התייעצות מה הייתם מרגישים?

• הוסף לסימניות
יכול להיות שלהם מצד עצמם אכן לא מגיע כלום
אבל לנו מגיע שלא השחתנו את רגש הרחמים ונתינת הצדקה שקיים בנו- בעם היהודי
לגמרי.
דבר נוסף:
כשזה קורה לי,
אני אומרת לעצמי שאני מקווה שגם ה' לא בודק לי בציציות עד כמה מגיע לי כל מה שהוא נותן וייתן לי.
כי אם כן- מצבי היה קשה ביותר.
במידה שאדם מודד מודדים לו. (כמובן לא לכתחילה לתת לנוכלים, אבל אם זה כבר קרה, או אם יש איזה ספק קטנטן...)
מקווה שאני לא טועה בהשקפתי.

• הוסף לסימניות
אכן כך.
יש גם אנשים שחייבים כספים רבים בשוק האפור, ומעמידים אותם בכל מיני מקומות הזויים תחת דמויות בדויות, והם לוקחים מהם את הכסף בסוף כל יום, ככה במשך שנים.
והמאפייה נוהגת בהם בהגינות? כלומר, אחרי שהם אוספים סכום מסוים היא עוזבת אותם לנפשם?
כי אם לא, אולי עדיף לתת להם מצרכים, או לעזור להם בדרך אחרת...

• הוסף לסימניות
אני לא אשכח לעולם, ל-ע-ו-ל-ם
את הזקנה ההיא מהתחנה.
הייתי צוציק בן שמונה שנסע לטיול עם הדודים האמריקאים שבאו לביקור בארץ-ישרואל.
כשחיכינו לזוג המוניות שהיו אמורות להביא אותנו לפארק (מיני ישראל, למתעניינים)
עמדה לידינו אישה זקנה, שנראתה עניה, קבצנית א-מי-תי-ת!!!
שמלה שחורה קרועה, נעליים קרועות, גרביים עם יותר חורים מבד...
שער אפור ארוך ועיניים קטנות...
בעיניים של ילד היא הייתה נראית מכשפה לכל דבר.
הדוד נדיב הלב הציע לה שטר של 100 דולר. היא לא סירבה, והוא הרגיש המושיע הלאומי.
אבל בדרך חזור, ראיתי אותה מחלון המונית סופרת ערמות (!) של שטרות!!
הפרצוף שלה עשה לי סיוטים עוד לילות ארוכים...:(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bekkiback:
אם היא כל דבר אחר-
ומעזה להערים עלי בכל צורה,
אז ודאי שהיא נזקקת.
בין היתר לישועה..

אפשר לומר את זה על כמעט כל גנב :rolleyes:
יש בכל אופן הבדל בין קבצן לגנב. הגנב פשוט לוקח. והדבר לא נתון לבחירת הנגנב.
הקבצן מחפש כל דרך לקבל. ועדיין יש לנו בחירה אם לתת לו.

• תודה
Reactions: gyh
  • הוסף לסימניות
אין צורך, כבר קיבלתי מהמכשפה את הכתובת של "הדודים"
שמח לגלות שיש לך קשרים עם המאפיה. נוכל לעבוד בשיתוף פעולה נהדר, אני חושב ( קרימינאל, מכשפה...)
חוץ מהנקמה הקטנה שמחכה לגברת בקנה.

• הוסף לסימניות
שמח לגלות שיש לך קשרים עם המאפיה. נוכל לעבוד בשיתוף פעולה נהדר, אני חושב ( קרימינאל, מכשפה...)
חוץ מהנקמה הקטנה שמחכה לגברת בקנה.
עזוב, אחרי שהלכת "היא" הורידה את התחפושת, וזה היה ג'וג'ו מלוד

• הוסף לסימניות
יש בקניון רמות במרכז המסחרי ליד בנק הפועלים בחורה רווקה מבוגרת שבמשך המון שנים מתרימה לעצמה צדקה בטענה שיש לה לחצים בעיניים ולא רואה טוב
היא מפוצצת בכסף... (מידיעה)
שבוע שעבר עמדה בגשר של הקניון ומי שלא תרם לא קיללה אותו וגידפה אותו
עוד לא הבנתי מה הסיפור איתה...

• הוסף לסימניות
ידוע לי בבירור על 2 מהקבצניות הקבועות באזור גאולה- מא"ש שהם ערביות.
זהירות מלא תחונם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה