כללי מה החוק אומר?

• הוסף לסימניות
יש לי לקוחה שרוצה לשווק עטיפות מותגים, כמו תומי, פולו, הלו קיטי וכו'.
האם במחינה חוקית זה מותר? יש אפשרות להשתמש במותגים האלו?
כל מי שיש לו ידע בנושא אשמח לשמוע.
תודה.

• הוסף לסימניות
אני רציתי גם להשתמש בדיסני למטרה מסחרית ויצרתי איתם קשר ונאמר לי שמפורש לא! שאלתי - איך כל המציירות על הקירות משתמשות חופשי? ענו לי שאם הרבה עושים זה לא הופך להיות חוקי, ושהם הרבה ואי אפשר לתפוס את כולם.
אך בתחום שאין הצפה לא הייתי לוקחת סיכון ולעמוד מול דיסני (שכבר קנסו כמה)

• הוסף לסימניות
אם הלקוחה לוקחת את הלוגו ומורידה משם אות (בצורה לא בולטת) האם זה כן חוקי?
ועל מי חל האיסור? על הלקוחה או גם על הגרפיקאית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מסטר;590062:
אם הלקוחה לוקחת את הלוגו ומורידה משם אות (בצורה לא בולטת) האם זה כן חוקי?
ועל מי חל האיסור? על הלקוחה או גם על הגרפיקאית?
אוי ואבוי, לא רק שיתבעו על הפרת זכויות יוצרים, אלא אף על עיוות יצירה ומי יודע מה עוד.

האיסור חל הן על הגרפיקאית והן על הלקוח (ז"א שהם יכולים לתבוע כל אחד בנפרד)

• הוסף לסימניות
ברור שאסור,
ואסור גם ליצור חיקוי מטעה של הלוגו כמו לשנות אות או פסיק
מי שרוצה להשתמש במותגים צריך לשלם על זכיון/רשיון שימוש וזה כמובן יקר

• הוסף לסימניות
הלקוחה אמרה שביררה ומותר, אני גם בדעה שאסור
זה לא שימוש מסחרי לחנויות, אבל מסחרי קטן בהחלט!
איפה אפשר לראות את החוק הכתוב כדי להראות ללקוחה?

• הוסף לסימניות
אני בררתי בעבר סוגיה דומה אצל העו"ד של איגוד לשכות המסחר, זה היה בקשר לייבוא מקביל של מותגים.
מדובר על לקוחה שמוכרת את המוצרים שלהם ורוצה לפרסם את העסק? עד כמה שידוע לי החוק לא לגמרי ברור, והבעייתיות היא מול היבואן הרשמי ולא מול בעל המותג.
אבל בכל אופן הייתי מברר את זה אצלם...

• הוסף לסימניות
מדברי פותח האשכול לא מדובר במישהו שמשווק תוצרות של המותגים, אלא במישהו שרוצה לעשות עסק מסחרי משמות המותגים עצמם. במקרה זה - ודאיי שאסור בתכלית.
במקרה הראשון - יתכן שמספיק הרשאת היבואן.

• הוסף לסימניות
נכון, מדובר בלקוחה שרוצה למכור גלילי עטיפה של מותג.... לי זה היה ברור שא"א, אבל היא מתעקשת שאין בעיה אם משנים אות... ועוד שאם יתבעו זה אותה ולא אותי
איפה החוק כתוב?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מסטר;590124:
נכון, מדובר בלקוחה שרוצה למכור גלילי עטיפה של מותג.... לי זה היה ברור שא"א, אבל היא מתעקשת שאין בעיה אם משנים אות... ועוד שאם יתבעו זה אותה ולא אותי
איפה החוק כתוב?
את החוק לא מצאתי,
אבל מצאתי את זה, זה אומנם מויקיפדיה, אבל זה יכול לתת תמונה על המקרה (ערך "גניבת עין")
שימוש בסימן או בשם מסחרי של התובע

בפועל, רוב מקרי גניבת העין אינם כה ברורים, וקיים שימוש בסימן או בשם מסחרי של התובע, בין שהסימן המדובר בו הינו סימן רשום ובין שאיננו רשום. סימן מסחר יכול לציין בפני צרכנים כי מוצר מסוים בא ממקור אשר ממנו הגיעו טובין אחרים שנשאו את אותו סימן. הסימן עשוי לשמש בידי הצרכן אופן זיהוי ייחודי למוצרים משביעי רצון או בעלי תכונות ואיכויות ממין מסוים. הטעיה נפוצה קיימת במקרים של סימנים מילוליים (שמות, מונחים מתארים או מרמזים), סימנים כתובים (חתימות, לוֹגוֹאִים), או סימנים חזותיים (תוויות, סמלים, תמונות). סימנים אחרים הזוכים גם כן להגנה הם מילות תחיליות, סיומות וספרות. גם סימן דומה או סימן הכולל שינויים, עלול להוות בבחינת נסיבות המקרה גניבת עין. כך למשל, המילה "פרוביסק", מזכירה, בהקשר של תעשיית הביסקוויטים, את צירוף המילים "פרומין" ו"ביסקוויט".

בכל אופן גם בלי לראות את החוק, ברור שזה לא חוקי, אם יתפסו אותך או את הלקוחה אני לא יודע לומר לך..

• הוסף לסימניות
לשון החוק:

זכות יוצרים ביצירה היא הזכות הבלעדית לעשות ביצירה, או בחלק מהותי ממנה, פעולה, אחת או יותר.

הופרה זכות יוצרים או זכות מוסרית, רשאי בית המשפט, על פי בקשת התובע, לפסוק לתובע, בשל כל הפרה, פיצויים ללא הוכחת נזק בסכום שלא יעלה על 100,000 שקלים חדשים.

(צירפתי את החוק כולו, כקובץ PDF).

בהצלחה.

קבצים מצורפים

• IL-copyright-2007.pdf
    KB 219.6 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
למה את מתעקשת להראות ללקוח את לא יכולה פשוט להגיד לו שאת לא מוכנה לקחת את העבודה וזהו!
(או לעשות את זה בלי קרדיט למחוק את כל הקבצים מהמחשב ולהתכחש לכל הענין אם יגיעו אלייך :))

• הוסף לסימניות
זה מה שאני הולכת לעשות... פשוט להגיד לה לא!
אגב, גם אם אמחוק את כל הקבצים מהמחשב, המיילים אליה ולדפוס... אין על הכל שליטה היום... :)
תודה.

• הוסף לסימניות
אפשר לרכוש מהם זכויות באופן חוקי רק שזה לא משתלם

• הוסף לסימניות
סתם כך, בלי כל קשר.

עובדה ידועה היא שטומי הילפיגר הינו אנטישמי מובהק, כך שתוכלי לומר ללקוחה שלך שלא בטוח שזה מתאים לעטוף חומשים ומחברות דינים (ולא רק) בעטיפה עליה מתנוסס הלוגו שלו, ועוד לשלם תמלוגים על-כך...

• הוסף לסימניות
שמעתי שטומי הילפיגר אמר פעם שאם היה יודע שיהודים יקנו את המוצרים שלו, היה עדיף לו לא ליצור את המותג.
אבל משום מה אנשים לא יודעים את זה שהוא אנטישמי וכמעט אין מקומון שהלוגו שלו לא נמצא שם מידי שבוע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי;590730:
שמעתי שטומי הילפיגר אמר פעם שאם היה יודע שיהודים יקנו את המוצרים שלו, היה עדיף לו לא ליצור את המותג.
אבל משום מה אנשים לא יודעים את זה שהוא אנטישמי וכמעט אין מקומון שהלוגו שלו לא נמצא שם מידי שבוע.
מחילה על ה"בורות" מי זה/ מה זה הטומי הזה? (שנדע לזהות ולהתרחק)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;590736:

באמת את לא מכירה?

קבצים מצורפים

• tommy-hilfiger-logo.jpg
    KB 43.3 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;590736:

מעצב אופנה ובעל חברת אופנה גדולה ומפורסמת.

לא הפסד גדול למי שאינו מכיר...

קבצים מצורפים

• n122291207.jpg
    KB 4.4 · צפיות: 12

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה