קורונה מה הולכים לעשות אצלכם בשמחת תורה בבית הכנסת/קהילה?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
ולבטל הריקודים בשמחת תורה זה מנהג גאונים שתקנו שידחה שבת ויום טוב (הרי אסור לרקוד בשבת ויו"ט)
בחו"ל זה תמיד ביו"ט שני שלא יכול לחול בשבת!

כמדומני שבקהילת אשכנז המובהק בבני ברק לא רוקדים אלא מהלכין.

• הוסף לסימניות
בחו"ל זה תמיד ביו"ט שני שלא יכול לחול בשבת!

כמדומני שבקהילת אשכנז המובהק בבני ברק לא רוקדים אלא מהלכין.
אין בין יו"ט ראשון לשני אלא מת בלבד.

תודה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אצלינו הולכים לרקוד בחניה ליד בית הכנסת בלילה
בבוקר כל הקפה סיבוב אחד
ואחה"צ יהיו הקפות שניות עד מוצאי החג
הייתי אומר הפוך, את עיקר ההקפות שניות לעשות אחרי מוצאי החג. בלילה.

• הוסף לסימניות
מי המציא שחייבים להחזיק ידיים כשרוקדים לכבוד התורה?
כשדוד היה מכרכר ומפזז לכבוד השם זה היה לבדו בלי להחזיק יד לאף אחד.
זה לחלוטין ינמיך את סיכויי ההדבקות,
אבל נראה לי עדיין בעייתי.
גם בגלל הבל הפה כששרים, וגם בגלל ההתנשפויות היתרות שבאות ממאמץ הריקוד.

• הוסף לסימניות
אז בקבוצות קטנות או אפילו כל אחד בביתו עם משפחות הגרעינית.

• הוסף לסימניות
מי המציא שחייבים להחזיק ידיים כשרוקדים לכבוד התורה?
כשדוד היה מכרכר ומפזז לכבוד השם זה היה לבדו בלי להחזיק יד לאף אחד.

ולבטל הריקודים בשמחת תורה זה מנהג גאונים שתקנו שידחה שבת ויום טוב (הרי אסור לרקוד בשבת ויו"ט)
וללמוד תורה בשום אופן לא יכול להחליף את הריקודים והשמחה הגשמית לכבוד התורה.

מה הבעיה הגדולה בידיים ?
אפשר בגמר הריקוד לא לנגוע בפנים ולרוץ לשטוף ידיים עם סבון.

• הוסף לסימניות
נאות הפסגה מודיעין עילית
IMG-20201006-WA0148.jpg

• הוסף לסימניות
מרן הגרי"ג אדלשטיין מסר היום שיחת חג במעונו
ובסיומה הודיע :

"ייצאו הוראות איך להתנהג בשמחת תורה כדי שלא יידבקו, איך לשמוח בצורה שלא תזיק לבריאות

כי בשמחת תורה צריך לשמוח שמחה גדולה על סיום התורה ובשביל זה ייצאו לציבור פרטים והוראות מדוייקות שלא יהיה ח"ו שום הידבקות.
והעיקר הוא לשמוח בתורה ועי"ז נזכה כל השנה להיות דבקים בעבודתך"

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני לא יודע אם זה קשור לכאן אבל המסר הכי עוצמתי שהפנמתי מהתקופה הזו. זה שאנחנו לא באמת מצליחים לשמוח מגופם וממהותם של האירועים אנחנו זקוקים לכל המסביב כדיי להפעיל אצלנו את השמחה!
מישהו יכול לדמיין שהוא אשתו והילדים מייצרים שמחת תורה לבד בבית? כל כך חבל שהמצב הוא כך.. שאנחנו בנויים רק על הסביבה כדי לחוש ולחוות רגשות חיוביים...
כך בשמחת תורה כך בחתונות בהכנות לחגים באירועים וכו' וכו'
ככה היהדות בנויה
אם מכסים את השולחן במפה לבנה בשבת ומלבישים שטירמל )או כל מלבוש שבתי אחר( נהיה אוירה של שבת וככה זוכרים שהיום שבת ולא יבוא ח”ו לחילול שבת
רואים הרבה שהשקיעו באווירה חיובית

• הוסף לסימניות
אנחנו לא באמת מצליחים לשמוח מגופם וממהותם של האירועים אנחנו זקוקים לכל המסביב כדיי להפעיל אצלנו את השמחה!
מישהו יכול לדמיין שהוא אשתו והילדים מייצרים שמחת תורה לבד בבית? כל כך חבל שהמצב הוא כך.. שאנחנו בנויים רק על הסביבה כדי לחוש ולחוות רגשות חיוביים...
אני רואה את הדברים אחרת,
אני מסכים שהתרגלנו לזה, אבל אני לא סבור שזה אכן מוכרח, והקורונה היא דווקא הזדמנות לגלות לנו את זה...

אנחנו אמורים לשמוח מגופם ומהותם של הזמנים, ויש בנו היכולת, רק שהתרגלנו שגופם ומהות של 'האירועים' זה המסביב...
אבל אנחנו לא באמת בנויים על הסביבה כדי לחוש ולחוות רגשות חיוביים, אנחנו לא תלותיים בסביבה.

הקורונה היא בהחלט הזדמנות לפתח את זה, כשהשמחה אמיתית והרגש פנימי אין שום תלות בסביבה...
גם לצאת מה'מלומדה' ומה'ככה כולם עושים'...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אכילה ושתיה זו עדיין שמחה שבאה על ידי פעולות שלנו. אני דיברתי על כך שאנחנו צריכים לראות את כולם שמחים כדיי להיגרר אחריהם ולולי זה קשה לנו להתניע.
זה שזה מוסיף זה בסדר וזה הגיוני, זה שאנחנו תלויים בזה בעיניי זה בעייתי..
אחד תלוי בשני על כרחינו
כיון שזה מוסיף, כשזה חסר חסר אוטומטי באוירה

• הוסף לסימניות
אני יכולה רק לנחש מה יעשו אצלנו בבית הכנסת וחבל.
בכל אופן אנחנו נשאר בבית.
סליחה על השאלה
למה אתם חושבים שאתם צריכים להיות שונים מהנהגת הקהלה שלכם
אצלינו לא נזהרים ואני לא פורש מהציבור ומהוראת האדמו”ר למרות שאני חושב קצת אחרת

• הוסף לסימניות
אילו היה הדבר תלוי בי, הייתי קובע סדרי לימוד שעות רצופות בתענית דיבור, במקום ההקפות.
לשמוח עם התורה באמת.
מעניין שאף אחד בעם ישראל לא חשב על כך עד היום
(כולל אלו שמשום מה הפכו את חג השבועות ליום של לימוד בלי הפסק)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....