מה את מורחת לילדים בפרוסה לארוחת עשר?

• הוסף לסימניות
לחם עם גבינה וזייתים\קוטג\טונה ומלפפון חמוץ\שוקולד\דבש\ריבה\ חומוס ומלפפון חמוץ\ טחינה ועגבניה\סלט בייצים וכן הלאה על זו הדרך.
מוסיפה תמיד פרי. לא מוסיפה ירקות.

• הוסף לסימניות
כל ילד משהו אחר, לפי בחירה. (שואלת בבוקר)
אני נותנת בחירה, וכל אחד בוחר לפי המצב רוח הבוקר.
אחרת פשוט הם לא יאכלו!
(בת ה-4 תמיד אומרת "לא" על 4 הראשונים, ולחמישי היא מסכימה... אם אני לא שואלת אותה, היא מבררת מה מרחתי לה בלחם ומודיעה "אני לא אוהבת"!)

תמיד מוסיפה גם מזונות (בדר"כ עוגיות תוצרת בית)
ופרי או ירק.

• הוסף לסימניות
הפירות נהיים לי שחורים, מעדיפה לתת להם אחה"צ.

• הוסף לסימניות
חביתה
אבוקדו
חומוס
גבינה ומלפפון
לפעמים שוקולד וסוכריות (ר"ח, ימי שישי...)
חמאה וזיתים
טוסט
חמאת בוטנים
ממרח טונה ועגבניה
סלט טונה עם מיונז ומלפפון חמוץ
חסה וביצה קשה

משתדלת שיהיה ירק בכריך, בנפרד פרי שטוף.

• הוסף לסימניות
קטשופ+ צהובה, טוסט, גבינה וסחוג, ממרח טונה - בעקר בחורף.

• הוסף לסימניות
לחם בלי כלום לתורן
גבינה עם עגבניה,זיתים
חמאת בפנים(בוטנים)
חביתה אם יש זמן
מיונז עם חתיכות טונה

בקפוסא קטנה של טפוואר מלפפון ופלפל רצועות.

• הוסף לסימניות
אני הכנתי טבלה מחולקת לפי ימים וילדים ושאלתי כל אחד מה הוא רוצה בסנדוויץ.
וזה פותר לי המון בעיות.

• הוסף לסימניות
יש לי ילדה שמאוד אוהבת שוקולד למריחה,
בשבילה קניתי טחינה עם סילאן, או טחינה בטעם שוקולד.
גם עשיר בסידן, וגם טעים.

• הוסף לסימניות
רעיון חמוד שקראתי לאחרונה.
קל ונאכל עד היסוד
לחם טבול בביצה בתוך טוסטר עדיף עם ניר אפיה שלא ידבק

• הוסף לסימניות
לחם עם גבינה
גבינה וזיתים
גבינה וסלט שנשאר מארוחת ערב-הכי אהוב על הגדולה
לחם מטוגן (אחד מהם מקשקש את הביצה)
טוסט עם גילה
טוסט פיצה
הקטן רק קטשופ או ממרח חרובים בטעם שוקולד
והקטנה אך ורק "חמאת בונים"

שולחת תמיד גם עוגיות תוצרת בית-החודש הזה זה כמובן דובשניות, פירות רק למי שרוצה ולא עומדת על זה כי אחהצ אנחנו עושים ארוחת פירות: אני חותכת מגש מלא פירות וזה הנשנוש של אחהצ

• הוסף לסימניות
לחם עם גבינה צהובה חסה עם עגבניה או מלפפון

• הוסף לסימניות
לחם עם טונה
לחם עם חמאה ופלפל
לחם עם חביתה
לחם מטוגן (כשנחה עלי הרוח..)
לחם עם חומוס
הכל תלוי בכמות הזמן שיש לי באותו בוקר.
פירות וירקות במשך היום. בד"כ לא שולחת איתם. זה משחיר או מתייבש.

• הוסף לסימניות
וואי וואי איזה משקיעות.
ומה עושים עם ילד שכל יום רוצה רק לחם עם שוקולד ? או ילד שרוצה רק חמאת בוטנים?
איך משכנעים אותם לאכול את כל הדברים הבריאים האלו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טפטים;n5105208:
וואי וואי איזה משקיעות.
ומה עושים עם ילד שכל יום רוצה רק לחם עם שוקולד ? או ילד שרוצה רק חמאת בוטנים?
איך משכנעים אותם לאכול את כל הדברים הבריאים האלו...

עם חמאת בוטנים אין לי כל כך בעיה מבחינת בריאותית ואת השוקולד ממירים בממרח חרובים. היתה תקופה שהבן שלי החליט שזה לא טעים אז העברתי את ממרח החרובים לקופסא של השוקולד למריחה ופתאום זה נהיה טעים ;)
אני בכלל בשיטה לא לריב עם הילדים על האוכל, כשהבת שלי היתה קטנה היא הסכימה רק לסנדביץ' עם שוקולד (עוד לא היה ממרח חרובים) והעדפתי לתת לה מה שהיא רוצה מאשר שלא תאכל ותישאר רעבה, היום היא לא יכולה להסתכל על שוקולד כבר מעל שנתיים והיא לוקחת סנדביץ' עם גבינה וירקות

• הוסף לסימניות
לבת שלי היה לוקח המון זמן להחליט מה למרוח כל יום, עד שסיכמנו על תפריט שבועי שתלוי על המקרר וחסכנו דקות יקרות כל בוקר. יום שישי - הבחירה בידה...
(כותבת מהזכרון - טחינה עם מלפפון [בראשון, שאריות משבת...], טונה עם מלפפון חמוץ, גבינה עם זיתים או מלפפון, חביתה עם ירקות, קטשופ עם זיתים - לפעמים בטוסט, לפעמים עם גבינ''צ)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה