מה המחיר שמתחילים לוקחים??

• הוסף לסימניות
אני רוצה להעיר את תשומת לבכם שיש הרבה כשרונות מבורכים כאלו כמו הציירת הנ"ל שעובדים בצורה כזו עד שמתייאשים ומסבים מקצוע חבל! חבל! שכך המצב הרבה כשרונות אנו מאבדים בגלל ניצול של מו"ל למיניהם אנו צריכים להילחם על כך ולא לתת יד לפושעים!
וזה לא רק בציור זה גם בעימוד, וגם בעיצוב, בהרבה תחומים, בפרט שהיום שיש מודעות גדולה למקצועות שיש בתי ספר למקצועות הנ"ל. באים ואומרים לך אתה מתחיל! מה זאת אומרת אתה מתחיל? אם העבודה יפה ועונה על הדרישות אז למה אני צריך לדרוש מחיר נמוך בגלל שאני "מתחיל" ואם העבודה לא עונה על הדרישות אז גם אם אני בשוק 20 שנה זה לא אומר כלום.
על כל פנים מזל שהציירת הנ"ל העלתה את הפורום וצריך מידי פעם שיעלה הנושא הזה גם להזהירנו מן הרמאיים וגם להציל עוד כישרונות מבורכים שלא "יבלעו" בהמון הסוחף!
בהצלחה לכולם

• הוסף לסימניות
- נכון שמתחילים לוקחים מחירים נמוכים יותר, אבל יש איזשהו קו תחתון. 20 ₪ לאיור כמו זה שהועלה כאן זה הרבה מתחת לקו ההוא.
לא התכוונתי שתסכים ל20 ש"ח, לגמרי לא, רק הערתי נקודה שכשאומרים לה מחירים של ציירים שמסתובבים הרבה בשוק זה מייאש, זה הכל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל קלודין;1041063:
בתחילה נושא הכסף לא היה ברור, אך אמרתי להם כמה קיבלתי על הספרים הקודמים-20 על חצי A4 לא צבוע, וכבר חשבתי שהם יעשו מחיר הגיוני יחסית לעבודה שהם מבקשים עכשיו ,ועשיתי לבנתיים 2 ציורים.
ועכשיו בשביל לסגור סופית את עניין התשלום דיברתי איתם והם אמרו שבגלל שאני סטאז'רית והם עובדים עם עוד סטאז'ריות הם משלמים להם 20 ל-A4 צבוע.

נדמה לי ששברתי שיא בכמות התגובות באשכול אחד (:
אבל שימי לב לעוד 2 דברים -
1. לא כדאי להתחיל עבודה עם נושא כסף לא ברור. חוזה מסודר ומרגיע יפתור בעיות רבות.
2. נושא התשלום לא קשור ל'כמה קיבלת' בעבר, אלא 'כמה את מתמחרת' בהווה.
3. כמה זמן את עובדת? משך זמן סטאז'ריות במקצועות הרבה יותר כבדים, שדורשים ידע מקצועי חשוב וכבד משקל הנוגע לחיי אדם - בממוצע הוא באזור שנה!
כמה זמן למען ה' ציירת צריכה בשביל להיות 'טובה מספיק'?
אי אין לך מוניטין עדיין? אז המחיר יורד ממחיר ה'מתמחה'. אבל בכמה?
והגישה הטועה הזו היא זו שגורמת לאנשים להסב מקצוע, כמו שכתבו לעיל. וחבל..

• הוסף לסימניות
אני מתפלאה איך אף אחד עוד לא כתב על הספר של נעמה (ל-כוח) מפורום עיצוב גרפי, אין לי שום ספק שיכול לעזור גם לציירים ולעוד בעלי מקצוע...[
בכזה מקרה אחרי קריאת הספר כל העסק היה נראה אחרת!

• הוסף לסימניות
הכל תלוי באיך אתה מציג את עצמך למו"ל...
אני למשל מאייר לספרים שלא נמכרים בארץ (וגם לא בעולם) תחת שם בדוי. :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1041926:
אני מתפלאה איך אף אחד עוד לא כתב על הספר של נעמה (ל-כוח) מפורום עיצוב גרפי, אין לי שום ספק שיכול לעזור גם לציירים ולעוד בעלי מקצוע...[
בכזה מקרה אחרי קריאת הספר כל העסק היה נראה אחרת!

איזה ספר? יש עליו דיון פה בפרוג?
אפשר לקבל קישור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Magic Brush;1041932:
איזה ספר? יש עליו דיון פה בפרוג?
אפשר לקבל קישור?
אדיר ומומלץ ביותר.
אמנם יש ניואנסים שרק ציירים יכולים לכתוב לציירים,
אבל באופן כללי זה ממש מדריך מעולה לעבודה מול לקוחות, תמחור וכד'.
שאר שאלות אפשר להתייעץ עם חברים (:
קניתי וממליצה מאד -
"לָ-כּוֹחַ : עבודה מול לקוחות - מדריך יישומי"

• הוסף לסימניות
ואיזה מחיר סביר לקחת לדף קומיקס אחד?
ואם הוא רוצה כמות גדולה??

• הוסף לסימניות
מחיר סביר בעיני הוא 400 ש"ח לעמוד,
פחות מ-250 (כ'מתחילה') - לא סביר,
לקחת עבודה כבי"ס, כהתנסות, כניסיון ראשוני, אפשר גם בחינם* - פשוט לא נראה לי שאת בשלב הזה.
מחירים גבוהים יותר קיימים בשוק: 700, 900, 1,200 ושמעתי גם על 2,000.

*20 ₪ זה חינם. (:

• הוסף לסימניות
מאיפה הבנאדם שואב את החוצפה להציע לך 20 ש"ח ולהתפשר על 50???
על דבר כזה משלמים לפחות 500. בפרט שזה לספר. ואם את ציירת מתחילה זה לא אומר שצריך לנצל אותך ולשלם לך פחות משכר מינימום.

מגיע לך גם על הכשרון וגם על העבודה! בזמן שאת משקיעה על זה, אנשים פחות כשרוניים עובדים פחות קשה ועושים הרבה יותר. רק מבחינת הזמן והעבודה. לא כדאי לך.

יחד עם ה"פרסום" יהיה גם פרסום ל"ציירת-הפראיירית-שמציירת-ב50-שקל-לציור-צבעוני-בחיים-אל-תשלמו-לה-יותר-כי-אפשר-לנצל-אותה" וגם נזק להרבה ציירים אחרים.

פעם קרה לי אותו הדבר עם הוצאת ספרים מסויימת ויש לי הרגשה שזה אותו אדם.

(בכ"מ אם את רוצה לעשות בייביסיטר ב2.5 ש"ח לשעה אשתי מסכימה לקחת אותך. תפני אליה בפרטי)

• הוסף לסימניות
אחד הסיפורים ההזויים ששמעתי! :eek:

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י IlanBL;1041432:
גם חמישים זה בושה להציע! צריך לברוח מהאנשים האלה, לכל עבודה יש מחיר ודם אם מתפשרים קצת בהתחלה יש גבול כי אחר כך זה מוציא את כל החשק, דרך אגב הציורים מהממים ואולי כדאי לעבור ללוח גרפי, זה יותר פשוט פיזית ונפשית... אי אפשר להציע לשוק הדיגיטלי ציורים ידניים זה שתי עולמות חבל על נשמה שאת שופכת על זה לא ידעו להעריך... בהצלחה!

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=136931
תבררי על זה שווה להתקדם.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הלו הייי!!!
מה זה פה? שוק???
אל תתני לזה, את מציירת מדהים!!!!!! אין דברים כאלה!!!!! ממש בא להכנס לציור...
תקחי הרבה יותר!!
לפחות 150ש"ח לציור, ברור!!!
אין, פשוט אהבתי את הציורים מדהים!!!

• הוסף לסימניות
אני לא ציירת . אך קראתי את האשכול הזה מתוך חרדה.
עד היכן????

את ציירת מוכשרת והשכר חייב להתבצע בהתאם.
גם אם עלתה מחשבה במוחך שאולי הדרך להכנס לשוק העבודה הוא בסכום האפסי הנ"ל...
מחקי סעיף זה וכנסי לשוק כמלכה (דרשי את הסכום שישאיר לך חשק לשבת ולצייר)עם ידע ותוצאות וראי ברכה בכל עשייתך.

ממש נפגעתי עבורך:(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חלומי;1043431:
ועוד יותר זול
להזמין באמזון אבל זה שרות משלוחים רק לארה"ב
זה מה שאני עשיתי...

• הוסף לסימניות
מה שמלחיץ זה שאין שירות! (כשמזמינים לבד מחו"ל)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....