- הוסף לסימניות
כותבת את ההודעה הזו אחרי שקראתי את השרשור הארוך על הקשיים בהתארגנות עם הילדים בבוקר
ונקודה שחזרה על עצמה שוב ושוב שם הציפה לי את הנושא והרגשתי חייבת לכתוב
והלוואי ויהיה ילד אחד שזה יעזור לו, וכמאמר הכתוב-והיה זה שכרי...
אקדים ואומר שכל מה שאני כותבת מתבסס על מידע שלמדתי בלימודי תזונה ובריאות,
ומזמינה כל אחד ללכת לבדוק וללמוד גם בעצמו.
המוח שלנו-האיבר הזה שאנחנו כל בוקר מחדש מלאי ציפיות ממנו-
שיתרכז,
שיחשוב,
שיקלוט,
שיבין,
שיזכור,
שישלוף,
שילמד...
ניזון בעיקר משומן
וניזוק בעיקר מסוכר
זאת אומרת שאם אני רוצה שהרכב שלי יסע-
אני אתדלק אותו בסוג הדלק שמתאים לו, ואמנע ממנו את סוג הדלק שמזיק לו...
שימי לב:
מה הילדים שלך אוכלים בבוקר? (בבית ואח"כ במקום הלימודים)
שתיה- שוקו/קפה/מיץ תפוזים/חלב
אוכל- דגני בוקר/ביסקוויטים/בייגלאך/חטיף/עוגיות/עוגה/לחם עם ממרח מתוק/שוקולד/חטיף אנרגיה
בואו נעשה דקה חשבון קצרצר ופשוט:
במשקאות הנ"ל יש לכל הפחות כפית סוכר לכוס, בד"כ 2 ואפילו 3...
בדגני הבוקר (בחישוב גס של 420 גר סוכר ל100 גר) יש במנה של 30 גרם שזה אני מקווה בערך הכמות שהילד שלכם אוכל, לפחות 1.25 כפיות סוכר...
אכל גם דגני בוקר וגם לקח איזה 2 עוגיות לדרך? ושקית ביגלאך (במקרה הטוב) או קורנפלקס (במקרה המצוי) לגן/כיתה?
ובלחם (הקנוי, מלא או לבן-מכיל סוכר ובכמות לא מועטה...) מרחת לו שוקולד/חלווה/ריבה וכדומה?
ומה מנשנש בשאר ההפסקות אני לא רוצה לחשוב...
עצרת שניה לחשוב עם כמה סוכר הוא מתחיל את היום?
כשהגבול שקבע איגוד הלב האמריקאי לתוספת סוכר (כי אנחנו באמת לא צריכים שום סוכר מעבר למה שמגיע אלינו מהפירות...) היא עד 38 גר' לנשים, ו25 גר לגברים. ליום!!
ובכל! מוצר מעובד שאנחנו קונים (לחם, רטבים, ממרחים, חטיפים, פתיתים, עוגות, עוגיות, קרקרים וכו) יש סוכר, כך שאנחנו עוברים את הכמות הזאת...בקלי קלות בלי לשים לב בכלל...
אז הילדים גם מלאי סוכר,
וגם מתחילים איתו את היום
ובמקביל חסרים כל כך בשומן איכותי ובאומגה שלוש
ואז תוהים למה הילד לא מרוכז, לא מקשיב, לא מבין, מתקשה,
למה יש כל כך הרבה מאותגרי קשב ברמה כזו או אחרת
למה?
זו התשובה.
נסו חודש לתת לילד כל בוקר4-5 אגוזים (מלך בעיקר) לפני שאוכל את שאר המאכלים ותחזרו לעדכן
מקווה שהצלחתי להעלות קצת את המודעות ואם הצלחתן לעשות שינוי כלשהו נשמח שתכתבו פה כדי לתת כוח אחת לשניה!!
רק בריאות!
עריכה: הפחתתי את כמויות הסוכר בדגני הבוקר
ונקודה שחזרה על עצמה שוב ושוב שם הציפה לי את הנושא והרגשתי חייבת לכתוב
והלוואי ויהיה ילד אחד שזה יעזור לו, וכמאמר הכתוב-והיה זה שכרי...
אקדים ואומר שכל מה שאני כותבת מתבסס על מידע שלמדתי בלימודי תזונה ובריאות,
ומזמינה כל אחד ללכת לבדוק וללמוד גם בעצמו.
המוח שלנו-האיבר הזה שאנחנו כל בוקר מחדש מלאי ציפיות ממנו-
שיתרכז,
שיחשוב,
שיקלוט,
שיבין,
שיזכור,
שישלוף,
שילמד...
ניזון בעיקר משומן
וניזוק בעיקר מסוכר
הידעתם שאלצהיימר מכונה סוכרת סוג 3?
אני אתדלק אותו בסוג הדלק שמתאים לו, ואמנע ממנו את סוג הדלק שמזיק לו...
שימי לב:
מה הילדים שלך אוכלים בבוקר? (בבית ואח"כ במקום הלימודים)
שתיה- שוקו/קפה/מיץ תפוזים/חלב
אוכל- דגני בוקר/ביסקוויטים/בייגלאך/חטיף/עוגיות/עוגה/לחם עם ממרח מתוק/שוקולד/חטיף אנרגיה
בואו נעשה דקה חשבון קצרצר ופשוט:
במשקאות הנ"ל יש לכל הפחות כפית סוכר לכוס, בד"כ 2 ואפילו 3...
בדגני הבוקר (בחישוב גס של 420 גר סוכר ל100 גר) יש במנה של 30 גרם שזה אני מקווה בערך הכמות שהילד שלכם אוכל, לפחות 1.25 כפיות סוכר...
אכל גם דגני בוקר וגם לקח איזה 2 עוגיות לדרך? ושקית ביגלאך (במקרה הטוב) או קורנפלקס (במקרה המצוי) לגן/כיתה?
ובלחם (הקנוי, מלא או לבן-מכיל סוכר ובכמות לא מועטה...) מרחת לו שוקולד/חלווה/ריבה וכדומה?
ומה מנשנש בשאר ההפסקות אני לא רוצה לחשוב...
עצרת שניה לחשוב עם כמה סוכר הוא מתחיל את היום?
כשהגבול שקבע איגוד הלב האמריקאי לתוספת סוכר (כי אנחנו באמת לא צריכים שום סוכר מעבר למה שמגיע אלינו מהפירות...) היא עד 38 גר' לנשים, ו25 גר לגברים. ליום!!
ובכל! מוצר מעובד שאנחנו קונים (לחם, רטבים, ממרחים, חטיפים, פתיתים, עוגות, עוגיות, קרקרים וכו) יש סוכר, כך שאנחנו עוברים את הכמות הזאת...בקלי קלות בלי לשים לב בכלל...
אז הילדים גם מלאי סוכר,
ועוד לא דיברנו על זה שכמעט כולו סוכר מתועש מהסוג המסוכן ביותר,
ובמקביל חסרים כל כך בשומן איכותי ובאומגה שלוש
ואז תוהים למה הילד לא מרוכז, לא מקשיב, לא מבין, מתקשה,
למה יש כל כך הרבה מאותגרי קשב ברמה כזו או אחרת
למה?
זו התשובה.
נסו חודש לתת לילד כל בוקר4-5 אגוזים (מלך בעיקר) לפני שאוכל את שאר המאכלים ותחזרו לעדכן
ואם את רוצה לחזור בתשובה באופן מעשי 
נסי לאט לאט לעבור לקונספט הבא: (במיוחד אם הילדים שלך הם ילדי קש"ר, מאובחנים או לא, אבל זה נכון לכולם)
הקפידי לתת לילדים כל בוקר אגוזי מלך, שעשירים באומגה שלוש
ואגוזים נוספים המספקים שומן איכותי
כמה שפחות סוכר, והעדיפי פירות-שיתנו אנרגיה נכונה ומותאמת (הסוכר שבפירות הוא הסוכר הבריא והנצרך לגוף שלנו, שמגיע יחד עם הסיבים (ולכן מיצי פירות זה פייק...) שמאזנים את ההתפרקות שלו בדם)
חפשי תחליף לכל מאכל עתיר סוכר כמו דגני בוקר, עוגיות קנויות ושוקו
רעיונות:
*שימי בכוס הבלנדר-חופן אגוזי מלך, חופן שקדים, פירות קפואים טעימים (תותים/בננות/תמרים/פירות יער)
מלאי מים לכיסוי והפעילי
והנה שייק מפנק מפנק, עשיר בשומן ובסוכר איכותי ועם קש הוא בכלל הופך ללהיט
וכבר התחלנו את הבוקר אחרת, גם אם אחר כך הם יקחו שקית קורנפלקס...
*נסי להחליף את העוגיות הקנויות בעוגיות ביתיות, שגם אם הן עשויות אפילו מקמח לבן (ועדיף כוסמין) וסוכר לבן הן עדיין עדיפות פי אלף על הקנויות שעשויות מהרבה יותר סוכר, ומסוג סוכר הרבה יותר מזיק.
לא הצלחת לאפות השבוע? לא נורא
אל תזלזלי בכל פעם שכן תצליחי, יש לזה משמעות והשפעה עצומים!
*תמר עם אגוז או לחילופין- ממתק של אימהות שאני נותנת רק לילד שהתארגן בזריזות-מה שהפך אותו לנחשק ביותר
כדורי תמרים ואגוזים על שלל המתכונים הקיימים (אני פשוט מכניסה למעבד מזון תמרים, מפעילה לפחות 5 דק על מהירות נמוכה, קוצצת אגוזים ושקדים מכל הסוגים, מערבבת עם התמרים וממשיכה כדלהלן) בקיצור דרך נמרץ:
עושה גליל ארוך, מצפה בקוקוס קלוי למי שאוהב, מקפיאה ופורסת לפרוסות.
לילדים שלא אוהבים כדאי להכין ממתכון שכולל גם אבקת קקאו שנותנת טעם שוקולדי
נסו לראות מה זורם אצלכם יותר- שהאגוזים טחונים לגמרי, קצוצים גס או כמעט שלמים שנחתכים לפרוסות (בזהירות עם הקטנים!)
*יוגורט (על אף שמלא סוכר, עדיף בהרבה על החלב) עם גרנולה ופירות (נסו לאפות את הגרנולה בחום נמוך כדי למנוע התחמצנות של השומן שבאגוזים)
*פרי (אפשר לחתוך בלילה צלחת פירות ולשמור במקרר) וכוס חלב שקדים (אם תבקשו יפה אני אספר לכם כמה קל להכין כזה בבית)
תזכרי-כל דבר טוב שהם יאכלו יבוא על חשבון מאכל מזיק, כך שאל תזלזלי גם בפלח תפוח אחד...
ועם האוכל לאט לאט יבוא התאבון...(לבריאות)
יש לך ילדים קטנים? זה בדיוק הזמן להקנות להם מראש הרגלים חיוביים ולהקל עליהם בהמשך החיים!
נסי לאט לאט לעבור לקונספט הבא: (במיוחד אם הילדים שלך הם ילדי קש"ר, מאובחנים או לא, אבל זה נכון לכולם)
הקפידי לתת לילדים כל בוקר אגוזי מלך, שעשירים באומגה שלוש
ואגוזים נוספים המספקים שומן איכותי
כמה שפחות סוכר, והעדיפי פירות-שיתנו אנרגיה נכונה ומותאמת (הסוכר שבפירות הוא הסוכר הבריא והנצרך לגוף שלנו, שמגיע יחד עם הסיבים (ולכן מיצי פירות זה פייק...) שמאזנים את ההתפרקות שלו בדם)
חפשי תחליף לכל מאכל עתיר סוכר כמו דגני בוקר, עוגיות קנויות ושוקו
רעיונות:
*שימי בכוס הבלנדר-חופן אגוזי מלך, חופן שקדים, פירות קפואים טעימים (תותים/בננות/תמרים/פירות יער)
מלאי מים לכיסוי והפעילי
והנה שייק מפנק מפנק, עשיר בשומן ובסוכר איכותי ועם קש הוא בכלל הופך ללהיט
וכבר התחלנו את הבוקר אחרת, גם אם אחר כך הם יקחו שקית קורנפלקס...
*נסי להחליף את העוגיות הקנויות בעוגיות ביתיות, שגם אם הן עשויות אפילו מקמח לבן (ועדיף כוסמין) וסוכר לבן הן עדיין עדיפות פי אלף על הקנויות שעשויות מהרבה יותר סוכר, ומסוג סוכר הרבה יותר מזיק.
לא הצלחת לאפות השבוע? לא נורא
אל תזלזלי בכל פעם שכן תצליחי, יש לזה משמעות והשפעה עצומים!
*תמר עם אגוז או לחילופין- ממתק של אימהות שאני נותנת רק לילד שהתארגן בזריזות-מה שהפך אותו לנחשק ביותר
כדורי תמרים ואגוזים על שלל המתכונים הקיימים (אני פשוט מכניסה למעבד מזון תמרים, מפעילה לפחות 5 דק על מהירות נמוכה, קוצצת אגוזים ושקדים מכל הסוגים, מערבבת עם התמרים וממשיכה כדלהלן) בקיצור דרך נמרץ:
עושה גליל ארוך, מצפה בקוקוס קלוי למי שאוהב, מקפיאה ופורסת לפרוסות.
לילדים שלא אוהבים כדאי להכין ממתכון שכולל גם אבקת קקאו שנותנת טעם שוקולדי
נסו לראות מה זורם אצלכם יותר- שהאגוזים טחונים לגמרי, קצוצים גס או כמעט שלמים שנחתכים לפרוסות (בזהירות עם הקטנים!)
*יוגורט (על אף שמלא סוכר, עדיף בהרבה על החלב) עם גרנולה ופירות (נסו לאפות את הגרנולה בחום נמוך כדי למנוע התחמצנות של השומן שבאגוזים)
*פרי (אפשר לחתוך בלילה צלחת פירות ולשמור במקרר) וכוס חלב שקדים (אם תבקשו יפה אני אספר לכם כמה קל להכין כזה בבית)
תזכרי-כל דבר טוב שהם יאכלו יבוא על חשבון מאכל מזיק, כך שאל תזלזלי גם בפלח תפוח אחד...
ועם האוכל לאט לאט יבוא התאבון...(לבריאות)
יש לך ילדים קטנים? זה בדיוק הזמן להקנות להם מראש הרגלים חיוביים ולהקל עליהם בהמשך החיים!
מקווה שהצלחתי להעלות קצת את המודעות ואם הצלחתן לעשות שינוי כלשהו נשמח שתכתבו פה כדי לתת כוח אחת לשניה!!
רק בריאות!
עריכה: הפחתתי את כמויות הסוכר בדגני הבוקר
נערך לאחרונה ב:
הנושאים החמים