מה גורם לתאורה להמרח?

• פותח הנושא mig
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
למרות שסגרתי צמצם, התאורה נמרחה ולא הפכה לכוכבים.

קבצים מצורפים

• נורות מרוחות.jpg
    KB 171.3 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
יכול להיות לחות גבוהה, במקרה הזה יותר נראה לי לכלוך על העדשה, בלילה הלכלוך מאוד משפיע.

• הוסף לסימניות
דווקא ככל שסוגרים צמצם הלכלוכים (עדשה, חיישן) בולטים יותר

• הוסף לסימניות
1. תראה לי איך אפשר לראות לכלוכים על החיישן בחושך....
לכלוכים רואים (בעיקר) על רקע לבן!
2. בצממצם סגור יותר, תראו יותר כוככבים.
3. התאורה נמרחה עקב צילום שגוי. חובה לצלם על "טיימר".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;465261:
1. תראה לי איך אפשר לראות לכלוכים על החיישן בחושך....
לכלוכים רואים (בעיקר) על רקע לבן!
2. בצממצם סגור יותר, תראו יותר כוככבים.
3. התאורה נמרחה עקב צילום שגוי. חובה לצלם על "טיימר".

צולם עם טיימר, זו בעיה שחזרה על עצמה.

• הוסף לסימניות
אני די בטוחה שזו בעיה באופטיקה.
כשצילמתי שקיעה ב-D70s הישנה שלי (לפני איזה 5 שנים) השמש קיבלה צורה של איזה כוכב לכת, כי האור שלה "זלג" לצדדים. העליתי את זה לאיזה פורום ואמרו לי שזו זליגה של האור וזו בעיה ב-D70s או בעדשה (לא ספציפית שלי, אלא בדגם כולו) או משהו כזה.
עכשיו חיפשתי "זליגת אור" בגוגל ולא מצאתי כלום (רק התייחסות קטנה של גליץ לזה, עם אמירה שצריך לסגור צמצם כדי להימנע מזה, אבל אני לא בטוחה שהוא דיבר על התופעה הספציפית הזו).

בקיצור - עניין של אופטיקה.
הדבר היחיד שעולה לי בראש לשיפור המצב זה להעיף את פילטר ה-UV שעל העדשה, אם במקרה יש עליה אחד מאיכות בינונית ומטה. (למשל אם החברה לא ידועה במיוחד.)
אם אכן השתמשת בפילטר UV על העדשה (פילטר ששמים עליה בשביל הגנה פיזית, למרות שיש הטועים לחשוב שהוא נועד להגנה מפני קרינת ה-UV של השמש. בפועל ההגנה הזו היתה משמעותית רק בימי הפילם), את יכולה לכתוב פה מה כתוב עליו (שם חברה, אולי פרטים נוספים) וננסה להגיד לך אם הוא נחשב טוב.
אם לא - להעיף לפח. אין טעם להגן פיזית על העדשה ובמקביל לגרום לירידה חזקה באיכות האופטית שלה.

ואם לא השתמשת בפילטר UV - יכול להיות שהשתמשת בעדשה שהאופטיקה שלה עצמה לא בשמיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;465283:
אני די בטוחה שזו בעיה באופטיקה.

ואם לא השתמשת בפילטר UV - יכול להיות שהשתמשת בעדשה שהאופטיקה שלה עצמה לא בשמיים.

אכן,
השתמשתי בפילטר...

לא חשבתי בכיוון.

• הוסף לסימניות
רבקה התכוונה לזה?
http://www.naturfotograf.com/D70_rev02.html

זו תופעה שנגרמת בעיקר במהירות צילום גבוהה שנעוצה במהירות תריס דיגיטאלית ולא מכאנית..

אולי זה מה שקרה למיג?
תנו פרטים על המצלמה.

• הוסף לסימניות
זה בהחלט נראה כמו פילטר לא נקי / איכותי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה