זה הרבה מספרי אשראי ממאגר מסוים שנפרץאיך זה בכאלה כמויות?
הסכום כבר נגנב.סתם לידיעה
לא קנות מוצר גנוב זו לא חומרא / חסידות/ מנהג - אלא איסור (רמב''ם גנבה)
(אין טעם להתפלמס אפשר לפנות ישר לרב ולשאול)
אני לא רב רק אומר לך מה ראיתי כתובהסכום כבר נגנב.
כעת יש זכות לנסיעה שנקנתה בכסף גנוב.
אסור?
מה המ"מ המדוייק?אני לא רב רק אומר לך מה ראיתי כתוב
עיין ואולי תשאל רב אבל מפשיטות דברי הרמב''ם שם אסור
פ''ה מהל גנבה ה''א (ספר נזיקין)מה המ"מ המדוייק?
זה מה שאני לא מבין, אם זה גניבה ממשרד התחבורה איך הם לא עלו על זה עדיין?איך זה בכאלה כמויות?
החברות הפרטיות מקבלות לפי נוסע שמשלם ברבקו ואת זה הם מקבלותאם זה גנבה ממשרד התחבורה אני לא רואה הבדל בין לעלות לאוטובוס בלי לשלם או לקנות כרטיס רב קו במחיר מוזל...
ולא שמעתי על רבנים שמתירים לעלות לאטובוס בלי לשלם...
(גם אלו שמתירים לזייף תלושים למעונות, ארנונה וכו' כי פה יש גם רווח של חברות פרטיות)
וזה גם לאוסרים לגנוב מהמדינה יש צד להקל להנות בכסף שכבר נגנבה לא אשראי גנוב
אלא פירצה מסוימת שמאפשרת להם להטעין בלי לשלם
(גניבה ממשרד התחבורה)
האם מותר לקנות? תשאלו רב.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים