מה החוק לגבי גישה לנכים??

• הוסף לסימניות
מישהו כאן יודע מה החוק לגבי גישה לנכים למקום ציבורי?
זה חשוב לי לדעת כי יש לי עסק במבנה שאין בו גישה לנכים, ואנחנו רוצים להתקין רמפה בכניסה לנכים , השאלה היא על חשבון מי... שלנו או של המשכיר.
יש לכם מידע בעניין?
תודה!

• הוסף לסימניות
לפי מה שידוע לי, על חשבון המשכיר כיוון שלדירה שכורה המשכיר צריך לשלם את הננגשה.
אבל, לא כל עסק צריך מבחינת החוק להנגיש את המקום. תלוי מה גודל המקום. יש מקומות שמקבלים פטור.
יש חוקים ממש מפורטים...
אם תרצי, יש לי ניסיון מקצועי בעניין, אשמח לעזור לך באישי.
בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
שלחתי לך הודעה באישי

יש הרבה מאד תקנות בחוק שיוויון זכויות
בעיקרון, כל דבר שמצריך היתר- הוא על חשבון הבעלים.
אבל אם תהיי איתי בקשר אישי, אוכל לעזור לך יותר
זה לא 'שחור לבן', כמו שכתבה yudb , יש פטורים והקלות.
במידה ותצטרכי אישורים והנחיות לביצוע הנגשה או לפטור, אני יועצת נגישות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניקול;1308253:
זה לא 'שחור לבן', כמו שכתבה yudb , יש פטורים והקלות.
ב

חשבתי שכתבתי שניתן לקבל פטור. לא??
או שאני לא יודעת לקרוא...

אכן, חובת הנגישות נובעת מחוק של שוויון זכויות.
אבל, באמת כדאי לפנות ליועצת נגישות.
בכל מקרה, אם תרצי להסתדר לבד, אשמח לעזור לך ולשלוח לך את החוקים...

• הוסף לסימניות
ציטטתי אותך בלי מרכאות :)
אבל אולי באמת הייתי צריכה לשים נקודה לפני ה'כמו שכתבה...' כדי שהמשפט לא יהיה דו משמעי :p

לי, כאשת מקצוע, נראה שזה קצת קשה להסתדר לבד
חוץ מזה שלפעמים ממילא נדרש אישור ממורשה נגישות

סתם להתעניינות, איך יש לך ניסיון בתחום? (אפשר באישי :))

• הוסף לסימניות
לשם הבהרה, אני לא מחפשת פטור, אנחנו כן מעוניינים להנגיש את המקום (הוא ציבורי וצריך להיות נגיש לכולם מבחינת משרד ממשלתי שאנו עובדים איתו), העניין הוא, איך מחייבים את הבעלים להנגיש את המקום? יש חוק מסודר שאפשר להפנות אותם אליו? מסמך? משהו ? או שעלינו להכנס לדיונים ארוכים על מי ההוצאה?

• הוסף לסימניות
יש חוק

יועץ הנגישות עורך סקר בניין ומפיק חוות דעת רשמית מה צריך להנגיש, ואיך בדיוק.

כאמור, כל מה שקשור למבנה עצמו- כלומר רמפות, מדרגות, מאחזים, שירותי נכים, וכו' שינויים מבניים שמצריכים היתר בניה- חלים על הבעלים.
התאמות נגישות אחרות כגון ריהוט מותאם, לולאת השראה לכבדי שמיעה וכד'- זה על חשבון מפעיל השירות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה