דרוש מידע מה הייתם עושים?-המשרה בוטלה ברגע שאחרי האחרון

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אם ידעו שעזבת מקום עבודה אחר? אם כן, צריכים לדעת שאין להם אפשרות אין חזרה!

• הוסף לסימניות
אני חושבת שגם מותר לפטר עובדת שלא אמרה קודם שהיא בהריון.

• הוסף לסימניות
רגע, התבלבלתי העובדת החדשה בהריון, איך אפשר להוציא עובדת ממקום עבודה אחר ולזרוק אותה? אין לי ספק שבבית דין יחייבו אותם להעסיק אותה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ואוו, זה באמת סיפור, בעלי טוען שלא חייבים כנראה לעובדת החדשה במכינה הלכתית כלום, אולי זה שהיא לא הודיע שהיא בהריון יכול להציל את המצב מבחינה חוקית.

• הוסף לסימניות
ביום 23.04.2009, ניתן פסק דין בבית הדין לעבודה בתל-אביב בו נקבע כי עובדת אשר עבדה אצל מעביד במשך 6 חודשים ופוטרה בזמן ההריון זכאית לפיצויים גם אם המעביד לא ידע בעת הפיטורים על דבר הריונה של העובדת. פסק דין זה מצטרף להלכה כי מרגע שנודע למעביד כי העובדת הינה בהריון הרי שעליו לבטל את הפיטורים.:(

• הוסף לסימניות
ביום 23.04.2009, ניתן פסק דין בבית הדין לעבודה בתל-אביב בו נקבע כי עובדת אשר עבדה אצל מעביד במשך 6 חודשים ופוטרה בזמן ההריון זכאית לפיצויים גם אם המעביד לא ידע בעת הפיטורים על דבר הריונה של העובדת. פסק דין זה מצטרף להלכה כי מרגע שנודע למעביד כי העובדת הינה בהריון הרי שעליו לבטל את הפיטורים.:(

• הוסף לסימניות
אם המעסיק הוא לא האחראי הישיר על אותה אחת לא הייתי תולה בזה הרבה תקוות.
כי היו מקרים שהעובדת ''אמרה'' לאדם האחראי עליה אבל הוא לא ציין את זה בצורה מסודרת בהנהלה.

לפטר מהרגע להרגע אי אפשר בלי חוזה.
ובנוסף אם יש חוזה לרוב יש למעסיק הרבה פעמים מחויבויות שונות שהם מעדיפים כבר להימנע מפיטורים סתם.

כשיש חוזה יש לשני הצדדים מחויבות לתקופה מסוימת.
וגם במקרה של פיטורים לא משנה מאיזה צד לרוב יש התניה בחוזה כמה זמן אמורים להמשיך לאחר העבודה.
ובמקרים מסוימים אפילו המעסיק יהיה מחויב לשלם על ימים נוספים מעבר למה שהיא עבדה.
אוקי אז הוא ישלם לה עוד יומים שלוש של הודעה מוקדמת זה לא נותן לה פיצויים על זה שהיא עזבה עבודה מסודרת
מעסיק תמיד !!! אבל תמיד יכול לפטר
אלא אם כן יש חוזה מגביל וגם אז הוא תמיד יכול למצוא את פירצה "בגדר"

• הוסף לסימניות
עקרונית יש כאן שתי עילות לתביעה
א. פיצוי על אובדן מקום עבודה.
ב. הפרת הסכם במקום עבודה השניה.
הסכם בעל פה בשכירות פועלים מחייב לכל דבר ועניין. ולא איברי סהדי אלא לשיקרי.

קווים כלליים בהתאם להנ"ל:

פיצוי על אובדן מקום עבודה.
א. היות והיתה כאן רשלנות מצד המעביד השני, ובעקבות כך העובד אבד את משכורתו המקורית. הוא חייב לפצות את העובד על אובדן מקום עבודה, למשך הזמן שהוא מובטל בעקבות הרשלנות שלו.
ב. סכום הפיצוי חצי השכר המקורי, במידה והעובד אין לו מה לעשות בבית, והוא משתגע משעמום חייבים לשלם שכר מלא כפיצוי, למשך התקופה שהעובד מובטל בעקבות הרשלנות של המעביד השני.

פיצוי על הפרת הסכם במקום עבודה השניה.
ג. במידה והתחילו לעבוד כבר אצל המעביד השני, וכמו בנידון שלך. זה נחשב להפרת הסכם וסכום הפיצוי שצריך לשלם הוא חצי מהשכר שסוכם. ובמידה ולעובד אין מה לעשות בבית, והוא משתגע משעמום חייבים לשלם שכר מלא כפיצוי, על התקופה שהעובד מובטל.

ד. אין כפל פיצויים.
במידה ואפשר לקבל פיצויים מביטוח לאומי אז המעביד פטור.

ה. במידה ויש אפשרות להתקבל לעבודה פחותה, העניין יותר מסובך, ויש לקבל הדרכה פרטנית.

הלכות אלו נכתבו באופן כללי, ואינו מהווה תחליף לייעוץ אישי אצל רב, ובוודאי שזה לא מהווה תחליף ליישור ההדורים אצל רב מוסמך / בית דין.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
פיצויים?
על מה?
על תקופה שכלל לא עבדה?
כנראה על זה שהיא התפטרה בגלל הסיכום איתם ממקום עבודה אחר, וגם משכו את הזמן איתה.
כנראה היה להם גם מה להפסיד מבחינת השם שיצא להם מפרסום הסיפור.
אני לא יודעת את כל הפרטים. זוכרת רק את האמירה שלה שסיכום בעל פה נחשב כמו חוזה. שווה לברר מבחינה חוקית.

• הוסף לסימניות
לא קשור לכלום
למעסיק מותר לפטר
גם אם סיכמו על עבודה לטווח ארוך
אם סיכמו על ימי הודעה מראש (נניח 30/45- הוא צריך לשלם אותם)
אם לא סיכמו- בחצי שנה הראשונה- יום לכל חודש עבודה
כאן מותר לו לפטר אותה אפ' בלי יום אחד של הודעה מראש
(כי לא צברה אפ' חודש אחד)
מה שכן הוא חייב לעשות שימוע, ולשמוע את טענותיה, להסביר לה את הסיבה
אבל לכאורה, מאחר ואין לו ברירה, והוא חייב להחזיק את העובדת הקודמת
הוא יפטר אותה.
(אולי יש אפשרות של בקשת פיצויים- אולי בתביעת נזיקין, מבחינת חוקי העבודה- זו זכותו המלאה לפטר)
גם אם העובדת החדשה בהריון
(עד 6 חודשים עבודה, מותר לפטר גם בהריון)

• הוסף לסימניות
מה שבטוח בחיים על תעזבו עבודה כל עוד לא חתמתם חוזה..
רק שיש חוזה אפשר לתבוע...
אני יכולה לספר על מקרה אישי שחויתי שפשוט לא יאומן מה שנהלים עושים על דעת עצמם...
נכנסתי למקום עבודה למילוי מקום ואז אחרי חודש המנהלת סיכמה איתי בעל פה שהיא רוצה לקדם אותי להיות ממלאת מקום(פשוט נתקע ברגע האחרון)ואני בהתחלה מש היתלבטתי עד שאמרתי שאין לי בעייה(כמובן סיכמה איתי על סכום אחר יותר גבוה) אחרי חודש היא אמרה שהיא לא רוצה להמשיך איתי(היא טעונת שהבוס שלה ל אכך כך רצה ביגלל שהיה חדש) מה שהפליא אותי שאחר כך בתלוש אני רואה את אותו סכום שסיכמו איתי מלכתכילה....
הקטע הכי מבעס שאני באותו תקופה פנו אלי המון מעסיקים שרצו לקבל אותו ואני אמרתי יש לי חוזה אני צריכה לעמוד בהבטחה שלי בסוך אני רואה שאין מה לעשות כי הסיכומיים היו רק ביני לבין המנהל ולא חתמנו על חוזה חדש.....
סקיצור חוזה פוטר מלא בעיות...
לא מתחילים עבודה בלי חוזה!!
טיפ למחשבה
מקום עבודה שרוצה ישר להתחיל לא שלח חוזה ישר ואסור להיתקרב למישרות האילה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה