מה החוק קובע לגבי החזרת מוצרים

• הוסף לסימניות
רכשתי בגד במזומן לפני כשבוע וחצי, ומסיבות כאלה ואחרות החזרתי את הבגד לחנות.
הקופאית אמנם נתנה לי זיכוי עבור הבגד, אבל היא טענה שמכיוון שקניתי את הבגד לא מהמבצעים, ולא מסוף עונה, אז הזיכוי לא תקף למבצעים, ולא למכירת סוף עונה.

מה החוק אומר לגבי מקרה כזה, האם היא צודקת והיא יכולה להגביל אותי בזיכוי, ראוי לציין ששילמתי לה במזומן, והחזרתי בגד חדש, ללא שהשתמשו בו כלל.

אשמח לקבל כל תשובה בנדון.

תודה רבה לכל העוזרים.

• הוסף לסימניות
חוק להגנת הצרכן קובע---

תוך 14 יום מתאריך הרכישה זכאי הלקוח לקבל את כספו בחזרה במזומן לאחר ניכוי של 5% או 100 ש"ח הנמוך מבינהם אם נשאר הבגד באריזתו המקורית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;937208:
חוק להגנת הצרכן קובע---

תוך 14 יום מתאריך הרכישה זכאי הלקוח לקבל את כספו בחזרה במזומן לאחר ניכוי של 5% או 100 ש"ח הנמוך מבינהם אם נשאר הבגד באריזתו המקורית.

השאלה היא האם החוק קובע כך גם לגבי ביגוד?
ואם כן, איפה אני יכול להשיג מסמך רשמי, שאני יוכל להציג לחנות.

תודה רבה

• הוסף לסימניות
זה כולל 'כל' מוצר איזה שיהיה.
[אל תתפס לי במילה, זה לא כולל גבינה וחלב :):)]

ובקשר למסמך, אני יעלה לכאן תוך כמה דקות.

• הוסף לסימניות
גם אני אשמח לקבל קישור אני בדיוק מתלבטת על זה קנינו מוצר של תינוקות והאריזה לא היתה הכי כשפתחנו ראינו שזה פשוט מתצוגה ואני רוצה להחזיר. הבעיה שאין לי קבלה רק אישור מחברת אשראי.
יש למישהו קישור או לשון החוק בנושא?
תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעקב וואלף;937225:
איפה אני יכול להשיג מסמך רשמי, שאני יוכל להציג לחנות.

תודה רבה

בדר"כ אם אתה אומר לבעל החנות שכך קבע החוק, הוא לא יריב איתך, ויתן.
ובפרט אם אתה עומד בשלך ומציג את טענתך בצורה קשוחה,
וכ"ש אם יש עוד לקוחות בחנות..

• הוסף לסימניות
החזרת כסף על בגדים זה רק אם זה מוחזר בתוך יומיים
14 יום זה רק להזמנות מרחוק.

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;937247:

עניין היומיים הוא באמת חל על ביגוד,
אבל ה-14 יום הוא לא רק על הזמנה מרחוק.
תעיינו שם טוב בקישור שהעליתי.

• הוסף לסימניות
ה כולל 'כל' מוצר איזה שיהיה.
[אל תתפס לי במילה, זה לא כולל גבינה וחלב ]
לא נכון, בבגדים ניתן לקבל החזר רק תוך 48 שעות. נועד בין היתר למנוע מצב של לבישת בגד לארוע, והחזרה שלו לאחריו תוך קבלת הכסף חזרה.
מבינה לגמרי את התסכול, אבל בהגיון פשוט יש צדק בקטע של הזיכוי. כל המטרה של המכירות סופעונה זה להתפטר מהמלאי הרבה פעמים במחירי הפסד,כך שזה הפסד כלכלי מבחינתם לקחת זיכוי על קניה רגילה ולתת לנצל אותו במחירים המוזלים. לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;937250:
עניין היומיים הוא באמת חל על ביגוד,
אבל ה-14 יום הוא לא רק על הזמנה מרחוק.
תעיינו שם טוב בקישור שהעליתי.

לפי האמור לעיל, במצב שלי שקניתי בגד מסויים, אז אין לי זכות לקבל החזר רגיל, וכל הזיכוי שהם נתנו לי עם הגבלה מסויימת זה גם חסד מצידם????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רקורדית;937255:
...אבל בהגיון פשוט יש צדק בקטע של הזיכוי. כל המטרה של המכירות סופעונה זה להתפטר מהמלאי הרבה פעמים במחירי הפסד,כך שזה הפסד כלכלי מבחינתם לקחת זיכוי על קניה רגילה ולתת לנצל אותו במחירים המוזלים. לא?

למה זה הפסד כלכלי -הם קיבלו את הכסף הספיקו להשתמש בו, כלו'-לא קיבלו צ'ק דחוי, מדוע שתהיה להם זכות ההגבלה????

• הוסף לסימניות
האם בהנעלה ניתן להפחית מהזיכוי 8%? הקישור חסום לי, אודה למי שיעדכן, בחנות אליה החזרתי נעל בתוך 48 שעות- החזירו לי את הכסף לאחר מאבק רציני (סכום גדול בלי שהיה לי מה לקנות בו בשנתיים הקרובות) ואז ניכו ממנו 8%, האם זה צודק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;938020:
האם בהנעלה ניתן להפחית מהזיכוי 8%? הקישור חסום לי, אודה למי שיעדכן, בחנות אליה החזרתי נעל בתוך 48 שעות- החזירו לי את הכסף לאחר מאבק רציני (סכום גדול בלי שהיה לי מה לקנות בו בשנתיים הקרובות) ואז ניכו ממנו 8%, האם זה צודק?

לא,
החוק הוא 5% עד 100 ש"ח.

• הוסף לסימניות
אני בהלם!! ההיא עוד נתנה לי הרגשה של גזלנית כשלא ששתי לוותר על האחוזים האלה...

• הוסף לסימניות
מה שקרה לי ובוודאי קורה בעוד כמה חנויות שהגב' המוכרת אמרה כשבאתי להחזיר (תוך 48 שעות, כזכור) שאצלה הכלל הוא שאין החזרות בכלל והחלפות תוך 48 שעות. לתמיהתי הצביעה על שלטון בגודל דף ממו עם כיתוב בכתב יד שמודיע על הענין. כמובן שהיא אומרת שקיבלה אישור מרב לשים את השלט. מה דעתכם? שלט בתוך מסגרת תמונה קטנה, בתוך חנות גדולה ומפוארת, ואתה אמור לשים לב אליו לפני התשלום... אין לזה אי אילו כללים בחוק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;938080:
מה שקרה לי ובוודאי קורה בעוד כמה חנויות שהגב' המוכרת אמרה כשבאתי להחזיר (תוך 48 שעות, כזכור) שאצלה הכלל הוא שאין החזרות בכלל והחלפות תוך 48 שעות. לתמיהתי הצביעה על שלטון בגודל דף ממו עם כיתוב בכתב יד שמודיע על הענין. כמובן שהיא אומרת שקיבלה אישור מרב לשים את השלט. מה דעתכם? שלט בתוך מסגרת תמונה קטנה, בתוך חנות גדולה ומפוארת, ואתה אמור לשים לב אליו לפני התשלום... אין לזה אי אילו כללים בחוק?

יש לזה כלל מאוד ברור בחוק. אין כזה דבר!!!!
לפי החוק הם חייבים להחזיר כסף.
לפי הרב אין לי מושג. אבל את יכולה להגיד שקיבלת אישור מהרב שלך לקבל את הכסף בחזרה...

• הוסף לסימניות
התענינתי האם יש כללים בחוק לגבי הודעות מסוג זה בתוך חנות- באיזה אופן יוצגו כללי התשלום כשהם שונים מהחוק המקובל?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;938137:
התענינתי האם יש כללים בחוק לגבי הודעות מסוג זה בתוך חנות- באיזה אופן יוצגו כללי התשלום כשהם שונים מהחוק המקובל?

אין כזה דבר,
זו הודעה לא חוקית - אפשר לשלוח אליה את פקידי החוק (אם אוכפים אותו)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה