התייעצות מה הייתם מרגישים?

• הוסף לסימניות
בכניסה לאחד מרשתות השיווק, יושבת אישה מבוגרת עם קופת צדקה.
כשעברתי לידה היא אומרת לי באגביות: " תקנה לילדים שלי קצת ירקות, תפו"א, גזר, קישואים..."
הרגשתי בעל חסד עצום כשהכנסתי לשקית נפרדת שק תפו"א, שקית גזר, תפוזים, תפוחים, וכ"ו.
לקינוח הכנסתי כמה שוקולדים תוך כדי שאני מדמיין כמה הילדים שלה ישמחו...

ביציאה הבאתי לה את השקית, ותוך כדי שהיא ממלמלת דברי ברכה אני קולט שאני לא הגביר היחיד בעיירה... סביבה יש ה מ ו ן שקיות מלאות בכל טוב, עוגות, יינות, חלבי, עופות... משהו שיכול להאכיל 37 איש בערך למשך שבת שלמה

אז קודם כל שאפו על הרעיון המבריק, במקום לקבל מזה שקל, ומזה שקל וחצי. היא מבקשת ירקות בסיסיים מה שמשדר אמינות שאין לה מה לאכול
ואנשים טובים מפנקים אותה בשקיות מפוצצות.

עכשיו, לא שמפריע לי ח"ו לתרום. אבל סביבי יש ב"ה משפחות אברכים שהיו שמחים לקבל מה שהבאתי לה.
בהחלט לא התכוונתי סתם להוסיף מאגר מזון למזווה בביתה של אשה מבוגרת.

והמבאס בכל העלילה שיש מצב שהיא ערביה שמתלבשת בצניעות ויודעת לדבר בעברית צחה (המעשייה התרחשה בעיר לוד)

אז מותר להתחרט על כזה דבר?

• הוסף לסימניות
כשעברתי לידה היא אומרת לי באגביות: " תקנה לילדים שלי קצת ירקות, תפו"א, גזר, קישואים..."
הרגשתי בעל חסד עצום כשהכנסתי לשקית נפרדת שק תפו"א, שקית גזר, תפוזים, תפוחים, וכ"ו.

ביציאה הבאתי לה את השקית, ותוך כדי שהיא ממלמלת דברי ברכה אני קולט שאני לא הגביר היחיד בעיירה... סביבה יש ה מ ו ן שקיות מלאות בכל טוב, עוגות, יינות, חלבי, עופות... משהו שיכול להאכיל 37 איש בערך למשך שבת שלמה

אז קודם כל שאפו על הרעיון המבריק, במקום לקבל מזה שקל, ומזה שקל וחצי. היא מבקשת ירקות בסיסיים מה שמשדר אמינות שאין לה מה לאכול

עכשיו, לא שמפריע לי ח"ו לתרום. אבל סביבי יש ב"ה משפחות אברכים שהיו שמחים לקבל מה שהבאתי לה.

והמבאס בכל העלילה שיש מצב שהיא ערביה שמתלבשת בצניעות ויודעת לדבר בעברית צחה (המעשייה התרחשה בעיר לוד)

להתחרט על תנאי...
אם היה זה צדקה - אני לא מתחרט.
ואם לא - אני מתחרט.

• הוסף לסימניות
היה סיפור כזה לפני שנה על ערביה שהתחזתה ליהודיה וישבה בגאולה, מישהו עקב אחריה וראה שהיא עולה לקו 1 לכיוון הכותל ושם פונה סמטה מחליפה בגדים ונכנסה כערביה לשוק הערבי.
להתחרט? אני לא חושב , כי בשמים מחשביםאת הכוונות ואתה קיימת מצוות צדקה.
מה שכן- בפעמים הבאות- חשוב לפעול מתוך שכל ולא רגש.

• הוסף לסימניות
לא אתפלא שבסוף היום מגיע בנה עם מרצדס מפואר ואוסף אותה ואת השקיות, וצוחקים כל הדרך על "הדוסים" התמימים.
ראיתי פעם במו עיני כזה מקרה לפני מספר שנים ליד בית הכנסת "איצקוביץ" בבני ברק.

• הוסף לסימניות
גם לי קרה
שנכנסתי לשערי רווחה בירושלים ואישה צעירה מבקשת צדקה
היה עלי רק אשראי אז התנצלתי שיש לי רק אשראי
אז היא אמרה לי שאני יקנה לה בקבוקי שתיה לשבת ג'אמפ או משהו כזה
קניתי לה
ואז היא הכניסה את זה לעגלת קניות אטומה גדולה-היה נראה שיש לה המון קניות מאנשים
ואחרי זה גם אני חשבתי על זה שזה מעניין מה האמת ומה הסיפור האמיתי שלה
זה קצת מוזר

• הוסף לסימניות
גם לי קרה, בבני ברק.. מישהי שסיפרה לי את כל צרותיה, ובין היתר- שהיא סכרתית. זכרתי את המידע, ובפורים נזכרתי בה, חיפשתי מכולת פתוחה - והלכתי רחוק בשביל זה! וקניתי דברים טעימים ללא סוכר.... והבאתי לה בחגיגיות תוך אמירה שהבאתי לה ללא סוכר.. והיא מסתכלת בי בעיני עגל....
מאז אני לא מסוגלת להסתכל עליה, למרות שהיא התפלאה למה אני לא ממשיכה להקשיב לה...

אמנם במקרה הזו אני יודעת שהיא יהודיה וכנראה שבאמת נזקקת (שמעתי ממישהי שרואה אותם ברחוב) אבל התחושה הזו שאי אפשר לסמוך על שום מילה... ובאמת אני לא יודעת כמה מביאים לה אותם מוצרים שהיא מבקשת ממני..

• הוסף לסימניות

אתה את המסקנה שלך תסיק.
אני אומרת לעצמי בכאלו מקרים.
אם היא נזקקת, אז שיהיה לה לבריאות.
אם היא כל דבר אחר-
ומעזה להערים עלי בכל צורה,
אז ודאי שהיא נזקקת.
בין היתר לישועה..

• הוסף לסימניות
אתה את המסקנה שלך תסיק.
אני אומרת לעצמי בכאלו מקרים.
אם היא נזקקת, אז שיהיה לה לבריאות.
אם היא כל דבר אחר-
ומעזה להערים עלי בכל צורה,
אז ודאי שהיא נזקקת.
בין היתר לישועה..
ואם היא ערביה? :(

• הוסף לסימניות
לא אתפלא שבסוף היום מגיע בנה עם מרצדס מפואר ואוסף אותה ואת השקיות, וצוחקים כל הדרך על "הדוסים" התמימים.
ראיתי פעם במו עיני כזה מקרה לפני מספר שנים ליד בית הכנסת "איצקוביץ" בבני ברק.
יש כאלה ששבויים בידי המאפיה, כמו האיש שתמיד ישב באזור ר' עקיבא חזו"א עם קביים.
והמרצדס שבא לאסוף אותו לא שלו משום כיוון

• הוסף לסימניות
בסך הכל הרמאים עוזרים לנו. כתוב בגמרא שאילמלי הרמאים לא יצאנו ידי חובתינו במצוות צדקה. שמכיון שיש רמאים ואיננו יודעים מי רמאי ומי לא. יש לנו צידוק למה לא נתנו לכל מי שביקש מאיתנו.

קבצים מצורפים

• 1613132460426.png
    1613132460426.png
    KB 116.9 · צפיות: 44
  • הוסף לסימניות
יש כאלה ששבויים בידי המאפיה, כמו האיש שתמיד ישב באזור ר' עקיבא חזו"א עם קביים.
והמרצדס שבא לאסוף אותו לא שלו משום כיוון
מה הכוונה שבוי ??:eek:
שמים אותו שם כדי שיאסוף כסף למאפיה ?! מאיפה את יודעת ?
וכל הכסף לא הולך אליו ??

• הוסף לסימניות
מה הכוונה שבוי ??:eek:
שמים אותו שם כדי שיאסוף כסף למאפיה ?! מאיפה את יודעת ?
וכל הכסף לא הולך אליו ??

יש גם אנשים שחייבים כספים רבים בשוק האפור, ומעמידים אותם בכל מיני מקומות הזויים תחת דמויות בדויות, והם לוקחים מהם את הכסף בסוף כל יום, ככה במשך שנים.

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם בשם ר' חיים ברים זצ"ל
שה"עולם" תמיד מונעים את עצמם מלתת צדקה לכל הפושט יד, כי אולי המבקש הוא מתחזה ושקרן.
והוא נהג הפוך, לתת לכל אחד ואחד שביקש צדקה מתנה הגונה, כי אולי האיש הזה הוא כן עני אמיתי
ובתרומה הספיציפית הזאת הוא יוצא מצות צדקה למהדרין

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם בשם ר' חיים ברים זצ"ל
שה"עולם" תמיד מונעים את עצמם מלתת צדקה לכל הפושט יד, כי אולי המבקש הוא מתחזה ושקרן.
והוא נהג הפוך, לתת לכל אחד ואחד שביקש צדקה מתנה הגונה, כי אולי האיש הזה הוא כן עני אמיתי
ובתרומה הספיציפית הזאת הוא יוצא מצות צדקה למהדרין
השאלה למה ר' אלעזר המובא בגמ' הנ"ל לא חשב על זה. כי כנראה ההנהגה היא לא לתת לרמאי.

• הוסף לסימניות
אכן כך.
יש גם אנשים שחייבים כספים רבים בשוק האפור, ומעמידים אותם בכל מיני מקומות הזויים תחת דמויות בדויות, והם לוקחים מהם את הכסף בסוף כל יום, ככה במשך שנים.
אוי רחמנות.
איך את יודעת עליו ספציפית?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה