- הוסף לסימניות
מלא חברות שלי.מי הגאון שיתחיל לשלוח 2 קופסאות שימורים (-מלפפון חמוץ,תירס, וכד') ובסופו של יום כולם יצאו מרוצים יותר????
וברוך ה שנתיים גם אני
מלא חברות שלי.מי הגאון שיתחיל לשלוח 2 קופסאות שימורים (-מלפפון חמוץ,תירס, וכד') ובסופו של יום כולם יצאו מרוצים יותר????
כי להתבטא בצורה שכזו על העוגות והמשלוחים, עד כדי למה זה שווה, סותר את המחשבה על היופי שבמצווה הנדירה! לפחות להתחיל משבחים על השולחים, תארי לך שהשכנה שטרחה והכינה ואפתה קוראת את דברייך על העוגות המתפוררות... מקווה שאת לא גרה ברחוב גבירצין 12 גבעת חלפון.... כי אם כן הסתבכת עם אשתי...למה זה סותר?!
לא מספיק שהגוף שלם צריך להתמודד עם חולי אז להוסיף להם סוכר ומלח?היי
אם למישהו אין מה לעשות עם הממתקים- אני מתנדבת בבית חולים והילדים ממש שמחים לקבל כל דבר,
אפשר לפנות אלי באישי
לא סותר בכלל...אני די בהלם מהניסוח והאוירה באשכול זה.
האם זאת ההרגשה במוצאי פורים? מה אני עושה עם כל הזבל המחורבש הזה?!
או שצריך להסתכל על הר הממתקים והעוגות שמישהו עבד עליהן, ולומר בקול -
'איזה חג מושלם, תראו כמה חשבו עלי, טרחו לכבודי, הכינו, קנו, ארזו, עטפו, קישטו וגם שלחו, רק להרבות אהבה ואחוה, ולשמח אותי בחג. לא שיש לי הרבה מה לעשות עם זה, אבל איזה חג יפה!'
עד לפני 10 שנה כולם עשו ככה, הצטרף למשלוח גם פרי טרי או יין שימושימי הגאון שיתחיל לשלוח 2 קופסאות שימורים (-מלפפון חמוץ,תירס, וכד') ובסופו של יום כולם יצאו מרוצים יותר????
הבת שלי היתה מאושפזת שבוע בביה"ח בחנוכההיי
אם למישהו אין מה לעשות עם הממתקים- אני מתנדבת בבית חולים והילדים ממש שמחים לקבל כל דבר,
אפשר לפנות אלי באישי
קונים מראש פחות, ועוסקים כל הבוקר בפרוק והרכבה....הפורים נגמר, ואני מוצאת את עצמי שוחה בים של ממתקים ושטויות
גם 8 עוגות מעשה בית (מפוררים להשחית...) וגם קשקושים וכלים מ'אושר עד' ב 8.90
תיכף כל הזבל הזה יכנס לפה שלי או של הילדים
ועוד רגע פסח ואין לי מה לעשות עם כל הממתקים האלה
אז בשביל מה הייתי צריכה לקבל משלוח מנות מכל השכנות והמכרות
משלוח שמכיל על פי רוב פחית וחטיפים לרוב
חלקם דברים שאני מעולם לא מכניסה הביתה
ועכשיו אני עצבנית וזה עומד לי בין הרגליים
ורבה עם הילדים שיפסיקו לאכול כל הזמן כל הזמן כל הזמן כל הזמן
?!
זה ממש לא סותר!אני די בהלם מהניסוח והאוירה באשכול זה.
האם זאת ההרגשה במוצאי פורים? מה אני עושה עם כל הזבל המחורבש הזה?!
או שצריך להסתכל על הר הממתקים והעוגות שמישהו עבד עליהן, ולומר בקול -
'איזה חג מושלם, תראו כמה חשבו עלי, טרחו לכבודי, הכינו, קנו, ארזו, עטפו, קישטו וגם שלחו, רק להרבות אהבה ואחוה, ולשמח אותי בחג. לא שיש לי הרבה מה לעשות עם זה, אבל איזה חג יפה!'
10 שנים זה לא כל כך הרבה זמן, היינו אז נערים/רות עד הורים לנערים/רות.עד לפני 10 שנה כולם עשו ככה, הצטרף למשלוח גם פרי טרי או יין שימושי
רק לאחרונה העולם השתגע ואיבד פרופורציות
ממש לא!10 שנים זה לא כל כך הרבה זמן, היינו אז נערים/רות עד הורים לנערים/רות.
לפי הזכור לי כבר אז שלחו זבלים, ואפילו יותר גרוע מהיום.
היום הרבה יותר נכנס למודעות לשלוח דברים בריאים,
בשונה מאז שהיה הרבה פחות משלוחים תוצרת בית אלא בעיר ממתקים וחטיפים.
ממש לא!
כשאני הייתי ילדה (ולא, זה לא היה לפני 40 שנה... ) משלוחי המנות היו בנויים מקופסאות שימורים של טונה ותירס וכמה עוגיות בריאות תוצרת בית. בלי שטויות של טופים וחטיפים וכו וכו.
אצל סבתא שלי תמיד שלחו קופסאות שימורים עם קופסת קפה וכו. רק דברים שימושיים ובריאים!
לאחרונה נכנס כל הג'נק והשטויות שגרם להשמנת יתר, לחץ דם גבוה, סכרת בכל הגילאים וכו ובעקבות כך עלתה המודעות לאוכל בריא.
כל מילה.אם שולחים מאפה בית- מתלוננים שזה מגעיל.
שולחים ממתקים- רעל,
שתיה ממותקת או מאפים סגורים- משמין.
פרסים לילדים- מה הם חושבים שאני הזבל שלהם לפני פסח?
שימורים- אף אחד לא מסתכל על זה בבית שלנו.
לא שולחים בכלל- מעליבנים!
אולי הפתרון הוא לשלוח מסכות ואביזרי חיטוי. כולם ישתמשו בזה בלי להתלונן.
(עד שיחליטו: מה היא חושבת השכנה הזו, שאני אמורה כל היום לעבוד ולנקות ולחטא?
במקום לשלוח לי את החומרים, שתבוא כבר לנקו כאן בעצמה).
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים