התייעצות מה אתם עושים כשהמשפחה כופה עליכם הוצאה שאתם לא עומדים בה?

• הוסף לסימניות
תמיד אחד חייב לקחת יוזמה
דיונים אצל משפחות גדולות יכולים שלא להגמר
זה מסכים לתת 20 ש"ח והשני חושב דווקא 200

אני יכולה לשתף שרציתי פעם לארגן מתנה להורים, חשבתי על מתנה מתאימה ושאלתי את המשפחה אם ירצו להשתתף,
דובר על סכום של כ 150 ש"ח למשפחה, סכום מכובד, אבל הגיוני
ההענות היתה מבישה, וירדתי מהרעיון
כעבור כמה חודשים ההורים קנו לעצמם את אותה מתנה במחיר מלא-מה שמוכיח שאכן המתנה שחשבתי עליה היתה מתאימה להם. והיא אכן משמשת אותם נאמנה.

הם עד היום לא יודעים שהיתה יוזמה לקנות להם את אותה מתנה מהילדים הקמצנים שלהם...
טוב שההורים שלך קנו לעצמם כנראה שיכלו מבחינה כספית ולא שחלק מהילדים נקרעו בשביל זה
מתנות זה בשביל לשמח את ההורים שחשבו עליהם.

• הוסף לסימניות
טוב שההורים שלך קנו לעצמם כנראה שיכלו מבחינה כספית ולא שחלק מהילדים נקרעו בשביל זה
מתנות זה בשביל לשמח את ההורים שחשבו עליהם.
הילדים לא היו נקרעים מ 150 ש"ח
ההורים יותר עניים מהם. ושילמו עבור אותה מתנה פי 10 לבדם.
זה פשוט היתה מתנה נצרכת, וחבל מאד שהיא לא הגיעה מהילדים. אלא ההורים קרעו את עצמם לשלם אותה בעצמם...

• הוסף לסימניות
זה פשוט היתה מתנה נצרכת, וחבל מאד שהיא לא הגיעה מהילדים. אלא ההורים קרעו את עצמם לשלם אותה בעצמם...
תכל'ס, הם נהנים מהשואב שוטף?

• הוסף לסימניות
אם הם קנו בכל אופן כנראה שבסדר עדיפויות שלהם זה היה נצרך וחשוב

• הוסף לסימניות
ארגנו שבע ברכות לבן משפחה (כל הנשואים)
ודנו יום אחד איזה אוכל יהיה ואיך יעבוד
אוטומטית הציעו לקנות אוכל מוכן
שכמובןןןן יוצא יקר מאוד לכל אחד
ולא היה אופציה של - אולי נכין לבד
למה? כי אלה שיש להם יותר מעדיפים לחסוף בזמן וכוח ופשוט להזמין אוכל
ואלה שפחות יכולים - ניסו להציע להכין לבד שכמובן יותר טעים ופחות יקר

תמיד ישלטו אלו שיש להם יותר! אין מה לעשות!
וזה גורר סיטואציות לא נעימות

ומי שלא יכל לשלם את הסכום הזה לשבע ברכות? והוא מצידו היה מכין כמה דברים בהרבה יותר זול?
תנסי פעם אחת להגיד נכון שזה יותר קשה. אבל אני אקח על עצמי את החלקים הקשים, את התאום.
ננסה להקל עליכם כך שזה לא יקח יותר מדי מהזמן שאין לכם (שימי לב כמו שאת רוצה שיכבדו את מי שאין לו כסף תכבדו את מי שאין לו זמן וגם ככה על סף קריסה)
אולי תופתעי.
לפחות מהנסיון שלי אלו שאין להם פסיביים ומצפים מהאקטיביסטים במפשחה (שאולי לכן יש להם יותר) שגם יתחשבו באחרים (ולכן לא יגבו הרבה כסף )אבל גם שלא יתחשבו בהם (השקעת זמן ומשאבים שאין להם)

• הוסף לסימניות
תנסי פעם אחת להגיד נכון שזה יותר קשה. אבל אני אקח על עצמי את החלקים הקשים, את התאום.
ננסה להקל עליכם כך שזה לא יקח יותר מדי מהזמן שאין לכם (שימי לב כמו שאת רוצה שיכבדו את מי שאין לו כסף תכבדו את מי שאין לו זמן וגם ככה על סף קריסה)
אולי תופתעי.
לפחות מהנסיון שלי אלו שאין להם פסיביים ומצפים מהאקטיביסטים במפשחה (שאולי לכן יש להם יותר) שגם יתחשבו באחרים (ולכן לא יגבו הרבה כסף )אבל גם שלא יתחשבו בהם (השקעת זמן ומשאבים שאין להם)
אולי זה אצלכם. לא יפה להציג בצורה כזאת

• הוסף לסימניות
אם באים לקראת מי שמסרב להשתתף, ולמרות זאת הוא ממשיך בסרוב שלו
ברור!!
את היית רוצה להיות הנזקקת של המשפחה?
מי שחושש מיוזמות משפחתיות. צריך פשוט ליזום יוזמות חילופיות ואז יוכל להתאים את זה לתקציב שלו.
בדיוק מה שהתכוונתי, (סתכלי בתגובות הקודמות שלי...)
בצד אחד שלנו מאוד נהנים מזה.
משום מה, בצד השני מחפשים דווקא להוציא כסף, ופה מתחילה הבעיה.
וזה לא שמדובר במשפחה סטייליסטית או משהו בסגנון.
יש להם פחות ערך לכסף.... והתנהלות כלכלית לא הכי. זה הכל...
הם כן, אין לך מושג....
אני מכירה זוג אברכי שמוציאים בחודש על אוכל באזור 100 ש"ח. כי אין להם....
תתפלאי לשמוע, אבל יש משפחות שכל שקל נצרך וחשוב.
גם אנחנו פעם אספנו למשהו חשוב, ואחת הדודות אמרה -
"כל אחד תורם ונותן להורים ממה שהוא יכול ורוצה". לא הכל חייב להיות כסף.

• הוסף לסימניות
לפעמים הורים יותר מסתדרים..
ואם הם היו יודעים שה 150 ש"ח זה הלחם והחלב של הנכדים שלהם??

• הוסף לסימניות
אולי תופתעי.
אגב
לאחר מעשה שאלתי כמה שאלה שהתעקשו ממש לקנות מוכן
ואמרו לי שזה פשוט בגלל שלא היה להם כח להכין / או בכללי פחות אוהבות את זה

• הוסף לסימניות
תמיד אחד חייב לקחת יוזמה
דיונים אצל משפחות גדולות יכולים שלא להגמר
זה מסכים לתת 20 ש"ח והשני חושב דווקא 200

אני יכולה לשתף שרציתי פעם לארגן מתנה להורים, חשבתי על מתנה מתאימה ושאלתי את המשפחה אם ירצו להשתתף,
דובר על סכום של כ 150 ש"ח למשפחה, סכום מכובד, אבל הגיוני
ההענות היתה מבישה, וירדתי מהרעיון
כעבור כמה חודשים ההורים קנו לעצמם את אותה מתנה במחיר מלא-מה שמוכיח שאכן המתנה שחשבתי עליה היתה מתאימה להם. והיא אכן משמשת אותם נאמנה.

הם עד היום לא יודעים שהיתה יוזמה לקנות להם את אותה מתנה מהילדים הקמצנים שלהם...
מבינה מה שאת אומרת.
עדיין הייתי רוצה בתור אמא שהילדים שלי יתחשבו אחד בשני ולא יכפו עליהם (ואני מסכימה ש150 שסכום סביר, אבל יחד עם זאת הרבה יחלקו עלי ואני לא חושבת שהדעה שלי צודקת יותר מהם, באיזו זכות???)
ולקחת יוזמה זה בסדר גמור, ומבורך לחלוטין!!!!!!
אבל יש פער, והוא עצום, בין לקחת יוזמה לבין להכתיב לאחרים מה לעשות ולגרום (מסיון כואב ממש) להרבה וויכוחים בין האחים/ות לבני/ות הזוג.

• הוסף לסימניות
אצלינו גיס אחד אמר שהסכום שמבקשים גבוה מדי בשבילו,
בתוך דקות הצטרפו כמעט כולם אחריו וירדו מהרעיון (לקנות להורים ספה).
לפעמים צריך את הראשון שיהיה לו אומץ להגיד בקול את מה שרובם חושבים בשקט...

• הוסף לסימניות
אם הם קנו בכל אופן כנראה שבסדר עדיפויות שלהם זה היה נצרך וחשוב
נכון
וזה לא שולל את זה שבהנחה והילדים היו קונים את אותו מוצר כמתנה-זו היתה מתנה מתאימה,
הדיון השתבלל סתם,
בסה"כ עניתי לעניין ה"כפיה" על הבני משפחה שלפעמים למישהו מבני המשפחה עולה יוזמה למשהו מתאים, והוא משתף את בני המשפחה ביוזמה שלו
לא כופה
אלא משתף אותם ברצון שלו להוציא את היוזמה לפועל
לא משנה אם זה:
סט תואם לארוע
נופש משפחתי
מתנה להורים
ערב לביבות
או כל יוזמה אחרת
יכול להיות שהיוזמה המדוברת לא תתאים לבני המשפחה מכל מיני סיבות, והיא אכן לא תצא אל הפועל (כמו בסיפור שלי)
ויכול להיות שלרב בני המשפחה היוזמה תתקבל בטוב, והיא אכן תצא אל הפועל למרות הקולות המתנגדים.
באמת מבאס להיות היחיד מבני המשפחה שההצעה לא מגיעה לו בטוב. מותר לך להסביר למה היא לא מתאימה לכם, או למה אתם חושבים שהיא לא מתאימה.
אבל לאף אחד אין רגשות שתלטנות, נצלנות או כל רגש מעין זה שכהוא מציע הצעה שעולה בדעתו לבני המשפחה.
תחשבו גם על הצד היוזם/מארגן, שלרוב מגיע ממקום טוב.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תחשבו גם על הצד היוזם/מארגן, שלרוב מגיע ממקום טוב
לפעמים המקום הטוב מגיע מתוך הכרת הטוב שכולם חייבים למשל
אני עובדת מאוד קשה כל השבוע וגם בעלי וכמעט לא דורכים אצל חמותי בשבתות
ושתיי גיסות שגרות קרוב לחמותי שורצות שמה כל שבוע בשבת ואחרי לידות ואז מתוך הכרת הטוב הם רוצצות לקנות מתנה וכולם חייבים להשתתף כי הם מרגישות שהם חייבים את כל העולם להורים שלהם..

עד שעשינו סטופ
והיום אני מביאה מתנה שאני מעונינת כמו שהגענו לחופש לשלושה ימים הבאתי מתנה טובה ב 200 ש"ח וכו'

• הוסף לסימניות
ושתיי גיסות שגרות קרוב לחמותי שורצות שמה כל שבוע בשבת ואחרי לידות ואז מתוך הכרת הטוב הם רוצצות לקנות מתנה וכולם חייבים להשתתף כי הם מרגישות שהם חייבים את כל העולם להורים שלהם..

עד שעשינו סטופ
והיום אני מביאה מתנה שאני מעונינת כמו שהגענו לחופש לשלושה ימים הבאתי מתנה טובה ב 200 ש"ח וכו'
שמתי לב שבדרך כלל הבנות אלה שמארגנות ורוצות לתת להורים מתנה

• הוסף לסימניות

עד שעשינו סטופ
את כל כך צודקת!!
אנחנו לא דורכים אצל חמותי. וכן זה נושא מאד כאוב.
גיסותי הצעירות שורצות אצל חמותי בימות חול ובשבת.
לא מזמן הם ארגנו מתנה לאמא שלהן שואב שוטף, כדי שלא יהיה לה קשה לארח אותן.
אין להן מושג כמה זה דרך על נקודה רגישה. לא אמרתי את מה שאני חושבת על חוסר הרגישות שלהן. פשוט התחמקתי ואמרתי שלא מתאים לי כרגע.
אז כן לא תמיד זה בכלל ענין כספי. תבדקו אם כולם שותפים לאסירות התודה להורים לפני שאתם מארגנים את המתנה .. יש מצב שאם היו קונים לה שרשרת הייתי משתתפת. אבל ספציפית לדאג שיהיה לה קל לנקות אחרי הילדים שלהן זה דרש ממני מדרגה שאני לא נמצאת בה..

• הוסף לסימניות
שמתי לב שבדרך כלל הבנות אלה שמארגנות ורוצות לתת להורים מתנה
אין רע בזה.
הן מוזמנות באהבה גדולה לשמוע מה מתאים לשאר או לקנות בעצמן מצידי בחצי מיליון שקל כל אחת.....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה