התייעצות מה אתם הייתם עושים עם ה10,000 ש"ח האלו?

• הוסף לסימניות
לפני שנה, כשהבת שלי נולדה, התחלתי לחשוב על העתיד שלה (ושל הילדים הבאים, בעזרת השם) והחלטתי להשקיע:
  1. 500 ש"ח בחודש בשוק ההון (S&P).
  2. 1,000 ש"ח מהמעשרות בגמ"ח "אושר וכבוד" (כי הבנתי שאי אפשר להשקיע מעשרות בשוק ההון).
לאחרונה התברר לנו שכן אפשר להשקיע את המעשרות לטובת נישואי הילדים (מובן שזה נושא שנוי במחלוקת, אבל זה מה שהתברר לנו).

ניסיתי למשוך את הכסף מהגמ"ח (כרגע הצטברו שם 10,000 ש"ח), וגיליתי שאי אפשר, כי אני רשומה ל-4 יחידות והגמ"ח שומר אצלו 2,400 ש"ח לכל יחידה. בפועל יש לי רק שתי אופציות:

1) לקבל הלוואה של 40,000 ש"ח כשבתי תתארס.
  • אפשר רק כשהיא מתארסת, לא מוקדם יותר.
  • החזר: 276 ש"ח לחודש ל-145 חודשים
  • יתרון: אני לא צריכה להמשיך להפקיד.
2) לצמצם את התוכנית.
  • ההפקדה תרד ל-247 ש"ח לחודש (סה"כ 32,500 ש"ח כולל ה-10,000 שכבר יש).
  • אקבל הלוואה של 130,000 ש"ח (במקום 400,000 ש"ח).
  • בסיום, מחזירים לי 70% מההפקדות – כ-22,750 ש"ח.
בשתיהן, אני לא רואה את ה-10,000 ש"ח עכשיו, אלא רק בתור הלוואה או החזר עתידי.

ההתלבטות שלי -
  • באופציה הראשונה אני מקבלת הלוואה קטנה יותר אבל לא צריכה להמשיך להפקיד.
  • באופציה השנייה אני מקבלת הלוואה גדולה, אבל ממשיכה להפקיד סכום שאולי עדיף להשקיע בשוק ההון.
  • מצד שני, אולי כדאי לשמור על אפשרות להלוואה למקרה ששוק ההון יהיה בשפל כשאצטרך את הכסף.
מה דעתכם? מה אתם הייתם עושים?

• הוסף לסימניות
לא התעמקתי
העדפה אישית שלי היא לסיים התקשרות ככל האפשר
ולכן הייתי בוחר באופציה 1.

• הוסף לסימניות
בנתונים שכתבת לכאורה האופציה הראשונה עדיפה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
@השקעות R הון @מקצועי בלבד @ה. שלמה תודה על התגובה!
כנראה באמת אלך על האופציה הראשונה, אבל זה מעלה אצלי שאלה כללית יותר:
אם יש כסף פנוי להשקעה, עדיף לשים הכול בשוק ההון?
או שיש היגיון לשים סכום קטן בגמ"ח (רק עם תנאים טובים יותר) למקרה שלא ישתלם למשוך מהשוק בזמן שנצטרך?

• הוסף לסימניות
או שיש היגיון לשים סכום קטן בגמ"ח (רק עם תנאים טובים יותר) למקרה שלא ישתלם למשוך מהשוק בזמן שנצטרך?
יש היגיון.
החלופה במקרה זה היא לקיחת הלוואה בריבית.
תחשב כמה יעלה הריבית, וכמה אתה מרויח מאותן הפקדות אם תשקיע אותן בשוק ההון או בהשקעות אחרות.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אם יש אפשרות מומלץ להשקיע בעוד תחומי השקעה מלבד בשוק ההון.
וכתבתי על כך במאמרים שלי.

• הוסף לסימניות
נכון שאופציה ראשונה כדאית , אבל אף אחד מכם לא שם על המשקל דבר נוסף , מה עם השקעה גם בחסד ? אז נכון שזה לא צובר לי אחוזי ריבית דריבית , אבל וודאי שמבחינת גם מעשר , וגם חסד זה הכי מהודר שיש , אני אישית היה לי שיקול אם להוציא כסף מהגמח המרכזי , החלטתי שלא אפתח עוד יחידות , ואמצא עוד אפיקי השקעה , אבל הדבר שעמד לנגד עיני לא להוציא את הכסף , זה לא לפספס את הזכויות לשיקולכם

• הוסף לסימניות
נכון שאופציה ראשונה כדאית , אבל אף אחד מכם לא שם על המשקל דבר נוסף , מה עם השקעה גם בחסד ? אז נכון שזה לא צובר לי אחוזי ריבית דריבית , אבל וודאי שמבחינת גם מעשר , וגם חסד זה הכי מהודר שיש , אני אישית היה לי שיקול אם להוציא כסף מהגמח המרכזי , החלטתי שלא אפתח עוד יחידות , ואמצא עוד אפיקי השקעה , אבל הדבר שעמד לנגד עיני לא להוציא את הכסף , זה לא לפספס את הזכויות לשיקולכם
אבל זה גם לא שחור לבן.
האם עדיף לתת קצת לחסד עכשיו או הרבה אח״כ? ואם עדיף אח״כ מה עם ספק? וכו
אני לא מדבר על מקרים של בל תאחר, למרות שגם כאן יש מרווח להתלבט של חודשים

• הוסף לסימניות
לפני שנה, כשהבת שלי נולדה, התחלתי לחשוב על העתיד שלה (ושל הילדים הבאים, בעזרת השם) והחלטתי להשקיע:
  1. 500 ש"ח בחודש בשוק ההון (S&P).
  2. 1,000 ש"ח מהמעשרות בגמ"ח "אושר וכבוד" (כי הבנתי שאי אפשר להשקיע מעשרות בשוק ההון).
לאחרונה התברר לנו שכן אפשר להשקיע את המעשרות לטובת נישואי הילדים (מובן שזה נושא שנוי במחלוקת, אבל זה מה שהתברר לנו).

ניסיתי למשוך את הכסף מהגמ"ח (כרגע הצטברו שם 10,000 ש"ח), וגיליתי שאי אפשר, כי אני רשומה ל-4 יחידות והגמ"ח שומר אצלו 2,400 ש"ח לכל יחידה. בפועל יש לי רק שתי אופציות:

1) לקבל הלוואה של 40,000 ש"ח כשבתי תתארס.
  • אפשר רק כשהיא מתארסת, לא מוקדם יותר.
  • החזר: 276 ש"ח לחודש ל-145 חודשים
  • יתרון: אני לא צריכה להמשיך להפקיד.
2) לצמצם את התוכנית.
  • ההפקדה תרד ל-247 ש"ח לחודש (סה"כ 32,500 ש"ח כולל ה-10,000 שכבר יש).
  • אקבל הלוואה של 130,000 ש"ח (במקום 400,000 ש"ח).
  • בסיום, מחזירים לי 70% מההפקדות – כ-22,750 ש"ח.
בשתיהן, אני לא רואה את ה-10,000 ש"ח עכשיו, אלא רק בתור הלוואה או החזר עתידי.

ההתלבטות שלי -
  • באופציה הראשונה אני מקבלת הלוואה קטנה יותר אבל לא צריכה להמשיך להפקיד.
  • באופציה השנייה אני מקבלת הלוואה גדולה, אבל ממשיכה להפקיד סכום שאולי עדיף להשקיע בשוק ההון.
  • מצד שני, אולי כדאי לשמור על אפשרות להלוואה למקרה ששוק ההון יהיה בשפל כשאצטרך את הכסף.
מה דעתכם? מה אתם הייתם עושים?
בכל מקרה זה מכספי מעשרות אז לא ככ הפסדת
אני הייתי בוחרת א'
למה לקבל כסף שהפקדת כהלוואה? במקום לקבל אותו נורמלי - ככסף שלך?

• הוסף לסימניות
ההגדרה של הגמחי"ם מהסוג הזה כחסד לא מספיק ברורה

מהסיבה הפשוטה שהם נותנים הלוואות רק למי שמשלם להם על זה מראש ולא לכל מי שזקוק להלוואה

כמו שאם בנק כלשהו היה יוצא בקמפיין חדש על הלוואות בריבית נמוכה למפקידי X כסף בחודש למשך X חודשים

שככל הנראה לא היינו הופכים את הבנק לעמותת חסד כ"כ מהר..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה