מה אתם ממליצים לשמוע בנסיעות ארוכות ומשמימות?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
במסגרת עבודתי ישנן נסיעות ארוכות בכביש 6, ארוכות ומשמימות.
בנהיגה לא תמיד אפשר לשמוע שיעורים סדרתיים ומעמיקים, ומאידך כמה אפשר לשמוע שיחות ורעיונות.
מוזיקה כמובן, זה לזמן לא ארוך, כי חבל על הזמן הזה שאפשר להספיק ללמוד בו דברים יעילים.

מה אתם שומעים בנסיעות?
מה אתם מציעים?

• הוסף לסימניות
הרב פנגר או יגאל כהן, הרב רייזמאן צריך יותר ריכוז...

• הוסף לסימניות
הר פנגר, הרב אלימלך בידרמן

• הוסף לסימניות
הרב מנשה ישראל ריייזמן
הרב שלמה לוינשטיין
הרב אלימלך בידרמן

• הוסף לסימניות
עצות מהחיים חיים ודר

• הוסף לסימניות
חס ושלום, הרב אמנון יצחק אסור לשמוע אותו.
מובא בשם גדולי ישראל שעולם הנגינה יכול לפעול מאוד בנפש הכי טוב מוזיקא יהודית עם טעם טוב.

• הוסף לסימניות
הרב אמנון יצחק

נכתב ע"י פיגי;1822925:
חס ושלום, הרב אמנון יצחק אסור לשמוע אותו.
מובא בשם גדולי ישראל שעולם הנגינה יכול לפעול מאוד בנפש הכי טוב מוזיקא יהודית עם טעם טוב.

למה אסור לשמוע?

אולי לא מתאים לכל אחד.

הכי חמור שאפשר לומר זה מטמא את הטהורים ומטהר את הטמאים

אבל אנחנו כולנו גם טמאים וגם טהורים

עלול לחזק מאוד

אבל כל אחד מה שמתאים לךו

• הוסף לסימניות
אני לא יודע מי שמסוגל לדבר נגד גדול וגאון הדור הרב עובדיה יוסף שכל העולם היהודי ואפי' שאינם בני ברית כולם אחזו אותו לאיש גדול ופוסק הדור, אז אין אסור לשמוע אותו. (אני לא ספרדי)

• הוסף לסימניות
את צודקת במאה אחוז

נכתב ע"י פיגי;1822943:
אני לא יודע מי שמסוגל לדבר נגד גדול וגאון הדור הרב עובדיה יוסף שכל העולם היהודי ואפי' שאינם בני ברית כולם אחזו אותו לאיש גדול ופוסק הדור, אז אין אסור לשמוע אותו. (אני לא ספרדי)

רק שאת לא ספרדיה

זה שפה אחרת לגמרי

ולא מחייב שיום אחד מדברים נגד שהם לא מאוד מאוד מעריצים

עובדה שהוא מחזק ומחזיר בתשובה המונים ברמה מסוימתצ

אי אפשר לפסול לגמרי על בסיס מעשה אחד

• הוסף לסימניות
כנראה לא הובנתי נכון.
הרצאות ושיחות יש למכביר, ואם כבר אז אני הורגלתי לשיחות של הרב שלום מאיר וולך ושל הרב יונתן דומב, שניהם מלאים חומר ותוכן, בשניהם אין מריחת זמן ושניהם בקול הלשון.
הנקודה היא, שאני מחפש משהו סדרתי, משהו שאוכל לצאת ממנו בסוף הנסיעה עם תחושה של 'הספקתי משהו' חוץ מלשרוף זמן ודלק.
לאחרונה התוודעתי לשיעורים של הרב בועז שלום, יש לו על משניות, על כתבי רמח"ל, מכתב מאליהו ועוד. יחסית זה מתקרב לסגנון שחיפשתי.
גם מה שהוצע על שמיעת תנ"ך בטעמים, יכול להתאים.

• הוסף לסימניות
האמת אני נחשפתי לשיעורי תנ"ך מדהימים שלא יכולתי להפסיק להאזין להם, של הרב בועז שלום שליט"א. אפילו ארגנתי דיסקים וחילקתי ואנשים ספרו לי שאיחרו לפגישות כי היו באמצע פרק. תכנס לכאן רק תבחר במה לצפות להאזין או להוריד שיעורי תנ"ך להאזנה.
וגם בקול הלשון כאן: תנ"ך קול הלשון

אגב קול הלשון הקצו להם קו יחודי רק לשיעורים שלהם בטלפון: 073-2951306

אשמח אם תספר לי איך היה... מניסיון אתה הולך להתמכר.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
הרב ברוך רוזנבלום - אלוףףףףף!!!
אם את אישה, הרבנית רות שמש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה