מה הדין/חוק/מותר

• הוסף לסימניות
לקוחה מתקשרת אלי ומתיעצת איתי כך:

דוד שלי עורך עיתון והוא רוצה שאביא לו אחד מהתמונות שצילמת לעמוד שער
אולי תייעצי לי איזה תמונה??

עניתי לה שזה לא עובד כך וזה שהיא משלמת עבור תמונות זה לזכויות אישיות שלה אבל למסחר, פרסום ועסק זה צריך לעשות איתי, לקנות את התמונה
היא היתה בהלם ואמרה לי, מה ואם אני קוניתי ממך את הדיסק ולא הייתי מתיעצת איתך אלא ישירות שולחת לו תמונה אז מה??
אז אמרתי לה שלכן אני מבהירה לה וגם אוסיף את זה בחוזה כסעיף נוסף

אשמח להבהרות, הערות, הארות, ממכם
מה החוק אומר בנושא בשביל שאדע מה לכתוב בחוזה
ומה הדרישות שלי מעיתון כזה צריכות להיות?

תודה מראש לכל מי שיגיב ויתייחס

• הוסף לסימניות
בתור אחת שלא ממש מצלמת... אני הייתי מגיבה כמו הלקוחה....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קשר כשר;990804:
בתור אחת שלא ממש מצלמת... אני הייתי מגיבה כמו הלקוחה....

ולכן אני שואלת פב בפורום צילום, כדי שצלמים וצלמות יענו לי ולא אחרים

• הוסף לסימניות
לא צלמת, אבל במקרה כזה הייתי מבקשת שיתנו קרדיט, כי אם לא אמרת קודם - אין לך אפשרות לדרוש עכשיו.
להבא - אכן, להוסיף סעיף ברור

• הוסף לסימניות
בתור אחת שכותבת;)- ברור שהעיתון צריך לשלם לך ולא מספיק רק הקרדיט.
הקוראים משלמים להם על החומר, והם משלמים למי שמביא ומייצר אותו.
השאלה היא כמה נהוג לשלם לתמונה ובאיזה גודל. אני הייתי מעלה את השאלה בפורום ציור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;990806:
לא צלמת, אבל במקרה כזה הייתי מבקשת שיתנו קרדיט, כי אם לא אמרת קודם - אין לך אפשרות לדרוש עכשיו.
להבא - אכן, להוסיף סעיף ברור

זה מה שבדיוק נהגתי איתה הפעם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;990810:
השאלה היא כמה נהוג לשלם לתמונה ובאיזה גודל. אני הייתי מעלה את השאלה בפורום ציור.

אוקי עם זה הסתדרתי אנ י יודעת כמה מגיע לי בתור צילום לשער עיתון
וזה לא קשור לפורום ציור

• הוסף לסימניות
אם היית מפרסמת תמונה של הילדה ללא רשות מפורשת מהאמא. היא הייתה "מרימה" אותך.
לענ"ד, בצילום סגנון שכזה, כל זמן שאין חוזה מפורש, הצדק עם הלקוחה שלה שייך זכויות היוצרים.

ללא כל קשר להנ"ל. חובת העיתון לפרסם את שם הצלם (זכות מוסרית)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;990810:

העיתון עושה "ראש קטן" שקיבל את התמונה מאם הילד שקנתה את התמונה מהצלמת, ב"כסף מלא".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;990816:
אם היית מפרסמת תמונה של הילדה ללא רשות מפורשת מהאמא. היא הייתה "מרימה" אותך.
לענ"ד, בצילום סגנון שכזה, כל זמן שאין חוזה מפורש, הצדק עם הלקוחה שלה שייך זכויות היוצרים.

ללא כל קשר להנ"ל. חובת העיתון לפרסם את שם הצלם (זכות מוסרית)

ז"א שאם כתוב בחוזה אז הייתי יכולה לדרוש כסף ובגלל שלא רשום אז אין לי רשות
ולגבי הסעיף שאני רוצה להוסיף, יש לך רעיון איך לסגנן את זה בכתב??

• הוסף לסימניות
באופן כללי יש 3 סוגי צלמים.
צלמים כללים.
צלמי עיתונות.
צלמי אירועים.

צלמים כלליים, זכויות היוצרים שייכים להם, כל זמן שבחוזה לא מפורש אחרת.
צלמי עיתונות שעובדים עבור עיתון, כל זמן שבחוזה לא מפורש אחרת, זכויות היוצרים שייכים לעיתון.
היה תקדים משפטי לצלם ג'רוזלם פוסט שהעיתון תבע אותו וזכה על שלא הביא את התשלילים של התמונות.

צלמי אירועים, כל זמן שבחוזה לא מפורש אחרת זכויות היוצרים שייכים למשפחה.
בהערת אגב אציין שהיה דיון משפטי באסון וורסאי, שבו הצלם מכר את סרט האירוע בזמן קריסת הרצפה.
קחו ציטוט:
צלמי האירוע מכרו את הנגטיבים, תוך הבטחת בלעדיות, לעיתון ולחברת החדשות של ערוץ 2, שמכרו אותם הלאה לכלי תקשורת זרים; אסף וקרן דרור יקבלו מהצלמים פיצוי בסך 128 אלף ש"ח, מחברת החדשות 52 אלף ומ"ידיעות" 35 אלף ש"ח, בשל הפגיעה בפרטיותם; ביהמ"ש: זה אמנם אירוע לאומי, אך שודרו תמונות פרטיות מלפני האסון.

• הוסף לסימניות

ז"א שאם לא רשום לי בחוזה סעיף כזה בכל זאת הזכויות הם שלי ואסור להורים לחלק את התמונות למשל לעיתון??

אני לא כל כך מבינה ממך, בתגובה הזאת אתה סותר את התגובה הקודמת שלך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tzivi;990828:
ז"א שאם כתוב בחוזה אז הייתי יכולה לדרוש כסף ובגלל שלא רשום אז אין לי רשות
ולגבי הסעיף שאני רוצה להוסיף, יש לך רעיון איך לסגנן את זה בכתב??
למה להוסיף? כמה מקרים כאלו יש לך?
אם הייתי במקומך, הייתי דורש שיציינו את שם הצלם במקום בולט לעין. ולא דורש סכום נוסף.
ואסביר את עצמי.
את לא צילמת בחינם בשביל עיתון תמורת פרסום תמונה.
הלקוח כבר שילם על העבודה. והעיתון מפרסם תמונה שלך + קרדיט לקהל היעד שלך, זה פרסומת מהלכת!

• הוסף לסימניות
לאחר מעשה - הזכויות שייכות כרגע לאם, כיוון שהיא קנתה ממך את התמונה. העיתון חייב(!!!!!!!!) לתת לך את הקרדיט על תמונה שצילמת.
אני בדיוק חופרת על כל הדברים האלא, כיוון שאני בתהליך כזה מול עיתון משפחה.
כאשר עיתון מקבל לידיו תמונה - חובה עליו לתת קרדיט לצלם - ולא משנה מאיפה הוא קיבל את התמונה!
לגבי תשלום, כמו שאמרתי את בבעיה, כיוון שלא החתמת אותה על חוזה שמונע ממנה לפרסם את התמונה.
המון הצלחות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tzivi;990834:

ז"א שאם לא רשום לי בחוזה סעיף כזה בכל זאת הזכויות הם שלי ואסור להורים לחלק את התמונות למשל לעיתון??

אני לא כל כך מבינה ממך, בתגובה הזאת אתה סותר את התגובה הקודמת שלך

באופן כללי יש הבדל בין צלם שצילם יצירה ומכר עותק ללקוח שאז יש הגבלה משפטית ללקוח מה מותר לו להשתמש ומה אסור לו. (לדוגמה, אם אני קונה תמונה משאטר סטוק, שבו יש חלוקה למהות השימוש בו).

לאידך, אם אני הזמנתי צלם שיצלם יצירה מיוחדת בשבילי, אז כל זמן שאין הגבלה ספציפית, אז מותר ללקוח לעשות מה שהוא רוצה בקניין שלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;990838:
למה להוסיף? כמה מקרים כאלו יש לך?
אם הייתי במקומך, הייתי דורש שיציינו את שם הצלם במקום בולט לעין. ולא דורש סכום נוסף.
ואסביר את עצמי.
את לא צילמת בחינם בשביל עיתון תמורת פרסום תמונה.
הלקוח כבר שילם על העבודה. והעיתון מפרסם תמונה שלך + קרדיט לקהל היעד שלך, זה פרסומת מהלכת!

להתעקש שהשם עם הטלפון יהיה על עמוד השער עם התמונה או כמו שאמרו לי שבפנים העיתון רשום מי הילד ומי הצלמת וכו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tzivi;990849:
להתעקש שהשם עם הטלפון יהיה על עמוד השער עם התמונה או כמו שאמרו לי שבפנים העיתון רשום מי הילד ומי הצלמת וכו
אם זה ילך לך אז למה לא?לנסות תמיד אפשר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tzivi;990849:
יש לך זכות מוסרית לדרוש שיציינו את שם הצלם/לוגו ומספר טלפון.
מערכת עיתון נורמלית, תעשה זאת בשמחה. ככה כולם מרוויחים.
על מנת למנוע חיכוכים ופרשנויות לעתיד, את יכולה לציין בחוזה!
במידה והתמונה מתפרסמת בעיתון פרסומי, יש "זכות מוסרית" לפרסם את שם הצלם/לוגו לפי הסטנדרטים המקובלים...

• הוסף לסימניות
שלמה תודה עזרת לי מאד

• הוסף לסימניות
רצית ניסוח?
"כל שימוש בחומר שאינו שימוש פרטי ו/או לצורך מסחרי- יעשה בתיאום עם הצלם ובכפוף לתנאים שיעמיד הצלם".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה