מה התקנות לגבי דמי לידה אחר אבטלה

• הוסף לסימניות
האם מישהו יודע/התנסה מה התקנות של הביטוח לאומי לגבי עובדת שנכנסה להריון במהלך האבטלה (ובעצם לא עבדה כלל כל חודשי ההריון)
האם היא זכאית לדמי לידה? וא"כ לפי מה מחשבים לה?

• הוסף לסימניות
ציטוט מהאתר של ביטוח לאומי
שאלה: אני מקבלת דמי אבטלה. אם אכנס להריון בתקופה שבה אני מקבלת דמי אבטלה, האם אהיה זכאית לדמי לידה?
תשובה: על פי החוק זכאית לדמי לידה מי שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון, בכפוף לתנאי הזכאות.

חשוב לציין כי עד לחודש יוני 2021 ניתן לקבל אבטלה גם מעבר לימי הזכאות, כך שיולדת שלא זכאית לדמי לידה כאמור, עדיין תהיה זכאית לקבלת דמי אבטלה עד לחודש יוני.

• הוסף לסימניות
שלחתי שאלה לביטוח לאומי וזו התשובות שקיבלתי. מדובר באבסורד!!

מצו"ב ההתכתבות:

שלום, פוטרתי מהעבודה בתאריך 30/5/20 ומאז אני מקבלת דמי אבטלה, נכנסתי להריון ב07/20 אני אמורה ללדת ב04/21 רציתי לדעת האם אני אהיה זכאית לדמי לידה 1. האם קבלת דמי אבטלה נחשבים כחודשי אכשרה לענין זה 2. לפי איזה סכום יקבע תשלום דמי הלידה, לפי דמי האבטלה או לפי חודשי העבודה האחרונים (שהיו לפני ה-5/20) תודה

וזו התשובה שקיבלתי:

שלום וברכה,
על מנת ליהיות זכאית לדמי לידה צריך שיהיה יום הפסקת עבודה במהלך ההריון
עפי הנתונים שהצגת לא יהיה לך יום הפסקת עבודה במהלך ההריון ולכן נראה עפי הנתונים שהצגת כי לא תיהי זכאית לדמי לידה .
במידה ולאחר האבטלה תשובי לעבודה חודשי האבטלה יחשבו כחודשי אכשרה לזכאות לדמי לידה והחישוב יעשה על בסיס החודשים לפני יום הפסקת העבודה החדשה
על מנת לקבל תשובה סופית , לאחר הלידה יש להגיש תביעה לדמי לידה

והוספתי לשאול:

שלום, בהמשך לפנייתי בקשר לכך שאני מקבלת דמי אבטלה ונכנסתי להריון לאחר שפוטרתי מעבודתי, רציתי לשאול באם אני לא ימצא עבודה אחרת עד הלידה, ואני גם לא אקבל דמי לידה עקב כך, האם אני יוכל להמשיך להיות זכאית לקבלת דמי אבטלה גם לאחר הלידה מפני שאני לא אצא בכלל לחופשת לידה? תודה

וזו התשובה שקיבלתי:

שלום וברכה,

במידה וביום הפסקת עבודתך היית בהריון ניתן לבחון זכאות לדמי לידה.
כמו כן תקופת חופשת הלידה לא מזכה בתשלום דמי אבטלה גם אם אינך זכאית לדמי לידה.
נשמח לעמוד לשרותך בכל עת.

• הוסף לסימניות
בעצם מי שלא עובד יקבל דמי אבטלה עד ה-31/5/21,. אבל מי שתלד תקבל "עונש" ולא תקבל שום קצבה!!

• הוסף לסימניות
נראה לי שהם פשוט לא הבינו את השאלה. כי זה באמת לא נשמע הגיוני. אולי כדאי לנסח את זה אחרת, או לחילופין לבקש פגישה טלפונית עם נציג מהסניף.
לצערי לא לכל עובדי הביטוח הלאומי יש את אותה מנת משכל... קל וחומר בחברת השירות שנותנת מענה.
לאחרונה שוחחתי איתם בנושא אחר לגמרי ובכל שיחה קיבלתי תשובה שונה לחלוטין.
התשובות נעו בין: אי זכאות מוחלטת, זכאית אך משהו לא מעודכן, זכאית והכל מעודכן ותקין,
כמובן שהתשובות ניתנו לסירוגין וללא סדר או מתכונת. היום שוחחתי עם מנהלת בשירות, שאלתי אותה אם יש בעיה במערכות המחשב שלהם, ואולי לכן לא כל הנציגים רואים את המידע. היא טענה שהבעיה היא בנציגים.

• הוסף לסימניות
בעצם לפי החוק היבש שהיה עד היום הם צודקים בתשובות שלהם.
עד היום לא הייתה סיטואציה שבה אישה תקבל אבטלה במשך תקופה כ"כ ארוכה במהלך כל ההיריון,
אלא או שהאישה יצאה לאבטלה לפני ההיריון (ולעניין חודשי האכשרה חושבו חודשי האבטלה).
או שהאישה יצאה לאבטלה במהלך ההיריון (וחושבו לה החודשים כמו הזמן שעבדה).
צריך לעורר את העניין, אולי זה יגיע למקבלי ההחלטות שיתקנו את החוק שיהיה הגיוני ולא מעוות כ"כ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה