כללי מה הפשט 'צבע שחור אחיד'?

• הוסף לסימניות
שלחתי להדפסה לוח שנה באיזה דפוס במוסקבה. אחרי (לערך) מאתים חמישים הגהות, הגיע תורם של הדפסים להגיה את שלהם.
הם טוענים שהצבע השחור שמופיע במסמך הוא לא שחור לחלוטין.
ייצאתי את זה מאינדיזיין, ולא נגעתי בצבע השחור - ברירת המחדל - שנמצא בדוגמיות הצבע.
מה עליי לעשות?

• הוסף לסימניות
יש באינדיזיין שני שחורים בברירת המחדל, אחד שחור שנקרא black והוא שחור המורכב מ-100 אחוז שחור והדיו המדפיס אותו הוא הדיו השחור בלבד.
השחור השני הוא שחור עשיר הנקרא registration והוא מורכז מ-100 אחוז של כל סוגי הדיו ולא רק של השחור.
ככל הנראה השתמשת בצבע השחור העשיר במקום בשחור הבסיסי, מה שיכול ליצור טשטוש בהדפסה עם כל סטייה של חצי מילימטר באחת הפלטות.

• הוסף לסימניות
ראשית - תודה רבה
בעברית הוא נקרא 'רישום', נכון?
אני כבר כמה שנים מקפיד לא להשתמש בו... מעניין.
[הקובץ לא נמצא לידי ואני על מחשב בעבודה... בלי אינדזיין בין כה...]

• הוסף לסימניות
עכשיו נכנסתי למסמך ועשיתי חיפוש סגנון טקסט - לא השתמשתי בריגסטר, רק בשחור הרגיל.
יש מה לעשות? יש למישהו מושג מה התכוון הדפס?
[הייתי רב איתו אילו הוא היה דובר עברית או וכו']

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;857179:
השחור השני הוא שחור עשיר הנקרא registration והוא מורכז מ-100 אחוז של כל סוגי הדיו ולא רק של השחור.
ככל הנראה השתמשת בצבע השחור העשיר במקום בשחור הבסיסי, מה שיכול ליצור טשטוש בהדפסה עם כל סטייה של חצי מילימטר באחת הפלטות.

רג'יסטריישן זה לא שחור עשיר, אלא צבע שמשמש רק לסימני הדפוס
(על מנת שיופיע היטב בכל 4 הפלטות)

שחור עשיר, מה שנקרא בתוכנות rich black זה צבע שמורכב מאחוזים שונים של שחור פלוס שאר הצבעים, יכול להיות צבע שיצרנו בעצמנו או צבע שהתוכנה יצרה אוטומטית בגלל הגדרות ברירת המחדל שלה.

הדרך לשלוט בזה היא כך:
ב"העדפות" prefernces
להכנס ל-appearance of black (תצוגת הצבע השחור, לא ידוע לי מה התרגום)
לבדוק שמסומן גם בתצוגה וגם בפלט
all black accurately
שזה אומר שהצבע השחור הנקי שנתת הוא מה שיצא בפועל,
אחרת התוכנה אוטומטית הופכת כל שחור לשחור עשיר, שמורכב מכל 4 הפלטות, לא ב-100% אלא בהרכב שרירותי כלשהו.
גם על המסך וגם בסגירה
למה? לאדובי הפתרונים.

• הוסף לסימניות
ההשערה שלי:
עבדת בשחור רגיל כמו שכולם משתמשים.
הוצאת PDF באיכות גבוהה ולא באיכות דפוס.
אפשר לבדוק זאת על הPDF

• הוסף לסימניות
באמת יכול להיות מה ששלמה כותב, שסגרת באיכות גבוהה ולא כפלט דפוס - שאז הצבעים נשארים בדיוק לפי ערכי ה-CMYK שנתת בקובץ.

• הוסף לסימניות
שיניתי אכן את הגדרות הצבע

בהתחלה ייצאתי רגיל, כייצוא ברירת המחדל של דפוס, ואז אמרו לי שזה לא cmyk, למרות שלא ידוע שזה לא נכון, חיפשתי בצבעי פלט שיהיה כתוב במפורש cmyk, ואז ייצאתי.
תיכף אבדוק בנוגע למה שפרסומניק אמר, נשמע לי הכי הגיוני.
תודה

• הוסף לסימניות
הקובץ הוא בצבע אחד? רק שחור?
אז איך הוצאת "רגיל" את הPDF מהאינדזיין?

הבדיקה הכי נכונה והכי פשוטה, זה לבדוק את הערכים בקובץ PDF

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה