כללי מה הייתם עושים???

• הוסף לסימניות
עיצבתי למורה איגרת ברכה לתלמידים שלה.
היא שילמה לי ולקחה את האגרות.
אחרי שבוע היא אומרת לי: אחת המרורת אצלו אהבה את האגרת,
תשני רק אתשם המורה ותשלחי לי".

הייתם לוקחים על זה כסף????
או שמה שהמורה ההיא שילמה מספיק???

זה מעצבן אותי כי באה משהי אחרת ולוקחת את העבודה בלי לשלם....ֿ

מחכה לתשובה

• הוסף לסימניות
קרה לי אלפי פעמים בעשר שנים האחרונות.
אם כבר יש לך את הגרפיקה שמורה וזה רק לשנות שם - למה לא?
הרי שהלקוח כבר שילם על הגרפיקה.. (ההדפסה סיפור אחר)
שיהיה לבריאות
תשלחי ותגידי שנה טובה ותצאי מלכה :)

• הוסף לסימניות
טוב, האמת חשיבה נכונה....
תודה ושנה טובה לכולם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Ben2648;2257455:
קרה לי אלפי פעמים בעשר שנים האחרונות.
אם כבר יש לך את הגרפיקה שמורה וזה רק לשנות שם - למה לא?
הרי שהלקוח כבר שילם על הגרפיקה.. (ההדפסה סיפור אחר)
שיהיה לבריאות
תשלחי ותגידי שנה טובה ותצאי מלכה :)

שניה, לא אמרת שזה תקף רק לימי הרחמים הללו
במשך השנה זה מחיר רגיל :)

אם את שואלת את דעתי, זה ממש בושה להעיז לבקש ממך כזאת בקשה.. :mad:

• הוסף לסימניות
בעיקרון ברור שצריך לקחת כסף!
לפחות לקחת 30% מערך העבודה
זו עוד לקוחה. ועוד תשלום.

מה תעשי בפועל?
אפשר לעשות הרבה חסדים. תחליטי אם את רוצה.
(יש הרבה שהיו רוצים עבודות גרפיקה בהתנדבות...)

אין בכוונתי לגרוע מערך מצוות וחסדים חלילה, וכ"ש בימים אלו.
רק שיהיה לך ברור שזה תחת סעיף "חסד".

• הוסף לסימניות
לא מהתחום, [לא כלקוח וודאי לא כאיש מקצוע] אבל באמת מבקש להבין:
אם לקוח שילם, קיבל את העבודה לידיו, היא שלו, לא? כעת, החסד הוא שלו. הוא זה שנותן את מה ששילם עליו כסף, בחינם.
איש המקצוע מקבל לידיו את המוצר מהלקוח, ומתבקש לעשות עבודה של החלפת שם. תיאורטית הלקוח יכול לבקש זאת גם מגרפיקאי/ת אחר/ת. כמה ששוה העבודה הזו, ללא ספק הוגן לקחת. אבל למה יותר מזה?
שוב, אני לא מתריס, אלא מציג את הלך החשיבה שלי בענין, ובאמת מבקש מאנשים שבתחום, תקנו אותי אם אני טועה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rina;2257451:
עיצבתי למורה איגרת ברכה לתלמידים שלה.
היא שילמה לי ולקחה את האגרות.
אחרי שבוע היא אומרת לי: אחת המרורת אצלו אהבה את האגרת,
תשני רק אתשם המורה ותשלחי לי".

הייתם לוקחים על זה כסף????
או שמה שהמורה ההיא שילמה מספיק???

זה מעצבן אותי כי באה משהי אחרת ולוקחת את העבודה בלי לשלם....ֿ

מחכה לתשובה

פשוט.

אומרים למורה א': אני מבינה שיש אישור עקרוני להשתמש בעיצוב שלך בשביל מורה ב'. תגידי למורה ב' שתתקשר אלי.

כאשר מורה ב' תפנה אליך, תסבירי לה יפה, שהתעריף שלך על עיצוב אגרות ברכה זה X כסף.

במצבים מסויימים ניתן להוסיף את המשפט הבא: במקרה זה, מכיון שהגרפיקה כבר מוכנה, את יכולה להוזיל את המחיר ב-Y אחוזים. (אופציונאלי לחלוטין. אין חובה כלל לתת הנחה למרות שהגרפיקה מוכנה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avim10;2257557:
לא מהתחום, [לא כלקוח וודאי לא כאיש מקצוע] אבל באמת מבקש להבין:
אם לקוח שילם, קיבל את העבודה לידיו, היא שלו, לא? כעת, החסד הוא שלו. הוא זה שנותן את מה ששילם עליו כסף, בחינם.
איש המקצוע מקבל לידיו את המוצר מהלקוח, ומתבקש לעשות עבודה של החלפת שם. תיאורטית הלקוח יכול לבקש זאת גם מגרפיקאי/ת אחר/ת. כמה ששוה העבודה הזו, ללא ספק הוגן לקחת. אבל למה יותר מזה?
שוב, אני לא מתריס, אלא מציג את הלך החשיבה שלי בענין, ובאמת מבקש מאנשים שבתחום, תקנו אותי אם אני טועה.

כשלקוח משלם על עבודה - העבודה היא שלו, ושלו בלבד. כלומר: הוא עושה את השימוש הרגיל ב'מוצר' קרי: העיצוב שקיבל.
אבל, אין לו זכות לדוג' ללכת ולמכור את העיצוב לאחרים, מבלי לתת אחוז מסוים של רווח למעצב.
אם הוא מלכתחילה מתכוון שיעצבו לו משהו שהוא יוכל למכור הלאה - התעריף הוא שונה לגמרי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;2257558:
פשוט.

אומרים למורה א': אני מבינה שיש אישור עקרוני להשתמש בעיצוב שלך בשביל מורה ב'. תגידי למורה ב' שתתקשר אלי.

כאשר מורה ב' תפנה אליך, תסבירי לה יפה, שהתעריף שלך על עיצוב אגרות ברכה זה X כסף.

במצבים מסויימים ניתן להוסיף את המשפט הבא: במקרה זה, מכיון שהגרפיקה כבר מוכנה, את יכולה להוזיל את המחיר ב-Y אחוזים. (אופציונאלי לחלוטין. אין חובה כלל לתת הנחה למרות שהגרפיקה מוכנה).

אני גם חושבת שזה הכי נכון לעשות כך.

לא כ"כ צודק שהלקוח שילם ו"רק תשני" . אמנם נראה שלשנות שם זה כמה דק'. וזה נכון.

רק שברוב המקרים זה להפסיק באמצע עבודות אחרות, לפעמים לוקח עוד כמה רגעים לחפש את הקובץ בתיקה. (איך /איפה שמרתי את הקובץ האחרון שטיפלתי בו??)
לשנו את השם, להתקשר ללקוחה לשאול אותה מה כתובת המייל של המורה ההיא כדי לשלוח לה/טלפון. ועוד היד נטויה. (הקובץ לא עבר/לא עונים) וכו' וכו'. זמן זה כסף.
ומה אם יבואו עוד מורות זו אחר זו. תמצאי את עצמך עסוקה רק ב" לשנות שמות"....

רק מה, שאפשר באמת לתת במחיר מינימום כי הכרטיס כבר מוכן מבחינה גרפיקאית.

אני עיצבתי מודעה אצל גרפיקאית. והסכמתי איתה שגם בשביל לשנות כמה מילים/להחליף תמונה זה תשלום.

צודק.

בהצלחה לכולנו ושנה מבורכת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נני5;2257641:
כשלקוח משלם על עבודה - העבודה היא שלו, ושלו בלבד. כלומר: הוא עושה את השימוש הרגיל ב'מוצר' קרי: העיצוב שקיבל.
אבל, אין לו זכות לדוג' ללכת ולמכור את העיצוב לאחרים, מבלי לתת אחוז מסוים של רווח למעצב.
אם הוא מלכתחילה מתכוון שיעצבו לו משהו שהוא יוכל למכור הלאה - התעריף הוא שונה לגמרי.
זאת אומרת, לדעתך: במקרה וזה אפי' לא דורש שינוי שם, נניח שלא כתוב בכרטיס שם המורה, היה אסור למורה א' לתת למורה ב' להדפיס כרטיסי ברכה בעיצוב הזה?
לא נשמע לי הגיוני, ואני חושב שאם זה ככה צריכים להתנות זאת.
האם בחוזי עבודה של גרפיקאים [אלו שמקפידים לחתום חוזה על כל עבודה...], יש סעיף כזה?

• הוסף לסימניות
הגיון:
אני לא מבין מה השאלה...
אם מישהו בא לבקש לי לעצב לו משהו על תבנית מוכנה, האקח לו פחות כסף בגלל שזה משהו מוכן?
מה היה קורה אם הוא לא היה מבקש לי לעצב לו על תבנית, אלא הייתי עושה את זה על דעת עצמי, האם גם אז הייתי לוקח לו פחות כסף?

מה זה ענינו של הלקוח איך אני מעצב לו? על תבנית מוכנה או חדשה?

אם הוא אוהב את זה שישלם...

אולי אני טועה...

• הוסף לסימניות
השאלה מי שילם
בית הספר או המורה
אם אתם מתנהלים מול בית הספר והוא זה שמשלם אני חושבת שמן הראוי לתת את הכרטיס למורה נוספת ללא תוספת תשלום.
אם זה ע"ח המורה זה כבר משהו אחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yd3646;2257660:
הגיון:
אני לא מבין מה השאלה...
אם מישהו בא לבקש לי לעצב לו משהו על תבנית מוכנה, האקח לו פחות כסף בגלל שזה משהו מוכן?
מה היה קורה אם הוא לא היה מבקש לי לעצב לו על תבנית, אלא הייתי עושה את זה על דעת עצמי, האם גם אז הייתי לוקח לו פחות כסף?

אולי אני טועה...
צודק, במקרה והתבנית היא שלך.
אך אם לקוח בא ומביא לך תבנית מוכנה ומבקש ממך לתקן בה משהו, הגיוני לקחת מחיר כמו על יצירת התבנית כולה?
אם אני צודק שהעיצוב כבר שייך ללקוח, [וזו שאלה בדיני ממונות שלכאורה תלויה במנהג המדינה במידה ואין התייחסות מפורשת לכך בסיכום בין הצדדים] אין הבדל אם הוא הביא לך תבנית שיצר מישהו אחר, או תבנית שיצרת בעצמך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avim10;2257714:
אך אם לקוח בא ומביא לך תבנית מוכנה ומבקש ממך לתקן בה משהו, הגיוני לקחת מחיר כמו על יצירת התבנית כולה?

ברור...
אני לא יכול לבקש להם על דברים שלהם...

• הוסף לסימניות
avim 10,
אתה פשוט לא מהמקצוע זה הכל.
1. כשלקוח משלם על עבודה זכיות היוצרים לא שלו!!! פשוט לא שייכים לו!
מה פרוש שמכאן ואילך החסד על חשבונו?
אני היא זאת שאצטרך לדבר עם המורה הנוספת ולדאוג לה, לא היא!!
הרי בתאוריה אם המורה הנוספת היתה פונה אלי מיוזמתה, הייתי יכולה לשלוף את אותה אגרת ולשנות
שמות ולקחת את אותה המחיר.
2. "רק לשנות שם של מורה":
בעברית פשוטה של מורות:
לדבר עם המורה ולשנות את השם
לשלוח שוב למייל של הביה"ס
לקבל שיחת טלפון תו"כ ההפסקה עם צרחות והכל ש:
"למה כתבת ביילא עם שתי י'?
ומה פתאום עשית את זה כ"כ גדול?
וכו וכו
לשנות
לשלוח שוב
למחרת היא מתקשרת שאין לה תקציב להדפסה צבעונית,
תשלחי בשחור לבן.
לשנות לשלוח שוב.
בהפסקה היא מתקשרת ש....

תקנו אותי אם אני טועה.

(מהכרות עם כאלו עבודות.
יש לי פשוט לקוחה שמוציאה איזה פרויקט פעם בשנה ואני
עושה לה את הגרפיקה, במשך בערך חודשייים בשנה.
במקרה היא גם מורה אז הייתי צריכה השנה לעבור את הסרט הזה.
לא שווה לי לנפנף אותה כי בחורף היא אמורה להעסיק אותי חודשיים, אבל...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avim10;2257714:
צודק, במקרה והתבנית היא שלך.
אם אני צודק שהעיצוב כבר שייך ללקוח, [וזו שאלה בדיני ממונות שלכאורה תלויה במנהג המדינה במידה ואין התייחסות מפורשת לכך בסיכום בין הצדדים] אין הבדל אם הוא הביא לך תבנית שיצר מישהו אחר, או תבנית שיצרת בעצמך.

חוקית, מבחינת זכויות יוצרים -
העבודה שייכת למעצב ולא ללקוח,
אלא אם כן המעצב הוא שכיר, ואז העבודה שייכת לבוסים שלו.
מצד שני - אסור למעצב לקחת עבודה שעשה לפלוני ולהשתמש בה כמות שהיא עבור לקוח נוסף, מלבד כאשר פלוני בעצמו מבקש\מאשר זאת.

לגבי הסכמי עבודה -
בפירוש נוהגים לכתוב בהזמנת העבודה שהשימוש בעבודה הוא שימוש בקובץ הסופי הסגור לדפוס בלבד, ולצורך לשמו הוזמן. כל שימוש מעבר לכך כרוך באישור המעצב ולעתים גם תשלום נוסף.

לגבי המקרה הספציפי הזה -
אין לי מושג מה היה הסיכום בין המעצבת ללקוחה, אבל אם היא עיצבה לה באופן פרטי ולא עבור ביה"ס, בהחלט היא רשאית (ומומלץ) לקחת תשלום, גם אם נמוך, על השימוש הנוסף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yd3646;2257660:
הגיון:
אני לא מבין מה השאלה...

אולי אני טועה...

אתה צודק!!
גם אני חושבת בדיוק ככה ועודני חושבת כך...
זה בדיוק אותו הדבר אם אני מעצבת על בסיס משהו קיים.

תודה רבה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י וורובל;2257665:
השאלה מי שילם
בית הספר או המורה
אם אתם מתנהלים מול בית הספר והוא זה שמשלם אני חושבת שמן הראוי לתת את הכרטיס למורה נוספת ללא תוספת תשלום.
אם זה ע"ח המורה זה כבר משהו אחר.

המורה שילמה על עבודה פרטית שלה.
בית הספר לא בתמונה בכלל...
אז מה, כל מורה עכשיו תבוא ותגיד רק לשנות שם?? זה לא הגיוני.....

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולם!!
כל אחד ואחת מכם עזר לי מאוד
הסקתי מסקנות לכל מיני שאלות שמטרידות אותי בנושאים מעין אלו..

תודה רבה
שנה טובה ומבורכת לכולנו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה