כללי מה הייתם רוצים להכניס בחוזה ביניכם ללקוח?

• הוסף לסימניות
באשכול זה הנכם מתבקשים להגיב במקרים ותקלות שארעו לכם עם לקוחות במהלך העבודה שלכם, על מנת שנוכל לסגנן הסכם - "חוזה".
נא לא להאריך בתיאור המקרה, רק בסעיף האמור לתת מענה בחוזה לבעיה מסוג זה. תודה ובהצלחה.

• הוסף לסימניות
מנסיון חשוב שיהיה רשום בחוזה:
1. תשלום חלקי מראש
2. כמה סקיצות התשלום כולל
3. אין אפשרות של ביטול עסקה לאחר שהגרפיקאי/ת התחיל/ה את העבודה.
כל ביטול יחוייב ב....%
4. לגבי הזכויות יוצרים (בהרבה מקרים הלקוח מעוניין בקובץ , גם פתוח, זה כאילו מובן מאליו..)
5. קבלת הקובץ , העברתו לדפוס.. רק אחרי סיום התשלום
6. שעות של הגהות ותיקונים של הטקסטים
7. החומר יועבר לגרפיקה עד תאריך... כולל לוגו , תמונות וכו' (יש אנשים שחושבים שמחיר מודעת פרסום כולל לוגו, היום נתקלתי במישהו כזה, נתן לי לעצב מודעה בגודל כרטיס ביקור וחשב שזה כולל גם לוגו.)
זה בינתיים מה שעולה לי.

תודה ויישר כח!!

• הוסף לסימניות
* אם לא משלמים עד מועד X - המחיר עולה בריביות.
* המחיר ל- Y סקיצות בלבד. לכל סקיצה אחת יותר, בתוספת תשלום.
* על הלקוח להיות החלטי ולהגיד מה רוצה מההתחלה ואין לשנות (עד Z שינויים). כל שינוי נוסף -בתוספת תשלום מכובד.
* גרפיקאים לא רודפים אחר לקוחות, ולכן: אם לקוח התחייב לשלוח תמונה/ טקסט- לכתוב עד מועד מסויים. כשעובר את התעריף- כמובן- תוספת מאני על עוגמת נפש, ובזבוז זמן וכו' (קרה לי פעמיים ועד היום לא הביא, כנראה מצא את הילדה עם הנזלת...)
זהו לבנתיים, אם אזכר בעוד משהו, כבר תראו...

• הוסף לסימניות
<o>להדגיש מאוד את נושא זכויות היוצרים</o>

<o>גם את תנאי התשלום, כולל מקדמה וכו'.</o>
<o>לוודא שיש סעיף שבו מדובר על ביטול/הקפאת/עיכוב העבודה, שזה מחייב בתשלום לפי החלק היחסי של מה שנעשה כבר.
</o>

<o></o><o>להבהיר את נושא לוח הזמנים, זה טוב גם למעצב...</o>

<o>עוד כמה סעיפים שהעתקתי ממה שניסחתי לעצמי - </o><o>
</o>

1. יש להעביר מידות מדוייקות וטקסט אחרי הגהה סופית

וכן כל חומר אחר (לוגו, תמונות וכד') שכלול בעבודה<o></o>
לפני תחילת כל עבודה על הקובץ.<o></o>

2. שינויי טקסט/גודל/פורמט במהלך העבודה יחוייבו בנפרד.
<o></o>
3. המחיר כולל עד 2 סקיצות ראשוניות בסגנונות שונים, ושתי הגהות.

סקיצות/הגהות נוספות יתומחרו לפי X ₪ לכל הגהה.

4. המחיר נתון לשינויים – באם יחול שינוי בהיקף העבודה.

(אה, בעצם אני צריך את זה בשלוש גרסאות שונות, רק שינויים קטנים בטקסט מאחד לשני, אין בעיה נכון?)<o></o>

5. המחיר אינו כולל את עלות ההדפסה. (מצחיק? יש לקוחות שזה לא ברור להם)

• הוסף לסימניות
לסכם מי יקבע במקרה של וויכוח חוסר תיאום מנהג המדינה - בי"ד מו"צ ואפילו אשכול בפרוג.

ולהראות את כל האשכולות המוזרים והכואבים שנפתחים כאן חדשים לבקרים.:eek:

• הוסף לסימניות
לסכם על כך שאקבל מקום לקרדיט שלי...

(שלא יקרה מצב כמו שקרה לי לא מזמן עם לקוח שלא עלה בדעתי לדבר על כך לפני תחילת העבודה, והוא התעקש לא לשים את הקרדיט שלי, אלא אם כן אני מורידה לו מהתשלום כיון שהוא המשקיע ולא אמור לפרסם אותי חינם ב10.000 עותקים!)

• הוסף לסימניות
-תשלום חלקי מראש- של 50% אחוזים מהמחיר שנקבע.
-לברר מראש ולכתוב כמה תמונות הלקוח רוצה (או אלמנטים אחרים שהגרפיקאי רואה שהוא יצטרך לרכוש בכסף מלא מאייסטוק ודומיו) כדי שהגרפיקאי יוכל לתת הערכת מחיר שכוללת את ההוצאות האלה. וגם- לברר אם יש סריקות שהלקוח רוצה, ועוד דברים, ולכתוב את זה בחוזה משהו כמו: "מחיר העבודה כולל X תמונות, X סריקות, וכו"
-לגבי הקרדיט- לכתוב מראש איך הקרדיט ייראה "הלוגו של הגרפיקאי כולל מס' טלפון (או לא כולל?) בקטן בצידי העבודה."
-הלקוח חייב להדפיס ולתת עותק של המוצר המוגמר לגרפיקאי עד תאריך X, (עד שבועיים אחרי ההדפסה)

• הוסף לסימניות
התוצאה בדפוס אינה באחריות הגרפיקאי. הצבעים יוצאים קרובים למראה על גבי המחשב ולא זהים ממש. אם הלקוח מעוניין יוכל להדפיס הדפסת ניסיון לראות את הצבעים המדויקים של הדפוס.

הלקוח יאשר את המוצר המוגמר, ויחתום שהוא מסכים להדפיס אותו כך. לאחר הגהת הלקוח, האחריות על התוצאות עוברת ללקוח. כל טעות שהייתה בקובץ - על אחריות הלקוח בלבד.

• הוסף לסימניות
הנה משהו ראשוני, אתם רשאים להוסיף, לגרוע, לקבל, לדחות, להתלונן, להודות ולהלל:

קבצים מצורפים

• הסכם גרפיקה.doc
    KB 64 · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
קראתי.

אין מה לומר, הסכם מעולה

(מתובל בחוש הומור של הכותב, בין השיטין. אהבתי!)

• הוסף לסימניות
אגב אני דורשת לקבל את הטקסט כקובץ, ולא בכתב יד,
גם בדברים קטנים.
האחריות לנכתב אינה עלי.

• הוסף לסימניות
לאחר שהלקוח אישר את התוצאה הסופית ואת העתקי השמש, לא יוכל לבוא בטענה למעצב על שום טעות או שגיאה בעבודה מכל סוג שהוא. הלקוח יתבקש לאשר בכתב ידו ובחתימתו את התוצאה הסופית שהיא לשביעות רצונו המלאה. הגהות ובדיקות מקצוען, ע"ח הלקוח.

במקרה והמעצב גם אחראי להדפסה (תלוי בהסכם) יחתום הלקוח על הדפסת ה'אייריס' ובית הדפוס יהיה אחראי לתוצאה זהה ל'אייריס'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף;316968:
לאחר שהלקוח אישר את התוצאה הסופית ואת העתקי השמש, לא יוכל לבוא בטענה למעצב על שום טעות או שגיאה בעבודה מכל סוג שהוא. הלקוח יתבקש לאשר בכתב ידו ובחתימתו את התוצאה הסופית שהיא לשביעות רצונו המלאה. הגהות ובדיקות מקצוען, ע"ח הלקוח..
כתוב שם במפורש.

נכתב ע"י גרף;316968:
במקרה והמעצב גם אחראי להדפסה (תלוי בהסכם) יחתום הלקוח על הדפסת ה'אייריס' ובית הדפוס יהיה אחראי לתוצאה זהה ל'אייריס'.
במקרה שהמעצב אחראי גם להדפסה, הנושא הופך להיות מורכב כי איך הוא יכול לקחת אחריות על זמנים של דפוס? או לחילופין שהדפוס יתחייב ג"כ בחוזה וכו'.

• הוסף לסימניות
כדאי מאוד לפרט בכל פעם לפני כל עבודה פירוט מקסימלי מה בדיוק כוללת העבודה שנכללת בתשלום, כשכל תוספת תחייב בתשלום נוסף.

כבר קרה לי שסוכם על מחיר לצביעה של ציור, וכשהוגש לי הציור לצביעה קיבלתי הוראות כאלה: בעיגול כאן את צריכה לשלב את התמונה הזו - כלומר, להוציא את האיש מהרקע ולשלב אותו כאן, את הדמות שמצוירת כאן צריך להעביר מהצד הזה לצד השני כי זה יותר מתאים ואת החלק הזה למחוק בכלל, את הלוגואים האלה צריך לשלב כאן, כאן וכאן, וצריך גם להוסיף כמה כיתוביות ולשלב בצורה מתאימה בציור וגם כותרת גדולה למעלה.
בתוספת מחיר? למה, אבל סיכמנו מחיר מראש!

• הוסף לסימניות
לכן כדאי להוסיף סעיף מפורש שכל הכתוב בפירוש בחוזה כלול בהסכם, וכל תוספת עבודה תחייב תוספת תשלום.
אחרת תמיד הלקוח יוכל לומר שהיה לו ברור שהסעיף הזה כולל את x והסעיף ההוא כולל את y.

• הוסף לסימניות
צריך איזושהי הגדרה ברורה מהי הגהה ראשונה ומהי שנייה, כי לפעמים מסכמים לדוג' שהגהה ראשונה על חשבון המעצב/המצייר/הצובע, והגהה שניה מתחילה לעלות, לדוג', לפי כך וכך לשעה.
אבל מה? כאן מתחיל הדיון - אבל זה קשור להגהה הראשונה, כי דמיינתי שתשני אחרת ממה ששינית, ואת זה כבר אמרתי קודם, וגם בעקבות השינוי מתברר לחלוטין שאת הטקסט הזה כדאי להעביר לעמוד הבא, ובגלל ההעברה צריך גם לדחוף את שאר העמודים הלאה, ולצמצם את האלמנטים.. קודם פשוט לא היה אפשר לראות את זה,
גם אתם התעייפתם.
איך מונעים את זה למשל?
ויישר כוח גדול, חוזה ערוך לתפארת. (כך באמת כולכם עושים על כל עבודה קטנה?)

• הוסף לסימניות
להוסיף סעיפי עונשין על פיגור בתשלומים.
40 מלקות , וכדומה...
וברצינות...חיוב של X אחוזים מהעסקה בגין איחור של X זמן.

• הוסף לסימניות
האם לא צריך להוסיף קצת סעיפים לטובת הלקוח?
הוא יברח מידי מהר כשיראה כזה חוזה

• הוסף לסימניות
לגבי האיחור, אני הייתי אומרת אחרת: בתשלום בזמן יש הנחה של כך וכך אחוזים. לגבי מה שאמרו להוסיף: אין בעיה של ריבית?
ובוודאי שהמחיר אחרי ההנחה יהיה המחיר המלא :)

• הוסף לסימניות
אפשר להודיע ללקוח שהרשות נתונה בידו להוסיף סעיפים לטעמו, אם ירצה, ואפשר לחתום עליהם אם אין לנו התנגדות. אינני חושבת שצריך מראש להכניס סעיפים לטובתו, הם עניינו האישי. הייתי אפילו מורידה את הסעיפים שמדברים על הפחתה בתשלום עקב איחור מצד הגרפיקאי. שהלקוח יחשוב על זה, למה לסבך את עצמנו בידיים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה