התייעצות מה אתם הייתם עונים? שכנה מבקשת מחשב ואינטרנט...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לא לאפשר להשתמש בראוטר, רק בגלל הרגשה לא נעימה, שאת כאילו גוי
צריך לשאול רב אם אין בזה לאו דאורייתא של ’’לא תיקום ולא תיטור’’
לא מתיימרת להבין בזה אבל בכל זאת - איך זה קשור לנקמה או נטירה? זה כמו כל חסד אחר שבא על חשבוני ולכן אני לא חייבת לעשות אותו.

• הוסף לסימניות
אתם הייתם מלווים מחשב נייד לשכנה, כי היא צריכה דחוף והם לא מכניסים מחשב לבית??
אתם הייתם נותנים שיגלשו לכם באינטרנט (של נטפרי) כי הם לא מכניסים אינטרנט לבית
לא.
מחשב זה דבר אישי .
ולי אישית לא מתחשק שיגלשו לי במחשב וישוטטו בו בחופשיות.

• הוסף לסימניות
אתם הייתם נותנים שיגלשו לכם באינטרנט (של נטפרי) כי הם לא מכניסים אינטרנט לבית?
במיוחד שההרגשה שמתקבלת היא 'שבת גוי'...

רוצה להיות אמיתית עם עצמי ולא לומר 'כן' כי לא נעים לי...
מזכיר את הסרטון של ברדק על הנושא הזה בדיוק חח

• הוסף לסימניות

זהו שמחשב נייד זה חזר על עצמו כמה פעמים...עד שהם קנו..
מצטערת שלא ידעתי להיות אסטרטיבית ונעימה כאחד ולומר שלא מתאים לי..

ואינטרנט- עשו 'רק' מייל,
אבל לפעמים יש לה זומים אז מבקשת אם יכולה להתחבר לראוטר שלי..
והמעצבן הוא שהיא שמרה את הקוד וכנראה הגלישה היא כבר על בסיס קבוע (והאמת שזה ממש עצבן אותי)
וכן משום מה, ההרגשה היא 'גוי של שבת'
(לא יודעת במי תלויה ההרגשה, בי או בה אבל זה המצב...)
היי
רציתי לשאול הזום פתוח אצלך שיש לך נטפרי?
כי אני עם נטפרי והוא חוסם לי את הקישורים...
אולי פשוט צריך לבקש לפני?
אשמח למידע
תודה מראש!!
:)

• הוסף לסימניות
היי
רציתי לשאול הזום פתוח אצלך שיש לך נטפרי?
כי אני עם נטפרי והוא חוסם לי את הקישורים...
אולי פשוט צריך לבקש לפני?
אשמח למידע
תודה מראש!!
:)
נטפרי מאפשר זומים - יש לי כמה מנוים בנטפרי - זום עובד חלק
אם לא עובד לך תפנה לתמיכה טכנית של נטפרי - או תנסה לפני לבדוק בהגדרות סינון שלא חסום אצליך באופן אישי

• הוסף לסימניות
לא מתיימרת להבין בזה אבל בכל זאת - איך זה קשור לנקמה או נטירה? זה כמו כל חסד אחר שבא על חשבוני ולכן אני לא חייבת לעשות אותו.
זה הדוגמה הקלאסית לנקימה ונטירה
’’תניא איזו היא נקימה ואיזו היא נטירה? נקימה – אמר לו השאילני מגלך, אמר לו לאו, למחר אמר לו הוא השאילני קרדומך, אמר לו איני משאילך כדרך שלא השאלתני – זו היא נקימה. ואיזו היא נטירה? אמר לו השאילני קרדומך, אמר ליה לא, למחר אמר לו השאילני חלוקך, אמר לו הילך, איני כמותך שלא השאלתני – זו היא נטירה"

• הוסף לסימניות
זה הדוגמה הקלאסית לנקימה ונטירה
’’תניא איזו היא נקימה ואיזו היא נטירה? נקימה – אמר לו השאילני מגלך, אמר לו לאו, למחר אמר לו הוא השאילני קרדומך, אמר לו איני משאילך כדרך שלא השאלתני – זו היא נקימה. ואיזו היא נטירה? אמר לו השאילני קרדומך, אמר ליה לא, למחר אמר לו השאילני חלוקך, אמר לו הילך, איני כמותך שלא השאלתני – זו היא נטירה"
במקרה הזה זה יותר דומה ל'אמר לו 'השאילני חמורך', אמר לו 'אבל אני צריך את החמור אח"כ וחושש שהוא יהיה עייף', אמר לו 'אבל לי יש עיקרון שלא יהיה ברשותי חמור כי מאוד חשוב לי שיהיו לי רק חיות ובהמות טהורות', אמר לו 'אני מבין, אבל בפעמים הקודמות השתמשת בחמור יותר ממה שהסכמתי ואני לא מעוניין שזה יקרה שוב'' (כמובן שזה לא כתוב במקור, אלא רק נכתב ברוח לשון רש"י)
מסכים שזה טיפה שונה?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
במקרה הזה זה יותר דומה ל'אמר לו 'השאילני חמורך', אמר לו 'אבל אני צריך את החמור אח"כ וחושש שהוא יהיה עייף', אמר לו 'אבל לי יש עיקרון שלא יהיה ברשותי חמור כי מאוד חשוב לי שיהיו לי רק חיות ובהמות טהורות', אמר לו 'אני מבין, אבל בפעמים הקודמות השתמשת בחמור יותר ממה שהסכמתי ואני לא מעוניין שזה יקרה שוב'' (כמובן שזה לא כתוב במקור, אלא רק נכתב ברוח לשון רש"י)
מסכים שזה טיפה שונה?
למרות שבערך חצי מהתגובות כאן זה שמחשב זה אישי וכו’
אני הבנתי מפותחת האשכול שהבעיה היחידה שלה
זה שההיא (אולי) מתנשאת עליה
ולולא זה לא הייתה לה שום בעיה

• הוסף לסימניות
לא רוצה לדבר בשם פותחת האשכול אבל ממה שהבנתי יש פה גם קטע של ניצול בלי קשר להתנשאות - היא פשוט התלבשה לה על הראוטר.

• הוסף לסימניות
א. אוקיי, אז קבל שינוי ניסוח אמר לו 'השאילני חמורך', אמר לו 'אבל רק אתמול אמרת לי כמה חשוב שיהיו רק חיות טהורות, לא?', אמר לו 'נכון, אבל עכשיו אני צריך חמור', אמר לו 'אני מבין, אבל אני לא חושב שאני חייב לספק לך אותו כשבסה"כ- גם אני צריך אותו''
שעזוב נקימה או נטירה, זו באמת בקשה מוזרה, כי מה ההבדל רוחנית של מי הראוטר (או החמור).
האם לפנים משורת הדין צריך לתת דבר כזה, שהשימוש בהגדרתו מוסיף לבלאי שלו למישהו שהודיע לך כמה הוא מתנגד שיהיה לך אותו? יתכן, אבל זה בהחלט שונה מלא לרצות לתת משהו ששני הצדדים מסכימים שהוא מועיל וחשוב ורק אתמול היתה תקרית לא נעימה שלא קשורה. כלומר, לא היה ביוש סביב עצם היות לבן אדם מגל או קרדום.
ב.
זהו שמחשב נייד זה חזר על עצמו כמה פעמים...עד שהם קנו..
מצטערת שלא ידעתי להיות אסטרטיבית ונעימה כאחד ולומר שלא מתאים לי..

ואינטרנט- עשו 'רק' מייל,
אבל לפעמים יש לה זומים אז מבקשת אם יכולה להתחבר לראוטר שלי..
והמעצבן הוא שהיא שמרה את הקוד וכנראה הגלישה היא כבר על בסיס קבוע (והאמת שזה ממש עצבן אותי)
וכן משום מה, ההרגשה היא 'גוי של שבת'
(לא יודעת במי תלויה ההרגשה, בי או בה אבל זה המצב...)
ההדגשות לא במקור

• הוסף לסימניות

זה מזכיר לי את החברה שאצלם לא הולכים לקניון ומבקשת עם תוכלי לעשות לה טובה ולקנות לה.
הייתם קונות לה?
זה אותו הרגשה.
זה אותו סוג של אנשים,

לעניין שלך עם זה דחוף הייתי בודקת עם מתאפשר להכניס אותה הביתה ונותנת לה להשתמש במחשב.
ועם לא מסתדר לך בדיוק בשביל זה יש חדרי מחשבים בכל פינה בעיר.

• הוסף לסימניות
אוקיי, אז קבל שינוי ניסוח אמר לו 'השאילני חמורך', אמר לו 'אבל רק אתמול אמרת לי כמה חשוב שיהיו רק חיות טהורות, לא?', אמר לו 'נכון, אבל עכשיו אני צריך חמור', אמר לו 'אני מבין, אבל אני לא חושב שאני חייב לספק לך אותו
עד כאן זה תיאור נפלא של נקימה קלאסית
כשבסה"כ- גם אני צריך אותו''
ועל התוספת הזאת בדיוק אני מתווכח שאצל פותחת האשכול זה לא היה הנושא.

ואגב, אין שום תוספת בלאי לראוטר אם יש עוד מחשב שגולש בו. הדבר היחיד הבעייתי, זה שאולי האינטרנט קצת פחות מהיר בזמן הגלישה.

• הוסף לסימניות
ואגב, אין שום תוספת בלאי לראוטר אם יש עוד מחשב שגולש בו. הדבר היחיד הבעייתי, זה שאולי האינטרנט קצת פחות מהיר בזמן הגלישה.
בלאי אולי לא, אבל מהירות בהחלט יכולה להיות מושפעת, ומה שעוד יכול לקרות זה וירוסים, תוכנות כופר וכיוצא בזה.
יש גם אנשים שברוב נדיבותם חולקים עם אחרים את הססמה שקיבלו מהשכנים, ואז בכלל יכול בניין שלם לגלוש על אינטרנט של משפחה אחת, ואפילו אורחים שמגיעים לשבת על המדרגות לגלוש. כבר היו דברים מעולם.
לא כולם כאלו כמובן, אבל כדאי להיזהר עם ססמאות רשת.

• הוסף לסימניות
האמת שלא חשבתי מה הצד השני של מי שמבקשים ממנה מחשב,
מענין אותי לדעת באותו נושא,
יש היום הרבה מקומות שעיקר השרות שהם נותנים זה בווצאפ,
לי אישית יש פלאפון כשר, אבל יש לי כמה חברות / גיסות שמחזיקות סמארפון
ואני מבקשת מהן לפעמים אם הן יכולות לשלוח ווצאפ בשמי.
אני אשמח לשמוע מבעלות הווצאפים אם זה אותה הרגשה של גוי של שבת

• הוסף לסימניות
עד כאן זה תיאור נפלא של נקימה קלאסית

ועל התוספת הזאת בדיוק אני מתווכח שאצל פותחת האשכול זה לא היה הנושא.

האמת אתה צודק, לא דייקתי. המדויק יותר זה 'תן לי את המפתחות של האורווה של החמור' שזה- לכל הדעות לא חובה. בלי קשר לאיזו תחושה נתנו לך.
ומה זה 'אולי האינטרנט פחות מהיר' אינטרנט פחות מהיר זה נזק! זה ויתור משמעותי על שימוש מיטבי בדבר שאתה משלם עליו! ושימוש באינטרנט- גם עולה כסף....

• הוסף לסימניות
האמת שלא חשבתי מה הצד השני של מי שמבקשים ממנה מחשב,
מענין אותי לדעת באותו נושא,
יש היום הרבה מקומות שעיקר השרות שהם נותנים זה בווצאפ,
לי אישית יש פלאפון כשר, אבל יש לי כמה חברות / גיסות שמחזיקות סמארפון
ואני מבקשת מהן לפעמים אם הן יכולות לשלוח ווצאפ בשמי.
אני אשמח לשמוע מבעלות הווצאפים אם זה אותה הרגשה של גוי של שבת
זה מאוד תלוי מי מבקש ואיך....אין בזה כללים!.............

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה