עזרה מה הבעיה ברישיון נהיגה?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
שלום,
הייתי רוצה לשמוע ממי שמבין, מה הבעיה (אם יש) ב להוציא רישיון נהיגה בגיל מוקדם,
ואם זה יכול לפגוע אח"כ ומה ההשלכות של זה. (גם לגבי סמינר)
מאוד חשוב לי לדעת.

• הוסף לסימניות
זה ממש תלוי בשייכות של הבת,
כלומר לאיזה זרם בציבור החרדי ספרדי/ ליטאי/ חסידי
לגבי סמינר- זה תלוי לאן את מעוניינת להכנס ללמוד...
אם תתני פרטים נוספים כלליים כמובן,יוכלו לעזור לך יותר:)
בעצה כמובן ולא בהחלטה!

• הוסף לסימניות
למה זה קשור לשייכות???
אם זה טוב, אז טוב!
ואם לא טוב, אז זה לא טוב!
ידוע לי שבעבר, אשה שרצתה לעשות רישיון שאלה רב, לכאורה היום זה כבר נפרץ.
אם השאלה מה יאמרו, אז זה אחרת, ולא על זה כתבתי.

• הוסף לסימניות
כי הם קובעים לעצמם גבולות
לא נכנסת אם טוב או לא טוב-
תכל'ס הם מציבים תנאים וגבולות- מי שמתאים לה מעולה
ומי שלא באמת נראה לי שלא כדאי שתנסה להכנס ולהתווכח כתלמידה על כל הוראה....

אני ח"ו לא אומרת כלום עליך- לא מכירה אותך בכלל

אבל היחס לתקנון הוא כאילו ספר הצניעות- זה לא!
זה פשוט החלטה של המוסד מה הוא מאפשר ומה לא
מי שעומדת בקריטריונים- מתקבלת ומי שלא הולכת לסמינר שמתאים לה

• הוסף לסימניות
לא מכירה אף בחורה חרדית שהוציאה רשיון בסמינר. אם כן זה היה כנראה סוד מוחלט.

למה צריך להבין למה אסור, זה יעזור?
כך מנהלי הסמינרים חושבים, ואם רוצים להתקבל לסמינר שלהם צריך לנהוג לפי הדרישות שלהם.

חייבת לציין שברשיון לאישה אין כל פסול לדעתי. אם הייתי חושבת שיש בעיה לא הייתי עושה.

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכם!!!
הבנתי את שהייתי צריכה,
גם שמחתי לקבל מכם ביקורת, וגם אם התכוונו אלי זה בסדר.

• הוסף לסימניות
לא מכירה אף בחורה חרדית שהוציאה רשיון בסמינר. אם כן זה היה כנראה סוד מוחלט.

למה צריך להבין למה אסור, זה יעזור?
כך מנהלי הסמינרים חושבים, ואם רוצים להתקבל לסמינר שלהם צריך לנהוג לפי הדרישות שלהם.

חייבת לציין שברשיון לאישה אין כל פסול לדעתי. אם הייתי חושבת שיש בעיה לא הייתי עושה.
תבררי מה אמר הרב וואזנר על הענין
אני לא זוכרת ציטוט מדויק- אבל זה היה חריף מאוד!!!!
ולא- אני ממש לא חסידית....
מאז ומתמיד זה היה מעבר לקו ולגבול
מה קרה בשנים האחרונות??????

• הוסף לסימניות
אני בעצמי יודעת על חברה ששאלה את הרבה שלה אם להוציא רשיון- בקהילה שם זה די מקובל.
והוא בהחלט אמר שזה אפשרי אבל המליץ שלא כדאי כי זה יוריד לה נקודות כשתרשום ילדים למוסדות (ויש לה כבר כמה נקודות פחות מלכתחילה).
אני אישית ממש לא מבינה בזה, אצלנו זה אפילו לא נושא לדיון.

• הוסף לסימניות
מאז ומתמיד זה היה מעבר לקו ולגבול
מה קרה בשנים האחרונות??????
הרבה דברים היו פעם מעבר לקו הגבול (למשל, שנשים תצבענה בבחירות - כל הרבנים היו נגד, גם הרב קוק) והעולם השתנה. אם זה טוב או רע? יש פה מקום לדיון אררוווווךךךךך שפרוג מעדיפים שלא ננהל פה ואני מכבדת את רצונם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

אשכולות דומים

שלום וברכה.
אני סטודנט מאז אוגוסט 2024 ברצף.
עומד בתנאים עם 24 שעות שבועיות.
ב25 הייתי שכיר עד אוגוסט עם הכנסה של 2500 לחודש.
מספטמבר אני על הרבה יותר מזה, מעל המינימום הנדרש.
בכל מקרה סטודנט תמיד הייתי.
בגיל 27.
קיבלתי דרגה לאחד מילדי אתמול כמו שנה שעברה. על פי מה שהבנתי קבעו דרגה זמנית לכל הילדים הממשיכים כדי לשחרר את העומס עד לקביעת דרגה.
הבעיה שלילד שנכנס השנה למעון קיבלתי את התשובה הבאה.

עבור ..., על פי המידע שברשותינו ובהתאם לגילך טרם הסדרת את מעמדך מול צבא הגנה לישראל, ועל כן אין זכאות לסבסוד. במידה וישנו פטור או אישור על מעמדך מול צבא הגנה לישראל ניתן לצרף אותו לצורך המשך טיפול בבקשה. בנוסף,לצורך המשך טיפול בבקשה, עבור ..... יש לשלוח אישור הכנסות החייבות במס על גבי נספח 4 חתום על ידי יועץ מס או רואה חשבון כולל מספר רישיון. הדיווח יהיה עבור ההכנסה ברוטו של מינימום שישה חודשים רצופים בין החודשים ינואר 2025 לדצמבר 2025.

א. אני זכאי בהתאם לתבחינים אחרים ולא לימודים תורניים, על סמך מה הצבא רלוונטי, לא עברנו את הסרט הזה שנה שעברה? מה נהיה עם הפקידים החצופים האלו?
ב. מעולם לא הייתי עצמאי על מה נספח 4? יש סיכוי שזה בגלל ההכנסות הנמוכות בחודשים הראשונים ב24? מה זה רלוונטי אם גם ככה אני סטודנט? זה נשלח לכל חרדי בגיל גיוס סתם כדי להציק?

מי שיכול לעזור לי או לומר לי איפה אני טועה, אשמח מאוד
@אמת ליעקב
שלום לכולם,

רציתי להעלות פה נושא שמעניין אותי. שמתי לב שבפורום ובכלל, יש מין שטח אפור כזה בכל מה שקשור לספרים שהם לא מהמגזר (ספרות זרה). מצד אחד, כולנו שואפים לתכנים נקיים ב-100%, אבל מצד שני, אני רואה לא פעם ניקים שכותבים שהם קוראים רק ספרים מסוימים, נניח הארי פוטר כדוגמה בולטת, או ספרי היסטוריה, ביוגרפיות וקלאסיקות.

באופן כללי, הייתי שמחה לדעת מה דעת הציבור כאן על קריאת ספרות זרה. האם זה משהו שנתפס כבדיעבד, או שיש לזה ערך מוסף כמו העשרה, שפה וכדומה.

בנוסף, מעניין אותי איך אתם באמת מקבלים את ההחלטה מה נכנס הביתה ומה לא: האם יש ספרים שאתם כמבוגרים תקראו, אבל לילדים לא תתנו? מה הופך ספר מסוים ללגיטימי למרות שהוא לא נכתב על ידי סופר משלנו? המסר? הרמה? או אולי כי זה נחשב נקי יחסית?

אני פותחת את זה כאן כי מעניין אותי לשמוע את דעתכם.

נא לשמור על דיון ענייני ומכובד. המטרה היא להבין את הגישות השונות ולשמוע את דעת הציבור, ולא להפוך את האשכול לזירת התנצחות.
שלום וברכה לכולם.
אשמח בבקשה לעזרתכם.
ברוך השם אנחנו הגענו לשלב שצריכים להכניס את הבת הבכורה שלנו לסמינר.

אנחנו ממש בבלבול ולא ממש יודעים מה לעשות.
מצד אחד אנחנו מאוד מרגישים שהבת שלנו יכולה להכנס לסמינרים הטובים בירושלים .
(היא התקבלה לישן )
היא ילדה מצוינת בצד הלימודי .
התעודה שלה הכל טוב מאוד בכל המקצועות.
האנגלית שלה ברמה גבוה יחסית לחברות שלה בחשבון כנל ממש מצוינת ברוך השם בכל ההקבצות היא א ברוך השם באמת מצוינת .

כמובן שיראת שמים ודעת תורה אצלינו בבית זה הבסיס להכל .

אז איפה ההתלבטות
אנחנו ספרדים
אנחנו אנשים עובדים.
ובעלי עשה צבא בגיל 20.
עשה ועושה מילואים כלוחם
הוא מפקד על מחלקה אוהב את החיילים שלו והם אוהבים אותו
ואנחנו בכללי בתפיסה שלנו לא קיצונים בכל הקשור לגיוס למי שלא לומד וכו. כמובן שאין שאלה ודעת תורה ומה שרבותנו פוסקים אנחנו עושים ונעשה ללא שאלות גם אם אנחנו לא מבינים בראש שלנו את דעת התורה
אומנם בעלי קובע עיתים לתורה בצורה הכי חזקה וברורה
כל יום משעה 5 בבוקר עד 8 .
ובערב משעה 18 וחצי עד כמעט 23:30
בשכונה שלנו ובכלל שהוא בבית ובעבודה לבוש שחור לבן חרדי כובע בשבת וכו
הוא עצמאי עם תואר
כנל אני בעלת תואר.

ובשיחה עם הרשמת שם שהיא מכירה אותנו באמת כחברה שלנו ושל המשפחה היא אמרה משהו שלא חשבנו עליו.
בגדול המסר הוא אתם הורסים את החיים של הילדה אם תכניסו אותה לסמינר הישן או בכלל לסגנון הסמינרים האלו.
אם כל הכבוד לכם הילדה שלכם לא גדלה בבית חרדי אברכי קלסי . והדבר הזה יבלוט .
בנוסף יגיעו שמועות למנהלת ולתלמידות מה שיעלה את הבת שלי לכוונת של המנהלת וזה בכלל עוד לפני שהבת שלי בטעות תגיד איזה משהו שקיבלה מהבית אבל זה לא הסגנון של הסמינר.
מה שיגרום ללא ספק ליותר מידי חיכוך מול המוסד והדבר הזה יעשה נזק לבת שלי.

היא המליצה לי בחום לחפש מקום אחר שהוא טוב אבל שאנחנו לא נבלוט שם בדברים כאלה ויוכלו להכיל את הבת שלכם.

בהתחלה התנגדתי ממש כי בהרגשה אנחנו מרגישים הכי שייכים לסמינר הישן .

אבל אחרי שנרגענו וחשבנו לעומק אולי זה נכון ולא כדאי להכניס את הילדה הטובה והמקסימה הזו למקום שיש מצב שלא יקבלו אותה כשווה בין שווים ?
א. אשמח מאוד לעצה / תובנה של מי שיכול. או בכלל מי שמבין אותי מניסיון
ב. שמענו על סמינר " יסודות" אשמח לדעת האם יש כאן הורים לתלמידות שם ?
ג. גם סמינר בית שרה בשכונת רמות בירושלים..אם אני מבינה נכון הוא שיך לסניף או משהו כזה.

ממש ממש ממש חשוב לי הסביבה וסגנון הבנות שיהיו טובות ומבתים של חינוך חזק ותורני

תודה רבה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה