETACHARACTERS לתוים רגילים ע"י ה\Q\E.
2) שיש משהו שנקרא ATOMIC GROUP שאני לא יודע מה זה.
3) שלא הכל כתוב באינדיזיין, ואפשר ללמוד המון.

• הוסף לסימניות
יפה מאד ונתנו,

נראה לי שאתה כן יודע! ;)

GREP, זה דבר שמתרגלים עליו...

כמה נקודות...

\w זה קיצור של אותיות דבדרך כלל מופיעים במילים זה כולל אותיות לועזיות. אינדיזיין ME זה יוצא מן הכלל שהוא כולל גם אותיות בעברית (וכמדומני גם אותיות בערבית). כמובן \w כולל אותיות לועזיות.

\s כולל לא רק רווחים. הוא כולל כל תו לבן (פירושו תו שאינו מופיע בדפוס) זה כולל \t \r \n (טאב, שבירת שורה, סוף פיסקא, ועוד...)

דברים שחשוב לציין:
lookahead וlookbehind (חיפוש לפני וחיפוש אחרי) אינם יכולים לכלול מספר גמיש של תווים.

יש באג באינדיזיין שאם עושים חיפוש של קבוצות ביחד עם סימן שאלה כדוגמא הזו: (\d)?(\d)?(\d)?(\d)?(\d)?(\d)?(\d)?(\d)?
ומחליפים ל$8$7$6$5$4$3$2$1
(היה לי צורך להפוך כיוון מספרים פעם) אם אין אם כל המספרים, אינדיזיין יעשה באלאגן שלם! (זה עוד לא תוקן ב5.0.2)

• הוסף לסימניות
כי הרי מספור או לא מספור, זה בעצם הכל ולא הכל.
(אסביר את זה ככה. כל תו שאתה לא מחפש אותו, אומר לתוכנה שכאן אתה כן מחפש משהו אחר. למשל [^.] יחפש לך כל תו. תנסה ותראה שאכן זה כך. הגם שאני אמרתי לו 'לא כל תו אפשרי'.)
זה גם באג מסויים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;89544:
כי הרי מספור או לא מספור, זה בעצם הכל ולא הכל.
(אסביר את זה ככה. כל תו שאתה לא מחפש אותו, אומר לתוכנה שכאן אתה כן מחפש משהו אחר. למשל [^.] יחפש לך כל תו. תנסה ותראה שאכן זה כך. הגם שאני אמרתי לו 'לא כל תו אפשרי'.)
זה גם באג מסויים.

לא בנתי ההסבר ולא יודע מה זה בא להסביר. אם התכוונת למה שכתבתי בקשר למספרים זה ודאי כן באג. בGREPים אחרים, המחרוזת שכבתי עובד בסדר גמור. אפילו באינדיזיין, אם עושים החלפה ל $8@$7@$6@$5@$4@$3@$2@$1
(או כל תו אחר בין הקבוצות הנמצאות), הוא עובד בסדר. אם הוא לא מוצא כלום בקבוצה סה"כ הוא מכניס כלום מבקום סימן הדולר.

• הוסף לסימניות
תודה רבה
אני רואה בארץ מקבלים תוספת חכמה.. :)

• הוסף לסימניות
אנסה בלשה"ק
למה כשמחפשים איזה קארקאטער סטייל לא יעבוד $0 או שארי
עכשיו ביודיש
פארוואס ווען איך זיך א קאראקטער סטייל און איך וויל למשל לייגען א קוד פאר דעם און צוריק לייגען דעם ווארט דורך $0 ארבעט נישט די גרעפ די גרעפ לייגט אריין $0 בפועל
און ווארד ארבעט &^
פארוואס דא נישט

• הוסף לסימניות
פרק ד

עוד קיצורי דרך לסימנים
[[:alnum:]] מחפש אותיות ומספרים
[[:alpha:]] מחפש אותיות לבד
[[:blank:]] מחפש רווח או טאב
[[:digit:]] מחפש מספור
[[:cntrl:]] מחפש סימנים כמו סוף פיסקה, שבירת פיסקה, סוף עמוד וכו' (תו קונטרול)
[[:graph:]] כל תו מודפס לא כולל רווחים
[[:print :]] כל תו מודפס כולל רווחים (הוא עושה בעיות. אמור להיות כתוב print )
[[:punct :]] סימני פיסוק (נקודות מקפים וכו') (הוא עושה בעיות. אמור להיות כתוב punct )
[[:space:]] כל סוגי הרווחים
[[:word:]] כל תו של מילה (גם מספור)
\p{S} נראה לי שזה מחפש כל דבר לא מודפס (סימבול) רק חבל שלא הכל מה שיש לחיפוש יוניקוד עובד כאן, למשל \p{Pi} או \p{Pf} שהם דברים מאוד מעניינים רק לא עובדים כאן.​

[[:lower:]] אותיות לועזיות שהם לא רישיות
[[:upper:]] אותיות לועזיות רישיות​

שינויים בצורת החיפוש
יש סימנים מסויימים שמייצגים משהו, אבל הם משתנים לפי צורת החיפוש.
כדוגמא .+ (נקודה וליד זה +) מסמן הכל, אבל הוא נעצר בסוף הפסקה הראשונה.
כדי לשנות את הMODE הזה, שאינדיזיין יחפש 'כולל' פיסקאות חדשות, חייבים לבטל את הסגנון סינגלליין (Single Line) שפעיל אוטומטי כברירת מחדל. הנה דוגמא:
(?s).+ יחפש הכל מההתחלה עד הסוף, ולא יעצור בסוף פיסקה
יש עוד כמה סוגי שינויים וצורות חיפוש, כמו (?m) כדי להחיל סגנון מולטיליין, (אני עוד לא יודע מה זה המולטיליין, זה נראה שהוא משנה את ה^ מלהיות תחילת פסקה, ואת ה$ מהליות סוף פסקה, לתחילת וסוף נוסחה, זה יכול להיות מעניין, אבל שוב, אני עוד לא יודע איך בדיוק זה עובד).
(?i) טוב באותיות לועזיות כשלא משנה אם יש אותיות רישיות או לא רישיות.
(?x) מרשה הוספת רווחים בנוסחה, בלי שרווח יסמן רווח אמיתי (וכשתרצה רווח תצטרך להוסיף לפניו \ כמו כל תו גרפ).​

אפשר לשנות כמה סגנונות באמצע הנוסחה לפעיל ולא פעיל, ע"י הוספת מקף באמצע. דוגמא (?-m) יבטל את אופציית המולטיליין.​

כמה דברים ששכחתי אתמול

(?:חבילה לא מסומנת) כשרוצים לסמן גרופ, אבל שבהחלף הוא לא ייחשב כחבילה שאפשר להחליף אותו. דוגמא: (משה )(?:יעקב )(הלוי) והחלף ב: $1$2, יחליף אותו ל: משה הלוי, ולא יכליל את יעקב כגרופ מסומן להחלפה.​

\< מסמן (מיקום) תחילת מילה
\> מסמן (מיקום) סוף מילה
דוגמא: \<משה\> יחפש רק מילה משה, ולא משהלע (מה שהיה קורה אם היית מחפש משה בלבד).
(נראה לי ש\b זה אותו דבר, הגם שלא משמע ככה)​

~b או \r מסמנים סוף פיסקה
~M מעבר טור (Column Break)
~R מעבר תיבת טקסט (Frame Break)
~P מעבר עמוד (Page Break)​

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תג בפ;89950:
אנסה בלשה"ק
למה כשמחפשים איזה קארקאטער סטייל לא יעבוד $0 או שארי
לא בטוח שהבנתי אותך נכון.
אתה מתכוון שאתה לא כותב שום דבר בחפש, ורק בהחלף אתה מכניס $0?
אם אתה משנה לסגנון תו/פיסקה, אתה לא חייב לכתוב שום דבר בהחלף.

• הוסף לסימניות
שאלה שעולה הרבה פעמים
לקוח בא עם קובץ וורד ובו דפים למאות למען עיצוב חוברת מהודרת באינדיזיין.
מה צריכים לעשות להקל העול, ולחסוך שעות רבות..
תפרט:
1) איך לעשות הפסק בין ברכה לברכה
2) רק השורה העליונה (ברוך הבא בשם ה') ייעשה פרגרף סטייל
3)השורות שלאחרי' סטייל שני'
4)הפעלת קרקטר שטייל לשם המתברך (הרב משה הלוי שליט"א) פירוש: החלפת הסטייל בין המילים הרב לשליט"א
וכן הלאה

תודה

• הוסף לסימניות
1) יש משהו שמגדיר אותו? (למשל 3 אנטרים?) אם כן אתה יכול לחפש אותם ולחהליף בFRAME BREAK
2) ברגע שיש הפסק בין ברכה לברכה ע"י FRAME BREAK למשל, אין שום בעיה לחפש אותו, ומשם עד סוף פיסקה הבאה ולהחל עליו הסגנון הרצוי.
3) אפשר להחל אולי NEXT STLYE, אבל אני לא בטוח (חייבים לבדוק לפני זה)
4) יש בעיה מסויימת בעצם באג באינדיזיין (אולי הארבס ידווח לווינסופט), כשאתה מחפש LOOKAHEAD וLOOKBEHIND, ומכניס 'או' | באמצע, שהוא עושה בעיות בסדר הטקטס.
הארבס, אתה מודע לזה?
הנה דוגמא:

(?x) (?<=מוה"ר|הרב|מו"ה) (.+) (?=)​
אם אני מכניס עכשיו טקסט באינדיזיין בתוך הPOSITIVE LOOBAHEAD, הוא נכנס באמצע הטקסט של הLOOKBEHIND. מה העצה באמת?

• הוסף לסימניות
אני מקווה שהצלחתי (הוספתי קודם אות באנגלית, ומחקתי אותו אחרי זה). תנסה להעתיק את זה אצלך, ותודיע מה קורה.
(?x) (?<=מוה"ר|הרב|מו"ה) (.+) (?=הי"ו|שליט"א|ני"ו)​

• הוסף לסימניות
כן ונתנו
אויב אבער וויל איך פארט אריין לייגען א קוד פאר דעם און נאכדעם קען מען נישט איא
און ווארד קען מען יא

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....