דיון מה הדעה שלכם על ניתוח טכני?!

חוו דעתכם על ניתוח טכני...

• רמאות. מניב תוצאות זהות להטלת מטבע או גרוע מכך.

הצבעות: 13 48.1%
  • שיטה יעילה לחיזוי עתידות.

הצבעות: 3 11.1%
  • שיטה שעובדת רק בשיתוף עם שיטת תחקור נוספת.

הצבעות: 11 40.7%

• סה"כ מצביעים
    27
  • הוסף לסימניות
אכן ניתוח טכני זאת רמאות אחת גדולה.
אשמח אם תוכל להביא הסבר הגיוני אחד שיצדיק את התחזית למניה שעשית בניתוח טכני.
[כמובן הסבר ברמה של שתהיה מעבר להצלחה בהטלת מטבע]
מבחינתי לנצח את המדד זה הצלחה יחד עם הוכחה, אני אישית מערב במסחר הרבה טכני במיוחד לגבי נקודות כניסה ויציאה (אם כי יש מניות שסחרתי עליהם "על עיוור" מבלי להתעמק בפונדמנטל), וב"ה רואה הצלחה לאורך זמן וכמוני חברים רבים וטובים.
אם ניתוח טכני נחשב בעינכם כהטלת מטבע, אז תתפנקו בתשואה על ממדים ושיערב לכם.
הסברים קצת קשה בפורום הזה אבל אני ינסה להסביר היגיון פשוט מאחורי תבנית פשוטה, על דאבל טופ מאמין ששמעת (Double Top), אז ההגיון מאחוריו הוא שכשמניה מגיעה לשער מסויים (A) ויורדת ממנו לשפל זמני (B) זה מפני שבשער זה נגמרו הקונים, וכשהמניה הזו תחזור לאותה הנקודה(C=A), (ובד"כ עם נפח חלש יותר מהנפח בפריצה הראשונית) ותעצר בה מקבלים אימות לכך שהקונים אזלו והגיע הזמן לתיקון (קטן או גדול כמובן תלוי בפרק זמן של הגרף ובגודל התבנית) התבנית מושלמת לאחר ירידה מC אל מתחת לשפל הביניים - B.
מקווה שהייתי מובן אבל עכ"פ הסבר הגיוני מאחורי תבנית מוכרת ופשוטה.

• הוסף לסימניות
אגב ממליץ לך לקרוא על נוסחת פיבונאצ'י על כל נגזריה במסחר, שגם כלכלנים ידועים (מיכאל ברטון אם אני זוכר טוב) שטוענים שהשוק הוא בכלל אקראי חושבים שהשוק מתקן ע"פ פיבו בצורה כלשהי

• הוסף לסימניות
אני ינסה להסביר היגיון פשוט מאחורי תבנית פשוטה
לי יש דעה שונה מכל מה שנאמר כאן לגבי ניתוח טכני אבל זה לא העניין

כל מי שלמד קצת גמרא יודע שאפשר להסביר כל דבר
תן לי תופעה ואני אסביר אותה להיפך מהמקובל

רוצה לשאול אותך איך אתה מסביר את ההתנגדות
ולאיזה כיוון לדעתך תלך המניה?
Screenshot 2025-11-20 at 17.40.31.png

• הוסף לסימניות
שוב, אם השוק מבחינתך הוא אקראי ואין בו שום מחזוריות אז הסנפ והאג"ח יושב עליך בול
אכן.
וגם אם השוק לא אקראי, ויש בו מחזוריות.
הסיכוי שאתה הוא זה שתצליח לגרוף את היתרון הוא אפסי עד בלתי קיים.

• הוסף לסימניות
הסברים קצת קשה בפורום הזה אבל אני ינסה להסביר היגיון פשוט מאחורי תבנית פשוטה, על דאבל טופ מאמין ששמעת (Double Top), אז ההגיון מאחוריו הוא שכשמניה מגיעה לשער מסויים (A) ויורדת ממנו לשפל זמני (B) זה מפני שבשער זה נגמרו הקונים, וכשהמניה הזו תחזור לאותה הנקודה(C=A), (ובד"כ עם נפח חלש יותר מהנפח בפריצה הראשונית) ותעצר בה מקבלים אימות לכך שהקונים אזלו והגיע הזמן לתיקון (קטן או גדול כמובן תלוי בפרק זמן של הגרף ובגודל התבנית) התבנית מושלמת לאחר ירידה מC אל מתחת לשפל הביניים - B.
תסביר איך בגלל שבזמן מסוים זה היה כך, זה סימן שגם כשהחברה פועלת מרוויחה או מפסידה וכו', וכן מצב הכלכלה העולמית מתפתחת או נסוגה, הצהרה של נגיד כזה או אחר בעניין הריבית, או סתם כתבה בעד או נגד החברה, וכדו', לא אמורים לשנות כלום מהביקוש העתידי ולהשפיע על הביקוש למניה, וכך שלא יהיה ביקוש למחיר גבוה יותר.
וכמה מיליוני פעמים אחרי התבנית הזאת ראו פתאום ביקוש למניה והיא עלתה הרבה יותר מנקודה C ?

• הוסף לסימניות
גם אם אין אמת בשיטת הניתוח הטכני עצם זה שיש אנשים שסוחרים את זה. זה מספיק להפוך אותה למשהו אמיתי. בכל אופן יותר מהטלת מטבע.

אני יסביר נגיד ולפי שיטת הניתוח הטכני אומרת שלביטקוין יש תמיכה קרובה ב75,000. עכשיו את חושבת שזה שטיות. אין בעיה זכותך לחשוב כך. אבל יש מספיק אנשים שחושבים שזה אמיתי. והם יתנו פקודות קניה בתמיכה הנ"ל
מה שגורם פתאום להתענינות גוברת במחיר הזה. בשפה הפשוטה ביקוש גובר.
עכשיו אנשים בשיטה שלך ממשיכים לקנות גם שם כי הם קונים במחירי עצימת עינים נכון?
כי אין הבדל בין לקנות היום או מחר, אין מושג כזה של תזמון מחיר, אז הביקוש קניה מצד אנשים כמוך נשאר אותו דבר כמו שהיה נוסיף על זה את הביקוש מצד מנתחי הטכני
יצאנו עם ביקוש מוגבר
מה שבהגיון גורם למחיר לעלות ביקוש עולה מחיר עולה

• הוסף לסימניות
גם אם אין אמת בשיטת הניתוח הטכני עצם זה שיש אנשים שסוחרים את זה. זה מספיק להפוך אותה למשהו אמיתי. בכל אופן יותר מהטלת מטבע.

אני יסביר נגיד ולפי שיטת הניתוח הטכני אומרת שלביטקוין יש תמיכה קרובה ב75,000. עכשיו את חושבת שזה שטיות. אין בעיה זכותך לחשוב כך. אבל יש מספיק אנשים שחושבים שזה אמיתי. והם יתנו פקודות קניה בתמיכה הנ"ל
מה שגורם פתאום להתענינות גוברת במחיר הזה. בשפה הפשוטה ביקוש גובר.
עכשיו אנשים בשיטה שלך ממשיכים לקנות גם שם כי הם קונים במחירי עצימת עינים נכון?
כי אין הבדל בין לקנות היום או מחר, אין מושג כזה של תזמון מחיר, אז הביקוש קניה מצד אנשים כמוך נשאר אותו דבר כמו שהיה נוסיף על זה את הביקוש מצד מנתחי הטכני
יצאנו עם ביקוש מוגבר
מה שבהגיון גורם למחיר לעלות ביקוש עולה מחיר עולה
ומה יקרה אם אכן תסחב לעדר אחרי כולם, כפי שאתה מתאר?

• הוסף לסימניות
ניתוח טכני עובד ככול שיש לזה יותר מאמינים
זה הכל

• הוסף לסימניות
ניתוח טכני זה כלי שמשמש עשרות מיליוני אנשים בעולם כדי לסחור בצורה טובה יותר, התנהגות של מניה לטווח קצר ובינוני בהרבה מקרים לא הולם את הפונדמנטל של החברה.
קל לזלזל ולומר שאין כלום בעבר שיכול ללמד על העתיד אבל הדברים מגובים בהסברים הגיוניים ולא במתיחת קווים בעלמא.
אם אתה חושב שלהשקיע במדד באופן פסיבי זה טוב יותר באופן גורף אז בהצלחה.
כמובן שמסחר אקטיבי ובודאי בשילוב טכני לא מתאים לכל אחד אבל מנסיון אישי עם ידע ומשמעת עצמית וכמובן בס"ד מנצחים את המדד.
ההודעה שלי התייחסה ליוזר עם רזומה מכובד שעלול להטעות במחשבה שאין מאחורי זה כלום והכל נוכלות, מותר לחשוב אחרת אבל לפסול דעה?
מסכים עם כל מילה.

• הוסף לסימניות
אכן.
וגם אם השוק לא אקראי, ויש בו מחזוריות.
הסיכוי שאתה הוא זה שתצליח לגרוף את היתרון הוא אפסי עד בלתי קיים.
הסיכוי קיים בהחלט, אם אני נכנס לפוזיציה בפריצה טכנית הrisk-reward ratio שלי טוב יותר בהרבה, דוגמה למניה מתחום ה E-vtol שהייתה בה בפוזיציה קטנה וכשהיא פרצה את אזור ההתנגדות (בסגול) הוספתי בה סכום נחמד, ב 3.23 קפץ לי הסטופ ברווח נאה, נכנסתי אחרי פריצה של טריז ( לא מסומן בגרף) יחד עם נפח גבוה במיוחד, אולי זה גם מימוש של קאפ ישן, בסופו של דבר א"א לומר שלטכני אין שום היתכנות....
ואם צריך אני אביא לך פה עוד הרבה ורק מעסקאות שעשיתי באופן אישי, וכן, יש גם כאלה שנכשלו, ולכן יש סטופים, וההפסדים בסופו של דבר מגודרים...
{F6454935-121B-4C77-9687-06638985DDE1}.png.jpg
את

• הוסף לסימניות
הסיכוי קיים בהחלט, אם אני נכנס לפוזיציה בפריצה טכנית הrisk-reward ratio שלי טוב יותר בהרבה, דוגמה למניה מתחום ה E-vtol שהייתה בה בפוזיציה קטנה וכשהיא פרצה את אזור ההתנגדות (בסגול) הוספתי בה סכום נחמד, ב 3.23 קפץ לי הסטופ ברווח נאה, נכנסתי אחרי פריצה של טריז ( לא מסומן בגרף) יחד עם נפח גבוה במיוחד, אולי זה גם מימוש של קאפ ישן, בסופו של דבר א"א לומר שלטכני אין שום היתכנות....
ואם צריך אני אביא לך פה עוד הרבה ורק מעסקאות שעשיתי באופן אישי, וכן, יש גם כאלה שנכשלו, ולכן יש סטופים, וההפסדים בסופו של דבר מגודרים...
צפה בקובץ המצורף 2111440את
1. תביא את [כל] הטריידים עובר לעשייתם.
2. תתמיד עם זה מס' שנים.
3. תפתח על זה אשכול נפרד. [ עריכה - תודה ל @השקעות R הון או @מקצועי בלבד שעשה את זה בשבילך...]
4. סטופים לא תמיד עוזרים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
1. תביא את [כל] הטריידים עובר לעשייתם.
2. תתמיד עם זה מס' שנים.
3. תפתח על זה אשכול נפרד.
4. סטופים לא תמיד עוזרים.
א. כל מה שאני רוצה להראות לך זה שניתוח טכני מסייע לאנשים במסחר, אני ב"ה מתמיד ורואה הצלחות בלעה"ר,
ב. סטופים לא תמיד עוזרים אבל מאד עוזרים ברוב המקרים בודאי בסווינגים לטווח קצר בינוני.

• הוסף לסימניות
אגב שמח מאד שבציבור החרדי המודעות לנושא שוק ההון גדלה ממש, אבל לא מכיר כלים שנותנים אצלנו למי שרוצה לקחת את זה צעד קדימה ולא להסתפק רק בהשקעה פסיבית, הנושא של ניתוח טכני הוא משהו שאין בו להרבה חרדים מושג וחבל.

• הוסף לסימניות
במענה לסקר, אני אישית עניתי שהוא כלי מצויין יחד עם שיטות תחקור נוספות מפני שלדעתי לסחור טכני "על עיוור" זה לא לכל אחד והסיכון בו גבוה יותר, אבל לצורך העניין מי שנכנס ל"טסלה" כי הוא חושב שהיא מניה שמוכרת עתידנות ושיש לה פוטנציאל צמיחה מטורף וכו' וכו' יכל להגדיל את הרווח שלו כי הוא נכנס בפריצה טכנית...

קבצים מצורפים

• {1294E3FC-DCD1-40E6-996D-4505E08B3A94}.png.jpg
    {1294E3FC-DCD1-40E6-996D-4505E08B3A94}.png.jpg
    KB 98.2 · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
א. כל מה שאני רוצה להראות לך זה שניתוח טכני מסייע לאנשים במסחר, אני ב"ה מתמיד ורואה הצלחות בלעה"ר,
בשביל להראות לי תצטרך להביא את כל הטריידים, עובר לעשייתם, למס' שנים.
אחרת, לא שכנעת כלום.

• הוסף לסימניות
במענה לסקר, אני אישית עניתי שהוא כלי מצויין יחד עם שיטות תחקור נוספות מפני שלדעתי לסחור טכני "על עיוור" זה לא לכל אחד והסיכון בו גבוה יותר, אבל לצורך העניין מי שנכנס ל"טסלה" כי הוא חושב שהיא מניה שמוכרת עתידנות ושיש לה פוטנציאל צמיחה מטורף וכו' וכו' יכל להגדיל את הרווח שלו כי הוא נכנס בפריצה טכנית...
אגב בפריצה הזו טסלה פרצה תבנית "קאפ הנד הנדל בגרף שבועי מוזמנים ללכת ולחפש אותה...

• הוסף לסימניות
בשביל להראות לי תצטרך להביא את כל הטריידים, עובר לעשייתם, למס' שנים.
אחרת, לא שכנעת כלום.
לא מנסה לשכנע אותך שאני עושה כסף או משהו בסגנון, כואב לי שאנשים שנחשבים לבעלי ידע מגחיכים פה בפורום שיטת מסחר מקובלת בעולם בחוץ...
אין לי מושג מה הידע הטכני שלך, אבל טכני עובד. נקודה.
אני גם הדגשתי שהיו לי טריידים שנכשלו, אבל ההפסד עליהם זניח, בדוגמה למטה הייתי בה בפוזיציה קטנה ובפריצה המסומנת הוספתי סכום חמוד, הפריצה הייתה פריצת שוא, הסטופ ממוקם ב4.20 ובהצלחה לנו...
אגב אין לי על הגרף את הMACD והRSI אבל מזמין אותך ללכת לראות בטווח הרלוונטי

קבצים מצורפים

• {1294E3FC-DCD1-40E6-996D-4505E08B3A94}.png.jpg
    {1294E3FC-DCD1-40E6-996D-4505E08B3A94}.png.jpg
    KB 138.7 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.