התייעצות מה אתם הייתם עונים? שכנה מבקשת מחשב ואינטרנט...

מצב
הנושא נעול.
האמת שלא חשבתי מה הצד השני של מי שמבקשים ממנה מחשב,
מענין אותי לדעת באותו נושא,
יש היום הרבה מקומות שעיקר השרות שהם נותנים זה בווצאפ,
לי אישית יש פלאפון כשר, אבל יש לי כמה חברות / גיסות שמחזיקות סמארפון
ואני מבקשת מהן לפעמים אם הן יכולות לשלוח ווצאפ בשמי.
אני אשמח לשמוע מבעלות הווצאפים אם זה אותה הרגשה של גוי של שבת
לא אני אישית
אבל לאחת במשפחה אצלינו יש (אחת מתוך עשר)
והיו 2 גיסות מאוד שמרניות שמטיפות כל הזמן נגד ברמה ממש קיצונית
כשהם בקשו פעם ב.. היה לה ממש קשה
היא אמרה לי שכל פעם הרגישה סוג של גוי, כאילו אם את מאוד מאוד נגד אז איך יתכן שזה בסדר לבקש
הרי לכאורה זה אסור ברמה של חילול שבת(על פי דבריהם)
מילא כשמדובר במשהו רפואי
אבל תמונות לשיפוץ מטבח/למוצר מיד 2/לצימר ששולח וכד
תמיד נתנה
עד שלפני קצת זמן בעקבות בקשה של משלוח משהו טיפשי שהסכימו רק בווצאפ התפוצצה עליהם ואמרה : הרי את טוענת שזה איסור מוחלט
אז בשביל איזה הנחה באיזו חנות שווה לך לגרום לי להשתמש עוד כמה דקות
מאז שקט!!
לא דוגמא כי לאחרות במשפחה היא אמרה לי שנותנת תמיד בשמחה

לכן נתתי דוגמא ל 2 הצדדים
קודם כל לדעת מה את משדרת, וגם איך את מתיחסת לזה בפני מי שאת בקשת

יש לי שכן שיש לו רכב. וכל פעם שאני מבקש ממנו להשתמש ברכב הוא מסכים בכיייףףף... הכי בכיף שבעולם!!! איזה צדיק...
פעם אחת כבר לא היה לי נעים לבקש ועוד פעם לבקש, אז שכפלתי את המפתחות.... הגיוני, לא???
ומאז כל פעם שאני יודע שהוא ישן או שאני יודע בבירור שהוא לא בבית - אני משתמש ברכב חופשי בלי לבקש רשות...
נכון שאני צדיק שאני לא מטריח את השכן כל פעם?... כי הרי הוא מסכים לי תמיד, וממש לא אכפת לו הבלאי של הרכב, אז למה שאני אטריח אותו כל פעם???... שכפלתי וזהו....

יש לי שכן שיש לו רכב. וכל פעם שאני מבקש ממנו להשתמש ברכב הוא מסכים בכיייףףף... הכי בכיף שבעולם!!! איזה צדיק...
פעם אחת כבר לא היה לי נעים לבקש ועוד פעם לבקש, אז שכפלתי את המפתחות.... הגיוני, לא???
ומאז כל פעם שאני יודע שהוא ישן או שאני יודע בבירור שהוא לא בבית - אני משתמש ברכב חופשי בלי לבקש רשות...
נכון שאני צדיק שאני לא מטריח את השכן כל פעם?... כי הרי הוא מסכים לי תמיד, וממש לא אכפת לו הבלאי של הרכב, אז למה שאני אטריח אותו כל פעם???... שכפלתי וזהו....
אין בלאי אין בלאי ובגלל שכנראה לא הבנת אני אחזור שוב אין בלאי
עכשיו הבנת?

יש לי שכנים נחמדים שלא מכניסים מחשב,
מבקשים ממני בנעימות, מחשב נייד עם נטפרי לקחת אליהם הביתה לשעה שעתיים ואני נותנת בשמחה.
ככה כבר כמה שנים, לא חיטטו לי, לא הרסו לי, השתמשו במה שהם צריכים והכל בסדר.
ככל שזה לא מפריע ברמה האישית, אני לא רואה צורך לעשות חשבונות של יראת שמים והמידות שלהם.
יהודי ביקש - מתאים לי - אז למה לא?

אין בלאי אין בלאי ובגלל שכנראה לא הבנת אני אחזור שוב אין בלאי
עכשיו הבנת?
לא לעניין להשתמש בחפצים של אחרים ללא רשותם, גם אם אתה בטוח שאין לזה שום השפעה.
לא עושים חשבונות לאחרים.
את הקביעה אם יש או אין השפעה משאירים לבעל החפץ.
(עובדתית, כבר הוסבר שיש השפעות שונות אפשריות לשימוש ברשת אלחוטית)

פתאום חשבתי שאולי זה דומה למישהו שקורה עיתון לא חינמי שנמצא בתיבה של שכן אחר ומחזיר את העיתון אחר כך, אין עם זה בעיה של גזל נראה לי, לא?...
אכן, עפ"י מקורות הלכתיים, יש עם זה בעיה וחשש של גזל!!! [אולי בעמוד הראשון, ובלי לקרוע ניילון - מותר].
ככלל, כל גדולי הדיינים יגידו באופן ברור שלא משתמשים בחפצים של מישהו אחר בלי לבקש רשות, גם אם אני בטוח שהוא מרשה לי, וגם אם כבר אלף פעמים הוא נתן לי...
וכמו שכתב מישהו חכם ;) -
לא עושים חשבונות לאחרים.

יש לי שכנים נחמדים שלא מכניסים מחשב,
מבקשים ממני בנעימות, מחשב נייד עם נטפרי לקחת אליהם הביתה לשעה שעתיים ואני נותנת בשמחה.
ככה כבר כמה שנים, לא חיטטו לי, לא הרסו לי, השתמשו במה שהם צריכים והכל בסדר.
ככל שזה לא מפריע ברמה האישית, אני לא רואה צורך לעשות חשבונות של יראת שמים והמידות שלהם.
יהודי ביקש - מתאים לי - אז למה לא?
אף אחד פה אינו נגד חסד כשזה לא מפריע......

לא עושים חשבונות לאחרים.
(עובדתית, כבר הוסבר שיש השפעות שונות אפשריות לשימוש ברשת אלחוטית
ככלל, כל גדולי הדיינים יגידו באופן ברור שלא משתמשים בחפצים של מישהו אחר בלי לבקש רשות, גם אם אני בטוח שהוא מרשה לי, וגם אם כבר אלף פעמים הוא נתן לי...
וכמו שכתב מישהו חכם ;) -
לא דיברתי על שימוש בלי לבקש רשות אלא על מחשבה שהשני מסכים שאשתמש גם בלי לבקש במפורש כל פעם. מה כל כך מסובך להבין את זה? אני גם לא אמרתי שזה צודק כך לחשוב. רק שהגיוני שמישהו יחשוב כך במיוחד אם אין בלאי.
ואגב, אני מציע לך פעם לשאול את גדולי הדיינים, בדבר שזה נהנה וזה לא חסר יש דין כופין על מידת סדום. ולפעמים אנשים לא נותנים בלי שום סיבה. יש הרגשה כזאת ’’אני שילמתי על זה אז זה על חשבוני’’ וירדה תורה לסוף דעתו של אדם שזהו מידת סדום.

קראתי בדילוגים חלק מהשרשור

ולעניות דעתי - - -
עצם הטובה - בעיני - כחסד,
פחות התחברתי להשאיל מחשב, אך בהנחה שאין בתוכו מידע אישי - זה עובר...
לגבי תחושת הגוי של שבת - תלוי אכן כפי שרבים ציינו - האם אותה שכנה דואגת ללתת הרגשה כזאת?
אם כן - התחושה לגיטימית - אך בראי היהדות אין בה כדי לשנות מעצם עשיית החסד וההטבה עם הזולת...

לגבי השימוש בראוטר והקוד שנשמר ללא קבלת רשות מפורשת - בעיני גובל בגזל וללא כל תירוצים,
ולא משנה לעניין הבלאי
זה אינו "כופין על מידת סדום" כלל, (קצת ידע תורני לא יזיק לפני שכותבים דברים, ואין כאן מקומו להאריך בדבר),
וזה גם חוצפה וחוסר דרך ארץ שקדמה לתורה, וכך לא מתנהג יהודי ירא שמיים "באמת"....
ואז - -
ראשית להודיע על כך שזה לא מקובל כלל,
שנית לשקול האם אנו מעוניינים לעשות חסד עם אנשים ש(לכאורה) גזלו מאתנו

עד כאן מדעתי הענייה, ותודה על הבמה לה...

לא דיברתי על שימוש בלי לבקש רשות אלא על מחשבה שהשני מסכים שאשתמש גם בלי לבקש במפורש כל פעם. מה כל כך מסובך להבין את זה? אני גם לא אמרתי שזה צודק כך לחשוב. רק שהגיוני שמישהו יחשוב כך במיוחד אם אין בלאי.
ואגב, אני מציע לך פעם לשאול את גדולי הדיינים, בדבר שזה נהנה וזה לא חסר יש דין כופין על מידת סדום. ולפעמים אנשים לא נותנים בלי שום סיבה. יש הרגשה כזאת ’’אני שילמתי על זה אז זה על חשבוני’’ וירדה תורה לסוף דעתו של אדם שזהו מידת סדום.
לא שייך להחליט לבד גם מה השני מסכים ומה לא. בני אדם נורמליים מבקשים רשות ולא מניחים שיש להם רשות.
גם מרשות חד פעמית, או חד פעמית חוזרת, לא מסיקים שלא אכפת לשני שישתמשו. אם לא היה אכפת, אז בפעם השניה שהיו מבקשים כבר היו אומרים להם שישתמשו כמה שרוצים.
גם לא סביר "לכפות על מידת סדום" לטובת עצמך על דעת עצמך. פשוט לא עושים את זה.
ואני רוצה לראות את מי שבאמת ישב לבדוק שאין שום השלכה למעשים שלו (אתה מאד נחרץ שאין בלאי, למרות שכבר אמרו פה שיתכנו נזקים שהם לא "בלאי". כל אחד שמשתמש ברשת של השכנים בלי רשות באמת בדק את זה כמו שצריך? או שאולי אין לו מושג בתחום והוא בכל זאת משתמש?) או שישב לבדוק את ההגדרות ההלכתיות לעומק. אלו תירוצים בדיעבד.
רוצים להשתמש במשהו ששייך לשכנים, מבקשים רשות. כמו שמבקשים רשות לפני שנכנסים אליהם הביתה לרגע, או כל מיני דברים בלתי מזיקים אחרים. בלי הגדרות הלכתיות, פשוט כי ככה מתנהגים בני אדם.
מי שמתנהג ככה, יש גם יותר סיכוי שיסכימו לתת לו. כי זה אדם שאפשר לסמוך עליו.

זה אינו "כופין על מידת סדום" כלל, (קצת ידע תורני לא יזיק לפני שכותבים דברים, ואין כאן מקומו להאריך בדבר),
אני לא טענתי אפילו לרגע שיש בזה את הדין של כופין. בוודאי שזה דין נדיר
אבל אני משוכנע שזה יכול לגרום לאנשים להתבונן בעצמם. מי שמזדהה עם ההרגשה שתיארתי.

האמת שלא חשבתי מה הצד השני של מי שמבקשים ממנה מחשב,
מענין אותי לדעת באותו נושא,
יש היום הרבה מקומות שעיקר השרות שהם נותנים זה בווצאפ,
לי אישית יש פלאפון כשר, אבל יש לי כמה חברות / גיסות שמחזיקות סמארפון
ואני מבקשת מהן לפעמים אם הן יכולות לשלוח ווצאפ בשמי.
אני אשמח לשמוע מבעלות הווצאפים אם זה אותה הרגשה של גוי של שבת
להיפך, ישנה תחושה של רחמים על המסכן שאין לו מוצר צריכה בסיסי שכזה

גם מרשות חד פעמית, או חד פעמית חוזרת, לא מסיקים שלא אכפת לשני שישתמשו. אם לא היה אכפת, אז בפעם השניה שהיו מבקשים כבר היו אומרים להם שישתמשו כמה שרוצים
אתה לא היית שם ואני הייתי שם אז אני יספר לך מה היה
היא ביקשה רשות בפעם החמישית,
ואז @אלמה אמרה לה
’’בכיף... הסיסמא היא אלמה123’’
והשכנה מיד אמרה לה ’’בסדר בסדר אני זוכרת את הסיסמא, תודה רבה’’
ו@אלמה אמרה ’’אה מצוין’’
ובפעם השישית היא (אולי) אמרה לעצמה טוב היא מרשה לי והיא יודעת שיש לי את הסיסמא וראיתי איך היא אמרה לי ’’אה מצוין.’’ וזה גם באמת לא אמור להזיז לה ואין לה שום דרך לדעת ואני כמעט לא משתמשת לה. אז מה אני צריכה להטריד אותה בבקשות?
נכון @אלמה?🤣🤣

זה נדון באחרונים האם מותר להשתמש ללא רשות שאתה יודע שהוא מסכים
זה מופיע ביאוש שלא מדעת האם הוה יאוש או לאו יעוי"ש

זה נדון באחרונים האם מותר להשתמש ללא רשות שאתה יודע שהוא מסכים
זה מופיע ביאוש שלא מדעת האם הוה יאוש או לאו יעוי"ש
נכון.וכמדומני נפסק שאסור אם אתה מכלה/מאבד את החפץ (טישו) אך במידה ולא יש מתירין

אתה לא היית שם ואני הייתי שם אז אני יספר לך מה היה
היא ביקשה רשות בפעם החמישית,
ואז @אלמה אמרה לה
’’בכיף... הסיסמא היא אלמה123’’
והשכנה מיד אמרה לה ’’בסדר בסדר אני זוכרת את הסיסמא, תודה רבה’’
ו@אלמה אמרה ’’אה מצוין’’
ובפעם השישית היא (אולי) אמרה לעצמה טוב היא מרשה לי והיא יודעת שיש לי את הסיסמא וראיתי איך היא אמרה לי ’’אה מצוין.’’ וזה גם באמת לא אמור להזיז לה ואין לה שום דרך לדעת ואני כמעט לא משתמשת לה. אז מה אני צריכה להטריד אותה בבקשות?
נכון @אלמה?🤣🤣
איכשהו, ממה שכתבה פותחת השרשור, ממש לא נשמע שהיא אמרה "מצוין" על זכירת הססמה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה