גם אצל ההורים שלי, זה קוגעל תפו"א ופתיתים (סליחהההה, זה פארפעל!) . וזה באמת נפוץ לימי שישי.קוגל - פשטידת תפו"א
ופערפל - פתיתים
לפעמים מגניבים גם קצת טשולנט
חשבתי שזה כולם אוכלים
עכשיו אני רואה שכמעט ולא
זוכרת בתור ילדה שתמיד קינאתי בבת דודתי שאצלם אכלו פיתה עם נקניק
ואמא שלי צחקה עלי, שתכלס האוכל שלנו הרבה יותר מושקע - גם פשטידה, גם פתיתים (וגם פרוסת עוגה שכל אחד גונב בהיחבא..)
לכי תדעי...היי גם אצלנו בדיוק ככה, מענין אולי אנחנו קשורות?
מתכוונת אמיתי או מטאפורית???רעבנו..... כל השבוע...
אמיתי.מתכוונת אמיתי או מטאפורית???
גם אני אינני מצעירות הפורום... אבל לא הייתי משייכת לימי ילדותי משפחות עניות עד כדי חרפת רעב כפשוטו...
מי דיבר על עניות?גם אני אינני מצעירות הפורום... אבל לא הייתי משייכת לימי ילדותי משפחות עניות עד כדי חרפת רעב כפשוטו...
וסתם מעניין, חשבתי בררנות באוכל היא תוצר של דור השמנת....
מצער לשמוע...מי דיבר על עניות?
מסיבה מסויימת לא יכולנו להישאר בבית.
כל בוקר חיכה לנו פתק בדלת לאיזה משפחה לפנות....
זהו.
וגם אז, משפחות בקושי האכילו את הילדים שלהם. לא היה את השפע שמוצע היום ומתאפשר...
אז להאכיל עוד כמה פיות רעבות ואומללות? (ותחושת המסכנות והבושה! שליוותה אותנו הייתה נוראית!!!!)
מלבד, שהמודעות אז הייתה מאוד נמוכה.
תקופה, חלפה. ב"ה רק מזכרת.
וואו. תראי איך כל ילד לוקח חוויות למקום אחר:מי דיבר על עניות?
מסיבה מסויימת לא יכולנו להישאר בבית.
כל בוקר חיכה לנו פתק בדלת לאיזה משפחה לפנות....
זהו.
וגם אז, משפחות בקושי האכילו את הילדים שלהם. לא היה את השפע שמוצע היום ומתאפשר...
אז להאכיל עוד כמה פיות רעבות ואומללות? (ותחושת המסכנות והבושה! שליוותה אותנו הייתה נוראית!!!!)
מלבד, שהמודעות אז הייתה מאוד נמוכה.
תקופה, חלפה. ב"ה רק מזכרת.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים