חד משמעי יש גורם אחד ויחיד, קוראים לו שורש סלריכבר שאלתי פעם ולא מצאתי תשובה ועכשיו קרה לי שוב.
הכנתי סיר גדול של מרק ירקות:
בצל+סלרי אמריקאי+שורש סלרי+גזר+קישואים+גריסים
תיבלתי במלח בלבד
מיד בהכנה יש למרק טעם חמוץ.
מה יכול לגרום לזה? ומה יכול לשפר עכשיו את המצב?
כואב לי הלב![]()
אם הסיר גדול והאש קטנה יכול להחמיץ תוך כדי בישול
@אמא לשני מתוקים, גם אני חשדתי בגריסים אבל הם לא ישנים. מענין מה שאת אומרת לגבי הסיר.גריסים?
אפילו אם רק עמדו במקפיא הרבה זמן
וכיוון אחר שקורה אצלי כל שבוע ואין פתרון
הסיר
את המרק של שבת אני מבשלת בסיר מסויים והמרק יוצא עם טעם לוואי כלשהו. לא מודגש אבל אני מרגישה
הסיר מבריק, השרתי בחומרים. שום דבר לא עוזר
אולי זה מה שקרה אצלך
תודה @יאלילי הוספתי קצת סילאןלהוסיף סילאן במרק, משבח מאוד
תודה @טאלי על ההשקעה בחיפושים בשבילי! קראתי בעיון.מהצ'אט GPT
- להוסיף מתיקות:
הוספת מעט סוכר, דבש או סירופ מייפל יכולה לשחרר את החמיצות. הוסיפו כמות קטנה בכל פעם וטעמו עד שתגיעו לטעם הרצוי.- הוסף שמן:
הוספת שמן זית, חמאה, שמנת מתוקה או קרם קוקוס יכול לעדן את החמיצות ולהפוך את המרק לעשיר יותר.- להוסיף מליחות:
מליחות יכולה לעזור "לחתוך" את הטעם החמוץ. נסו להוסיף מעט מלח או סויה (במיוחד אם זה מתאים לטעמים של המרק).- הוסף מרכיבים נטרליים:
ניתן להוסיף תפוח אדמה, אורז, פסטה או ירקות כמו גזר, שיספגו חלק מהחמיצות ויאזנו את הטעם.- הוסף בסיס מרק:
הוסיפו עוד ציר מרק ניטרלי או מים כדי לדלל את החמיצות ולהפחית את עוצמתה.- מיץ לימון או חומץ בזהירות:
לפעמים, הוספה של טיפה קטנה של חמיצות מתונה (עוד ועוד מיץ לימון טרי יכולה לעזור לשחרר את המים ולרכך חמיצות חזקה מדי.טיפ:
טעמי תוך כדי הצורך, כדי להבין אם יש שינויים נוספים.
תודה @המטבח של סימא! נשמע מעניין מה שאת אומרת!חד משמעי יש גורם אחד ויחיד, קוראים לו שורש סלרי
תפסיקי להוסיף אותו ולא תדעי יותר מטעם חמוץ במרק ירקות.
@~נעמי~ תודה!!! באמת להוסיף בטטה היה יכול להמתיק בצורה מושלמת, אין לי...אני חושבת ששורש סלרי אם הוא לא ממש טרי נותן גוון חמצמץ..
אפשר להוסיף אולי בטטה מתקתקה
@עוילם הישיבעס זה היה על אש גדולה אז פחות הכיוון אבל תודה.אם הסיר גדול והאש קטנה יכול להחמיץ תוך כדי בישול
נראה לי שזה הסלרי...כבר שאלתי פעם ולא מצאתי תשובה ועכשיו קרה לי שוב.
הכנתי סיר גדול של מרק ירקות:
בצל+סלרי אמריקאי+שורש סלרי+גזר+קישואים+גריסים
תיבלתי במלח בלבד
מיד בהכנה יש למרק טעם חמוץ.
מה יכול לגרום לזה? ומה יכול לשפר עכשיו את המצב?
כואב לי הלב![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים