מה המחיר שמתחילים לוקחים??

• הוסף לסימניות
משגע לחשוב שיש אנשים שמסוגלים לשקר בכזה רוגע ובמצח נחושה,
אין מחירים כאלה בשוק, זה פשוט לא קיים.
במיוחד שהציורים שלך ממש שווים...
אני לקחתי בעבודה הראשונה שלי בערך פי 10, וזה לא היה ברמת השקעה גבוהה כמו שאת השקעת פה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חותם1;1041452:
הצביעה שלך מלאת חיים והשראה, פשוט מדהים!!
אני מצטרפת לדעה שמה שהם מציעים לך - זה לא מחיר של מתחילה זה פשוט חינם..
(אבל אולי אם תהיה להם חשיפה גדולה, ובציבור שאת מעונינת שיכירו את הציורים שלך- את מרוויחה פרסומת.)

מקומם אותי שההוצאה מנצלת אותה,
מילא אם הם היו אומרים - תשמעי, אנחנו רוצים לחסוך בהוצאות ולכן אנחנו מציעים לך שכר נמוך כמתחילה (?) ובתמורה נעשה לך פרסום רחב וקרדיט הולם.
הם אומרים שזה המחיר המקובל! על אנשים כאלו לא הייתי סומכת שישימו את החתימה בכריכה. :(
וגם על זה אפשר להתווכח, על הרווח הזה,
כי יש ציירות שמדשדשות שנים (כן, שנים לא מעטות!) בביצת ה'פרסומת', ונענות בבהלה לכל מי שמציע להן 'חשיפה'.
ופרנסה מתי? והו"ל שמרוויחה ספר מושקע בטירוף בחינם - למה?
אפשר לקבל חשיפה ותמורה הגיונית במקביל!
אני מסכימה שיש מקומות ששווה לשלם את 'חובתינו לפרסומת',
אבל במקרה הזה זה נשמע גם קיצוני וגם לא הגון.
המחיר מביך ולא סביר בעליל, והעילה העומדת מאחוריו פשוט לא נכונה.

• הוסף לסימניות
אוי, ומרוב להט שכחתי להוסיף - הציורים שלך מדהימים.
הצביעה חיה ורטובה ממש, אהבתי מאד!

• הוסף לסימניות
הציורים מקסימים, רציתי להוסיף על קודמי עוד נקודה.תתכונני שתמורת ה50,20 ש"ח שקבלת ,הם גם יתנו לך 10 הערות לתיקונים. הרי שילמנו לך ,לא?!

• הוסף לסימניות
אם את רוצה במחיר הזה לתת ציורים מאלפים כאלה- לפחות תתרמי אותם לארגון חסד ולא לסוחרים שרוצים להרוויח על גבך!!!

• הוסף לסימניות
סיפור הזוי ...
קשה להאמין

עבודה מדהימה !

• הוסף לסימניות
יעל,
העפתי מבט בפרופיל שלך וזה מה שאת כותבת על נסיונך בציור -

נסיון עבודה בעבר-
-איור ספרי ילדים
-סיפורי קומיקס (לעיתון)
-איורים על קירות
-איורי פוסטרים לגנים ולחדרי ילדים
-ציור תפאורות להצגות (ענק)
-מומחיות בעיקר בציור דמויות מצוירות(דיסני וכדו') ודמויות רבנים
-מומחית בצביעה מקצועית בכל סוגי בצבעים (דיוק, אור וצל,נפח,
גוונים)

אם כך, נשמע לי שכל הדיון לגבי 'מתחילה' פשוט לא רלוונטי פה...
מאד מקווה שאת כל עבודות העבר עשית בתשלום מלא,
ואם לא - הרי שאת חובתך לפרסום כבר עשית!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1041471:
מקומם אותי שההוצאה מנצלת אותה,
מילא אם הם היו אומרים - תשמעי, אנחנו רוצים לחסוך בהוצאות ולכן אנחנו מציעים לך שכר נמוך כמתחילה (?) ובתמורה נעשה לך פרסום רחב וקרדיט הולם.
הם אומרים שזה המחיר המקובל! על אנשים כאלו לא הייתי סומכת שישימו את החתימה בכריכה. :(
וגם על זה אפשר להתווכח, על הרווח הזה,
כי יש ציירות שמדשדשות שנים (כן, שנים לא מעטות!) בביצת ה'פרסומת', ונענות בבהלה לכל מי שמציע להן 'חשיפה'.
ופרנסה מתי? והו"ל שמרוויחה ספר מושקע בטירוף בחינם - למה?
אפשר לקבל חשיפה ותמורה הגיונית במקביל!
אני מסכימה שיש מקומות ששווה לשלם את 'חובתינו לפרסומת',
אבל במקרה הזה זה נשמע גם קיצוני וגם לא הגון.
המחיר מביך ולא סביר בעליל, והעילה העומדת מאחוריו פשוט לא נכונה.

אני הייתי מציעה למו"ל הצעה כזו-

אתם נותנים לי את הסיפור חינם.
את הציורים חינם.
את ההדפסה חינם.
ואני? אני משלמת את הפרסומת + בונוס- נותנת לכם זכות בחירה באיזה מידעון.

זה בדיוק מה שהם עושים איתך.

• הוסף לסימניות
חתיכת ניצול לשלם 20 ש"ח לצייר
בושה!!!

• הוסף לסימניות
לי בתחילת הדרך שילמו 20 ש"ח. אבל לציור שחור לבן ופחות פריטים מהציור שהעלית

• הוסף לסימניות
אשכולות כנ"ל, (שנפתחים אחת לתקופה בכל הפורומים המקבילים)
גורמים לי לנסות לשייף את התאים הקרימנליים שבמוחי.

- מה חושב לעצמו המו"ל ה'נכבד', שיש סיכוי סביר שהוא משוטט בפורום? שהוא רוצה להכתיר את עצמו בתואר שקרן נצלן וסחטן גם יחד?
- שמאות השקלים הללו שירוויח על גבו של צייר/ת מפוחד/ת יוסיפו לו אושר ועושר?
-מבחינה רווחית- לחפש בכל פעם מחדש ציירת תמימה, ולנסות עליה את כל השיטות, האם השעות הללו משתלמות לו? יותר מאשר להריץ ספר אחר ספר עם אנשי מקצוע טובים ולקבל תמורה הולמת וכשרה?

אין דעתי משגת, מי שמבין מוזמן לענות.

-

• הוסף לסימניות
אני מתחום הגרפיקה, ובלי לדעת מה המחירים המחיר נשמע בדיחה. בהתחלה חשבתי שנשמט לך אפס אחד, והתכוונת לרשום 200, אבל אחרי שרשמת שציפית ל-100-150, הבנתי שאכן היה רשום 20...:eek::eek::eek:
לא! לא! לא! לא לעבוד בשביל מחיר כזה אפילו שזה יביא לך פרסום.
או שיעלו את המחיר, או שאת מסרבת לעבוד איתם.

זה לא שווה את עגמת הנפש, ותחושת הניצול...

• הוסף לסימניות
אל תסכימי לעבוד בתור התחלה על פחות מ400 ש"ח לעמוד וגם לא כל עמוד אלה עמוד הכי פשוט וכל תוספת זה תוספת במחיר ותעדיפי שילכו לאחר כי אין מחירים כאלה וזה ניצול אמיתי ותמיד שווה לעבוד פחות ולהרויח יותר ותראי רק סיעתא דישמיא כי אין שום מצווה לעבוד בכל מחיר
אגב ציורייך יפים מאד ותבקשי עליהם כמה שנראה לך שהם שווים בלי לפחד תחשבי בערך שעות מול מחיר לשעה ותשני את המחיר לפי כל עבודה ספציפית אחרי שתראי את כל החומר הנדרש
תצליחי מאד ותשתפי אותנו בתוצאות

• הוסף לסימניות
תני להם קישור לכאן

• הוסף לסימניות
זה נורא ואיום אבל הבעיה היא שתמיד יש פרייארים, בכל תחום.
הנה לדוגמא, מתחום הכתיבה, מעשה ממש חם- לקוח נחמד ואדיב מבקש הצעות מחיר מסופרות עבור פרויקט מסוים. הוא לא מנסה לסחוט אבל כמובן רוצה לשלם כמה שפחות, כמו כולנו. בתוצרים הוא לא מבין כי אם היה מבין- היה כותב בעצמו, כן? בקיצור נתתי הצעת מחיר טובה, ולדעתי ודעת שותפים למקצוע וגם מפיקים, אפילו נמוכה מדי. חוזר אלי הבנאדם ואומר- קיבלתי הצעות של רבע מהמחיר שלך ואפילו פחות:eek:.
מה תגידו? הבנאדם צודק. אמרתי לו- אם הכותבת מקצועית, אם ראיתם דוגמאות והתייעצתם- לכו על זה. בטח.
אם כן, מה רוצים מאותם אנשים? לא מדברת על סחטנים כמו שפותחת האשכול מתארת, שגם עבדו עליה לגבי מחיר השוק, אבל גם אנשים תמימים לא אוהבים לשלם יותר אם אפשר פחות.

• הוסף לסימניות
נכון שההוצאה ההיא, אין ספק, שהם שקרנים ורמאים וגזלנים והמחיר הזה הזוי לגמרי, אבל, יש פה כמה שלעניות דעתי קצת מגזימים, כידוע לצאת לשוק קשה מאוד, ומניסיון, כשאתה לא מוכר אנשים מאוד נרתעים ממחירים, ולפעמים אין ברירה וצריך להיות בהתחלה פראיירים בשביל שיכירו אותך, ברגע שאתם, שמקבלים מחירים טובים, פונים למתחילים ונותנים להם מחירים גבוהים אתם גורמים שהם ידרשו אותם ואז אין הרבה סיכויים שיקבלו עבודה במחירים האלו, אף אחד לא יקח מתחיל, או צייר לא מפורסם, במחיר של צייר מפורסם! אם אתם רוצים לעזור תתנו הצעת מחיר הוגנת וסבירה בהתאם לנתונים, מה שכמעט אי אפשר למצוא באשכולות של המחירים שמסתובבים פה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1041663:
חוזר אלי הבנאדם ואומר- קיבלתי הצעות של רבע מהמחיר שלך ואפילו פחות:eek:.
אז למה הם חוזרים אליך??
ובשאלה הזאת טמונה התשובה לבנאדם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיפי;1041664:
נכון שההוצאה ההיא, אין ספק, שהם שקרנים ורמאים וגזלנים והמחיר הזה הזוי לגמרי, אבל, יש פה כמה שלעניות דעתי קצת מגזימים, כידוע לצאת לשוק קשה מאוד, ומניסיון, כשאתה לא מוכר אנשים מאוד נרתעים ממחירים, ולפעמים אין ברירה וצריך להיות בהתחלה פראיירים בשביל שיכירו אותך, ברגע שאתם, שמקבלים מחירים טובים, פונים למתחילים ונותנים להם מחירים גבוהים אתם גורמים שהם ידרשו אותם ואז אין הרבה סיכויים שיקבלו עבודה במחירים האלו, אף אחד לא יקח מתחיל, או צייר לא מפורסם, במחיר של צייר מפורסם! אם אתם רוצים לעזור תתנו הצעת מחיר הוגנת וסבירה בהתאם לנתונים, מה שכמעט אי אפשר למצוא באשכולות של המחירים שמסתובבים פה.

תשובות בנקודות: :)
- הציירת החמודה (פותחת האשכול) לא בדיוק עונה על הההגדרה 'מתחילה'.
- נכון שמתחילים לוקחים מחירים נמוכים יותר, אבל יש איזשהו קו תחתון. 20 ₪ לאיור כמו זה שהועלה כאן זה הרבה מתחת לקו ההוא.
- לא באשכולות, אבל באישי, ציירים מתחילים נעזרים רבות בתמחור הולם עם ציירים מנוסים.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שמחירים מסוימים מבזים את המקצוע. מבזים את ההשקעה בלימוד המקצוע, את הנשמה המוכנסת בעשיה ואת הבנאדם שעומד מאחוריה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיפי;1041664:

גם אם היא מתחילה ולא מוכרת, יש לה תיק עבודות שהלקוח רואה מראש מה הסגנון והרמה, הוא לא קונה חתול בשק.
גם אם יגיעו אליה לקוחות דרך הבנ"א הזה, אם הוא כזה סחטן, אני לא בטוחה שהוא לא יגיד להם בשקט שאפשר לעבוד עליה שמחיר השוק נמוך/לא מגיע לה מחיר מלא, כך שגם בעבודה הבאה תצא אותו דבר כי בני אדם מתחברים עם אנשים שדומים להם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....