מה הן הוצאות המחיה הסבירות למשפחה בתשפ"ד?

• פותח הנושא דה
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מהי ההוצאה הנורמלית לנפש במשפחה בת 10 נפשות (גדולים וקטנים. סמינרים ויסודי. חוגים וחינוך וכו' וכו'. הכל)
משפחה שיש הכנסות סבירות ולא חיים בצמצום, אבל לא פזרנים. מה שצריך קונים, בלי חובות. וגם טיפה יותר. אבל טיפה....
האם היום 1800 ש"ח לנפש זה סביר, או שזה עולה יותר ??

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בדקתי אצלי ממוצע של כמה חדשים (לא חישבתי את חודש ניסן).
רק מזון, חינוך, תקשורת והוצאות קבועות (דברים שאי אפשר לחסוך, כמו ביטוחים וארנונה שאי אפשר לחסוך) מגיע כמעט ל1500 לנפש. בלי ביגוד והוצאות שוטפות אחרות שאינם בכלל הנ"ל.
מה אנחוו חיים ברמה גבוהה ?? ממש לא נראה לי. אבל ממש

• הוסף לסימניות
מאז החודשים אין חשבון בכלל!!!

• הוסף לסימניות
1800 ש"ח לנפש במשפחה כזו זה סביר לגמרי
כולל להיות עם יד על הדופק.
נראה לי בתחום הסטנדרט לגמרי
ויש הרבה שחיים בפחות והרבה שחיים ביותר
תלוי גם מאוד באזור מגורים

• הוסף לסימניות
ואגב
עלות חיים עם מתבגרים
שונה באופן מהותי מבית של צעירים
בזו"צים רוב ההוצאות זה גן/ מעון וטיטולים ופינוקים לזוג (אם יש)
משפחות עם מתבגרים, סוג ההוצאות שונה לגמרי
(ומשפחה בת 10 נפשות הרבה פעמים יש לה גם מתבגרים וגם הוצאות מעון- רק בדר"כ הדרגה יותר נמוכה, אז משלמים פחות)
מצריך אשכול נפרד

אהה ומשפחה עם זוגות נשואים זה כבר ליגה אחרת, מצריך עוד אשכול...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שממעתי ממישהו שמתעסק בזה
1300-1500
ללא דיור
את זה אמרו עד לפני 5 שנים לפחות, כשיוקר המחיה היה ברמה שאפשר היה להתמודד איתה
בשנים האחרונות בעקבות הקורונה/המלחמה/היוקר העולמי - קשה מאד להצליח להכניס את כל הצרכים בסכום הזה.
לדעתי זה כבר קרוב יותר לאזור 1800-2000 ללא הוצאות מחיה (משכנתא/שכירות)
וכן, יש הרבה מאד משפחות שחיות בהרבה פחות מזה.

• הוסף לסימניות
האם יש מישהו מקצועי שיוכל לענות על השאלה הזו בצורה נכונה ? לא בהשערות ולא בערך, אלא בנתונים ?
ולא מהמגזר הכללי, שם החישוב שונה לגמרי, אלא מהמגזר החרדי.
אם יש למישהו מידע על אדם אמין ומקצועי, נשמח לשמוע.
תודה

• הוסף לסימניות
זה לא נתונים חתוכים ומוחלטים
יש השערות
גם של מומחים...
הדבר היחיד שהוא מוחלט זה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה
אבל היא לא סוקרת ברזולוציות שתוכלי לבדוק משפחה חרדית עם 10 נפשות וכו'
יש טווח סטנדרט
ולעניות דעתי הסכום שכתבת עומד בו.

(משפחה אברכית ממודיעין עילית או רכסים תוציא משמעותית פחות
לעומת משפחה בפנינת חמד בירושלים תוציא הרבה יותר)

• הוסף לסימניות
זה לא נתונים חתוכים ומוחלטים
יש השערות
גם של מומחים...
כן נראה לענ"ד.
והסיבה פשוטה, כי הוצאות משתנות מאדם, בלי לדבר על אנשים לא רגילים, אלא כל אחד ואחד לפי מה שהוא, עד שאמרו חז"ל "די מחסורו אשר יחסר לו - אפילו סוס לרכב עליו ועבד לרוץ לפניו". לכאורה, מה, למה אני צריך לתת לאדם כזה שירד מנכסיו בשביל סוס ועבד? לאדם סטנדרטי יש סוס ועבד?! לא, אבל אותו אחד שהיה במעמד כזה וירד, התורה הקדושה קוראת לזה "די מחסורו אשר יחסר לו"!
לא מתכוון לעודד פזרנות, אבל לקבל הסתכלות, שאנחנו יכולים לעשות חשבון של "הוצאות מינימום הכרחי לכל משפחה לנפש", ולא משהו כללי ששייך לחייב כל אחד, כי יש דברים בעומק שהתוה"ק אולי לא מלמדת אותנו, אבל ההסתכלות שלנו לא יכולה להיות שטחית "ללכת על המינימום ולחייב את כולם במינימום הזה". וכ"ש הלשכה לסטטיסטיקה שהיא לא באטמוספירה הנכונה.

• הוסף לסימניות
זה מאוד משתנה באורח חיים של המשפחה, מקום מגורים, הרגלי צריכה
למשל, לי- בתור אמא ל2, עולה לעשות שבת 200 שקל בערך, השבוע יש לי אורחים- המון אורחים, החלטתי להכין מה שאני מכינה כל שבוע, רק בכמויות יותר גדולות, ועדיין יצא לי ל14 נפשות- בערך 400 שקל.
זה לגבי הרגלי צריכה, אבל גם המגורים משפיעים, אם הסופר במרחק של חצי שעה הליכה או לא קיים בכלל למשל...

• הוסף לסימניות
האם יש מישהו מקצועי שיוכל לענות על השאלה הזו בצורה נכונה ? לא בהשערות ולא בערך, אלא בנתונים ?
ולא מהמגזר הכללי, שם החישוב שונה לגמרי, אלא מהמגזר החרדי.
אם יש למישהו מידע על אדם אמין ומקצועי, נשמח לשמוע.
תודה
למסילה יש אומדנים שמתבססים על המגזר החרדי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה