מה בין חשיבה לוגית\סינטטית\אנליטית?

• הוסף לסימניות
אשמח להגדרות לא הצלחתי לעמוד על ההבדל המדוייק בין סוגי החשיבות הנ"ל

• הוסף לסימניות
התכוונת אולי חשיבה סנטזית?
נראה לי שאין כזה דבר חשיבה סנטטית...

מה ההבדל אני לא בדיוק יודעת :)

• הוסף לסימניות
מי שמבין את השאלה - לוגי

מי שיודע לענות עליה- אנליטי

וכל השאר סתם סינטטיים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chavi9;1037064:
התכוונת אולי חשיבה סנטזית?
נראה לי שאין כזה דבר חשיבה סנטטית...

מה ההבדל אני לא בדיוק יודעת :)

זה כן חשיבה סיננטית אבל לדעתי זה גזור מאותו שורש סינטזה אבל למעשה אני לא מצליחה להבחין בהבדלים בין החשיבות וזה נחוץ לי לעבודת סיכום
נחכה לעוד אינטלגנטים בפורום שיסכימו לתרום לנו מהבנתם

• הוסף לסימניות
אני חושבת שחשיבה אנליטית זה לדעת לנתח וסינטזה זה לדעת לתמצת ענין רחב

• הוסף לסימניות
לסנטז זה למזג. לכן לדעתי חשיבה סינטטית - לקחת רעיון מפה ומשם וליצור מודל חדש.
אנליזה - פירוק לרכיבים.
לוגיקה - הבנייה.

• הוסף לסימניות
הגדרה ב'שלוף', בלי חומר כתוב מולי. בלי אחריות מלאה:

אנליזה - יכולת ניתוח.
סינטזה - יכולת פרוק והרכבה מחדש, יכולת הסקת מסקנות מורכבת מנושא אחד למשנהו.
לוגיקה - חשיבה מובנית בהגיון, נדבך על גבי נדבך. כמו במתמטיקה.

• הוסף לסימניות
תודה על התשובות, אגב כולן חשיבות שיכולות להיות מתמטיות (בעבודה שלי כן)
לסיכום (גם מבדיקה בגוגל)
לוגית-הגיונית
סינטטית- מכלילה (לקחת כמה נושאים ולהכליל תחת כלל אחד)
אנליטית- מנתחת
יישר כוח!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה