כללי מה בין הדפסה ל PDF ליצוא

• הוסף לסימניות
האם תוכלו לאלפני בינה בעניין החילוק שישנו בין ה"ייצוא" ל"הדפסה" (ל PDF) ?

בשני המקרים נוצר קובץ PDF,

אלא שאם עושים ייצוא, משקל קובץ ה PDF הוא פחות (ייצוא מאינדזיין קובץ עם תמונות),
לעומת זאת כשמייצאים טקסט הקובץ שוקל מעט יותר מהדפסה ל PDF

התוכלו ללמדני מהי תכונת ה"ייצוא" ומהי תכונת ה"הדפסה"
ולמה אמורה לשמש כל תכונה,

המודה מראש

יוחנן

• הוסף לסימניות
בעיקרון ההדפסה יותר 'משטחת' את הקובץ, ולא שומרת הגדרות עיצוב ועימוד של התוכנה, אלא כפי שזה מופיע כעת על המסמך.

היצוא יכול לשמור על חלק מהערכים של הקובץ, שכבות ודברים אחרים.

אני לא בטוח שאני אומר נכון, אלא כך הבנתי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוחנן ק;1990880:
האם תוכלו לאלפני בינה בעניין החילוק שישנו בין ה"ייצוא" ל"הדפסה" (ל PDF) ?

בשני המקרים נוצר קובץ PDF,

אלא שאם עושים ייצוא, משקל קובץ ה PDF הוא פחות (ייצוא מאינדזיין קובץ עם תמונות),
לעומת זאת כשמייצאים טקסט הקובץ שוקל מעט יותר מהדפסה ל PDF

התוכלו ללמדני מהי תכונת ה"ייצוא" ומהי תכונת ה"הדפסה"
ולמה אמורה לשמש כל תכונה,

המודה מראש

יוחנן
בדיוק הבוקר נתקלתי בזה...
קיבלתי הודעה מהדפוס (פעם ראשונה...) שהקובץ כבד מידי ולוקח למכונה המון זמן להדפיס אותו.

עד היום סגרתי pdf דרך adobe pdf presets, ובחרתי באפשרות high quality.
היום אמרו לי בדפוס שלא כך סוגרים pdf כי זה יוצר קובץ כבד שקשה להדפסה, אלא דרך export ושם לבחור press quality. הם טוענים שזה אותו הדבר מבחינת האיכות, רק שהקובץ יוצא יותר קל.

לי זכור שלמדנו (באותו קורס איתך :)) לסגור כמו האפשרות הראשונה שכתבתי.

האם זה אכן אותו הדבר או שהדרך הראשונה היא המומלצת?

בכל אופן גם לי אין מושג מה ההבדל ביניהם.

אה... ובסוף גם הדרך השניה לא עזרה והם עדיין לא מצליחים להדפיס.

נ.ב. אם יש כאן עוד חברים מהקבוצה שלנו אשמח שתזכירו איך לימדו אותנו לסגור pdf :)

• הוסף לסימניות
קודם כל press quality זה איכות של דפוס (האיכות הגבוהה ביותר), ו-high quality זה איכות גבוהה אך לא של דפוס.
כך שלא נראה לי שאפשר להשוות בין high quality של הדפסה ל PDF לבין press quality של ייצוא.

שנית, מבחינת אדובי, בוודאי שהייצוא זו הדרך התקנית.
הדפסה ל PDF זה בעצם "לעבוד" על אינדיזיין ולהגיד לה, את רואה את הקובץ הזה? בבקשה תשלחי אותו למדפסת, רק שבמקום מדפסת אמיתית אנו "עובדים" על אינדיזיין ושמים מדפסת וירטואלית.

הבעיה היא שלפעמים יש באגים בייצוא, ואז יש להשתמש במדפסת PDF.

בכל אופן, כיום ממליצים לשלוח לדפוס קבצים בתקני PDF/X כך שזה מה שרצוי לבחור בייצוא, לא High ולא Press.

• הוסף לסימניות
מהנסיון שלי הסגירה ב'פרינט' סגרה לי את כל האפקטים שערכתי בפוטושופ לא מחודד,
וסגירה דרך ה'אקספורט' סגרה חד וחלק.

לאחר שהרסתי ללקוח פרוספקט שלם שלא הצלחתי לעלות על הבעיה...
באינדיזיין הכל נראה חד ברור.. כל הלינקים מעודכנים, אני סוגרת באיכות מקסימום ושוב מטושטש... ואז בסגירה של שניה דרך האקספורט - נסגר חלק חלק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קטקטים;1991253:
מהנסיון שלי הסגירה ב'פרינט' סגרה לי את כל האפקטים שערכתי בפוטושופ לא מחודד,
וסגירה דרך ה'אקספורט' סגרה חד וחלק.

לאחר שהרסתי ללקוח פרוספקט שלם שלא הצלחתי לעלות על הבעיה...
באינדיזיין הכל נראה חד ברור.. כל הלינקים מעודכנים, אני סוגרת באיכות מקסימום ושוב מטושטש... ואז בסגירה של שניה דרך האקספורט - נסגר חלק חלק.

לכאורה היו בעיות בהגדרות ההדפסה, כי אם מדובר במדפסת וירטואלית איכותית, ובהגדרות מתאימות - אפשר להשיג תוצאות מצויינות מבחינת המראה של הקובץ.

• הוסף לסימניות
טקסט ווקטורי אני מיצא באיכות נמוכה, הרי הכל וקטורי ואין עם זה בעיות בדר"כ.
קרה לי הרבה פעמים שביוצא של תמונות הם יצאו מטושטש לגמרי דרך היוצא של אדובי, ואותם אני מדפיס בפי די אף קריאטור.
וגם JPG שיוצא דרך היצוא משקלו גובה מאוד, ולא תמיד, תלוי בכל עבודה, הוא מוצדק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;1991248:
בכל אופן, כיום ממליצים לשלוח לדפוס קבצים בתקני PDF/X כך שזה מה שרצוי לבחור בייצוא, לא High ולא Press.
יש כמה אפשרויות של PDF/X, באיזו מהם לבחור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד|אסתי;1991479:
יש כמה אפשרויות של PDF/X, באיזו מהם לבחור?

מצטרף לשאלה ..
ומחכה לתשובה.
ושוב, תודה על התשובות המחכימות והמפורטות!

• הוסף לסימניות
כדי לקבל תוצאה איכותית בדפוס, בכל סגירה שלא תהיה גם פרינט וגם אקספורט -
צריך להכיר את הפונקציות וההגדרות
למשל:
ברירת המחדל היא לפעמים "איכות בינונית" (MEDIUM) שזה אומר - שתמונות, הצללות ואפקטים יודפסו באיכות בינונית (דהיינו - גרועה במושגים של חדות וכד')
בקיצור
צריך לעבור על כל החלונות ולוודא שאתם יודעים מה כתוב שם ואיך לשלוט בזה

לקטקטים -
אחרי שנים של סגירת קבצים דרך PRINT, ודיסטול - ותוצאות מעולות ואיכותיות ב"ה - לא אמורה להיות בעיה בתוצאה, אלא אם כן משהו בהגדרות השתבש לך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה