מה זה דג פוטית ?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הזמנתי דג סול וזה מה שהגיע.
זה שם אחר לאותו דג?
הטיפול בזה אותו דבר?
איך הטעם?
תודה על כל מידע

• הוסף לסימניות
דג פוטית = דג סול
זה אותו דג.

• הוסף לסימניות
דג סול אמיתי לא מוכרים בארץ
הסול שמוכרים בחו"ל הוא עבה והרבה יותר טעים וגם מאוד יקר!
עד כמה שאני זוכרת אין אותו בכשרות מהודרת.
בארץ הסול בעצם לא סול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naomif;1174677:
.

ממתי דג צריך כשרות מהודרת?
"את זה תאכלו מכל אשר במים, כל אשר לו סנפיר וקשקשת במים בימים ובנחלים אותם תאכלו. וכל אשר אין לו סנפיר וקשקשת בימים ובנחלים מכל שרץ המים ומכל נפש החיה אשר במים , שקץ הם לכם. ושקץ יהיו לכם, מבשרם לא תאכלו ואת נבלתם תשקצו. כל אשר אין לו סנפיר וקשקשת במים, שקץ הוא לכם" (ויקרא י"א, ט-יג).

• הוסף לסימניות
הכשרות מדברת על תולעים.

• הוסף לסימניות
יש הרבה סוגי דגים שלא צריך כשרות מהודרת.
לדוג' המושט (עפ"י רב של הבד"ץ)

• הוסף לסימניות
ראיתי בחנויות של העדה החרדית חבילות דגים קפואים מכשרות חוג חתם סופר
(באישור של בד"ץ העדה החרדית כמובן)

• הוסף לסימניות
לדגי סול יש יותר מ-20 זנים
ושמעתי ממומחה בנושא שרק ל-7 מתוכם יש סימני טהרה!
ובכשרויות לא מהודרות עושים בדיקה מדגמית!!
(סורי אם לא דייקתי במספרים, אבל הרעיון)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naomif;1174677:
דג סול אמיתי לא מוכרים בארץ
הסול שמוכרים בחו"ל הוא עבה והרבה יותר טעים וגם מאוד יקר!
בארץ הסול בעצם לא סול.
ההבדל בין הדגים, הוא בגיל ובגודל...(וגם בשם..)
ייתכן שבארה"ב מוכרים יותר את הסול האמריקאי, או האטלנטי, ולכאן מביאים את הסול הפסיפי, דרך סין.
בעוד כאן מוכרים דגים צעירים, בגודל 15 - 30 ס"מ
שם כנראה מכרו את הדגים הבוגרים, שמסוגלים להגיע ל60 ס"מ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ינאי;1175133:
לדגי סול יש יותר מ-20 זנים
ושמעתי ממומחה בנושא שרק ל-7 מתוכם יש סימני טהרה!
ובכשרויות לא מהודרות עושים בדיקה מדגמית!!
(סורי אם לא דייקתי במספרים, אבל הרעיון)

נכתב ע"י נ פלוס;1174698:
ממתי דג צריך כשרות מהודרת?
"את זה תאכלו מכל אשר במים, כל אשר לו סנפיר וקשקשת במים בימים ובנחלים אותם תאכלו. וכל אשר אין לו סנפיר וקשקשת בימים ובנחלים מכל שרץ המים ומכל נפש החיה אשר במים , שקץ הם לכם. ושקץ יהיו לכם, מבשרם לא תאכלו ואת נבלתם תשקצו. כל אשר אין לו סנפיר וקשקשת במים, שקץ הוא לכם" (ויקרא י"א, ט-יג).

שמעתי את זה לפני מס' שנים מאביגיל מייזליק כשאמרה שהסול שמוכרים בארץ זה לא באמת סול והסול האמיתי הוא עבה ומאוד טעים ואחד מהדגים היקרים ביותר.
אם אני זוכרת נכון היא דברה על ארה"ב, בארץ לא מוכרים את זה בכלל בגלל הכשרות ואני לא מאוד זוכרת אם הסיבה היא שהדג לא כשר בכלל או שהוא ספק כשר (מבחינת סימני טהרה)
מקווה שאני מדייקת כי שמעתי את זה ממנה לפני הרבה זמן...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה