התייעצות מה אתם עושים כשהמשפחה כופה עליכם הוצאה שאתם לא עומדים בה?

לא מתאים לכם? אל תשתתפו!
מכאן ועד להגיד שהארגונים האלה הם חוסר התחשבות וכו' הדרך רחוקה.
מארגנים שבכל משפחה עובדים קשה בשביל הלכידות המשפחתית.
מנסים להתחשב בכולם, זה לא אפשרי.
בגלל שלמשפחה אחת קצת קשה, לא צריכים כולם להפסיד. ולהוציא את המיץ לכולם...
ואם קצת יקר, וכן חשוב לכם להשתתף, תורידו את הגאווה שלכם ותשתפו את המארגנים,
בד"כ ימצא פיתרון. הנחה \מתנה מסבא וסבתא \ נקיון או בישול וכו' תמורת תשלום.
לכל אחד יש תקופות טובות ופחות טובות
מעניין מה התגובה שלך בתקופות אחרות

ארגנו שבע ברכות לבן משפחה (כל הנשואים)
ודנו יום אחד איזה אוכל יהיה ואיך יעבוד
אוטומטית הציעו לקנות אוכל מוכן
שכמובןןןן יוצא יקר מאוד לכל אחד
ולא היה אופציה של - אולי נכין לבד
למה? כי אלה שיש להם יותר מעדיפים לחסוף בזמן וכוח ופשוט להזמין אוכל
ואלה שפחות יכולים - ניסו להציע להכין לבד שכמובן יותר טעים ופחות יקר

תמיד ישלטו אלו שיש להם יותר! אין מה לעשות!
וזה גורר סיטואציות לא נעימות

ומי שלא יכל לשלם את הסכום הזה לשבע ברכות? והוא מצידו היה מכין כמה דברים בהרבה יותר זול?
יכול להיות שהפתרון הוא משהו כמו "דמי בשר בזול", כלומר שמי שלא חשוב לו להזמין, ישלם פחות.
יש לזה יסוד הלכתי במקרים מסוימים.
או חלוקה של חצי לפי ממון חצי לפי נפשות שגם לה יש מקורות הלכתיים.
כזוג המבוסס ביותר בשני הצדדים ב"ה, אנחנו תמיד תומכים בהכנה עצמית. ומכינים בעצמינו את הדברים היותר יקרים, ולא מתחשבנים על הפערים. זה הזדמנות להקל באופן עקיף ומכבד על שאר הזוגות. וכמובן אנחנו אומרים שאנחנו אוהבים להכין בשר וכד', ולא מציגים את זה כעזרה לנזקקים ח"ו.

בעיניי בכל תקשורת ובטח במשפחה צריך ללמוד לשאול ולא להנחית. להתייעץ ולא לקבוע.
הנטייה של אנשים להחליט עבור אחרים מקוממת.

לפות״ש אגיד שהייתי הרבה פעמים בצד היוזם ולמדתי לכבד מאוד את אחותי שיודעת לומר ״נשתתף בשמחה, עד סכום x"
היא לא יוצאת קמצנית אלא מאורגנת כלכלית וזה יפה שאנשים לא פוחדים לומר מה שמתאים להם.

לא מתאים לכם? אל תשתתפו!
מכאן ועד להגיד שהארגונים האלה הם חוסר התחשבות וכו' הדרך רחוקה.
מארגנים שבכל משפחה עובדים קשה בשביל הלכידות המשפחתית.
מנסים להתחשב בכולם, זה לא אפשרי.
בגלל שלמשפחה אחת קצת קשה, לא צריכים כולם להפסיד. ולהוציא את המיץ לכולם...
ואם קצת יקר, וכן חשוב לכם להשתתף, תורידו את הגאווה שלכם ותשתפו את המארגנים,
בד"כ ימצא פיתרון. הנחה \מתנה מסבא וסבתא \ נקיון או בישול וכו' תמורת תשלום.
לא לכל אחד יש @מליון מיותר.
שערי דמעות לא ננעלו, מי שזכה שהוא לא טעם את ניסיון העוני צריך לדעת שלא בהכרח שזה יישאר המצב עד יומו האחרון.

מכירים את זה שאף אחד לא כפה עליכם כלום, אבל בעצם כן כפו עליכם?
המשפחה המורחבת נוסעת לשבת. כל משפחה צריכה לשלם סכום, שאין לכם מושג מאיפה לגרד אותו. תיאורטית, אתם לא חייבים לנסוע. אבל...
כמה אחים החליטו, שלרגל יום הולדת חמישים, חייבים לקנות ביחד מתנה גרנדיוזית לאמא. אתם לא חייבים להשתתף... אבל ירשמו בברכה את השמות של אלו שכן השתתפו...
ועוד כהנה וכהנה.
השאלה היא - מה עושים?????
הבו עצה הלום!
בלת"ק
אופציה א: להשתתף רק במתנה - לפחות השם שלכם ייחרט איפשהו..
ב: להשתתף רק בשבת ללא המתנה.
ג: להשתתף בשבת ולהתנות השתתפות בתקציב שמתאים לכם.
ד: אופציה ג' + לקנות בשקט מתנה לאמא משו סמלי אבל נוגע ללב. (לא בפרהסיא)..

בלת"ק חלקי, אני לא מבינה איך מישהו אמור לקבוע, זה לא משהו שמדברים עליו ביחד עם כולם? וגם אם החליטו משהו, יש מצב שנניח אחד האחים לא נוסע עם משפחתו כי יקר לו, או כי הוא לא יכול מסיבות אחרות וכולם יוצאים בלעדיו? לא מנסים למצוא פתרון ביחד? וגם לגבי מתנה, נראה לכם שזה נעים להורים לקבל מתנה רק מאחים מסויימים?
והאמת, אם חושבים על זה, תמיד אפשר למצוא פתרון מול הילדים, גם אם כווולם יוצאים ורק הם לא, אפשר בהחלט להסביר להם שזה יקר מדי. זהו. שום טראומה לא תירשם אם לא תיקחו את זה קשה כל כך.
וגם לגבי מתנה. אין לכם כסף למתנה? לא צריך. תקנו מתנה בסכום שאתם יכולים להרשות לעצמכם. ירימו גבה? שירימו. אני לא מבינה למה יש אנשים שחשים שהם חייבים דין וחשבון לכל העולם ואשתו, גם אם זה במשפחה.

הילדים לא היו נקרעים מ 150 ש"ח
ההורים יותר עניים מהם. ושילמו עבור אותה מתנה פי 10 לבדם.
זה פשוט היתה מתנה נצרכת, וחבל מאד שהיא לא הגיעה מהילדים. אלא ההורים קרעו את עצמם לשלם אותה בעצמם...
אם גיסתך היתה מודיעה לך שהחליטו לקנות לשויגער מתנה יקרה בדיוק לחג מסוים וכל משפחה צריכה להשתתף ב 300 שקל,
וכמה זה כבר
וזו מתנה שההורים כ"כ ישמחו וכו'
ואת בתקופה שמחשבת שקלים
וזו הוצאה ענקית עבורך
מה היית עושה?

א"א אף פעם לכפות ולדון אנשים!

ולכל המארגנים היקרים- לכידות משפחתית וכיבוד הורים זה בדיוק הפוך מלהכריח אחים להשתתף איתכם בנופש או במתנה להורים!

לפעמים המקום הטוב מגיע מתוך הכרת הטוב שכולם חייבים למשל
אני עובדת מאוד קשה כל השבוע וגם בעלי וכמעט לא דורכים אצל חמותי בשבתות
ושתיי גיסות שגרות קרוב לחמותי שורצות שמה כל שבוע בשבת ואחרי לידות ואז מתוך הכרת הטוב הם רוצצות לקנות מתנה וכולם חייבים להשתתף כי הם מרגישות שהם חייבים את כל העולם להורים שלהם..

עד שעשינו סטופ
והיום אני מביאה מתנה שאני מעונינת כמו שהגענו לחופש לשלושה ימים הבאתי מתנה טובה ב 200 ש"ח וכו'

תופעה שקרתה גם אצלינו.

אחות אחת שנעזרה במיוחד באחות הרווקה, העובדת והמבוססת
רצתה לקנות לה פריט ממותג ויקר לכבוד היומהולדת בכ1000 ש''ח!
היא פנתה לכל האחים להשתתף איתה כי האחות מאד עוזרת ומארחת את כולם ''ומאד רוצה כזה X''

אנחנו היינו הראשונים שאמרנו שבמקרה בדיוק עכשיו קנינו לה משהו אחר על אירוח בחג (אכן, הבאנו, בלי לעדכן אף אחד) ולכן לא רואים צורך להביא.
אחרינו היו כל האחים, מבוססים אגב, הרבה פחות מאיתנו. שסירבו.

נערך לאחרונה ב:
תנסי פעם אחת להגיד נכון שזה יותר קשה. אבל אני אקח על עצמי את החלקים הקשים, את התאום.
ננסה להקל עליכם כך שזה לא יקח יותר מדי מהזמן שאין לכם (שימי לב כמו שאת רוצה שיכבדו את מי שאין לו כסף תכבדו את מי שאין לו זמן וגם ככה על סף קריסה)
אולי תופתעי.
לפחות מהנסיון שלי אלו שאין להם פסיביים ומצפים מהאקטיביסטים במפשחה (שאולי לכן יש להם יותר) שגם יתחשבו באחרים (ולכן לא יגבו הרבה כסף )אבל גם שלא יתחשבו בהם (השקעת זמן ומשאבים שאין להם)
היית פעם במקום הזה?
בד"כ התשובה תהיה שמה פתאום והרבה יותר קל ונח ויפה וטעים להזמין
ומה? אין לכם יכולת לשלם קצת לשבע ברכות לאחינית היקרה שתמיד כ"כ עזרה לכם?
ומישהו מסנן: קמצנים או כל מילה אחרת
ואתם נכלמים?

איזו שיפוטיות!
בד"כ אלו שקובעים לא מנסים בכלל להבין שיש עוד אנשים עם צרכים שונים...
ואגב- זה לגמרי לא רק בכסף!
קורה גם הרבה משפחות שיוזמים כל שבוע יומולדת לאח אחר במשפחה וכל יומיים יוצאים למסעדה אחרת
ואת עובדת קשה ולא יכולה לצאת כ"כ הרבה ואוטומטית מתויגת כסנובית, אחרת, ומפסיקים להזמין אותך
ואת פחות בקשר מהאחרים
ואז מה?

ועוד האלה שמארגנים יוצאים הטובים והמסורים
כי כמו שמישהי כאן כתבה: כל הכבוד למי שנוטל יוזמה ומארגן
ולמה שכולם יפסידו

קופה משפחתית יכולה לפתור הרבה בעיות כאלו
כל בני המשפחה עושים הו"ק של סכום פעוט מידי חודש
וכשמצטבר כסף ויש אירוע מיוחד מוצאים את הכסף מהקופה

לא יודעת למי להגיב,
לגבי שבע ברכות, או כל ארוע אחר שמתחלקים בהכנת אוכל
קופה משפחתית יכולה לפתור הרבה בעיות כאלו
כל בני המשפחה עושים הו"ק של סכום פעוט מידי חודש
וכשמצטבר כסף ויש אירוע מיוחד מוצאים את הכסף מהקופה
וכאן נכנסת השאלה -
מה זה סכום פעוט
והאם כל אחד רוצה/יכול להוציא את הסכום הפעוט כל חודש...

לא הייתי קוראת לזה אומץ
חושבת שמשפחה זה דבר מאוד יקר
שלפעמים שווה להתכופף ולשלם.
כמובן לא מעבר ליכולות
וכמובן שנכון וצריך לפתוח את הנושא ולא שאחד או כמה יחליטו על כולם.
אבל בהחלט משפחה זה ערך ששווה להקריב בשבי

לא ברור לי
למה א"א להגיד היו לי הרבה הוצאות בתקופה האחרונה או צפויות לי הוצאות
ולכן לא מתאים לי כרגע
זה אנושי ויכול לקרוא לכל אחד
וגם לא משקף שום מצב כלכלי
בדיוק כך
זה גם לא מראה שהמשפחה לא חשובה להם
משפחה יכולה להיות מאוד חשובה ויקרה לליבם גם כשהם לא רוצים/מסוגלים להוציא סכומי כסף שאחרים רוצים /חושבים שצריך להוציא
לייקר אפשר גם במתנה סמלית או מכתב מכל הלב

ואוו אני חייבת להגיד שגם אנחנו באותו מצב בדיוק יומולדת 50
החליטו לנו באיזה יום (שאמרו מראש שלא נוח לנו, כולם גרים באותו עיר ורק אנחנו רחוק ועוד מגיעים באוטובוסים ) וכמה משלמים על סכום המתנה אמרתי מראש כמה אני מוכנה לשלם והוא נמוך ממך אני נתתי 60 ש"ח קנו מתנה יקרה ואמרו שנשתתף בסכום הזה . בהתחלה היה לי לא נעים עד שהחלטתי שזה מאוד נעים כי ככה הרי סכמנו מראש שאני מביא וההחלטה הייתה שלהם אם לקנות מתנה יקרה
ועזבי את המתנה היומולדת עצמה כל ההוצאות לא לכולם יש את היכולת
צריך לשים לב לכולם ולהיות רגישים אם כולם!!!

נראה לי שהתפספס 0
הכוונה ל 1,000 ...
לא הגיוני בעליל גם אם יאכלו רק לחם פרוס..
100 שקל זה פשוט לא יתכן קניות לשבת אחת עופות .בשר. דגים .שתיה.יין לקידוש.חלות
חלב גבינה פירות ירקות לא רואה איך קונים לחודש שלם זוג צעיר ב100 שקל
ייתכן. מאה וחמישים שקלים לאוכל.
ראיתי שלא רוצים להיכנס לנושא הזה באשכול הזה...
אולי אסביר בהזדמנות אחרת...
אגב, דווקא אנחנו בדר"כ היוזמים במשפחות שלנו,
אבל זה הגיבוש לא עולה כסף בכלל, ואנחנו דואגים שכולם יהיו מרוצים וירגישו בנוח.
לפני שנה אפי' חסכנו להורים כ 10,000 ש"ח (נושא לאשכול נוסף).
עם תכנון נכון ורצון טוב, לא חייבים להוציא כסף בכלל בשביל גיבוש ואישור ההורים.
מספיק משגעים אותנו לבוא כל יומיים לאירוע אחר...

היית פעם במקום הזה?
כן, אני אומרת את זה מנסיון.
מחליטים להתחשב ולחסוך בהוצאות ואז זאת שמצד אחד לא עובדת, מצד שני יש לה הכי מעט כסף כי הרבה פעמים זה בא ביחד אומרת שהיא תביא טחינה. ועל כל דבר אחר יש לה תרוץ.
ואז אני באה מהעבודה טרופה עומדת להכין שניצלים, מגיעה עם הנשמה ביד. פעם הבאה לא ברור שאתעקש שנזמין קיטרינג? או שנפגש רק במסעדה?
ובאמת זה רק מדגם מיצג, לפעמים זה כמה שאין להם כסף ודוקא זאת שמנהלת אמפריה וכסף זה דוקא משאב יחסית זמין צריכה לטרוח סביב הארגון להרים להם טלפון ולהזכיר להם שצריך לדאג גם לXYZ. כי מעצמם לא חשבו על כלום מה הבעיה להרים ארוע כל אחד מביא משהו. זה שצריך גם לשנע שתיה, חד פעמי, לחמניות, מפות ועוד ועוד פשוט נעלם מנד עיניהם.
אני אומרת שכל אחד יחשוב מה הוא יכול לתרום ועל הדרך יחסוך במה שמורכב יותר. אולי לא לכולם יעבוד אבל בודאי שלחלק מהמשפחות כן.

גם אצלי במשפחה יש את זה אבל זה בסכומים יותר נמוכים
אבל אני מזהה שזה פשוט מגמה בעלייה ברף ממתנה למתנה
אבל אני החלטתי לעשות לזה סוף ופשוט להגיד שלי לא מסתדר
סכום כזה גבוה.

עדיף להגיד את זה מאשר לבלוע כל פעם מחדש כי אין לדבר סוף.
זה לא חייב להוכיח שהמצב ממש קשה אלא רגיל ומטה.

אם יש מישהו שההבדל אצלם בין לחיות לבין לא לחיות הוא 150 ש"ח
הם צריכים עזרה דחופה ממש!!
תמיד יש הוצאות לא צפויות בסכומים שאפילו עולים על הסכום הזה: כגון טיולים וקיטנות לילדים
והורים שלא יכולים לתת לילדים שלך דבר כזה-המצב שלהם חמור מאד מאד :(
נכון, אכן המצב חמור מאד, ועצוב
אבל יש כאלה משפחות גם
ולכולנו ברור שאם יש כרגע 150 שח אז האוכל הבסיסי/ מעיל לילד קודם להכל
לא נראה לי שישסבא וסבתא שהיו רוצים מתנה במצב כזה!

מעניין לעניין באותו עניין,

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה