דרוש מידע מה ההבדל בין ייעוץ וליווי עסקי לייעוץ שיווקי?

• הוסף לסימניות
אנחנו לפני פתיחת עסק וקצת התערבבו לי המושגים-
מה ההבדל בין יעוץ עסקי לייעוץ שיווקי בפועל,
אשמח לתשובה ענינית על השאלה
מה התחומים שאני מקבלת בכל אחד מהתחומים
תודה

• הוסף לסימניות
בגדול ייעוץ עסקי עונה על השאלה:
האם וכיצד העסק יהיה רווחי
(מיקוד בשורת רווח)

ייעוץ שיווקי עונה על השאלה:
איך למכור יותר
(מיקוד במכירות)

• הוסף לסימניות
ייעוץ שיווקי- מטפל רק בנושא של השיווק- איך מגיעים ללקוחות, איך מוכרים להם, יש כאלו שמתעסקים יותר לעומק גם בבידול העסקי
ייעוץ עסקי- יותר כללי- איך לפתוח עסק, טיפול מול הרשויות, תזרים ועוד נושאים חשובים, ביניהם יכול להיות גם שיווק
אבל- ממש לא כל מי שמציע ייעוץ עסקי אכן מטפל בכל מה שצריך,
וכנ"ל גם בשיווקי- לפעמים מדובר בחלק מאוד ספציפי ולעסק שלכם צריך מעטפת יותר רחבה,
לכן חשוב לבדוק שאין נושאים שחשוב לטפל בהם שבסוף נופלים בין הכסאות
(ללכת לייעוץ שיווקי בלבד יכול להיות מסוכן ממש, כי השיווק יכול לעבוד אבל העסק לא יודע להתמודד עם הלקוחות)

• הוסף לסימניות
אנחנו לפני פתיחת עסק וקצת התערבבו לי המושגים-
מה ההבדל בין יעוץ עסקי לייעוץ שיווקי בפועל,
אשמח לתשובה ענינית על השאלה
מה התחומים שאני מקבלת בכל אחד מהתחומים
תודה
ייעוץ עסקי זה משהו גדול שמחולק להרבה נושאים - שיווק, פיננסים, מכירות, התנהלות, ניהול וכו
ייעוץ שיווקי זה יותר התמחות ספציפית בשיווק של המוצר או העסק

כל עסק צריך לבדוק מה הוא צריך בדיוק
ומה החוזקות והחולשות שלו בשביל לדעת איזה ייעוץ או ליווי הוא צריך

יועץ אמיתי וישר לא התעסק או ייעץ לתחום שבו אין לו הבנה על אף שתמיד אפשר להפיל כל בעיה או צורך על תחום מסויים וכנ"ל כמו שכתבו למעלה

בהצלחה

• הוסף לסימניות
ייעוץ שיווקי- מטפל רק בנושא של השיווק- איך מגיעים ללקוחות, איך מוכרים להם, יש כאלו שמתעסקים יותר לעומק גם בבידול העסקי
ייעוץ עסקי- יותר כללי- איך לפתוח עסק, טיפול מול הרשויות, תזרים ועוד נושאים חשובים, ביניהם יכול להיות גם שיווק
אבל- ממש לא כל מי שמציע ייעוץ עסקי אכן מטפל בכל מה שצריך,
וכנ"ל גם בשיווקי- לפעמים מדובר בחלק מאוד ספציפי ולעסק שלכם צריך מעטפת יותר רחבה,
לכן חשוב לבדוק שאין נושאים שחשוב לטפל בהם שבסוף נופלים בין הכסאות
(ללכת לייעוץ שיווקי בלבד יכול להיות מסוכן ממש, כי השיווק יכול לעבוד אבל העסק לא יודע להתמודד עם הלקוחות)
תודה על הפרוט,
איך אוכל לדעת מההעסק שלי דורש?

• הוסף לסימניות
תודה על הפרוט,
יש לפעמים שבהם יודעים איזה צורך או חוסר יש לעסק ולחפש מישהו ספציפי
וכשלא יודעים תמיד אפשר לחפש בני משפחה או ידידים בעלי עסקים שיכולים להבין מה צריך
וכמובן שאפשר ללכת לייעוץ ולסכם על פגישת היכרות או פגישה בודדת במחיר סמלי לאבחן את העסק (אני מדבר על עסק חדש, עסק ותיק לפעמים לוקח יותר זמן לאבחן ולראות מה צריך ואז כבר משתנה)

כמובן וכמובן שתמיד תמיד לברר על נותן הייעוץ ולבקש המלצות ולהתקשר

• הוסף לסימניות
יש לפעמים שבהם יודעים איזה צורך או חוסר יש לעסק ולחפש מישהו ספציפי
וכשלא יודעים תמיד אפשר לחפש בני משפחה או ידידים בעלי עסקים שיכולים להבין מה צריך
וכמובן שאפשר ללכת לייעוץ ולסכם על פגישת היכרות או פגישה בודדת במחיר סמלי לאבחן את העסק (אני מדבר על עסק חדש, עסק ותיק לפעמים לוקח יותר זמן לאבחן ולראות מה צריך ואז כבר משתנה)

כמובן וכמובן שתמיד תמיד לברר על נותן הייעוץ ולבקש המלצות ולהתקשר
תודה

• הוסף לסימניות
תודה על הפרוט,
בכל עסק צריך לטפל בכל התחומים בעצם,
רק שיש דברים שאפשר ללמוד לבד/ לקחת בעל מקצוע שיטפל וכד',
ולא תמיד חייבים ליווי מקצועי יקר
אבל עסקים שטיפלו רק בשיווק ולא ידעו איך להתנהל בעסק ומול הלקוחות וממילא הלקוחות לא היו מרוצים- נפלו בגדול

• הוסף לסימניות
בכל עסק צריך לטפל בכל התחומים בעצם,
רק שיש דברים שאפשר ללמוד לבד/ לקחת בעל מקצוע שיטפל וכד',
ולא תמיד חייבים ליווי מקצועי יקר
אבל עסקים שטיפלו רק בשיווק ולא ידעו איך להתנהל בעסק ומול הלקוחות וממילא הלקוחות לא היו מרוצים- נפלו בגדול
וואו!
נשמע שאת מדברת מנסיון...
יש לך המלצות אולי למישהו שידע לתת ייעוץ עסקי?
מבחינת שיווק כבר חשבתי על מישהי (עם ידע גם בייעוץ), והתלבטתי אם צריכה גם ייעוץ עסקי טכני יותר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה