דרוש מידע מה הסיפור עם קולמוס השמיר

• הוסף לסימניות
מאוד מוזר, אני רוצה לרכוש קולמוס וראיתי את הפרסום על קולמוס השמיר, כתוב באתר שהוא פטנט רשום בארה"ב
ויש מכתב של דיין חשוב שאסור לרכוש זיופים של המוצר, ואני רואה שהשוק מלא זיופים אני לא יודע מה לעשות
צלצלתי לדיין שחתום במכתב שאוסר רכישה של הקולמוס והוא אמר שאפשר לקנות גם מאחרים ושבבית דין של הרב סילמן התירו את זה
צלצלתי לבית דין של הרב סילמן הם לא מוכנים לתת לי לראות פסק הדין וגם לא היו מוכנים לומר לי אם מותר או אסור לרכוש זיופים של הקולמוס, אני ממש מבולבל מכל הנושא מצד אחד יש מכתב של דיין חשוב שכתוב שזה גזל וגם כל רב שדיברתי איתו אמר לי שאסור לרכוש
מצד שני אותו דיין אמר לי שמותר וכל השוק מלא בזיופים
משהו מכיר את הנשוא?

• הוסף לסימניות
זה נושא ממש עצוב, אף יזם לא יכול לפתח דברים שיועילו לציבור בנושא דת, אף יזם לא מוכן להשקיע את זמנו וממנו בפיתו מוצר שיועיל לנו כי הוא חושש שמחר מוחרתים משהו יזייף את המוצר, וכשהוא יתבע אותו, הזייפן ימצא בית דין שסובר אחרת וממילא הולכים אחר הנתבע וכל ההשקעה שלו הלכה לים.
זה בעיה גדולה
קולמוס השמיר הוא רק קצה הקרחון

• הוסף לסימניות
אני ראיתי את זה גם

• הוסף לסימניות
אני חושב שפשוט רוב הסופרים פשוט לא מודעים לזה

• הוסף לסימניות
לא הבנתי הרב שחתם על המכתב שאוסר הוא זה שאמר שמותר? מוזר מאוד

• הוסף לסימניות
כל מי שיבדוק את הנושא קצת לעומק יבין שזה בדיחה החומר שממנו עשוי הקולמוס קרמי הוא זירקוני ואם מישהוא חשב על רעיון לעשות ממנו קולמוס הוא לא יכול לקחת על זה בעלות זירקוני זה חומר שמכינים איתו המון דברים וזה לא המצאה שלו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה