כללי מה הסיפור של פרנקריהל?

• הוסף לסימניות
אני לא מצליחה להבין את ההבדלים של הגופן בין כל חברות הפונטים
הפונט קיים כפונט חינמי גם, אז למה החברות מוכרות אותו
וגם, איך לכל חברה יש אותו? הרי זה לא פונט שהחברה בנתה
אשמח לכל מיידע!

• הוסף לסימניות
אני לא מצליחה להבין את ההבדלים של הגופן בין כל חברות הפונטים
הפונט קיים כפונט חינמי גם, אז למה החברות מוכרות אותו
וגם, איך לכל חברה יש אותו? הרי זה לא פונט שהחברה בנתה
אשמח לכל מיידע!

מדובר בפונט הטקסטים הנפוץ ביותר (וגם הנח ביותר) בעברית ולכן כל החברות עושות גרסאות שלו. את ההבדלים אפשר לראות בעיקר בקריאות של קטע טקסט, אני באופן אישי מאד אוהב את FbFrankReal.
על בסיס הפונט (המראה שלו) אין זכויות יוצרים (היוצר - רפאל פרנק - נפטר ב1920) ולכן כל מי שרוצה ליצור גרסה משלו יכול.
לגבי החינמי, הוא פשוט מכוער ולא קריא

• הוסף לסימניות
מדובר בפונט הטקסטים הנפוץ ביותר (וגם הנח ביותר) בעברית ולכן כל החברות עושות גרסאות שלו. את ההבדלים אפשר לראות בעיקר בקריאות של קטע טקסט, אני באופן אישי מאד אוהב את FbFrankReal.
על בסיס הפונט (המראה שלו) אין זכויות יוצרים (היוצר - רפאל פרנק - נפטר ב1920) ולכן כל מי שרוצה ליצור גרסה משלו יכול.
לגבי החינמי, הוא פשוט מכוער ולא קריא
נכון מאוד
אבל למה אני לא רואה הבדלים בין החינמי לפונטביט,
מבחינתי זה בדיוק אותו דבר חוץ מהרווח השונה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
רק לציין שפרנקריהל של פלרון הוא חינמי רק במשקל הרגיל המותקן באופיס (לא בכל הגרסאות), את משקל הבולד צריך לקנות.
אם הבנתי נכון החינמי שהוזכר לעיל הכוונה לטיימס ניו רומן שהוא אכן זוועתי ממש.
הפרנקריהל הנפוץ בספרי קודש הוא אכן של פלרון האמור, אבל בציבור הכללי דומני שהפרנקריהל של מסטרפונט נפוץ יותר, למעט ספרי עיון שבהם נהוג להשתמש בשל פלרון.

• הוסף לסימניות
הפרנקריהל של גוגל פונטס נחשב ליותר מוצלח? (יחסית לחינמים)

• הוסף לסימניות
הפרנקריהל של גוגל פונטס נחשב ליותר מוצלח? (יחסית לחינמים)
בעיניי לא,
אך המשקל מדיום שלו מאוד יפה,
את החינמיים הייתי מדרג כך:
א. פרנקריהל שמותקן באופיס. זה הפרנקריהל של פלרון. אבל כאמור הבולד שלו לא חינמי וצריך לקנותו מפונטייפ.
ב. פרנקריהל של פרוייקט קולמוס.
ג. פרנקריהל ליברה של גוגל, בעיניי רק המשקל מדיום שלו ראוי לשימוש.

• הוסף לסימניות
למשהו יש קישור למאמר על הפרנקרהיל?

• הוסף לסימניות
למשהו יש קישור למאמר על הפרנקרהיל?
נכתב על זה הרבה מאוד, ואפשר למצוא ברשת בקלות, אם יש לך שאלה ספציפית את יכולה לנסות לשאול כאן, בטוחני שיהיו כאלו שיידעו לענות או לכוון אותך למקום שבו אפשר למצוא תשובה

• הוסף לסימניות
הפרנקריהל שכאן נקרא קריא?
(לא לטקסט רץ, לקטע קצר)

• הוסף לסימניות
זה פרנקריהל ליברה של גוגל
כאמור משקל מדיום שלו נאה בעיניי, כל השאר בעייתים

• הוסף לסימניות
אני רואה את הסיפור של פרנק ריהל כך:
הפרנקריהל המקורי שעוצב בידי רפאל פרנק ואוטו ריהל נחשב למלך הגופנים, הוא משמש כטקסט רץ ברוב העיתונים הוותיקים והנפוצים, באין סוף ספרי קריאה ובהמון ספרי קודש יסודיים (לדוגמא, כל המשנה ברורה המנוקד בכל ההוצאות הוא בפונט הזה, המהדורות הנפוצות של החפץ חיים ועוד ועוד) העובדה הזו גורמת ללא מעט קנאה אצל מעצבי גופנים, אשר כל אחד מנסה ליצור 'פרנקריהל' משלו ולהתחרות עם הקריאות של הפרנקריהל המקורי.
למעשה, לדעתי אף אחד עוד לא הצליח להתחרות..
אז במחילה מהחולקים עלי, אבל אני סבור שהמקורי הוא היפה והקריא ביותר!

הפונטים שעשויים להתחרות עמו מבחינת קרִיאוּת הם לדעתי אדמה ושפע של פונטביט ואולי גם כריזמה וגפן (בגירסא הראשונה שלו).

• הוסף לסימניות
אין גירסה מקורית של רפאל פרנק בTTF... אשמח לשמוע לאיזה גרסה התכוונת
הגירסא שאני מדבר עליה היא הגירסא של פלרון הנמכרת בפונטייפ שתואמת למקור ונוסף עליה משקל מודגש תואם.

• הוסף לסימניות
הגירסא שאני מדבר עליה היא הגירסא של פלרון הנמכרת בפונטייפ שתואמת למקור ונוסף עליה משקל מודגש תואם.
היא לא תואמת במדוייק למקור
אלא היא וריאציה מסויימת על המקור
ומבחינת התאמה למקור איני רואה העדפה לוריאציה של פלרון על פני וריאציות אחרות [דוגמת מסטרפונט קולמוס גוטמן ועוד]
הגירסה הקרובה ביותר למקור בעיניי הוא פרנקריהל הגילדה, אבל עדיין אין זה רסטורציה מדוייקת.
@איתמר נתן סיפר לי שהפרנקריהל החדש לו יהיה הרסטרורציה המדוייקת ביותר עד כה, בוא נראה כשייצא.
מכל מקום איני מבין למה המקור כל כך מקודש שצריך לחקותו, בעיניי הפרנקריהל של פלרון ומסטרפונט אף שהם שונים מהמקור הם עדיפים עליו, ולטעמי המקור פחות נאה ופחות קריא והויראציות של הגופן רק שבחו אותו. אבל שוב זה טעמי האישי.

מצ"ב תמונה של פרנקריהל המקורי מתוך קטלוג ברתהולד [1924]
CB2.jpg

הקטלוג המלא זמין לצפייה כאן: https://sadaria.co.il/bartold-catalog/

• הוסף לסימניות
למען האמת, זה שהוא מכוער עושה אותו הכי קריא.
ממש לא...

אבל בציבור הכללי דומני שהפרנקריהל של מסטרפונט נפוץ יותר
של פונטביט גם נפוץ מאד (כמדומה בספרי חב"ד).
של הגילדה - המושלם ביותר לז'אנר (בשימוש בעיתון 'הארץ'. בררר...).
אגב, יש למסטרפונט גם את תורמוס וגלבוע ועוד כמה, שהם וורסיות של המקורי.
לאחרונה אלי פריד (פונטייפ) שיתף יצירה שלו לחגיגה, משקל רגיל על גבול הקל, כפי הזכור לי.

נמתין לפרנקרהילנתן של איתמר.

• הוסף לסימניות
של פונטביט גם נפוץ מאד (כמדומה בספרי חב"ד).
לא מדוייק בכלל, הפרנקריהל שיש בספרים של קהת זה גרסה שנוצרה מהאותיות מתכת שבעבר היו מסדרים איתם.

של הגילדה - המושלם ביותר לז'אנר (בשימוש בעיתון 'הארץ'. בררר...).
אכן, נכון להיום הגרסה הכי מוצלחת שעשו אי פעם לפונט הזה זה של הגילדה.
ומעבר לזה לפי מה שאני יודע, לעיתונים הגדולים (ידיעות/מעריב...) יש גרסה משלהם.

• הוסף לסימניות
לא מדוייק בכלל, הפרנקריהל שיש בספרים של קהת זה גרסה שנוצרה מהאותיות מתכת שבעבר היו מסדרים איתם.
לא קבעתי מסמרות... ובכל מקרה לא התייחסתי בדווקא להוצאת קה"ת. הרבה הוצאות פרטיות הלכו בכיוון הזה ולדעתי עם פונט של חברה אחרת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה