כללי מה אתם אומרים?

• פותח הנושא ort
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
פורסם בערוץ 7- הורדתי את השמות...

170,000 ₪ פיצוי על העתקת ציורים מהגדת פסח
בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר צו מניעה קבוע ופיצוי של 170,000 ש"ח בגין הפרת יוצרים בציורים המעטרים הגדה של פסח.
פרסום ראשון: 29/03/11, 08:45אורנית עצר

הגדה של פסח
.
בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר פיצוי של 170,000 ש"ח בגין הפרת יוצרים בציורים המעטרים הגדה של פסח.

בית המשפט קבע כי הנתבע, ///////, העתיק את ציוריו של הצייר וכסלר והעביר אותם, בתמורה, ליתר הנתבעים, א.ג.נ. ייבוא ושיווק מוצרי פרסום בע"מ, **** ו-**** לשם פרסומם בהגדה המיוצרת ומשווקת על ידם.

על פי הנטען, העתיקו הנתבעים את הציורים ופרסמו אותם לאורך שנים בדפוס ובאינטרנט, כאשר הם גורפים את הרווחים לכיסם, ללא ידיעתם או הסכמתם של הצייר וכסלר המנוח ובני משפחתו.

בתביעה התבקש בית המשפט ליתן צו מניעה קבוע ולחייב את הנתבעים בתשלום פיצוי כספי בסך 1,800,000 ₪.

השופטת, ד"ר דפנה אבניאלי, ציינה כי הימים ימי ערב פסח, ולכן הוקדם הדיון בתביעה והיא נשמעה יחד עם הבקשה לצו מניעה זמני, במטרה לייעל את הדיון ולהכריע בסכסוך עוד לפני חג עצמו.

השופטת ציינה כי הדמיון בין הציורים כה רב, עד כי לא עלה בידי לרדת לפשר טענתו של ///////, כי מדובר בהשראה ולא בהעתקה. אמנם, במקומות מסוימים הוכנסו שינויים, אך כפי שציינה גב' נתן בחוות דעתה, /////// "שמר על צורותיהם, צבעיהם ודימוייהם של הציורים המקוריים... ציוריו של מר /////// אינם מקוריים ולא נעשו בהשראה עלומה של סגנון כזה או אחר. מדובר כאן בהעתקות, שגם אנשי מקצוע, וגם מי שאינם אנשי מקצוע, יבחינו בהן מייד".

פרופ' רונן קובע בחוות דעתו, כי "במרבית האיורים שינה /////// את הקומפוזיציה המקורית בקטע המועתק, ואת המיקום של הדמויות בחלל הציורי (לעיתים הן מופיעות אפילו בהיפוך)... למרות הוריאציות האלה, הקשר בין ההעתקים לבין איורי וכסלר בולט לעין במבט ראשון".

לסיום כתבה השופטת כי "תום לב, תמימות ואי הפקת רווחים לא היו נחלתם של הנתבעים. /////// העתיק את ציוריו של וכסלר אך הכחיש בפני הנתבעים ובפני ביהמ"ש, כי הכיר את הגדת וכסלר. רק בתצהיר עדותו הראשית הודה /////// לראשונה, כי הגדת וכסלר היתה מונחת בפניו בעת שצייר את ציוריו, אך התמיד בהכחשתו כי העתיק את הציורים וטען כי רק שימשו לו מקור השראה".

השופטת קבעה כי /////// שהעתיק את הציורים והסתיר זאת מידיעת הנתבעים, ישלם לתובעת פיצויים בסך 100,000 ₪.

א.ג.נ שהפיקו רווחים ממכירת ההגדות והתמידו בכך גם לאחר פניות התובעת, ישלמו לתובעת פיצויים בסך 70,000 ₪.

בנוסף ניתן צו מניעה קבוע, האוסר על הנתבעים או מי מהם, להפיק להפיץ או למכור, בכל דרך שהיא, בין בדפוס ובין בדרך דיגיטאלית ו/או בכל דרך אחרת, את הציורים המתארים את עשר מכות מצרים, שצוירו ע"י הצייר וכסלר ו/או ציוריו של /////// שהועתקו מציורי וכסלר

• הוסף לסימניות
טוב לדעת שמישהו מגן על זכויות של אמנים.
חבל שזה קרה רק לאחר מותו של אותו וכסלר ולא בחייו.

מעניין לראות את העבודות עצמן ולהשוות בין המקור לחיקוי.

ואני אומרת גם - כל כך הרבה אנרגיה השקיעו בהעתקה, ובהסוואה של ההעתקה! לא יותר הגיוני לשכור את שירותיו של צייר אמיתי, מוכשר ומקורי, לשלם לו כמה שצריך ועדיין לעשות מספיק כסף משיווק ההגדות?

• הוסף לסימניות
אני בעד לנסות להעתיק ציורים-- לצורך אימון בלבד.. (אנחנו עושים אימונים למשל בקורס של העיצוב גרפי- חיקוי לצורך אימון-אבל מעולם לא עלה בראשי לפרסם או להרוויח מזה משהו)
למשל תנוחות גוף נכונות, פרופורציות וכו'.
אבל מאיפה העזות לעשות מזה כסף?! ועוד לשנות פרטים קטנים ("בשם גומרו") בשביל לקבל את הפיטבק...
לצערנו זה לא רק בהגדות- זה בתחומים רבים מאוד.

• הוסף לסימניות
רבים מעתיקים את ציורי דיסני (למשל כציורי קיר לגני ילדים וכד') ולא חושבים על כך שמדובר בהעתקה אסורה של דמויות שיש להן זכויות יוצרים.
(אמנם דיסני הוא תאגיד ענק שהציור בגן הילדים לא בדיוק יזיק לכיס שלו)

• הוסף לסימניות
ובאותו ענין - הזדמנות לשתף אתכם ולשמוע את דעתכם:
חנות קטנה לבגדי ילדים מותגיים באחת מערי הפריפריה של ירושלים ניכסה לעצמה שם שהוא שמה של סדרת ספרונים שלי. היא גם אימצה את הדמות המככבת בהם כמותג של החנות, מפרסמת בתדירות מודעות פרסומת עם תמונות סרוקות מכל הספרונים. כיון שאינני גרה שם, לא ידעתי על כך עד שמישהי ידעה אותי. בררתי את גודל החנות ואמרתי - ניחא, משפחת אברכים מנסה להתפרנס, אניח להם. מכירה קטנה, עיר קטנה, לא נעשה עסק. והנה, מתברר, שהעסק אינו כה קטן, השימוש הוא כבר מספר שנים, השבוע קיימו מכירה בירושלים ושוב עם פרסומות מלוות בציורים הנ"ל במידעונים ירושלמיים. פניתי אליהם לבירור הענין. הם טוענים שלפני כמה שנים הם פנו אלי טלפונית לבקשת רשות ואני הרשיתי. א. איני זוכרת זאת כלל. ב. גם אם קיבלו רשות - זה היה ודאי למשהו קצר וקטן ולא לאורך זמן כזה.
מה לדעתכם עלי לעשות כעת?

• הוסף לסימניות
להגיד להם שמעתה את לא מרשה להם להשתמש בשם ובציורים.
גם אם הרשית להם - זכויות היוצרים הם שלך עדיין אלא אם כן יש להם חוזה כתוב שמכרת/נתת להם את כל הזכויות

• הוסף לסימניות
אני בהלם!!!
אני יודעת באיזה חנות מדובר
ולא היה לי צל של ספק שזה באישור של היוצרת של הספרים
לדעתי אסור לך לשתוק על זה
הם מפרסמים המון ומשתמשים כל פעם בציורים אחרים שלך
אם זה היה אני לא הייתי שותקת

• הוסף לסימניות
תודה. לא יודעת מה לעשות. אין כח וזמן למלחמות.

• הוסף לסימניות
וכח ואנרגיה וזמן לצייר ולכתוב?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קול-התור;547423:
גם אם קיבלו רשות - זה היה ודאי למשהו קצר וקטן ולא לאורך זמן כזה.
מה לדעתכם עלי לעשות כעת?
ממ"נ, אם נתת רשות, אז מה הבעיה? שימשיכו לפרסם.
ואם לא נתת רשות, אז תתבעי. (100,000 ש"ח.....)

• הוסף לסימניות
ב. גם אם קיבלו רשות - זה היה ודאי למשהו קצר וקטן ולא לאורך זמן כזה.

אז למה שלא תגידי/תבהירי להם את זה עכשיו?
את לא יכולה להסביר להם שלא חשבת שזה לצורך מסחרי ושצריך לשלם אם רוצים להמשיך להשתמש?

• הוסף לסימניות
אם הרשות ניתנה בע"פ היא לא ממש שווה, למרות שיתכן שבשעתו נתת ושכחת.

אגב, תמיד צריך לדרוש אישור על זכויות לכל צורך שהוא בכתב.

• הוסף לסימניות
זה מה שקרה לי- הבנתי שזה ממש לא יהיה לי שווה לעבוד בזה.
הכנתי לגן של אמא שלי ציורים ודפי עבודה, וחשבתי להכין לגנים ציורים ועוד, אבל ראיתי תמיד בחנויות הצילום שגננות משכפלות תמונה בודדת ולפעמים מעבירות ביניהן, למשל דפי עבודה של "הכל לגן"...
אז חשבתי שזה לא יהיה רווחי לעסוק בזה.

אגב- אם זה לא לשימוש מסחרי- אלא פרטי (לצלם רק עבור ילדי הגן ולא לרווח כספי)- יש בזה בעייה?

• הוסף לסימניות
ובאותו ענין - הזדמנות לשתף אתכם ולשמוע את דעתכם:
חנות קטנה לבגדי ילדים מותגיים באחת מערי הפריפריה של ירושלים ניכסה לעצמה שם שהוא שמה של סדרת ספרונים שלי. היא גם אימצה את הדמות המככבת בהם כמותג של החנות, מפרסמת בתדירות מודעות פרסומת עם תמונות סרוקות מכל הספרונים. כיון שאינני גרה שם, לא ידעתי על כך עד שמישהי ידעה אותי. בררתי את גודל החנות ואמרתי - ניחא, משפחת אברכים מנסה להתפרנס, אניח להם. מכירה קטנה, עיר קטנה, לא נעשה עסק. והנה, מתברר, שהעסק אינו כה קטן, השימוש הוא כבר מספר שנים, השבוע קיימו מכירה בירושלים ושוב עם פרסומות מלוות בציורים הנ"ל במידעונים ירושלמיים. פניתי אליהם לבירור הענין. הם טוענים שלפני כמה שנים הם פנו אלי טלפונית לבקשת רשות ואני הרשיתי. א. איני זוכרת זאת כלל. ב. גם אם קיבלו רשות - זה היה ודאי למשהו קצר וקטן ולא לאורך זמן כזה.
מה לדעתכם עלי לעשות כעת?

הם טוענים שקיבלו את רשותך טלפונית?
חובת ההוכחה עליהם.

• הוסף לסימניות
ראיתי את הסיפור הזה לגבי וכסלר, המורה שלנו לאיור הראתה לנו כי ביקשו ממנה לתת חוות דעת האם זה אכן העתקה או לא.

הדמויות מאד דומות וגם שיטת שילוב הצבעים, אבל יש גם הרבה מאד שונה, כך שזה לא חד משמעי שזו העתקה.

קול התור - לא לשתוק!

• הוסף לסימניות
קול התור, אם זה הפך לעסק מסחרי ולמטרות רווח, אל תוותרי!
או שיפסיקו למכור עם המותג והשם הקיימים (מן הסתם לא נראה לי שיעשו את זה) או שישלמו על שימוש בזכויות היוצרים.
אם הם יסכימו לשתף פעולה, מה טוב, ואם לא אז אין דרך אחרת אלא להעזר בעו"ד טוב...

• הוסף לסימניות
אני משנסת מותניים... אני מה זה לא בקטע של תביעות ומלחמות. רע לי עם זה. אבל כולכם אומרים שאסור לשתוק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קול-התור;547827:
אני משנסת מותניים... אני מה זה לא בקטע של תביעות ומלחמות. רע לי עם זה. אבל כולכם אומרים שאסור לשתוק?

תתרגמי את העצבים והמלחמות לכסף---שווה!!!!

• הוסף לסימניות
קול התור, לידיעתך, מה שגרם לי להכנס לראשונה לחנות הזו - היה הפרסומת עם התמונה של הדמות המוכרת והאהובה בצרוף השם שלה. כן, אהבנו את הספרון שהיה לנו (היה היה רק אחד. איפה משיגים את השאר? הם כ"כ מתוקים!) ובגלל זה התחשק לי ללכת לבקר בחנות הזו.
כך, שבהחלט יש משמעות לכך שהם בחרו בשם הזה, ובציורים הללו, הם יודעים שזה משכנע להכנס אליהם. ולך מגיע על כך את חלקך - בלי ספק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה