מידע שימושי מה את נותנת להם בבוקר או- כל כך מתוקים אז למה הם לא מתרכזים?

לעניין החלב, כמה נקודות למחשבה שאני חושבת עליהן הרבה:
פרות היום חיות ברפתות צפופות ומלוכלכות מאד. ניזונות מתערובת מתועשת שמכילה כל מיני דברים שונים ומשונים
הרפת חשוכה למדי, ולא נעימה
וזה עוד לפני שכל ייצור החלב והדרך המובילה אליו מלאת הורמונים ולא טבעית
כמויות החלב שהן מייצרות הן פי כמה מהטבע של פרה. וגם הגיל שהן יולדות ומתחילות לייצר חלב הוקדם משמעותית
כמויות החלב גורמות לעטינים להיות ענקיים. תלכו לרפת ותראו. ( הייתי בקיץ וחטפתי הלם)
ולא רוצה לתאר, אבל תדמיינו לבד... פרות שחיות כל הזמן במרחב צפוף ובוצי שכמעט לא מתנקה והעטינים נוגעים בריצפה כמעט...
אז ברור שמנקים לפני החליבה. גם נותנים אנטיביוטיקה. אבל...
סתם נקודות להבנה למה חלב היום כל כך קשה לעיכול
וסליחה אם הצקתי לכם בתאוריית
התלבטתי אך בסוף החלטתי שנכון,
טוב שיש הבנה ומודעות לנושא
למרות שגם אצלי בבית שותים חלב. זה מה יש
את ראית את הדרך שמזבלים את השדות לפני שגדלים כל הירקות?

את ראית את הדרך שמזבלים את השדות לפני שגדלים כל הירקות?
לא. לא ראיתי, כן יודעת שהם מרוססים, ושגם הירקות, והגלוטן, והמים של היום הם לא הטבע של פעם.
אבל, כמו שאמרתי- זה מה יש. ויש בבית שלי חלב, וגם ירקות ופירות
עוגיות מתועשות בטח לא יותר בריאות... וללכת לגדל עיזים בכפר גם לא מתאים לי.
אבל, קודם כל חשובה המודעות.( מוצרי חלב מעובדים נחשבים פחות קשים לעיכול מהחלב עצמו. לא יודעת מה זה אומר. )
ולמשל, אם הייתה לי התלבטות בין מטרנה חלבית לחלב אם- הידיעה הזו בהחלט דוחפת אותי עוד יותר לתת לתינוק שלי את המזון הכי מדהים שיש.

משום מה לא מצליחה לצטט ולכן על כמה שטויות שנכתבו פה אוותר מלהגיב (בעיקר שאני תלמידה של הרב אשרוב,:LOL: מאיפה הביאו את זה למען ה'-ולמען הסר ספק אני ממש לא תלמידה שלו, לא קשורה אליו ולא מסכימה עם השיטה שלו (לפחות עם מה שאני נחשפתי אליו), כן מספר דברים שנתקלתי שאמר - והלכתי ובדקתי, הוכחו כנכונים בפני עצמם)
ותודה לכל מי שההודעה שלי הייתה חיובית ומועילה עבורה
אגב מוצרי חלב-רופא שאומר לכם שהם בריאים, תשאלו אותו למה זה בריא- בגלל שיש שם סידן וויטמינים שאנחנו צריכים? ומה יש שם שמזיק לנו? אפשר לקבל את הדברים הטובים ממקורות אחרים? תשאלו תראו מה יענה לכם ונשמח לשמוע.
אם נתבונן בטבע - בגוף שלנו אין את האנזים שמפרק את חלבוני וסוכרי החלב (יש אותו עד גיל הגמילה מינקות-3/4, ועד גיל זה אכן התזונה של התינוק היא חלב-מאמא שלו, ולא מהפרה...)
מה מכיל חלב פרה של ימנו?
  • אנטיביוטיקה בכמות גבוהה- בגלל הזוהמה שברפתות. אין אף רופא שיאמר שאנטיביוטיקה זה דבר בריא
  • הורמוני הריון מהפרה-שנחלבת תוך כדי עיבורה
  • הורמונים כימים לעידוד ייצור חלב - פרה בימנו מניבה ביום-כמות שבטבע היא מניבה בשנה...
  • המזון שהפרה אוכלת עובר הקרנות כנגד חיידקי קולי.
אם אתם סבבה עם כל הנ"ל תמשיכו בשמחה לאכול חלב (ואז הגוף שלכם ירצה לפנות החוצה את כל הפסולת הזאת והופ נפגוש נזלת מרובה, ליחות, דלקות אוזנים ועוד כל מיני דרכים של הגוף לפנות החוצה פסולת.)
כאחת שרגישה לחלב ושנים לא נוגעת כמעט במוצרי חלב מצאתי המוןןן המוןןן תחליפים מזינים וטובים, כך שאם יש מאכל שמעניין אותכם למצוא לו תחליף אשמח לנסות לעזור.

@מקצה הארץ-:) הכוסמין הוא זן של חיטה שלא עבר הינדוס. החיטה הלבנה הונדסה והוסיפה לה עוד גלוטן (מ7% ל23% בערך ) מה שהפך אותה לכבדה יותר לעיכול והגלוטן הזה מתקשה להתפנות מהגוף בגלל שהוא עם תכונות של - דבק (זה מה שהוא עושה לבצק הרי, נכון?) הכוסמין (המלא, הלבן ריק מערכים תזונתיים ורק עדיף על החיטה הלבן בזה שלא הונדס) עשיר בסיבים תזונתיים, מונע מצבי עצירות ומחלות מעיים שונות,מעלה את רמות הסוכר בהדרגתיות. הכוסמין עשיר בחלבון ובויטמינים מסוג B.
והכי מעניין זה שלמרות שהוא מכיל גלוטן, יש אנשים עם רגישות לגלוטן (לא צליאק) שיכולים להשתמש בכוסמין ובמוצריו.

@shali שמנים בכללי -שמן זית, שמן קוקוס, אגוזים אחרים-מותר לו? קשיו, שקדים, בוטנים, זרעים, דגים.
אומגה שלוש יש בעיקר בפשתן (אפשר לקנות שמן פשתן ולשים בסלט), דג סלמון, אצות והכי פשוט-בזרעי צ'יה (שמשרים במים כמה דקות ודוחפים לאן שאת רוצה אין להם שום טעם: לשייק, לתערוכת של הפנקייקס, ליוגורט ועוד כיד הדמיון הטובה)

@שרהק כוס שקדים עדיף עם קליפה, עדיף מושרים כמה שעות במים, אפשר מולבנים (זה עבר עיבוד), אפשר לא מושרה אבל זה יתן פחות ערכים תזונתיים לגוף - אז לפי העניין,
2 כוסות מים (אפשר גם 3 יתקבל חלב דליל יותר)
תמר אחד או 2 (להמתקה)
מכניסים הכל לבלנדר חזק, מערבלים כמה דקות. מסננים בחיתול בד. אם רוצים לשתות מיד משתמשים במים קרים
מחזיק כמה ימים במקרר, מעולה בקפה אם כי טיפה מתפרק. עוד לא ניסיתי להכין ממנו קפה על בסיס חלב ולא על בסיס מים-שמנסיון העבר בחלב שקדים קנוי שהתפרק בקפה על בסיס מים בקפה על בסיס חלב עבד מעולה, אנסה בהמשך ואעדכן.

לבריאות לכולם

מה התועלת של קמח כוסמין (אם יש) לעומת קמח חיטה רגיל?
קראתי בעבר, שהחיטה כיום מהונדסת כדי להצליח לגדל את הכמות העצומה שכל העולם צורך, ממילה היא בריאה פחות ומכילה ערכים תזונתיים פחותים,
לעומת זאת הכוסמין אינו מהונדס. אם הביקוש בעולם יגדל, יתחילו להנדס גם את הכוסמין ואז כבר לא יהיה הבדל בין הכוסמין לחיטה...

משום מה לא מצליחה לצטט ולכן על כמה שטויות שנכתבו פה אוותר מלהגיב (בעיקר שאני תלמידה של הרב אשרוב,:LOL: מאיפה הביאו את זה למען ה'-ולמען הסר ספק אני ממש לא תלמידה שלו, לא קשורה אליו ולא מסכימה עם השיטה שלו (לפחות עם מה שאני נחשפתי אליו), כן מספר דברים שנתקלתי שאמר - והלכתי ובדקתי, הוכחו כנכונים בפני עצמם)
ותודה לכל מי שההודעה שלי הייתה חיובית ומועילה עבורה
אגב מוצרי חלב-רופא שאומר לכם שהם בריאים, תשאלו אותו למה זה בריא- בגלל שיש שם סידן וויטמינים שאנחנו צריכים? ומה יש שם שמזיק לנו? אפשר לקבל את הדברים הטובים ממקורות אחרים? תשאלו תראו מה יענה לכם ונשמח לשמוע.
אם נתבונן בטבע - בגוף שלנו אין את האנזים שמפרק את חלבוני וסוכרי החלב (יש אותו עד גיל הגמילה מינקות-3/4, ועד גיל זה אכן התזונה של התינוק היא חלב-מאמא שלו, ולא מהפרה...)
מה מכיל חלב פרה של ימנו?
  • אנטיביוטיקה בכמות גבוהה- בגלל הזוהמה שברפתות. אין אף רופא שיאמר שאנטיביוטיקה זה דבר בריא
  • הורמוני הריון מהפרה-שנחלבת תוך כדי עיבורה
  • הורמונים כימים לעידוד ייצור חלב - פרה בימנו מניבה ביום-כמות שבטבע היא מניבה בשנה...
  • המזון שהפרה אוכלת עובר הקרנות כנגד חיידקי קולי.
אם אתם סבבה עם כל הנ"ל תמשיכו בשמחה לאכול חלב (ואז הגוף שלכם ירצה לפנות החוצה את כל הפסולת הזאת והופ נפגוש נזלת מרובה, ליחות, דלקות אוזנים ועוד כל מיני דרכים של הגוף לפנות החוצה פסולת.)
כאחת שרגישה לחלב ושנים לא נוגעת כמעט במוצרי חלב מצאתי המוןןן המוןןן תחליפים מזינים וטובים, כך שאם יש מאכל שמעניין אותכם למצוא לו תחליף אשמח לנסות לעזור.

@מקצה הארץ-:) הכוסמין הוא זן של חיטה שלא עבר הינדוס. החיטה הלבנה הונדסה והוסיפה לה עוד גלוטן (מ7% ל23% בערך ) מה שהפך אותה לכבדה יותר לעיכול והגלוטן הזה מתקשה להתפנות מהגוף בגלל שהוא עם תכונות של - דבק (זה מה שהוא עושה לבצק הרי, נכון?) הכוסמין (המלא, הלבן ריק מערכים תזונתיים ורק עדיף על החיטה הלבן בזה שלא הונדס) עשיר בסיבים תזונתיים, מונע מצבי עצירות ומחלות מעיים שונות,מעלה את רמות הסוכר בהדרגתיות. הכוסמין עשיר בחלבון ובויטמינים מסוג B.
והכי מעניין זה שלמרות שהוא מכיל גלוטן, יש אנשים עם רגישות לגלוטן (לא צליאק) שיכולים להשתמש בכוסמין ובמוצריו.

@shali שמנים בכללי -שמן זית, שמן קוקוס, אגוזים אחרים-מותר לו? קשיו, שקדים, בוטנים, זרעים, דגים.
אומגה שלוש יש בעיקר בפשתן (אפשר לקנות שמן פשתן ולשים בסלט), דג סלמון, אצות והכי פשוט-בזרעי צ'יה (שמשרים במים כמה דקות ודוחפים לאן שאת רוצה אין להם שום טעם: לשייק, לתערוכת של הפנקייקס, ליוגורט ועוד כיד הדמיון הטובה)

@שרהק כוס שקדים עדיף עם קליפה, עדיף מושרים כמה שעות במים, אפשר מולבנים (זה עבר עיבוד), אפשר לא מושרה אבל זה יתן פחות ערכים תזונתיים לגוף - אז לפי העניין,
תמר אחד או 2 (להמתקה)
מכניסים הכל לבלנדר חזק, מערבלים כמה דקות. מסננים בחיתול בד. אם רוצים לשתות מיד משתמשים במים קרים
מחזיק כמה ימים במקרר, מעולה בקפה אם כי טיפה מתפרק. עוד לא ניסיתי להכין ממנו קפה על בסיס חלב ולא על בסיס מים-שמנסיון העבר בחלב שקדים קנוי שהתפרק בקפה על בסיס מים בקפה על בסיס חלב עבד מעולה, אנסה בהמשך ואעדכן.

לבריאות לכולם
אפשר לשאול מה ההכשרה שלכם?
אני משוכנע במאת האחוזים שאם מנהל גסטרו בביה"ח הכי נחשב בארץ אמר לי שרצוי ומומלץ אז הוא לכאו' מבין קצת יותר ממכם?
יש לכם הבנה איך עוברים החומרים בגוף ויוצאים עם החלב?
באופן כללי יש לכם אופציה לצטט לי מאמרים מדעיים שנהתפרסמו בז'ורנלים נחשבים בעולם המדעי?
אז החינוך הכללי שאם רק תנסו לעיין אחורה בעוד כמה אשכולות שאתם טוענים על ההזנחה העצמוה של הורים שנותנים לילדיהם לאכולם לחם עם שכבה קטנה של שוקולד בלי אף הסמכה רפואית?
אני שנים בתחום הרפואה, לעולם לא שמעתי רופא נורמלי שמתבטא כך.

נ.ב.
הודעות שנמחקו מהאתר לא נמחקות מהזכרון האנושי

תמר אחד או 2 (להמתקה)
אגב, "הפסולת" שנשארת בחיתול לאחר הסינון היא שקדיםם טחונים שאפשר להכין מהם עוגיות משובחות או להוסיף לשייק וכו.

אפשר לשאול מה ההכשרה שלכם?
אני משוכנע במאת האחוזים שאם מנהל גסטרו בביה"ח הכי נחשב בארץ אמר לי שרצוי ומומלץ אז הוא לכאו' מבין קצת יותר ממכם?
יש לכם הבנה איך עוברים החומרים בגוף ויוצאים עם החלב?
באופן כללי יש לכם אופציה לצטט לי מאמרים מדעיים שנהתפרסמו בז'ורנלים נחשבים בעולם המדעי?
אז החינוך הכללי שאם רק תנסו לעיין אחורה בעוד כמה אשכולות שאתם טוענים על ההזנחה העצמוה של הורים שנותנים לילדיהם לאכולם לחם עם שכבה קטנה של שוקולד בלי אף הסמכה רפואית?
אני שנים בתחום הרפואה, לעולם לא שמעתי רופא נורמלי שמתבטא כך.

נ.ב.
הודעות שנמחקו מהאתר לא נמחקות מהזכרון האנושי
אין לי הכשרה מקצועית. מביאה ידע שלמדתי ומי שלא רוצה להאמין לחלוטין לא חייב.
אני לא מאמינה לכל מנהל גסטרו, אפילו בבית חולים הכי נחשב בארץ, כשאני לא יודעת מה האינטרסים שמניעים אותו
וכולנו יודעים שלתעשיית החלב כוח והשפעה עצומה על הרבה מהרפואה לצערי. אני אשמע מה יש לו לומר, אשאל את השאלות ואבדוק באופן אישי
ציטוטים מאנשים ששמעו שאמר להם לא מספקים אותי.
יש לך הווא אמינה שהאנטיביוטיקה וההורמונים שנכנסים לגוף לא משפיעים עליו? מגוחך לומר שלא...
לא צריך לרוץ למאמרים אם רואים מול העיניים שהורדת מוצרי חלב הפסיקה ליחות, דלקות אוזנים וכדומה.

וכן, אני לא מתביישת לומר שאני רואה את ההורות כמשהו שמניח בידנו אחריות עצומה עצומה, ומי שמזלזל באחריות הזאת בעיני מועל במידה זו או אחרת בתפקידו.

נ.ב
תוהה מה גורם לאנשים לזכור הודעות + שמות הניקים שכתבו אותם מבין אלפי ניקים והודעות כאן בפורום,
ואחר כך להסיק מהם מסקנות מעוותות.

וכן, אני לא מתביישת לומר שאני רואה את ההורות כמשהו שמניח בידנו אחריות עצומה עצומה, ומי שמזלזל באחריות הזאת בעיני מועל במידה זו או אחרת בתפקידו.
עם זה אני מסכימה לחלוטין!
אבל- וזה אבל ממש חשוב
ההורות כוללת אחריות עצומה להמון המון תחומים בחיי הילד
כאשר אוכל בריא- כמו שאת תופסת אותו- הוא רק חלקיק קטן באחריות שיש לנו על הילדים שלנו,
והורה ששולח ילד עם קורנפלקס ללימודים- ממש לא מועל בתפקידו ובאחריותו לילדו! בטח לא בצורה החריפה בה את כותבת זאת!
כי יש כ"כ כ"כ הרבה תחומים שההורה צריך להשקיע בהם,
פיזי, נפשי, בריאותי, חברתי, התנהגותי, אישיותי, רוחני ועוד ועוד,
את החלטת להשקיע בפן הבריאותי של המאכלים? יופי,
אמא אחרת משקיעה בטיפוח ובנקיון של הילדים והבית,
עוד אחת משקיעה בחיי החברה של הילדים ומארגנת להם ימי הולדת המוניים,
אחרת משקיעה בפן הלימודי
עוד אחת- משקיעה זמן איכות יומי עם כל ילד וילד,
מישהו נוסף- שולח למגוון חוגים מפתחים,
אם נוספת- עושה שמחות מושקעות
ואין סוף לדוגמאות,
ובסוף- כל הורה מחליט מה חשוב לו יותר ומה פחות, אף אחד לא משקיע בהכל ומצד שני אף הורה לא מזניח הכל (הורה נורמטיבי)
אלא כל אחד מחליט מה לדעתו חשוב יותר ומה פחות
תחשבי שאם את לדוג' (ורק דוג' כן?) לא חוזרת אף פעם עם הילדים על מה שנלמד בבית הספר
ואשה פה תפתח אשכול איזו הזנחה נוראית זו אמא שלא לומדת עם ילדיה למבחנים ומועלת באחריות העצומה שניתנה בידיה, כי בזמן הזה היא מכינה עוגיות בריאות (שוב- זו דוג')- לא תתקוממי?
ואגב הדוג' שלך לא ממש מדויקות- דלקות בדוג' שאת נותנת קורות בגלל שלל סיבות ולא ניתן להוכיח קשר ישיר בין מי שאכל- אויה-קמח לבן למי שחלה חלילה בדלקת אוזניים...

תוהה מה גורם לאנשים לזכור הודעות + שמות הניקים שכתבו אותם מבין אלפי ניקים והודעות כאן בפורום,
משום מה גם אני זוכרת :)
ניק שכותב בחריפות ציטוטים בשם גורמים מאד שנויים במחלוקת, ודוקא בנושא ספציפי
ואח"כ הוא מכחיש קשר אליהם- אנשים עם זיכרון סביר זוכרים זאת...

נערך לאחרונה ב:
אין לי הכשרה מקצועית. מביאה ידע שלמדתי ומי שלא רוצה להאמין לחלוטין לא חייב.
אני לא מאמינה לכל מנהל גסטרו, אפילו בבית חולים הכי נחשב בארץ, כשאני לא יודעת מה האינטרסים שמניעים אותו
וכולנו יודעים שלתעשיית החלב כוח והשפעה עצומה על הרבה מהרפואה לצערי. אני אשמע מה יש לו לומר, אשאל את השאלות ואבדוק באופן אישי
ציטוטים מאנשים ששמעו שאמר להם לא מספקים אותי.
יש לך הווא אמינה שהאנטיביוטיקה וההורמונים שנכנסים לגוף לא משפיעים עליו? מגוחך לומר שלא...
לא צריך לרוץ למאמרים אם רואים מול העיניים שהורדת מוצרי חלב הפסיקה ליחות, דלקות אוזנים וכדומה.

נ.ב
לא כולנו יודעים על השפעת תעשיית החלב על הרפואה.
וכן יש לי הווא אמינא לומר שמה שנכנס לגוף לא בהכרח עובר לחלב, זה הבנה בסיסית במערכת העיכול.

רק להרחיב מעט את היריעה מאמרים עניינם עבודות מחקר שעשו אנשים ובהם הנחות יסוד מדעיות והכרח לוגי ומחקרי (ע"י קבוצות מחקר)
המאמרים עוברים וועדה קשוחה מאוד וחלקם הגדול נפסל
נראה לי עדיין יותר אמין לסמוך על עבודות מחקר מאשר על החשיבה שלכם שחלב הוא מחולל כל הרוע בעולם (בערך).

אני לא יודע מאיפה את שואבת שואבת את המידע אבל האדם הלוגי מחפש הוכחה על קבוצת מחקר מספיק גדולה שתעמוד בקנה מידה סטטיסטי ותכלול אנשים מכל שכבות הגילאים ומחלות רקע אלו ואחרות ולאיזה פרק הייתה החשיפה וההימנעות מחלב ואז נשמע מה הטענות בעד ונגד.
לגוף הדיון https://wikirefua.org.il/w/index.ph...-_Health_aspects_of_dairy_product_consumption

לא כולנו יודעים על השפעת תעשיית החלב על הרפואה.
וכן יש לי הווא אמינא לומר שמה שנכנס לגוף לא בהכרח עובר לחלב, זה הבנה בסיסית במערכת העיכול.

רק להרחיב מעט את היריעה מאמרים עניינם עבודות מחקר שעשו אנשים ובהם הנחות יסוד מדעיות והכרח לוגי ומחקרי (ע"י קבוצות מחקר)
המאמרים עוברים וועדה קשוחה מאוד וחלקם הגדול נפסל
נראה לי עדיין יותר אמין לסמוך על עבודות מחקר מאשר על החשיבה שלכם שחלב הוא מחולל כל הרוע בעולם (בערך).

אני לא יודע מאיפה את שואבת שואבת את המידע אבל האדם הלוגי מחפש הוכחה על קבוצת מחקר מספיק גדולה שתעמוד בקנה מידה סטטיסטי ותכלול אנשים מכל שכבות הגילאים ומחלות רקע אלו ואחרות ולאיזה פרק הייתה החשיפה וההימנעות מחלב ואז נשמע מה הטענות בעד ונגד.
לגוף הדיון https://wikirefua.org.il/w/index.php/צריכת_חלב_ומוצריו_-_היבטים_בריאותיים_-_Health_aspects_of_dairy_product_consumption
אמנם יש סוברים שהחלב כן מועיל.
חוץ מתנובה ומחקרים מטעם..
אך יש הסוברים אחרת.
ואת הסידן שכ"כ נחוץ אפשר לצרוך ממרכיבים יותר ידידותיים ופחות מזיקים.

אמנם יש סוברים שהחלב כן מועיל.
חוץ מתנובה ומחקרים מטעם..
אך יש הסוברים אחרת.
ואת הסידן שכ"כ נחוץ אפשר לצרוך ממרכיבים יותר ידידותיים ופחות מזיקים.
הוספתי קישור שמפרט בדיוק את הטענות.
לפי המדע אין להן ביסוס

הוספתי קישור שמפרט בדיוק את הטענות.
לפי המדע אין להן ביסוס
ראיתי, ולא פתחתי.
אני לא צד בויכוח, מכיר הכל.

רק ברור שאף מחקר מדעי כזה או אחר לא ישפיע על המסרבים להאמין לאותו צד. והויכוח ישאר לעולמי עד כמו עוד מליוני ויכוחים ומחלוקות הקיימות בעולם.

אחד שכ"כ אוהב חלב ומוצרי חלב אך לצערי ממש לא עושה לי טוב. ועדיין נהנה מהם 🙈

ראיתי, ולא פתחתי.
אני לא צד בויכוח, מכיר הכל.

רק ברור שאף מחקר מדעי כזה או אחר לא ישפיע על המסרבים להאמין לאותו צד. והויכוח ישאר לעולמי עד כמו עוד מליוני ויכוחים ומחלוקות הקיימות בעולם.

אחד שכ"כ אוהב חלב ומוצרי חלב אך לצערי ממש לא עושה לי טוב. ועדיין נהנה מהם 🙈
גם מבלי להיות צד בויכוח.
מרגיש מאוד מקטין להגיע להורה ולומר לו "אתה אשם בכל בעיות הילד שלך"
רק הגעתי להציג צד שני ושקול בהרבה

רק דבר אחד חסר אצלי כשאני מנסה להיזכר בכמות ההורים שעברה אצלי ומביט בכל הדו שיח הזה שלפנינו,
אילו היינו משקיעים את מירב הסבלנות שלנו במחשבה מה להעיר או מה לא להעיר, איך לא להעיר ואיך עם גישה בונה או נוחה יותר היה יותר טוב לילדנו, יותר בטוח להם,יותר ממלא אותם ,תארו לעצמכם כיצד הם היו נראים בעוד שנים מפחיד
לחשוב.
בכל מקרה תנו להם חלב רגיל או חלב שקדים סוכריות וממתקים והעיקר שבסוף תתנו להם 2 דקות נוספות מזמנכם היקר בתשומת לב חיובית שתעניק להם תעצומות אדירות להצליח בהמשך את נחשולי החיים הרבים.

בכל מקרה תנו להם חלב רגיל או חלב שקדים סוכריות וממתקים והעיקר שבסוף תתנו להם 2 דקות נוספות מזמנכם היקר בתשומת לב חיובית שתעניק להם תעצומות אדירות להצליח בהמשך את נחשולי החיים הרבים.
ממנחה הורים, קצת מאכזב לשמוע משפט כזה שמרדד הכל ל"יש דבר אחד חשוב ולא משנה מה תעשו עם כל השאר".

ובסוף- כל הורה מחליט מה חשוב לו יותר ומה פחות, אף אחד לא משקיע בהכל ומצד שני אף הורה לא מזניח הכל (הורה נורמטיבי)
חשוב להדגיש
במיוחד בגלל שיש מקרים כאלו של הזנחה בדבר הכי בסיסי שנקרא תזונה
את תאוריית הצרכים של מאסלו שאפשר אולי לדון עליה. אבל הבסיס לכאורה מוסכם על כולם.
כך שהורה נורמטיבי יצמד לפרמידה הגיונית כלשהי.

גם מבלי להיות צד בויכוח.
מרגיש מאוד מקטין להגיע להורה ולומר לו "אתה אשם בכל בעיות הילד שלך"
רק הגעתי להציג צד שני ושקול בהרבה
נכון ולא נכון.
כי באיזשהוא מקום ההורים הם שמקנים לילדים הרגלי אכילה נכונים ושאינם. כך שבאמת ההרגל כן תלוי הרבה בהורים.
אמנם בהמשך או כשהילד יגדל כמובן שהחברה משפיעה והוא יצרוך מזון שלא בהכרח בריא בשבילו אבל זה כבר לא בשליטתינו.

הבעיה היא שכיום קשה עד מאוד לשמור על אורח חיים בריא בגלל שפע המזון המתועש והמעובד שמפורסם ומפומפם לנו כל היום בדיגיטל. בעיתונות ועוד.

נכון ולא נכון.
כי באיזשהוא מקום ההורים הם שמקנים לילדים הרגלי אכילה נכונים ושאינם. כך שבאמת ההרגל כן תלוי הרבה בהורים.
אמנם בהמשך או כשהילד יגדל כמובן שהחברה משפיעה והוא יצרוך מזון שלא בהכרח בריא בשבילו אבל זה כבר לא בשליטתינו.

הבעיה היא שכיום קשה עד מאוד לשמור על אורח חיים בריא בגלל שפע המזון המתועש והמעובד שמפורסם ומפומפם לנו כל היום בדיגיטל. בעיתונות ועוד.
הורה משפיע עד גיל מאוד מסויים וזהו.
תזונה זה הרגל שיחסית מאוד קל לשינוי (לכיוון מתירני, כמובן) כך שהשפעת ההורים מאוד מוגבלת.
רואה את זה על עצמי וגם על הילדים הגדולים. לא נשאר הרבה מההרגלים בבית.
עדיין, בשנים הקריטיות של בניית הגוף להורים יש שליטה כמעט אבסולוטית על תזונת הילד ומחובתם לוודא שהוא מקבל את כל הנדרש.

נכון ולא נכון.

אין ספק שחלק מהחינוך שלנו הוא לצריכה נכונה של מזון.
והגבולות בבריא ולא בריא נעים בין משהו שגובל בטבעונות לבין מינונים נכונים של צריכת מזון בריא וכו'
אבל לבוא בטענה שההורה אשם כי הורה קלאסי נותן מידי פעם לילד שלו קוביית שוקולד כי הוא התנהג יפה
או מידי פעם מעדן.
זה עדיין לא נקרא חינוך לקוי
ההיפך הוא הנכון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה