- הוסף לסימניות
תעשו בדיקת דם, מעיד לפעמים על חוסר ברזלומה תעשי עם ילד שגם לחם עם שוקולד הפסיק לאכול?
חוזר ב15:30 עם הפרוסה שלמה בתיק!
בצהריים אכל רק את העוף מהמנות בצהרון....
תעשו בדיקת דם, מעיד לפעמים על חוסר ברזלומה תעשי עם ילד שגם לחם עם שוקולד הפסיק לאכול?
חוזר ב15:30 עם הפרוסה שלמה בתיק!
בצהריים אכל רק את העוף מהמנות בצהרון....
אז שלא יאכל!!
ברצינות, הגדולה שלי היתה מטופלת במרפאת האכלה בשערי צדק, והדיאטנית שם אמרה לי: "שלא תאכל, נראה לך שהיא תמות?" היא הנחתה אותנו להכין לילדה צלחת עם אוכל שבישלתי ולהודיע לה שהצלחת פה למשך 20 דקות ולאחריו היא נזרקת, היו 4 ימים קשוחים שפשוט העפתי אחר כבוד לפח. אחרי 4 ימים קיבלנו ילדה חדשה.
הילדה הזו לא יודעת מה זה פינוק באוכל, היא היחידה שבחיים לא אומרת איכס על אוכל, מה שבישלתי את זה היא אוכלת.
מאז אין אצלי להיכנע בקטע של אוכל.
מה כן? בחיים בחיים בחיים, לעולם לעולם לעולם!!!!!!!!!!! אני לא אומרת לילד כמה לאכול. יש מנגנון טבעי ובריא של רעב/שובע ואני לא יכולה להחליט להם.
אין הסחות דעת באוכל, אין רכבת/משחקים/הבטחות....
עריכה: אני כן רוצה לסייג ולאמר שיש דבר כזה שילד נגעל ממאכל/מרקם מסוים וזה בסדר. אבל מכאן ועד להינעל על ממרח אחד לא בריא הדרך ארוכה.
לדעתי הקטנה נשמע קשוח מידיעריכה: שום גיל שנתיים, בגיל 10 חודשים כבר עברנו לשערי צדק, ואני זוכרת שהייתי בהלם כשהיא אמרה לי שתינוקת פחות מגיל שנה עושה מניפולציות על אמא. לא האמנתי שבגיל הזה היא תבין ותקשר.
אוי נו, לא התכוונתי למוות, אלא, להבנה שזו מניפולציה.לדעתי הקטנה נשמע קשוח מידי
לא צריך להגיע למוות בשביל להוכיח את השיטה...
ילד שלא אוכל יכול להנזק קודם...
לא חושבת שזה מוניפולציותאוי נו, לא התכוונתי למוות, אלא, להבנה שזו מניפולציה.
אם לא אוהבים כלוםםםםם חוץ משוקולד, זאת מניפולציה! וברגע שאני בראש שלי משחררת (לאמר לעצמי הילד שלי לא ימות ולא יקרה כלום בי בי) אז גם הילד משחרר.
אגב, אני מאוד מאוד מפונקת באוכללא אוהבת כמעט כלום ולכן מאוד מבינה אחרים ולא מכריחה, אבל לא מתרגשת ממניפולציות.
אני יכולה ברשותך לחזור על דברייך? "גם לי לפעמים בא לי לאכול משהו מסויים"לא חושבת שזה מוניפולציות
סליחה גם אני אל אוהבת לאכול הרבה דברים
בגלל זה אני עושה מוניפולציות
גם לי לפעמים בא לאכול משהו מסויים בגלל זה אני עושה מוניפולציות
אל תנסו לשנות את הילדים איפה שאתן לא מצליחות
סליחה!!!!!אני יכולה ברשותך לחזור על דברייך? "גם לי לפעמים בא לי לאכול משהו מסויים"
את לא באמת התכוונת להגיב את התשובה הזו לאמא שאומרת שהילד שלה מוכן לאכול רק לחם עם שוקולד, נכון?
את ברצינות ענית לי את התשובה שלך כתגובה על מה שכתבתי על זה שכל יום הילד מסכים רק לחם עם שוקולד?
אגב, עוד כתבתי שם שאסור להכריח, יש לילד העדפות וצריך להציע מגוון, המניפולציה זה ההתעקשות על משהו אחד בלבד שאם את תא מסכימה לי אז אני לא אוכל
ואגב אותך הכריחו לאכול משה פעם?אני יכולה ברשותך לחזור על דברייך? "גם לי לפעמים בא לי לאכול משהו מסויים"
את לא באמת התכוונת להגיב את התשובה הזו לאמא שאומרת שהילד שלה מוכן לאכול רק לחם עם שוקולד, נכון?
את ברצינות ענית לי את התשובה שלך כתגובה על מה שכתבתי על זה שכל יום הילד מסכים רק לחם עם שוקולד?
אגב, עוד כתבתי שם שאסור להכריח, יש לילד העדפות וצריך להציע מגוון, המניפולציה זה ההתעקשות על משהו אחד בלבד שאם את תא מסכימה לי אז אני לא אוכל
את עוד פעם מגיבה לי על משהו שאני טוענת בדיוק הפוך: אסור אסור אסור להכריח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ואגב אותך הכריחו לאכול משה פעם?
אני מדברת מנסיון!!!!!!!!
לחמניות שום פותרות את ענין הסנדויץ. עד שנמאס.
את מדברת על לחייב ילד לאכול משהוסליחה!!!!!
אני פעם במשך חודש אכלתי לארוחת בוקר רק טוסטים כי ככה היה לי בא
אז מה
מישהו אמר לי זה בעייתי
תנסי קודם על עצמך
להכריח את עצמך לאכול משהו ואז את הילד
בהצלחה!!!
(ובעלי אוהב כל יום לארוחת בוקר חביתה אז מה ככה בא לו)
את יכולה לנסות לשכנע את הילד
ללמד אותו לאכול עוד דברים(בטוחה שתצליחי) אבל לא בכח
אם הילד שלך יבקש פסטרמה על גבינה, אבל רק את זה, הוא לא רוצה כלוםםם אם לא תביאי לו.סליחה!!!!!
אני פעם במשך חודש אכלתי לארוחת בוקר רק טוסטים כי ככה היה לי בא
אז מה
מישהו אמר לי זה בעייתי
תנסי קודם על עצמך
להכריח את עצמך לאכול משהו ואז את הילד
בהצלחה!!!
(ובעלי אוהב כל יום לארוחת בוקר חביתה אז מה ככה בא לו)
את יכולה לנסות לשכנע את הילד
ללמד אותו לאכול עוד דברים(בטוחה שתצליחי) אבל לא בכח
ומה תעשי אחרי שבועות ארוכים שהילד יחזור עם הלחם שלם בתיק, מורעב ועצבני?אם הילד שלך יבקש פסטרמה על גבינה, אבל רק את זה, הוא לא רוצה כלוםםם אם לא תביאי לו.
האם תתני לו? לא.
הוא גם לא יבקש את זה. את יודעת למה?
לא בגלל שהתורה אסרה, הוא קטן ולא יודע מה כתוב בתורה, אלא, כי אמא לא מרשה, מבחינת אמא שלו זה לא אופציה.
אז בדיוק. אבל בדיוק אותו דבר לגבי לחם עם שוקולד- אמא לא מרשה. נקודה. זה בכלל לא נושא לדיון.
מעולם ילד שלי לא ביקש ממני דבר כזה (ויש המון שוקולד בבית, אבל לארוחת עשר אוכלים סנדוויץ מזין.)
ההורים שלי ניסו ל"חנך" ככה ילדה בת 10לא בטוחה?!
בטוחה שלא.
תכריחי קודם את עצמך לאכול משהו שאת לא מסוגלת...
כן אפשר להציע המון המון מאכלים ולמנוע מהילד את הממרח הלא בריא.
אם הוא לא רוצה כלום, שלא יאכל. ספרו לי על ילד שמת בגלל שאמא שלו לא הביאה לו לחם עם שוקולד.
חצופה. ילדה בת 10 לא אכלה כלוםםםם רק מאכל אחד ועשתה להורים שלה ברוגז כי הסכימו לה הכל חוץ מזה?!ההורים שלי ניסו ל"חנך" ככה ילדה בת 10
היא ירדה כל כך הרבה במשקל שהם קיבלו הוראה מרופא לתת לה מה שהיא רוצה וזהו.
ברוך ה' הבדיקות דם שלה תמיד יוצאות תקינות ולא נצפו נזקים (היום היא כמעט בת שלושים)
אולי לא הבנת, לתת הכללללללללללללללללללללללללללללללללללל יש מליון אפשריויות חוץ ממשהו לא בריא,ומה תעשי אחרי שבועות ארוכים שהילד יחזור עם הלחם שלם בתיק, מורעב ועצבני?
לדעתי במקרה כזה העקרון שלא לתת לילד לחם עם שוקולד הוא פשוט אכזרי.
וכן, יש לו תחליף להציע לי: ביסקוויטים. או עוף.
הייתה בעייתית בכללי באוכל וניסו ללמד אותה לאכול מה שיש.חצופה. ילדה בת 10 לא אכלה כלוםםםם רק מאכל אחד ועשתה להורים שלה ברוגז כי הסכימו לה הכל חוץ מזה?!
כבר שיתפתי פה שהגדולה שלי היתה מאושפזת כמה שנים במרפאות האכלה ושם ראיתי ולמדתי מה עושים עם הפרעות אכילה בכל הגילאים ומול כל האוכלוסיות, החל מילדים מפונקים וכלה בילדים חולים קשים.הייתה בעייתית בכללי באוכל וניסו ללמד אותה לאכול מה שיש.
על השוקולד בלחם אפילו לא ניסו להתווכח.
לא מתווכחת.כבר שיתפתי פה שהגדולה שלי היתה מאושפזת כמה שנים במרפאות האכלה ושם ראיתי ולמדתי מה עושים עם הפרעות אכילה בכל הגילאים ומול כל האוכלוסיות, החל מילדים מפונקים וכלה בילדים חולים קשים.
ילדה בת 10 או בכל גיל אחר שאוכלת רק מאכל אחד ואם לא יתנו לה רק אותו עושה מלחמה ויורדת במשקל, זאת הפרעה לכל דבר ועניין וצריכה טיפול (יש מצב שלא רק הפרעת אכילה ואולי לא רק היא צריכה טיפול).
אני נשמעת סופר קשוחה וחד משמעית, אבל מול טיעון מעצבן ומטופש של: "הילד שלי מסכים רק לחם עם שוקולד ואם לא הוא יפגין/ירד במשקל/יחזיר אוכל, מרגישה שצריך להעמיד מישהוא במקום וקודם כל את ההורים "הטובים העדינים והיפים".
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים