מה אפשר לעשות מתותים חוץ מאוכל?

• הוסף לסימניות
שתיה?

• הוסף לסימניות
הם מעוכים, קשה לבדוק אותם.
יש להם ריח מדהים וחבל לזרוק אותם ככה.
אולי סבון, אולי נר אולי משהו אחר, ואיך עושים כאלה דברים?

• הוסף לסימניות
אולי לשתול אותם שיצאו חדשים ? ? ;)
אין לי רעיון, כי לדעתי אם הם חיים הם מהר מאוד יתקלקלו...

אבל - מעוכים- יש הרבה שנוהגים לטחון היטב היטב ואז מתירים במצבים מסוימים, תבדקי.

• הוסף לסימניות
טוחנים אותם ועושים איתם מילקשייק.
לענ"ד באופן כזה אין בעיה של ספק חרקים

אפשר לשאול רב אם מותר להשחית אותם מהחשש הנ"ל.

• הוסף לסימניות
קקטוס התכוון, כמובן, ל'ספק חרקים' ולא לספר. מקוה שתמצאו בנקל רב (הרב ויא עונה בשעה מסוימת - נדמה לי 11:30 בלילה - בטלפון, אבל תבדקו...) כדי שלא לעבור על 'בל תשחית'.

• הוסף לסימניות
תודה, זה רעיונות טובים,
לא מתחשק לי להכניס אותם לפה בצורה ובמראה הנוכחי.
חשבתי שהאמנים היצירתיים דפה יציעו צורות שימוש נוספות שאינן השחתה ואינן עוברות בקיבה.

• הוסף לסימניות
בעיקרון העדה החרדית וגם הרב ויא כותבים קודם לבדוק ואח"כ לטחון. צריך לבדוק שוב או להתקשר לרב ויא, הוא עונה בטלפון, יש בזה שינויים כל הזמן, בהתאם לנגיעות.

לגבי בל תשחית- אני שאלתי בהקשר אחר וענו לי שאין איסור בל תשחית בכל דבר שמרחיקים מחשש איסור.

• הוסף לסימניות
לפי מה שידוע לי מותר לטחון ולאכול כי זה ספק אם יש חרקים ואז אין את הבעיה שאין מבטלים איסור לכתחילה.
וכשהם מרוסקים הם בטלים.
מה גם שאי אפשר לבדוק כי גילו חרקים שנמצאים מתחת לגרעינים. מה שאפשר זה רק להוריד את החלק העליון איפה שהעלה בתוספת מעט פרי.

• הוסף לסימניות
מה הבעיה?? גלידה~~~

• הוסף לסימניות
מה הבעיה? אני מאד אוהבת תותים... אשמח...

• הוסף לסימניות
הילדים שלי יקפצו!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה